WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dlaczego nie mogę wpisywać notatek do przodu???

inessa lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym dniu kochane, witaj Bety:-)
    Ewa, pierwsze do Ciebie pisze. Po pierwsze z tego co wiem to duphaston hamuje owulacje, nie zgadza sie Polarmisiu ze nie hamuje. Natomiast nie wiem dlaczego Duphaston na cyste? Ja bralam zwykle tabletki antykoncepcyjne, ktore maja dac odpoczac jajnikom. Cysta rosnie przy kazdej owulacji podobno. Nie wiem musisz sobie to dokladnie wyjasnic z twoja ginekolozka, bo jakos dziwne to jest, a nawet jesli dala Ci duphaston nie na cyste tylko wspomagajaco przy zajsciu wciaze to troche chyba za wczesnie kazala go brac, no chyba ze faktycznie masz potwierdzona owulke przed 12 dc.
    Bety, ja tez sie boje hormonow. Ale albo staramy sie o dzidzie i walczymy i pomagamy sobie albo nie wiadomo czy cos wyjdzie. Ja w sumie tylko duphaston biore bo jestem po poronieniu.

inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, przeciez jeszcze nie leci w dol, masz na takim samym poziomie i w dodatku 36,9 to cudne tempka!:-) Ja dostalam @, w 28 dniu!!! Duphaston wydluzyl mi cykl i w sumie nie wiem czy sie cieszyc czy nie, dluzsze cykle mniej owulacji w roku....ale 28 dni to jeszcze ujdzie ...

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzień przed lub w dniu :-(

p.s dzień dobry dziewczęta
    Kasik303 wrote:
    dzieki Polarowymisiu :) u mnie wlasnie pojawilo sie plamienie tylko ze temp nadal 36.9, kiedy zaczyna Wam spadac tempka

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz w nastepnym cyklu nie mierze, za duzo to stresu i budze sie wczesniej, wakacje sa wiec trzeba wyluzowac

Reni, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Trochę boję się hormonów , bo już brałam ten duphaston ( w sumie to tylko jego) siedzenie mi urosło prawie jak hotentockiej Wenus i ciężko to zbijałam na rowerze robiąc nawet w chwilach natchnienia 40 km . Poza tym miałam po nim bardzo silne pms , plus to większy biust :D
    P.s
    po 21 km zrobiłam postój u znajomej i na wadze było 1,5 kg mniej :D :D.
    Betybet fajny podpis - nie poddam się - podoba mi się. Czasami tez tak myslę, często...ale niestety nie zawsze...

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety, a moze gin kazal Ci brac duphaston od 12 dc zeby wlasnie zahamowac owulke i dac odpoczac jajnikom i cyscie?

Reni, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Betybet
    daj sobie spokój z bocianami ;-) podobno padają stadami w tym roku
    zostaje nam jeszcze kapusta ;-)
    chociaż koleżanki z forum podpowiadają, że trzeba podobno uprawiać sex!
    no dajcie spokój takie bezeceństwa ;-)
    Betybet wrote:
    Witam
    a tu cisza i bocianów w tym roku widziałam całe stada (z tymi bocianami to jakaś bujda:D )

inessa, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah też tak mówiłam ;-)
    Kasik303 wrote:
    juz w nastepnym cyklu nie mierze, za duzo to stresu i budze sie wczesniej, wakacje sa wiec trzeba wyluzowac

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz Reni ze moja pierwsza coreczka zostala znaleziona wlasnie kapuscie? Wyslalam mojego meza po dzidzie, ale ze on zawsze i wszedzie sie spoznia, notorycznie wiec jak zwykle spoznil sie kiedy dzieci obrodzily w tej kapuscie i jak przyszedl to juz zostaly same takie male, niedozywione z niedowaga;-) i przyniosl mi moje cudo ktore wazylo 2 kg:-) najwiekszy moj skarb.....ktory urodzil sie 2 miesiace wczesniej....
    to juz jest rodzinna historia..a ja do dzisiaj sie wkurzam ze moj maz jeszcze nigdy nie byl punktualny:-)

Reni, inessa, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...i mowilas Reni ze wyrzucilas wszystkie testy ciazowe....a msza juz nowe;-)?
    Reni wrote:
    hahah też tak mówiłam ;-)

Reni, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dzis wpisałam temp, a wykres usunął dzien owulacji, którą wczesniej zaznaczył, jeszcze trochę i zwariuję z tym wykresem. zmykam zaraz na wizyte do gin, zobaczymy co powie.

klz98u696p33kjce.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a nie robisz w tym miesiacu testow owulacyjnych?

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie i nie kupuję..
    niesstety kupiłam owulacyjne i dorzucili ciążowy .. drażnią się ze mną!
    Viola wrote:
    ...i mowilas Reni ze wyrzucilas wszystkie testy ciazowe....a msza juz nowe;-)?

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, jesli temperatura nie utrzymuje sie po domniemanej owulce to pewnie dlatego sa te korekty systemu...tempki musza byc wyzsze od tych sprzed owulacji...
    slash wrote:
    Witajcie, dzis wpisałam temp, a wykres usunął dzien owulacji, którą wczesniej zaznaczył, jeszcze trochę i zwariuję z tym wykresem. zmykam zaraz na wizyte do gin, zobaczymy co powie.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robię i wczoraj wyszedł cień cienia więc coś się dzieje ;-)
    Viola wrote:
    Reni, a nie robisz w tym miesiacu testow owulacyjnych?

inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on chyba ustawia jak 4 są wyższe czy jakoś tak Miśka tłumaczyła
    Viola wrote:
    Slash, jesli temperatura nie utrzymuje sie po domniemanej owulce
    to pewnie dlatego sa te korekty systemu...tempki musza byc wyzsze od tych sprzed owulacji...

• anna maria Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny i nowa kolezanke witam w naszych szeregach.U mnie nadal bardzo cieplo,od wczoraj tylko jedna mala plamka krwi mam nadzieje ze to juz koniec bo ile mozna.Milego dnia wszystkim zycze.

Bursztyn, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wykresie w ustawieniach pojawiło się na karcie testów coś takiego jak monitor owulacji co to jest??

inessa lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Ty twardzielka jednak jestes! a ja nowy cykl zaczynam nowy zakupami aptecznymi:
    nowy termometr za 50 dych-ciagle jestem w szoku, ze rteciowy termometr moze tyle kosztowac...bo ma skale rozciagnieta...
    zapas testow owulacyjnych - tym razem 20, a co, bede sie testowac naokraglo
    no i zapas witamin + duphaston - moj maz wczoraj wrocil jak wielblad z apteki, witaminy dla mnie, dla niego, osobno cynk, osobno l-karnityna itd
    musimy zlapac tego jednego gagatka dla mojego jajuszka:-)
    Reni wrote:
    nie i nie kupuję..
    niesstety kupiłam owulacyjne i dorzucili ciążowy .. drażnią się ze mną!

Reni, Mango, Bursztyn, inessa, Lucky, polarmiś lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ