WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • promyk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Betybet. Witaj w gronie kobietek ktore nie powiedzialy jeszcze ostatniego slowa !!!!:-) :-) :-)
    Jesli chodzi o zakupy w aptece na poczatku mialam takie same blokady jak wy! Ale teraz mam to gleboko w nosie, moze dlatego ze bardziej mi zalezy i jest mi obojetne jak na mnie patrza i co o mnie mysla.

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Mango Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Aaaaaa jeszcze tak optymistycznie dodam
    Mama mojego męża urodziła go mając 44 lata i nic mu nie brakuje ojjjjjjj nic :D
    I mam też znajomą taką przyjaciółkę rodziny , która w tej chwili ma 86 lat właśnie wróciła z Ameryki (samodzielnie!) wyszła za mąż mając lat 35 jej mąż miał 12 lat mniej i rodziła dzieci po 40 :D , w tamtym tygodniu zdradziła mi tajemnicę , że miała problem z zajściem w ciążę i jakaś tam położna doradziła jej płukankę z sody oczyszczonej - na ile to skuteczne nie wiem - ale mam zamiar zastosować , ponoć takie metody dawno temu były stosowane na tzw kwaśny śluz - soda powoduje odczyn zasadowy a plemniki ponoć szaleją żeby się dostać w "umówione" miejsce.
    Do "zobaczenia"
    To jeszcze tylko podaj nam proporcje, a wypróbujemy :) Widzę, że jesteś na etapie zachwytu forum ;) - ja też tak miałam i nadal mam :) Cudownie jest móc porozmawiać z kimś kto ma taki same nadzieje, obawy itp.

Olena, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Olena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Aaaaaa jeszcze tak optymistycznie dodam
    Mama mojego męża urodziła go mając 44 lata i nic mu nie brakuje ojjjjjjj nic :D
    I mam też znajomą taką przyjaciółkę rodziny , która w tej chwili ma 86 lat właśnie wróciła z Ameryki (samodzielnie!) wyszła za mąż mając lat 35 jej mąż miał 12 lat mniej i rodziła dzieci po 40 :D , w tamtym tygodniu zdradziła mi tajemnicę , że miała problem z zajściem w ciążę i jakaś tam położna doradziła jej płukankę z sody oczyszczonej - na ile to skuteczne nie wiem - ale mam zamiar zastosować , ponoć takie metody dawno temu były stosowane na tzw kwaśny śluz - soda powoduje odczyn zasadowy a plemniki ponoć szaleją żeby się dostać w "umówione" miejsce.
    Do "zobaczenia"
    To wszystko niesamowite! Dzięki za tego posta. Z tym optymistycznym akcentem zamykam komputer, wychodzę wcześniej z pracy i w dobrym humorze uciekam nad jezioro popływać. Dzięki!!!

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    To jeszcze tylko podaj nam proporcje, a wypróbujemy :) Widzę, że jesteś na etapie zachwytu forum ;) - ja też tak miałam i nadal mam :) Cudownie jest móc porozmawiać z kimś kto ma taki same nadzieje, obawy itp.
    łyżeczka taka od herbaty na litr wody - no i wiadomo nie do picia :D
    zmykam

Mango, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    łyżeczka taka od herbaty na litr wody - no i wiadomo nie do picia :D
    zmykam
    Dzięki i miłego dnia :)

inessa lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

A Wy nadal zwarte i gotowe do walki :) Trzymam kciuki :)

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła badania laboratoryjne w Warszawie w Szpitalu Wojskowym na Szaserów? Nie mogę znaleźć informacji w jakich godzinach jest czynny punkt pobrań i czy ze skierowaniem od lekarza z tego szpitala muszę płacić czy nie. Dodzwonić się do szpitala zakrawa o cud, na stronie jest dużo info., ale nic znaleźć o laboratorium nie mogę. Może, któraś z Was ma doświadczenie z laboratorium w tym szpitalu?

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Betty
    powiało optymizmem
    pomysł z sodą podoba mi się i może spróbuję :)
    może nie zaszkodzi!

• Lucky Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango nie spadła ponizej linii podstawowej, nie stresuj się ! Kto wie....

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe jakoś dawno Cię nie było? ;-)
    Witaj :-)
    caffe wrote:
    Cześć dziewczyny :)

A Wy nadal zwarte i gotowe do walki :) Trzymam kciuki :)

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co wy tak z tą starością???
    ja nie czuję się staro (dopóki ktoś o wiek nie spyta)
    wiem, ze wyglądam młodziej i tego się trzymam
    jak się puszczę, to dopiero się ze mnie staruszka zrobi

inessa, Reni, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Caffe, gdzie sie zapodzialas :-)

caffe, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepsze późne dzieci, które są pożądane i kochane, niż wczesne niechciane!

inessa, Mango, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Caffe jakoś dawno Cię nie było? ;-)
    Witaj :-)
    Nie było mnie bo się nie staram i nie bardzo mam co pisać w tym temacie :P ale podczytuję w wolnych chwilach i każdej z osobna kibicuję :)

Czekam na @, która powinna w sumie dzisiaj być, ale mając na uwadze długość moich ostatnich cykli to cholera wie, kiedy nadejdzie. Co najgorsze to w ogóle się nie czuję @ i nie chciałabym żeby znowu były jakieś perturbacje. Ale jak widać taki już mój "Urok" :P

inessa, Reni, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    No wlasnie Caffe, gdzie sie zapodzialas :-)
    Tydzień temu spędziłam weekend w Krakowie, w ten weekend byłam na ślubie u koleżanki, a tak poza tym to sobie żyję: dom-praca-dom...

Bursztyn, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    no to sie mniezle najadlas stresu...widze ze wszystkie tak mamy...dlatego u mnie wszystkie zakupy ciazowe zalatwia maz, on w ogole nie czuje obciachu...jak zaciazylam poczatkiem marca to pojechalismy ogladac samochod, taki zeby wozek wchodzil bez skladania do bagaznika. To byl dopiero chyba 5 tydzien ciazy a M zwariowal z radosci. No dobra pojechalismy ogladac bryke a poniewaz glownym zainteresowaniem cieszyl sie bagaznik wiec pan spytal delikatnie o co chodzi. A moj M na caly glos: potrzebujemy duzy bagaznik na wozek. Myslalam ze sie spale ze wstydu. Facet pewnie nawet nie pomyslal ze tacy starzy a jeszcze moga;-)
    ale ja tak nie mam, zadnego stresu w tej kwestii, nawet mnie to bawi, a szczegolnie kiedy obsluguje mnie facet :)

caffe, Kasik303, inessa, Reni, Mango, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to dzien dobry :)

Nie rozumiem tego wstydu w aptece :) skad to sie bierze? Przeciez kupowanie testow owulacyjnych lub ciazowych dodaje atrakcyjnosci! To znaczy ze taka kobieta jest aktywna seksualnie a co za tym idzie atrakcyjna :)

caffe, inessa, Mango, Reni, promyk, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, fajnie ze sie pokazalas.
    Witam nowe dziewczynki

caffe, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na forum zmienia się gwardia...nowe dziewczyny witam serdecznie...ale to znak, że czas się zwijać...

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    na forum zmienia się gwardia...nowe dziewczyny witam serdecznie...ale to znak, że czas się zwijać...
    a niby dlaczego?

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ