WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama siebie nie postrzegam jako za starej na ciaze i nie pomyslalam ze moge byc za stara, dopiero trolle zrobily mi zamet w glowie. Halle Berry ma 47 lat i jestw ciazy wiec ja majac 42 tym bardziej moge byc...a wiem ze moge bo udalo nam sie w marcu:-)
    Bursztyn wrote:
    a nie pomyslalas, ze moze to samo co hamuje Cie przed pojsciem do apteki (czyli np. gleboko tkwiaca TWOJA mysl ze moze jestes na to za stara) blokuje Cie rowniez przed zajsciem w ciaze. Jesli pozbedziesz sie tej bariery w glowie, to kto wie- moze dopiero wtedy sie odblokujesz tak naprawde. Podswiadomosci sie nie oszuka.

caffe, Kasik303, inessa, Reni, Mango, polarmiś, Lucky, gosia7122, megan8, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuje hurtowo i mi dzialaja testy owulacyjne ....ale fakt ze ciazowy dolozony gratis ostatnio nie zadzialal;-)
    caffe wrote:
    A te testy, które można kupić hurtowo na allegro sa tak samo dobre jak te z apteki?

caffe, inessa, Reni, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    ja kupuje hurtowo i mi dzialaja testy owulacyjne ....ale fakt ze ciazowy dolozony gratis ostatnio nie zadzialal;-)
    Trzeba było zareklamować :P

Reni, Viola, Mango, inessa, Lucky, Olena lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale u kogo???? - sprzedawcy czy M ;) ?

caffe, inessa, Lucky, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam nic "głębokiego" na myśli, po prostu nowe dziewczynki nowa krew i raczej w sensie pozytywnym, że czas poczytać innych bo samemu pisze sie o tym samym i tyle.
    ja nie mam problemy wiek kontra ciąża (mama urodziła czwartego brata jak miałam 18 lat a ona 41-pozytywny wzorzec :) )
    mam inne zmartwienie jak czytam o tych wszystkich poronieniach i ciążach pozamacicznych, na to psychicznie jestem nieprzygotowana

Bursztyn, inessa, promyk, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Ale u kogo???? - sprzedawcy czy M ;) ?
    Najlepiej i tu i tu :P

Mango, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nikt nie jest gotowy tak więc mamy grupę wsparcia :-)
    Dorka71 wrote:
    nie miałam nic "głębokiego" na myśli, po prostu nowe dziewczynki nowa krew i raczej w sensie pozytywnym, że czas poczytać innych bo samemu pisze sie o tym samym i tyle.
    ja nie mam problemy wiek kontra ciąża (mama urodziła czwartego brata jak miałam 18 lat a ona 41-pozytywny wzorzec :) )
    mam inne zmartwienie jak czytam o tych wszystkich poronieniach i ciążach pozamacicznych, na to psychicznie jestem nieprzygotowana

Bursztyn, promyk, polarmiś, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Ja sama siebie nie postrzegam jako za starej na ciaze i nie pomyslalam ze moge byc za stara, dopiero trolle zrobily mi zamet w glowie. Halle Berry ma 47 lat i jestw ciazy wiec ja majac 42 tym bardziej moge byc...a wiem ze moge bo udalo nam sie w marcu:-)
    no widze wlasnie ze zrobily ci zamet, dlatego mowilam tu o PODSWIADOMOSCI bo na poziomie swiadomym wszystko niby jest ok itd. ...wiec trolle niech sie bujaja a Ty nastepnym razem maszerujesz do apteki :) wtedy mnie przekonasz :)

Mango, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie to samo mialam napisac!;-)
    caffe wrote:

Mango, caffe, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    chyba nikt nie jest gotowy tak więc mamy grupę wsparcia :-)
    z ust mi to wyjelas! dokladnie! :)

Reni, promyk, caffe, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem i doceniam to, nie odzywam sie ale czytam codziennie...to jak paliwo

Mango, polarmiś, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Viola, powiem tak: miej gleboko w dupie co ludzie pomysla, oni za Ciebie zycia nie przezyja i ich opinia nie ma zadnego znaczenia. A tym bardziej opinia zakompleksionych, sfrustrowanych forumowych trolli. Ich zdaniem bedziez sie przejmowac? Czasami moze mnie ruszy to co maz powie lub przyjaciolka- wiadomo bliskie osoby, ale stado nieradzacych sobie z samymi soba a przez to jadowitych bab na jakims forum (nie mam na mysli naszego forum oczywiscie)? Trzeba miec dystans i oddzielac sprawy wazne od niewaznych i te drugie niech nam lataja kolo dupy bo tam ich miejsce.
    Zaraz wymaluje sobie usta na czerwono i pojde do apteki bo mi sie testy owulacyjne skonczyly i poprosze jakiegos milego pana z obslugi zeby mi doradzil :P :)
    Masz 100% racji. To jest nasze zycie, nasza sprawa a jak sie to komus nie podoba niech sie od nas odchrzani. Ja mam 20 sto letnia corke i mowia mi ( tzw. bliscy) ze mam czekac na wnuki -ok poczekam ale moje m2 czeka jeszcze na wynajem 9 mc. I tego sie bede trzymac. Man prawie 43 lata i nie jestem jeszcze muzealnym eksponatem. Ja sie take nie czuje a jak to widza inni to mi to lata doslownie i w przenosni. Uzgodnilismy wspolnie ze sie staramy i koniec.

Mango, Bursztyn, Reni, samira, caffe, inessa, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz Bursztynku ze to moze byc forma terapii....ok w tym cyklu pojde do apteki czy trzeba czy nie i kupie test ciazowy...O MATKO moja....a jak mi przez to skoczy prolaktyna?;-)
    Bursztyn wrote:
    no widze wlasnie ze zrobily ci zamet, dlatego mowilam tu o PODSWIADOMOSCI bo na poziomie swiadomym wszystko niby jest ok itd. ...wiec trolle niech sie bujaja a Ty nastepnym razem maszerujesz do apteki :) wtedy mnie przekonasz :)

Mango, Bursztyn, polarmiś, caffe, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    a wiesz Bursztynku ze to moze byc forma terapii....ok w tym cyklu pojde do apteki czy trzeba czy nie i kupie test ciazowy...O MATKO moja....a jak mi przez to skoczy prolaktyna?;-)
    eee tam! Co najwyzej skocza Ci endorfiny i tylko sie lepiej poczujesz :)

Viola, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tutaj wklejam kawałek opinii dotyczącej duphastonu - to dla Ewy-T. Obszerny artykuł dotyczący progesteronu i duphastonu wkleiłam w "Badaniach".

Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę [patrz artykuł J. Tomaszewskiego i W. Baranowskiego].

Kasik303, caffe, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni Misiek nie tłumaczył bo misiek nie zna się na tych wykresach :-)

Reni wrote:
    on chyba ustawia jak 4 są wyższe czy jakoś tak Miśka tłumaczyła

Reni, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa koleżankę. Dzięki za sodę i wodę - zastosuję oczywiście!!!!!

Mango, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka aptek obcykanych. Ale już nie szaleję z tymi testami już mi przeszło - bo w miarę poznałam organizm i teraz wiem co i jak.

Jeśli chodzi o kupowanie to krępuje mnie kupowanie prezerwatyw ale w umiarkowanej formie. Jak stara baba to wręcz kocham takie wyzwania ale jak młody, przystojny (ale to się raz zdarzyło) to już się czerwienię.

bliska77, Viola, Kasik303, samira, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, w końcu dobrnęłam do aktualnej strony
    ciągle odgruzowuję łazienkę kolejnymi praniami, właśnie na godzinkę sprzedałam córkę a w czwartek idę do pracy
    jesli chodzi o wasze "wstydliwe" tematy, ja nie mam takiego
    dziewczyny, nie będę się udzielać, będę Was czytać, tak mi jest łatwiej psychicznie
    miłego dnia, wracam do łazienki

Reni, polarmiś, samira, caffe, grosza, grosza, inessa, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa przeczytaj sobie w "Badaniach" o dupku.
    EwaT wrote:
    witaj Betybet

sama już niewiem co robic
    może jednak po cichu wezme ten Duphaston od 14 dnia..jak myslicie?
    normalnie owulke mam 13stego dnia cyklu

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ