SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    No po prostu nie jem w ogóle cukru, żadnych słodyczy, naleśników, bułek słodkich, ciastek, cukierków, chleba pszennego i bułek też nie, no nic pszennego, makaronu i ryżu też nie.
    Cukier to tylko naturalnie występujący - np. w owocach.

Reszta wsyzstko normalnie, a nawet więcej.
    Rano zamiast 3 łyżek płatków owsianych zalanych wrzątkiem z dodatkiem mleka, sypię 4 łyżki.
    Do pracy zamiast 1 kanapki, 2 kanapki, do tego 2 jabłka i gruszka.
    Jogurt tlyko naturalny.
    To nie jest jakaś taka ułożona dieta, tlyko niejedzenie cukru i zmmniejszenie glutenu - bo to to trudno wyeliminować zupełnie.

A probowalas platki z mlekiem migdalowym ?

Margolcia88 lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a to taka tez stosuje tylko mnie nie pomaga, ale wlasnie rozjezdzaja sie mi hormony wiec pewnie dlatego...
    Nie wiem jak to się ma do hormonów, ja miałam ostatnio takie sobie.
    W każdym razie dodam, że ja przez tę dietę ciągle jestem głodna, i teraz wychodzi dopiero jak bardzo się objadałam tymi słodyczami, zwłaszcza w pracy!

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdzie jest Paszczak? Meldował się? No ile się można relaksowac po porodzie do czorta? Toc my nic nie wiemy, jak było, czy była kupa, czy pękła i ile ma szwow. Ja protestuje. Kolejny raz dzis.

moremi, Zofia8, anna maria, mamatrojki80, gretka, ania.g, dorbie, Aasiula, promoszka, Reni, ComeToMeBaby, macduska, BISCA, Simba, kkisia, Elfik, iwcia77, malgos741, Bozia3, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a to taka tez stosuje tylko mnie nie pomaga, ale wlasnie rozjezdzaja sie mi hormony wiec pewnie dlatego...
    Jak hormonów nie ustawisz, to i dieta nie pomoże. Pamiętam jak koleżanka przytyla ze 30 kg z powietrza ;-) jak tylko ustawili jej hormony zeszla do wagi wyjściowej, a nawet lepiej :-)

dorbie, Aasiula, gretka, macduska, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A probowalas platki z mlekiem migdalowym ?
    Nie słyszałam nawet nigdy o takim mleku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Wiesz już kiedy masz to laparo?
    Jutro po 16. 00 będę wiedziała (po wyniku posiewu), ale na wszelki wypadek się szykuję na piątek do szpitala.

moremi, macduska, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Nie słyszałam nawet nigdy o takim mleku :)

Mozna zrobic samemu ale ja jestem leniuch. Kupuje nieslodzone i dosladzam stewia :-)

Margolcia88, Magdala, kkisia, Magda* lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy na rowerach jak codzien z moim podopiecznym. Tak sobie jezdzimy a maly do mnie ze chcialby miec tyle lat co ja albo zebym ja byla w jego wieku. :-O Mam sie zaczac martwic?

A w parku narodu jak u nas na 1go maja. Goraco jest ale w srode??

Podoba mi sie dieta Margolci. Podobno gluten dzis jest standardowym uczulaczem i mnostwo chorob stad sie bierze. Jeden z moch ginow oswiadczyl ze taki ciag jak u mnie poronienia-anemia=prawie na 100% alergie na gluten az zbadalam. Czekam na wynik.

Margolcia88, Zofia8, Aasiula, moremi, Simba, Arwena, kkisia, Magda* lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • gretka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Nie wiem jak to się ma do hormonów, ja miałam ostatnio takie sobie.
    W każdym razie dodam, że ja przez tę dietę ciągle jestem głodna, i teraz wychodzi dopiero jak bardzo się objadałam tymi słodyczami, zwłaszcza w pracy!

a ja od slodyczy sie juz tak odzwyczailam, ze nie wypije herbaty z pokrzywy bo za slodka- nigdy wczesniej bym nie pomyslala ze to mozliwe...

dorbie, Margolcia88, Magdala, Aasiula, kkisia, Magda* lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Chyba sobie wagę kuchenną zakupię, bo nie mam :-)
    Fajna rzecz, ja dostałam i ciagle uzywam

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Bylismy na rowerach jak codzien z moim podopiecznym. Tak sobie jezdzimy a maly do mnie ze chcialby miec tyle lat co ja albo zebym ja byla w jego wieku. :-O Mam sie zaczac martwic?

A w parku narodu jak u nas na 1go maja. Goraco jest ale w srode??

Podoba mi sie dieta Margolci. Podobno gluten dzis jest standardowym uczulaczem i mnostwo chorob stad sie bierze. Jeden z moch ginow oswiadczyl ze taki ciag jak u mnie poronienia-anemia=prawie na 100% alergie na gluten az zbadalam. Czekam na wynik.
    Ja też sprawdzałam niedawno, czy przypadkiem nie mam uczulenia na gluten, ale okazało się ,że nie.A lekarz i tak kazał nie jeść go za dużo.

Magdala lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jadlam slodyczy przez ponad 10 lat. Mozna :-)

Margolcia88, Magdala, Aasiula, BISCA, kkisia, Magda* lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a ja od slodyczy sie juz tak odzwyczailam, ze nie wypije herbaty z pokrzywy bo za slodka- nigdy wczesniej bym nie pomyslala ze to mozliwe...
    Fakt, można się odzwyczaić, najgorszy pierwszy dzień!

Magdala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Podobno gluten dzis jest standardowym uczulaczem i mnostwo chorob stad sie bierze. Jeden z moch ginow oswiadczyl ze taki ciag jak u mnie poronienia-anemia=prawie na 100% alergie na gluten az zbadalam. Czekam na wynik.
    Własnie ostatnio pojawiło się mnóstwo artykułów, ze to bzdura.
    Oczywiście nie neguję tego, ze mozesz mieć ukrytą Celiakię, bo jets to możliwe :-)

Dziobak, kapturnica, Aasiula, Magdala, moremi, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jak hormonów nie ustawisz, to i dieta nie pomoże. Pamiętam jak koleżanka przytyla ze 30 kg z powietrza ;-) jak tylko ustawili jej hormony zeszla do wagi wyjściowej, a nawet lepiej :-)
    taak tylko mnie szukaja juz 3 lata...
    jakbym sie nie uparla sama ze potrzebuje oznaczyc insuline to do tej pory bylo by gorzej jak jest, a tutejszym wsio pasuje bo miesci sie w normach....
    czekam jeszcze do pn co powie mi gin i pewnie znowu do pl....

moremi, Simba lubią tę wiadomość

gretka
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, a jak Twoi pracodawcy wyjezdzaja na wakacje, to zabieraja Cie ze soba ?

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja nie jadlam slodyczy przez ponad 10 lat. Mozna :-)
    Ojej! To jesteś mistrzynią! :)Na dzień dzisiejszy to raczej wątpię czy ta moja dieta na tak długo będzie...

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Własnie ostatnio pojawiło się mnóstwo artykułów, ze to bzdura.
    Oczywiście nie neguję tego, ze mozesz mieć ukrytą Celiakię, bo jets to możliwe :-)

Podobno sam tworca tej teorii sie z niej wycofal. Ale nie znam szczegolow.

moremi, macduska lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ogólnie, to sądzę ,ze po prostu trzeba we wszystkim, co się je zachować jakis umiar i urozmaicenie i będzie ok. Ja to z tymi słodyczami od lat przeginałam, aż mi cholesterol podskoczył , mimo że ani za gruba nie byłam, ani tłusto nie jadłam, ani smażonych za wiele.

Magdala, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Magdala, a jak Twoi pracodawcy wyjezdzaja na wakacje, to zabieraja Cie ze soba ?

Nie. To duze dzieci sa i na wakacjach same sobie radza. Ja tez wole wtedy wyjechac na swoje wakacje

BISCA, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 8656 8657 8658 8659 8660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ