35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Margolcia88 wrote:No po prostu nie jem w ogóle cukru, żadnych słodyczy, naleśników, bułek słodkich, ciastek, cukierków, chleba pszennego i bułek też nie, no nic pszennego, makaronu i ryżu też nie.
Cukier to tylko naturalnie występujący - np. w owocach.
Reszta wsyzstko normalnie, a nawet więcej.
Rano zamiast 3 łyżek płatków owsianych zalanych wrzątkiem z dodatkiem mleka, sypię 4 łyżki.
Do pracy zamiast 1 kanapki, 2 kanapki, do tego 2 jabłka i gruszka.
Jogurt tlyko naturalny.
To nie jest jakaś taka ułożona dieta, tlyko niejedzenie cukru i zmmniejszenie glutenu - bo to to trudno wyeliminować zupełnie.
A probowalas platki z mlekiem migdalowym ?
Margolcia88 lubi tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyNie wiem jak to się ma do hormonów, ja miałam ostatnio takie sobie.gretka wrote:a to taka tez stosuje tylko mnie nie pomaga, ale wlasnie rozjezdzaja sie mi hormony wiec pewnie dlatego...
W każdym razie dodam, że ja przez tę dietę ciągle jestem głodna, i teraz wychodzi dopiero jak bardzo się objadałam tymi słodyczami, zwłaszcza w pracy!
-
Ale gdzie jest Paszczak? Meldował się? No ile się można relaksowac po porodzie do czorta? Toc my nic nie wiemy, jak było, czy była kupa, czy pękła i ile ma szwow. Ja protestuje. Kolejny raz dzis.
moremi, Zofia8, anna maria, mamatrojki80, gretka, ania.g, dorbie, Aasiula, promoszka, Reni, ComeToMeBaby, macduska, BISCA, Simba, kkisia, Elfik, iwcia77, malgos741, Bozia3, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
Jak hormonów nie ustawisz, to i dieta nie pomoże. Pamiętam jak koleżanka przytyla ze 30 kg z powietrzagretka wrote:a to taka tez stosuje tylko mnie nie pomaga, ale wlasnie rozjezdzaja sie mi hormony wiec pewnie dlatego...
jak tylko ustawili jej hormony zeszla do wagi wyjściowej, a nawet lepiej
dorbie, Aasiula, gretka, macduska, Simba, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bylismy na rowerach jak codzien z moim podopiecznym. Tak sobie jezdzimy a maly do mnie ze chcialby miec tyle lat co ja albo zebym ja byla w jego wieku.
Mam sie zaczac martwic?
A w parku narodu jak u nas na 1go maja. Goraco jest ale w srode??
Podoba mi sie dieta Margolci. Podobno gluten dzis jest standardowym uczulaczem i mnostwo chorob stad sie bierze. Jeden z moch ginow oswiadczyl ze taki ciag jak u mnie poronienia-anemia=prawie na 100% alergie na gluten az zbadalam. Czekam na wynik.
Margolcia88, Zofia8, Aasiula, moremi, Simba, Arwena, kkisia, Magda* lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Margolcia88 wrote:Nie wiem jak to się ma do hormonów, ja miałam ostatnio takie sobie.
W każdym razie dodam, że ja przez tę dietę ciągle jestem głodna, i teraz wychodzi dopiero jak bardzo się objadałam tymi słodyczami, zwłaszcza w pracy!
a ja od slodyczy sie juz tak odzwyczailam, ze nie wypije herbaty z pokrzywy bo za slodka- nigdy wczesniej bym nie pomyslala ze to mozliwe...
dorbie, Margolcia88, Magdala, Aasiula, kkisia, Magda* lubią tę wiadomość
gretka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też sprawdzałam niedawno, czy przypadkiem nie mam uczulenia na gluten, ale okazało się ,że nie.A lekarz i tak kazał nie jeść go za dużo.Magdala wrote:Bylismy na rowerach jak codzien z moim podopiecznym. Tak sobie jezdzimy a maly do mnie ze chcialby miec tyle lat co ja albo zebym ja byla w jego wieku.
Mam sie zaczac martwic?
A w parku narodu jak u nas na 1go maja. Goraco jest ale w srode??
Podoba mi sie dieta Margolci. Podobno gluten dzis jest standardowym uczulaczem i mnostwo chorob stad sie bierze. Jeden z moch ginow oswiadczyl ze taki ciag jak u mnie poronienia-anemia=prawie na 100% alergie na gluten az zbadalam. Czekam na wynik.
Magdala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłasnie ostatnio pojawiło się mnóstwo artykułów, ze to bzdura.Magdala wrote:Podobno gluten dzis jest standardowym uczulaczem i mnostwo chorob stad sie bierze. Jeden z moch ginow oswiadczyl ze taki ciag jak u mnie poronienia-anemia=prawie na 100% alergie na gluten az zbadalam. Czekam na wynik.
Oczywiście nie neguję tego, ze mozesz mieć ukrytą Celiakię, bo jets to możliwe
Dziobak, kapturnica, Aasiula, Magdala, moremi, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
taak tylko mnie szukaja juz 3 lata...moremi wrote:Jak hormonów nie ustawisz, to i dieta nie pomoże. Pamiętam jak koleżanka przytyla ze 30 kg z powietrza
jak tylko ustawili jej hormony zeszla do wagi wyjściowej, a nawet lepiej 
jakbym sie nie uparla sama ze potrzebuje oznaczyc insuline to do tej pory bylo by gorzej jak jest, a tutejszym wsio pasuje bo miesci sie w normach....
czekam jeszcze do pn co powie mi gin i pewnie znowu do pl....
moremi, Simba lubią tę wiadomość
gretka -
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:Własnie ostatnio pojawiło się mnóstwo artykułów, ze to bzdura.
Oczywiście nie neguję tego, ze mozesz mieć ukrytą Celiakię, bo jets to możliwe
Podobno sam tworca tej teorii sie z niej wycofal. Ale nie znam szczegolow.
moremi, macduska lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyTak ogólnie, to sądzę ,ze po prostu trzeba we wszystkim, co się je zachować jakis umiar i urozmaicenie i będzie ok. Ja to z tymi słodyczami od lat przeginałam, aż mi cholesterol podskoczył , mimo że ani za gruba nie byłam, ani tłusto nie jadłam, ani smażonych za wiele.
Magdala, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Magdala, a jak Twoi pracodawcy wyjezdzaja na wakacje, to zabieraja Cie ze soba ?
Nie. To duze dzieci sa i na wakacjach same sobie radza. Ja tez wole wtedy wyjechac na swoje wakacje
BISCA, Simba, kkisia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH