WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w sumie co za róznica jaki termometr
    w sumie i tak pokazuje wyższe tempki i tak ;-)
    dupka też będe brała tym razem 16-25 dc bo owulka mi się wcześniej szykuje.. 10 dc a pęcherzyk ma 1,71 chciał mnie znowu zaskoczyć a tu skucha batailleoreillersdz6.gif
    nic więcej mi nie kazał brać
    powiedział, że jak nic nie wyjdzie to po wakacjach będziemy dalej myśleć :-)

witaj Aniu
    soleil.gif
    Viola wrote:
    to Ty twardzielka jednak jestes! a ja nowy cykl zaczynam nowy zakupami aptecznymi:
    nowy termometr za 50 dych-ciagle jestem w szoku, ze rteciowy termometr moze tyle kosztowac...bo ma skale rozciagnieta...
    zapas testow owulacyjnych - tym razem 20, a co, bede sie testowac naokraglo
    no i zapas witamin + duphaston - moj maz wczoraj wrocil jak wielblad z apteki, witaminy dla mnie, dla niego, osobno cynk, osobno l-karnityna itd
    musimy zlapac tego jednego gagatka dla mojego jajuszka:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 10:01

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje ze teoretycznie roznica zadna, wazne zeby pokazywal czy w ogole cos rosnie, pierwszy cykl mierzylam zwyklym rteciowym pod pacha i bylo dobrze...chodzi o to Reni ze ja sie w to wszystko wciagnelam i jest to w tej chwili moje jedyne zajecie ktore pozwala mi nie myslec o moim problemie. Zyje tym i dzieki temu jakos funkcjonuje....dlatego wynajduje sobie rozne zajecia jak np. zamowienie 3 termometra:-)

Mango, Reni, inessa, Olena lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    oj oj oj Mango, no widzisz, to wyglądało na implantację i masz ! takie piękny wzrost
    a ból jak na @ to może być dobry objaw!!!!!
    ściskam kciuki
    no niestety temperatura poleciała w dół :(

inessa lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Mango Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Witam
    Jestem tu nowa :D staramy się z mężem od prawie 4 lat o dziecko , dwa lata temu byłam w ciąży pozamacicznej , którą usunięto w 10 tygodniu , widziałam mojego bąbelka miał 4,5 cm rączki nóżkę główkę i całą resztę , drugi bąbelek w tym samym czasie był w macicy , ale był młodszy o 4 tygodnie od tego w jajowodzie (ponoć tak się zdarza) , w tym samym czasie moja córka była w ciąży ;) , ale niestety u niej nastąpiło poronienie "uwinęłyśmy się" w jednym tygodniu z naszymi ciążami , córka w poniedziałek a ja w piątek , szkoda bo już miałam wizję na wspólne spacery , widać tak miało być.
    Laparoskopowo usunięto mi prawy jajowód , w tamtym miesiącu miałam hsg z kontrastem i diagnostyczną histeroscopię niby wszystko dobrze , a tu cisza i bocianów w tym roku widziałam całe stada (z tymi bocianami to jakaś bujda:D ) . Jajeczkuję tylko z prawego jajnika , lewy się powyginał i siedzi za macicą , w czwartek (w dniu moich okrągłych urodzin :D )mam wziąć pregnyl potem duphaston i jak lekarz powiedział nie dawać mężowi do wekendu ( akurat z delegacji wraca w piątek więc to akurat się uda hehe) no bo jakby był na miejscu to mogłoby być trudniej :D:D.
    Jak się uda to fajnie , a jak nie to w piątym dniu cyklu , 5 tabletek letrozolu.
    Na dzien wczorajszy 3 pęcherzyki dominujące 13, 14, 13 mm , endometrium 6,5 mm .
    A jakby się trojaczki udały ????? Ale by było wesoło hahahaha
    Pozdrawiam
    Witaj w naszym kółeczku :)

inessa lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

witaj Betybet

sama już niewiem co robic
    może jednak po cichu wezme ten Duphaston od 14 dnia..jak myslicie?
    normalnie owulke mam 13stego dnia cyklu

inessa lubi tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Betybet fajny podpis - nie poddam się - podoba mi się. Czasami tez tak myslę, często...ale niestety nie zawsze...
    też mam chwile zwątpienia , ale zwalam to na hormony - albo wczesną menopauzę :D

Viola wrote:
    Bety, a moze gin kazal Ci brac duphaston od 12 dc zeby wlasnie zahamowac owulke i dac odpoczac jajnikom i cyscie?
    Od 15 dc kazał mi brać zaraz po zastrzyku
    Reni wrote:
    Witaj Betybet
    daj sobie spokój z bocianami ;-) podobno padają stadami w tym roku
    zostaje nam jeszcze kapusta ;-)
    chociaż koleżanki z forum podpowiadają, że trzeba podobno uprawiać sex!
    no dajcie spokój takie bezeceństwa ;-)
    uprawiam , odprawiam i nie wiem co jeszcze hahaha
    w sumie to kiedyś truchlałam ze strachu , że w ciążę zajdę , a teraz odwrotnie

Co do testów to chyba już wszystkie apteki w Rzeszowie "przeleciałam" a na mojej ulicy to już mi wstyd kupować bo Pan się na mnie dziwnie patrzy :D

Reni, samira, Kasik303, inessa, Olena lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety zamawiaj przez internet hahaha

samira, Mango, inessa, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tak dziewczynki ze wstydze sie isc do apteki po cokolwiek co jest zwiazane z ciaza, a wiec po testy ciazowe chodzi moj maz, po witaminy dla ciezarowek rozniez on, testy owulacyjne kupuje w necie, termometru owulacyjnego w zyciu nie kupilabym "na zywo"...mam jakis taki wstyd ze stara baba a dziecka jej sie zachciewa. Nie macie tak?

Co do testów to chyba już wszystkie apteki w Rzeszowie "przeleciałam" a na mojej ulicy to już mi wstyd kupować bo Pan się na mnie dziwnie patrzy :D

inessa, Kasik303, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bety zamawiaj przez internet hahaha
    Czekam właśnie , aż mi przeleją wypłatę na konto i zamówię na allegro :D - tak anonimowo zamówię :D :D

Reni, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    A ja mam tak dziewczynki ze wstydze sie isc do apteki po cokolwiek co jest zwiazane z ciaza, a wiec po testy ciazowe chodzi moj maz, po witaminy dla ciezarowek rozniez on, testy owulacyjne kupuje w necie, termometru owulacyjnego w zyciu nie kupilabym "na zywo"...mam jakis taki wstyd ze stara baba a dziecka jej sie zachciewa. Nie macie tak ?
    dokładnie tak samo mam

inessa lubi tę wiadomość

Nie poddam się
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah ja tak nie mam
    nawet potrafię dyskutować które będą lepsze..
    np oeparol (są dwa) babka się pyta ale na co mówie do niej żeby śluz był lepszy na płodność ;-)
    Viola wrote:
    A ja mam tak dziewczynki ze wstydze sie isc do apteki po cokolwiek co jest zwiazane z ciaza, a wiec po testy ciazowe chodzi moj maz, po witaminy dla ciezarowek rozniez on, testy owulacyjne kupuje w necie, termometru owulacyjnego w zyciu nie kupilabym "na zywo"...mam jakis taki wstyd ze stara baba a dziecka jej sie zachciewa. Nie macie tak?

Mango, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to niezle Reni, ja moze jakbym miala chociaz 5 lat mniej to na pewno bym dyskutowala...Ty jestes chyba przed 40-cha wiec mozesz;-)
    Reni wrote:
    hahah ja tak nie mam
    nawet potrafię dyskutować które będą lepsze..
    np oeparol (są dwa) babka się pyta ale na co mówie do niej żeby śluz był lepszy na płodność ;-)

samira, Reni, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bety :)
    Betybet wrote:
    uprawiam , odprawiam i nie wiem co jeszcze hahaha
    w sumie to kiedyś truchlałam ze strachu , że w ciążę zajdę , a teraz odwrotnie

inessa lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:

Mam to samo ;) Ostatnio kupowałam ten żel Conceive plus w Superfarm - poszłam, bo wymyśliłam sobie, że znajdę na półce, a przy kasie jakoś przeżyję;) Oczywiście nie mogłam tego znaleźć i musiałam zapytać ;) Skończyło się na tym, że facet mnie obsługiwał, a ja zieleniałam z minuty na minutę, bo on oczywiście musiał się dowiedzieć co to jest ;)))))))))

samira, Reni, inessa, Olena, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tej pory dziękuję za apteki na żywo ;))))))))

samira, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt... jakby mnie facet obsługiwał też bym była zakłopotana ;-)

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to sie mniezle najadlas stresu...widze ze wszystkie tak mamy...dlatego u mnie wszystkie zakupy ciazowe zalatwia maz, on w ogole nie czuje obciachu...jak zaciazylam poczatkiem marca to pojechalismy ogladac samochod, taki zeby wozek wchodzil bez skladania do bagaznika. To byl dopiero chyba 5 tydzien ciazy a M zwariowal z radosci. No dobra pojechalismy ogladac bryke a poniewaz glownym zainteresowaniem cieszyl sie bagaznik wiec pan spytal delikatnie o co chodzi. A moj M na caly glos: potrzebujemy duzy bagaznik na wozek. Myslalam ze sie spale ze wstydu. Facet pewnie nawet nie pomyslal ze tacy starzy a jeszcze moga;-)
    Mango wrote:
    Mam to samo ;) Ostatnio kupowałam ten żel Conceive plus w Superfarm - poszłam, bo wymyśliłam sobie, że znajdę na półce, a przy kasie jakoś przeżyję;) Oczywiście nie mogłam tego znaleźć i musiałam zapytać ;) Skończyło się na tym, że facet mnie obsługiwał, a ja zieleniałam z minuty na minutę, bo on oczywiście musiał się dowiedzieć co to jest ;)))))))))

inessa, samira, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym upalnym dniu :D
    Witaj Betybet :D :D :D
    Dobrego dnia Wam życzę :)
    CO do kupowania w aptece to też nie kupuje takich rzeczy w najbliższej aptece :P
    Ewa ja i tak bym starałą się aby coś z tą cysta mi zrobili a nie progesteronem bo to nie jest na to tylko na podwyższenie progesteronu no chyba ,ze ginka ma jakiś plan o którym my nie wiemy.

Mango, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę , że znalazłam tą stronkę.
    Dziś mam wolne , wszystko już pozałatwiałam i zmykam na zaległe ploty do koleżanki.
    Miłego dnia wszystkim życzę.

samira, Mango, promyk, Reni, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa jeszcze tak optymistycznie dodam
    Mama mojego męża urodziła go mając 44 lata i nic mu nie brakuje ojjjjjjj nic :D
    I mam też znajomą taką przyjaciółkę rodziny , która w tej chwili ma 86 lat właśnie wróciła z Ameryki (samodzielnie!) wyszła za mąż mając lat 35 jej mąż miał 12 lat mniej i rodziła dzieci po 40 :D , w tamtym tygodniu zdradziła mi tajemnicę , że miała problem z zajściem w ciążę i jakaś tam położna doradziła jej płukankę z sody oczyszczonej - na ile to skuteczne nie wiem - ale mam zamiar zastosować , ponoć takie metody dawno temu były stosowane na tzw kwaśny śluz - soda powoduje odczyn zasadowy a plemniki ponoć szaleją żeby się dostać w "umówione" miejsce.
    Do "zobaczenia"

samira, Kasik303, Mango, promyk, Olena, Lucky, Bursztyn, inessa, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ