35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA moze i ja bym wziela dopochwowa luteine...bo nie wiem skad te dzisiejsze plamienie + temperatura
Myslicie ze jak bym wziela to potem okres by sie pojawil normalnie?
polarmiś wrote:Ewa przeczytaj sobie w "Badaniach" o dupku.
nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli nie miałaś problemu z progesteronem to po co?
Zrób test ciążowy jeśli wyjdzie dodatni a jest plamienie to od razy zrób badania progesteronu i bety i z nimi do gina. Niech on zdecyduje.
Kasik303 wrote:A moze i ja bym wziela dopochwowa luteine...bo nie wiem skad te dzisiejsze plamienie + temperatura
Myslicie ze jak bym wziela to potem okres by sie pojawil normalnie?
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyProgesteron w 20 dniu -16, to taki niby ok ale bez szalenstwa
polarmiś wrote:Jeśli nie miałaś problemu z progesteronem to po co?
Zrób test ciążowy jeśli wyjdzie dodatni a jest plamienie to od razy zrób badania progesteronu i bety i z nimi do gina. Niech on zdecyduje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypojedyncze spadki temperatury, które występują w trakcie fazy wyższych temperatur są objawem słabości ciałka żółtego
Dorka71 wrote:dzień dobry dziewczęta!
takiego cyrku to jeszcze u mnie nie było!!!co to jest???!!!
nick nieaktualny, Reni, grosza, nick nieaktualny, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybardzo dobra i cenna uwagapolarmiś wrote:pojedyncze spadki temperatury, które występują w trakcie fazy wyższych temperatur są objawem słabości ciałka żółtego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 14:33
grosza, nick nieaktualny, Lucky, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKtóraś pytała o położenie szyjki w czasie cyklu. Coś znalazłam i sama się uczę:
Na początku cyklu, w okresie niepłodności przedowulacyjnej oraz po jajeczkowaniu szyjka jest nisko położona, zamknięta i twarda (jak czubek nosa). W okresie płodności natomiast szyjka rozwiera się, staje się miękka (jak wargi), wysoko położona. Uwaga: U pań z tyłozgięciem macicy zmiana położenia szyjki może być odwrotna. W okresie płodności szyjka znajduje się niżej niż w okresie niepłodności.
grosza, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChodzi o to, że przy pomiarze temperatur i jego charakterystyce można wykryć różne problemy. Ja lekarzem nie jestem ale jedna z przyczyn "zębów" w II fazie może świadczyć o słabej pracy ciałka żółtego czyli słabej pracy progesteronu.
Dorka71 wrote:Polarmisiu dzięki za komentarz, ale co?!progesteron slaby?jak wzmocnić to ciałko słabe?
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a ja kupuje na allegro a nie ma się co krępować w aptece
polarmiś wrote:Ja mam kilka aptek obcykanych. Ale już nie szaleję z tymi testami już mi przeszło - bo w miarę poznałam organizm i teraz wiem co i jak.
Jeśli chodzi o kupowanie to krępuje mnie kupowanie prezerwatyw ale w umiarkowanej formie. Jak stara baba to wręcz kocham takie wyzwania ale jak młody, przystojny (ale to się raz zdarzyło) to już się czerwienię.
-
aguś odezwij się czasem

agafbh wrote:witajcie, w końcu dobrnęłam do aktualnej strony
ciągle odgruzowuję łazienkę kolejnymi praniami, właśnie na godzinkę sprzedałam córkę a w czwartek idę do pracy
jesli chodzi o wasze "wstydliwe" tematy, ja nie mam takiego
dziewczyny, nie będę się udzielać, będę Was czytać, tak mi jest łatwiej psychicznie
miłego dnia, wracam do łazienki
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
i ta wiadomość to HIT
ps witajcie dziewuszki
Betybet wrote:Aaaaaa jeszcze tak optymistycznie dodam
Mama mojego męża urodziła go mając 44 lata i nic mu nie brakuje ojjjjjjj nic
I mam też znajomą taką przyjaciółkę rodziny , która w tej chwili ma 86 lat właśnie wróciła z Ameryki (samodzielnie!) wyszła za mąż mając lat 35 jej mąż miał 12 lat mniej i rodziła dzieci po 40
, w tamtym tygodniu zdradziła mi tajemnicę , że miała problem z zajściem w ciążę i jakaś tam położna doradziła jej płukankę z sody oczyszczonej - na ile to skuteczne nie wiem - ale mam zamiar zastosować , ponoć takie metody dawno temu były stosowane na tzw kwaśny śluz - soda powoduje odczyn zasadowy a plemniki ponoć szaleją żeby się dostać w "umówione" miejsce.
Do "zobaczenia"
nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam nowe info.jak zlikwidowac pryszcze (sama mam na plecach) otoz pani stomatolog powiedziala ze plyn do polkania jamy ustnej ktory sprzedaja w Aldim (tu w niemczech nie wiem czy ten sam jest w Polsce) niebieski kolor,nie polkac nim zebow bo szkodzi ,za to smarowac syfki i podobno schodza.Jutro zakupie i zlikwiduje te plecowe pryszcze,bo nawet nie moge bluzki z otkrytymi plecami zalozyc.
nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGrosza, dzięki za pamięć, po prostu muszę się jakoś oderwać od tego tematu, nie mogę cały czas myśleć o TYM, bo i tak coraz częściej dociera do mnie, że co miesiąc przegrywam i zaczynam oswajać moją córcie (siebie chyba nawet bardziej) z faktem, że nie będzie miała rodzeństwa, którego tak bardzo pragnie, nie ja pierwsza i nie ja ostatniagrosza wrote:aguś odezwij się czasem

grosza, nick nieaktualny, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Betybet niezbyt mocna ta mieszanka ale najważniejsza jest skuteczność
czy jakieś szczegóły kiedy i jak często powinno się ją stosować są ci znane?
która pierwsza próbuje ?
Betybet wrote:łyżeczka taka od herbaty na litr wody - no i wiadomo nie do picia
zmykam
nick nieaktualny, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość