35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sama siebie nie postrzegam jako za starej na ciaze i nie pomyslalam ze moge byc za stara, dopiero trolle zrobily mi zamet w glowie. Halle Berry ma 47 lat i jestw ciazy wiec ja majac 42 tym bardziej moge byc...a wiem ze moge bo udalo nam sie w marcu:-)
Bursztyn wrote:a nie pomyslalas, ze moze to samo co hamuje Cie przed pojsciem do apteki (czyli np. gleboko tkwiaca TWOJA mysl ze moze jestes na to za stara) blokuje Cie rowniez przed zajsciem w ciaze. Jesli pozbedziesz sie tej bariery w glowie, to kto wie- moze dopiero wtedy sie odblokujesz tak naprawde. Podswiadomosci sie nie oszuka.caffe, Kasik303, inessa, Reni, Mango, polarmiś, Lucky, gosia7122, megan8, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ja kupuje hurtowo i mi dzialaja testy owulacyjne ....ale fakt ze ciazowy dolozony gratis ostatnio nie zadzialal;-)
caffe wrote:A te testy, które można kupić hurtowo na allegro sa tak samo dobre jak te z apteki?caffe, inessa, Reni, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynie miałam nic "głębokiego" na myśli, po prostu nowe dziewczynki nowa krew i raczej w sensie pozytywnym, że czas poczytać innych bo samemu pisze sie o tym samym i tyle.
ja nie mam problemy wiek kontra ciąża (mama urodziła czwartego brata jak miałam 18 lat a ona 41-pozytywny wzorzec)
mam inne zmartwienie jak czytam o tych wszystkich poronieniach i ciążach pozamacicznych, na to psychicznie jestem nieprzygotowanaBursztyn, inessa, promyk, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
chyba nikt nie jest gotowy tak więc mamy grupę wsparcia
Dorka71 wrote:nie miałam nic "głębokiego" na myśli, po prostu nowe dziewczynki nowa krew i raczej w sensie pozytywnym, że czas poczytać innych bo samemu pisze sie o tym samym i tyle.
ja nie mam problemy wiek kontra ciąża (mama urodziła czwartego brata jak miałam 18 lat a ona 41-pozytywny wzorzec)
mam inne zmartwienie jak czytam o tych wszystkich poronieniach i ciążach pozamacicznych, na to psychicznie jestem nieprzygotowanaBursztyn, promyk, polarmiś, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Ja sama siebie nie postrzegam jako za starej na ciaze i nie pomyslalam ze moge byc za stara, dopiero trolle zrobily mi zamet w glowie. Halle Berry ma 47 lat i jestw ciazy wiec ja majac 42 tym bardziej moge byc...a wiem ze moge bo udalo nam sie w marcu:-)
wtedy mnie przekonasz
Mango, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:Viola, powiem tak: miej gleboko w dupie co ludzie pomysla, oni za Ciebie zycia nie przezyja i ich opinia nie ma zadnego znaczenia. A tym bardziej opinia zakompleksionych, sfrustrowanych forumowych trolli. Ich zdaniem bedziez sie przejmowac? Czasami moze mnie ruszy to co maz powie lub przyjaciolka- wiadomo bliskie osoby, ale stado nieradzacych sobie z samymi soba a przez to jadowitych bab na jakims forum (nie mam na mysli naszego forum oczywiscie)? Trzeba miec dystans i oddzielac sprawy wazne od niewaznych i te drugie niech nam lataja kolo dupy bo tam ich miejsce.
Zaraz wymaluje sobie usta na czerwono i pojde do apteki bo mi sie testy owulacyjne skonczyly i poprosze jakiegos milego pana z obslugi zeby mi doradzilMango, Bursztyn, Reni, samira, caffe, inessa, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
Promyk -
a wiesz Bursztynku ze to moze byc forma terapii....ok w tym cyklu pojde do apteki czy trzeba czy nie i kupie test ciazowy...O MATKO moja....a jak mi przez to skoczy prolaktyna?
Bursztyn wrote:no widze wlasnie ze zrobily ci zamet, dlatego mowilam tu o PODSWIADOMOSCI bo na poziomie swiadomym wszystko niby jest ok itd. ...wiec trolle niech sie bujaja a Ty nastepnym razem maszerujesz do aptekiwtedy mnie przekonasz
Mango, Bursztyn, polarmiś, caffe, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:a wiesz Bursztynku ze to moze byc forma terapii....ok w tym cyklu pojde do apteki czy trzeba czy nie i kupie test ciazowy...O MATKO moja....a jak mi przez to skoczy prolaktyna?
Viola, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Tutaj wklejam kawałek opinii dotyczącej duphastonu - to dla Ewy-T. Obszerny artykuł dotyczący progesteronu i duphastonu wkleiłam w "Badaniach".
Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę [patrz artykuł J. Tomaszewskiego i W. Baranowskiego].Kasik303, caffe, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam kilka aptek obcykanych. Ale już nie szaleję z tymi testami już mi przeszło - bo w miarę poznałam organizm i teraz wiem co i jak.
Jeśli chodzi o kupowanie to krępuje mnie kupowanie prezerwatyw ale w umiarkowanej formie. Jak stara baba to wręcz kocham takie wyzwania ale jak młody, przystojny (ale to się raz zdarzyło) to już się czerwienię.bliska77, Viola, Kasik303, samira, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitajcie, w końcu dobrnęłam do aktualnej strony
ciągle odgruzowuję łazienkę kolejnymi praniami, właśnie na godzinkę sprzedałam córkę a w czwartek idę do pracy
jesli chodzi o wasze "wstydliwe" tematy, ja nie mam takiego
dziewczyny, nie będę się udzielać, będę Was czytać, tak mi jest łatwiej psychicznie
miłego dnia, wracam do łazienki
Reni, polarmiś, samira, caffe, grosza, grosza, inessa, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny