35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA moze i ja bym wziela dopochwowa luteine...bo nie wiem skad te dzisiejsze plamienie + temperatura
Myslicie ze jak bym wziela to potem okres by sie pojawil normalnie?
polarmiś wrote:Ewa przeczytaj sobie w "Badaniach" o dupku.inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli nie miałaś problemu z progesteronem to po co?
Zrób test ciążowy jeśli wyjdzie dodatni a jest plamienie to od razy zrób badania progesteronu i bety i z nimi do gina. Niech on zdecyduje.
Kasik303 wrote:A moze i ja bym wziela dopochwowa luteine...bo nie wiem skad te dzisiejsze plamienie + temperatura
Myslicie ze jak bym wziela to potem okres by sie pojawil normalnie?bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyProgesteron w 20 dniu -16, to taki niby ok ale bez szalenstwa
polarmiś wrote:Jeśli nie miałaś problemu z progesteronem to po co?
Zrób test ciążowy jeśli wyjdzie dodatni a jest plamienie to od razy zrób badania progesteronu i bety i z nimi do gina. Niech on zdecyduje.inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypojedyncze spadki temperatury, które występują w trakcie fazy wyższych temperatur są objawem słabości ciałka żółtego
Dorka71 wrote:dzień dobry dziewczęta!
takiego cyrku to jeszcze u mnie nie było!!!co to jest???!!!bliska77, Reni, grosza, inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:pojedyncze spadki temperatury, które występują w trakcie fazy wyższych temperatur są objawem słabości ciałka żółtego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 14:33
grosza, inessa, Lucky, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKtóraś pytała o położenie szyjki w czasie cyklu. Coś znalazłam i sama się uczę:
Na początku cyklu, w okresie niepłodności przedowulacyjnej oraz po jajeczkowaniu szyjka jest nisko położona, zamknięta i twarda (jak czubek nosa). W okresie płodności natomiast szyjka rozwiera się, staje się miękka (jak wargi), wysoko położona. Uwaga: U pań z tyłozgięciem macicy zmiana położenia szyjki może być odwrotna. W okresie płodności szyjka znajduje się niżej niż w okresie niepłodności.grosza, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChodzi o to, że przy pomiarze temperatur i jego charakterystyce można wykryć różne problemy. Ja lekarzem nie jestem ale jedna z przyczyn "zębów" w II fazie może świadczyć o słabej pracy ciałka żółtego czyli słabej pracy progesteronu.
Dorka71 wrote:Polarmisiu dzięki za komentarz, ale co?!progesteron slaby?jak wzmocnić to ciałko słabe?inessa, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a ja kupuje na allegro a nie ma się co krępować w aptece
polarmiś wrote:Ja mam kilka aptek obcykanych. Ale już nie szaleję z tymi testami już mi przeszło - bo w miarę poznałam organizm i teraz wiem co i jak.
Jeśli chodzi o kupowanie to krępuje mnie kupowanie prezerwatyw ale w umiarkowanej formie. Jak stara baba to wręcz kocham takie wyzwania ale jak młody, przystojny (ale to się raz zdarzyło) to już się czerwienię.inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
aguś odezwij się czasem
agafbh wrote:witajcie, w końcu dobrnęłam do aktualnej strony
ciągle odgruzowuję łazienkę kolejnymi praniami, właśnie na godzinkę sprzedałam córkę a w czwartek idę do pracy
jesli chodzi o wasze "wstydliwe" tematy, ja nie mam takiego
dziewczyny, nie będę się udzielać, będę Was czytać, tak mi jest łatwiej psychicznie
miłego dnia, wracam do łazienkibliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
i ta wiadomość to HIT
ps witajcie dziewuszki
Betybet wrote:Aaaaaa jeszcze tak optymistycznie dodam
Mama mojego męża urodziła go mając 44 lata i nic mu nie brakuje ojjjjjjj nic
I mam też znajomą taką przyjaciółkę rodziny , która w tej chwili ma 86 lat właśnie wróciła z Ameryki (samodzielnie!) wyszła za mąż mając lat 35 jej mąż miał 12 lat mniej i rodziła dzieci po 40, w tamtym tygodniu zdradziła mi tajemnicę , że miała problem z zajściem w ciążę i jakaś tam położna doradziła jej płukankę z sody oczyszczonej - na ile to skuteczne nie wiem - ale mam zamiar zastosować , ponoć takie metody dawno temu były stosowane na tzw kwaśny śluz - soda powoduje odczyn zasadowy a plemniki ponoć szaleją żeby się dostać w "umówione" miejsce.
Do "zobaczenia"bliska77, inessa, polarmiś, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam nowe info.jak zlikwidowac pryszcze (sama mam na plecach) otoz pani stomatolog powiedziala ze plyn do polkania jamy ustnej ktory sprzedaja w Aldim (tu w niemczech nie wiem czy ten sam jest w Polsce) niebieski kolor,nie polkac nim zebow bo szkodzi ,za to smarowac syfki i podobno schodza.Jutro zakupie i zlikwiduje te plecowe pryszcze,bo nawet nie moge bluzki z otkrytymi plecami zalozyc.
bliska77, Reni, inessa, polarmiś, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygrosza wrote:aguś odezwij się czasem
grosza, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Betybet niezbyt mocna ta mieszanka ale najważniejsza jest skuteczność
czy jakieś szczegóły kiedy i jak często powinno się ją stosować są ci znane?
która pierwsza próbuje ?
Betybet wrote:łyżeczka taka od herbaty na litr wody - no i wiadomo nie do picia
zmykaminessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość