35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Dobrze ze nic się nie dzieje. Wapno jest akurat obojętne (nie powinno szkodzić, ale nie pomaga). Pamiętaj jednak by na przyszłość nie podawać "ludzkich" leków. Moze się to skończyć źle.
Samo oko mozesz przemywać solą fizjologiczną, albo wystudzoną przegotowana woda. Zadnymi herbatami, rumiankami, świelikami.
Wiem że nie podaje się żadnych leków które są dla ludzi. To była sytuacja awaryjna i jeśli zaszłaby potrzeba -wstrząs, to podałabym też Dexaven ale dawkę ustaliłabym z weterynarzem.
Wystraszyłam się troszkę, bo w zeszłym roku pszczoła użądliła mojego młodszego w okolicach ust. Profilaktycznie dostał wapno, tabletkę przeciwalergiczną i wszystko było ok aż do następnego dnia, kiedy okazało się że puchnie. Dostał tak silnego obrzęku że oka nie było mu widać. Dostał Dexaven i przeszło. Za jakiś czas znowu go użądliła, ale nic mu nie było.
-
Natka_79 wrote:Byłam u gina. Jest serce ! dziecko trochę młodsze niz by wynikało z terminu OM ale zgodne z moim dłuższym cyklem- usg wyliczyło ze ma 8t+/-7 dni a dzis jest 8t6d a myśle ze po skorygowaniu wczoraj skończyłam 8tc. Dojrzał cos co może wyglądać na odklejającą sie kosmowke ale powiedział ze bedzie dobrze. Mam sie oszczędzać i sporo leżeć. Nie był zadowolony z mojej ginki na NFZ co mnie zaskoczyło. Dał do zrozumienia ze nie chce żebym prowadziła u niej ciąże i ze mam zdecydować sie na jednego lekarza. W poprzedniej z inna ginką nie miał takich przeciwwskazań. Nawet uznał to za dobry sposób zeby nie płacić za badania. I sie uczepił ze ginka nie zleciła mi HIV, gały mi wyszły, to trzecia ciaza i w żadnej mi tego nie zlecił
ewidentne ma cos do tej ginki, ona wyleciała z jego oddziału a była podobno dobrym operatorem.
Trochę sie niepokoje tą kosmowką, ale bedzie dobrze...musi!
Natka, bardzo sie ciesze
Ja zobacze w przyszlym tygodniu
Aasiula, Natka_79, moremi, Magdala lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Dobry wieczor babole

W koncu mam chwile na ralaks. Taras, piwko i ovu. Na sporcie bylam w przerwie na lunch a chuop poszedl z kumplem na mecz. W salonie mam ogromne pudla z ikei, ktore maja sie przeistoczyc w piekny nowy naroznik. Bardzo sie ciesze, bo od kiedy sprzedalismy nasze kanapy to salon wyglada na .... Obrabowany
Widze, Paszcza sie jeszcze nie meldowala. Nie wiem co w tym temacie mowi regulamin "szkoly" Jak dlugo po porodzie trzeba sie zameldowac ?
Bylam w apte ce po ... Euh te zastrzyki na stymulacje co juz nie wiem jak sie nazywaja. Nie ma. Bedzie jutro. Ale mam juz w lodowce Ovitrelle. Ciesze sie z tego prawie bardziej niz z nowego naroznika hahaha. Tylko maly problem bo od soboty mam tesciowa i syna chuopa w domu na tydzien. Oczywiscie nikt nie wie o naszych problemach ciazowych ani o IVF . Bede musiala ukryc w lodowce piwnicznej. Mam nadzieje ze nie znajda bo nie wiem jak bym to miala wyjasnic ze w lodowce sa zastrzyki ...
Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Dziobak, Krakonka, gretka, Simba, Sabina, iwcia77, Magdala, anna maria, Bozia3, paszczakin, Mala79, Mega lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Dobry wieczor babole

W koncu mam chwile na ralaks. Taras, piwko i ovu. Na sporcie bylam w przerwie na lunch a chuop poszedl z kumplem na mecz. W salonie mam ogromne pudla z ikei, ktore maja sie przeistoczyc w piekny nowy naroznik. Bardzo sie ciesze, bo od kiedy sprzedalismy nasze kanapy to salon wyglada na .... Obrabowany
Widze, Paszcza sie jeszcze nie meldowala. Nie wiem co w tym temacie mowi regulamin "szkoly" Jak dlugo po porodzie trzeba sie zameldowac ?
Bylam w apte ce po ... Euh te zastrzyki na stymulacje co juz nie wiem jak sie nazywaja. Nie ma. Bedzie jutro. Ale mam juz w lodowce Ovitrelle. Ciesze sie z tego prawie bardziej niz z nowego naroznika hahaha. Tylko maly problem bo od soboty mam tesciowa i syna chuopa w domu na tydzien. Oczywiscie nikt nie wie o naszych problemach ciazowych ani o IVF . Bede musiala ukryc w lodowce piwnicznej. Mam nadzieje ze nie znajda bo nie wiem jak bym to miala wyjasnic ze w lodowce sa zastrzyki ...
Wczoraj podczas mojej nieobecnosci przyjechal brat mojego meza z dziewczyna. Wchodze do domu i pierwsze co mi sie rzuca w oczy to opakowania moich testow ciazowych na stole. A moj nawet nie zwrocil na nie uwagi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 19:51
BISCA, kkisia, moremi, chruszczow, Sabina, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość
Zofia8
-
A tak w ogole to u nas lato. Jestem w krotkim rekawku na zewnatrz i jest cuuuudownieeee. W biurze musielismy wlaczyc klime (!) bo bylo za goraco. Jak wsiadlam do auta w poludnie to termometr pokazal 33°
mamatrojki80, kkisia, moremi, Dziobak, Aasiula, Simba, SolarPolar, iwcia77, Magdala, anna maria, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
Tak, oszczędzać sie plus 3x1 dupek i nospa. A ginka zrobiła mi usg i potwierdziła obecność pęcherzyka na pierwszej wizycie, w zeszłym tyg nie zrobiła jak byłam z wynikami a myślałam ze sprawdzi to serce.moremi wrote:Masz się pewnie oszczędzać? Jakie jeszcze zalecenia?
W sumie nie dziwie się, że nie byl zadowolony, jeżeli baba nawet usg nie zrobiła, zeby potwierdzic czy ciaza jest w macicy.
Cóż, cos sie wtedy musiało wydarzyć w szpitalu ze tak do niej podchodzi. No cóż, wyglada na to ze będę pod opieka jednego gina. Specjalnie mi to nie przeszkadza
kkisia, moremi, Dziobak, kapturnica, gretka, Zofia8, Aasiula, iwcia77, Magdala, Mega lubią tę wiadomość
-
Ale daxevanu nie stosuje się u psów i innych zwierząt. Niby wiesz, ale jednak nie przyjmujesz do wiadomości. Leki przeciwhistaminowe nie działają na zwierzęta. Naprawdę warto czasami odżałować te 30 zł, a nie szukać później miejsca na pochówek zwierzaka.Iwone wrote:Wiem że nie podaje się żadnych leków które są dla ludzi. To była sytuacja awaryjna i jeśli zaszłaby potrzeba -wstrząs, to podałabym też Dexaven ale dawkę ustaliłabym z weterynarzem.
Wystraszyłam się troszkę, bo w zeszłym roku pszczoła użądliła mojego młodszego w okolicach ust. Profilaktycznie dostał wapno, tabletkę przeciwalergiczną i wszystko było ok aż do następnego dnia, kiedy okazało się że puchnie. Dostał tak silnego obrzęku że oka nie było mu widać. Dostał Dexaven i przeszło. Za jakiś czas znowu go użądliła, ale nic mu nie było.
Simba lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
FacetyZofia8 wrote:Wczoraj podczas mojej nieobecnosci przyjechal brat mojego meza z dziewczyna. Wchodze do domu i pierwsze co mi sie rzuca w oczy to opakowania moich testow ciazowych na stole. A moj nawet nie zwrocil na nie uwagi.
Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Cześć

Ola, gratuluję
Rany, ale Wy błyskiem zaciązacie. Płodne to forum
Ja to już chyba kilka kolejek przegapiłam.
Przeczytałam.
Też nie lubię udziwnionych imion, nie dałabym dziecku. Ale teraz to dziwnie jest. Patrycja, Lena, Maja są w pierwszej 5, a Małgorzata pod koniec trzeciej dziesiątki. Może to ja krzywdę zrobiłam mojej takim "dziwnym i niecvodzinnym" imieniem?
Krycha, może boleć 4 dzień. U mnie w ciągu ostatnich 4 dni 2 porządne migreny i 2 zwykłe bóle głowy. To chyba ten wiatr.
Jak się zbiorę i wygrzebię, to Ci pokażę Małgosię, Mama3
Dwa lata starszy facet byłby ok. Ale jak ona stąd, a on stamtąd, co se myślę, że jesteście, to tylko im do Szkocji emigrować 
Ja to w ogóle nie rozumiem mojego oraganizmu. To prawda, że po ciąży (w której przytyłam bardzo) nic nie robiłam, żeby schudnąć i nawet jadłam słodycze (choć bez przesady), ale od tamtej pory mam zaliczony szpital, ze dwie choroby z prawie tygodniej nie jedzenia każda i jeszcze parę ciągów migrenowych, kiedy też nie jem. Zwykle rano łykam jakieś pół bułki, żeby leków na pusty nie brać, popołudniu drugie pół, jakieś owoce, do tego trochę chodzę i nic. Ani marnego pół cm nie schudłam. Czasem mam jakby 5 kg mniej jednego dnia, ale drugiego znów wraca, a nie czuję się opuchnięta. Coś mi się zablokowało i koniec, nie drgnie
A teraz z dietami się boję szaleć. W ciązy będę musiała odstawić mączne potrawy, bo nie mogę utyć tyle, co ostatnio, ale teraz też nie jem makaronu, naleśników i innych takich. Bułki dlatego, że najłatwiej wrzucić w siebie. Jakos to później rozbujam i w końcu schudnę, bo trzeba siły mieć dla dzieciorów
mamatrojki80, kkisia, moremi, kapturnica, gretka, Aasiula, SolarPolar, iwcia77, anna maria, megan8, Mega lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnymoremi wrote:Ale daxevanu nie stosuje się u psów i innych zwierząt. Niby wiesz, ale jednak nie przyjmujesz do wiadomości. Leki przeciwhistaminowe nie działają na zwierzęta. Naprawdę warto czasami odżałować te 30 zł, a nie szukać później miejsca na pochówek zwierzaka.
Moremi, czy Profender jest skuteczny na odrobaczenie u kota? to się kotu na kark wylewa, mój nie da sobie tabletki wcisnąć i dziś mi wet to dał...
-
nick nieaktualnyWitam wieczornie

Kurde zastanawiam sie czy mi tylko tych dziurek dla picu nie zrobili
Czuje sie normalnie , nic nie boli , tylko kichnac i kalszlec nie mozna
Margolcia gdzie bedziesz robic laparo ?
moremi, Krakonka, BISCA, kapturnica, Aasiula, MartaDidi, Sabina, Magdala, anna maria, Arwena, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
Za 3 tygodnie mam przyjść.Zofia8 wrote:Natka a za ile dni masz sie u niego pojawic?
W sumie to trochę mi dziwnie bo spokojna jestem. Na usg nazwał jakieś ciemniejsze plamki cechami odklejenia kosmowki ale zaraz dodał ze bedzie dobrze.
Przed usg to myślałam ze serce mi wyskoczy gardłem, ale jak zobaczyłam ze cos pulsuje to uff...dał posłuchać
ładnie bije tylko nie wiem jak szybko
kkisia, moremi, Dziobak, BISCA, kapturnica, gretka, Aasiula, Zofia8, dorbie, MartaDidi, Sabina, Magdala, Arwena, Bozia3 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH