SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o dietach a mi się włączył taki wilczy głód od paru dni że masakra. Lepiej napiszcie jak się powstrzymać...

kapturnica, Margolcia88, Aasiula, Simba, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wiecier 8)

Odstresowalam sie z kumpelami na kawce a potem byla wywiadowka mlodego.Moja ciONza zrobiła szoł na dziewcyznach bo nie wiedzialy .Ale zbieraly kopare ze stolu XD .I mam zaklepane ciuszki po siostrze kumpeli ,ze sobie odkupie bo urodzila 31grudnia coreczke wiec ciuszki jak znalazl 8) I tak zeszedl sobie dzionek.Pikna pogoda 21stopni bylo to trza bylo korzystac .Asiula ja tez poprosze ta diete na zas bedzie jak znalazl.Moj mail ci tu moge podac bo i tak fikcyjny hehehehe [email protected]

Margolcia88, ania.g, gretka, Aasiula, moremi, BISCA, macduska, Simba, peppapig, Arwena, kkisia, dorbie, Sabina, iwcia77, anna maria, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide cos upichcic bo towarzystwo glodne.

ania.g, Aasiula, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Bardzo prosze dziewczyny :D
    Powodzenia w dietowaniu :) ja nigdy na tej diecie glodna nie chodzilam :)

To i ja poproszę. Jak wszystkie zaczną chudnąć to nie mogę zostać w tyle.

Margolcia88, gretka, ania.g, Aasiula, moremi, Arwena, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupię kłódkę i łańcuch na lodówkę

Margolcia88, kapturnica, Aasiula, Zofia8, moremi, BISCA, peppapig, Arwena, kkisia, Sabina, iwcia77, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak była znieczulona to mógł być syfon z dupy, bo przecież się tego nie kontroluje
    Paszcze no dawaj opisa
    Dziobak wrote:
    Ale gdzie jest Paszczak? Meldował się? No ile się można relaksowac po porodzie do czorta? Toc my nic nie wiemy, jak było, czy była kupa, czy pękła i ile ma szwow. Ja protestuje. Kolejny raz dzis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 19:11

mamatrojki80, Aasiula, moremi, MartaDidi, Dziobak, Arwena, kkisia, malgos741, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuśku wracam dopiero do domu..taaaaka głodna a Wy o jedzeniu. Na szczęście obiadokolacja już czeka, tylko umyć rączki

Aasiula, Margolcia88, Zofia8, moremi, Arwena, kkisia, kapturnica, iwcia77, Magdala, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    To i ja poproszę. Jak wszystkie zaczną chudnąć to nie mogę zostać w tyle.
    Napisz maila na priv :)

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta poszło :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Własnie ostatnio pojawiło się mnóstwo artykułów, ze to bzdura.
    Oczywiście nie neguję tego, ze mozesz mieć ukrytą Celiakię, bo jets to możliwe :-)
    Bo to jest bzdura. Tylko chorzy na celiaklię muszą unikać glutenu.
    http://www.crazynauka.pl/dieta-bezglutenowa-jak-sami-siebie-oszukujemy/

Dziobak, inessa, macduska, Simba, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ale sie nie bawie... Nie widzialam NOWEGO DZIECKA... No dobrze, gratulowac- gratuluje :-)

Aasiula, moremi, Simba, kkisia, kapturnica, iwcia77, Magdala, paszczakin lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Jak była znieczulona to mógł być syfon z dupy, bo przecież się tego nie kontroluje
    Paszcze no dawaj opisa
    Reni, powalilas mnie syfonem.... :-) Na pewno tak bylo...

Aasiula, moremi, kkisia, kapturnica, Reni, Mega lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu priv

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, dzięki :)

Aasiula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie

I przechodze do sedna sprawy powiedzcie mi w 7tyg ciąży majac takie wyniki neutrofile ponad norme i leukocyty poniżej normy jest sie czym martwic?
    Wlasnie takiego bakcyla mi zadala kumpela a ja juz mam amnezje w tych sprawach:-(

• BISCA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jakie TO? Kartofel Paszczakowy :-D

A Bisca nie myśl sobie, że przeoczyłam tego Kartofeluniniuniunia :-P powiem Pani!
    :-p

paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina. Jest serce ! dziecko trochę młodsze niz by wynikało z terminu OM ale zgodne z moim dłuższym cyklem- usg wyliczyło ze ma 8t+/-7 dni a dzis jest 8t6d a myśle ze po skorygowaniu wczoraj skończyłam 8tc. Dojrzał cos co może wyglądać na odklejającą sie kosmowke ale powiedział ze bedzie dobrze. Mam sie oszczędzać i sporo leżeć. Nie był zadowolony z mojej ginki na NFZ co mnie zaskoczyło. Dał do zrozumienia ze nie chce żebym prowadziła u niej ciąże i ze mam zdecydować sie na jednego lekarza. W poprzedniej z inna ginką nie miał takich przeciwwskazań. Nawet uznał to za dobry sposób zeby nie płacić za badania. I sie uczepił ze ginka nie zleciła mi HIV, gały mi wyszły, to trzecia ciaza i w żadnej mi tego nie zlecił :/ ewidentne ma cos do tej ginki, ona wyleciała z jego oddziału a była podobno dobrym operatorem.
    Trochę sie niepokoje tą kosmowką, ale bedzie dobrze...musi!

moremi, macduska, ComeToMeBaby, Simba, peppapig, Zofia8, BISCA, Arwena, kkisia, kapturnica, Dziobak, Krakonka, gretka, Elfik, chruszczow, ania.g, SolarPolar, MartaDidi, Sabina, iwcia77, Magdala, slash, anna maria, malgos741, megan8, Bozia3, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja nie jadlam slodyczy przez ponad 10 lat. Mozna :-)
    Tylko po co sie unieszczęśliwiać?

moremi, Aasiula, BISCA, kkisia, Dziobak, kapturnica, Elfik, Sabina, iwcia77, anna maria, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Napisz maila na priv :)

Już ;-)

Aasiula lubi tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Byłam u gina. Jest serce ! dziecko trochę młodsze niz by wynikało z terminu OM ale zgodne z moim dłuższym cyklem- usg wyliczyło ze ma 8t+/-7 dni a dzis jest 8t6d a myśle ze po skorygowaniu wczoraj skończyłam 8tc. Dojrzał cos co może wyglądać na odklejającą sie kosmowke ale powiedział ze bedzie dobrze. Mam sie oszczędzać i sporo leżeć. Nie był zadowolony z mojej ginki na NFZ co mnie zaskoczyło. Dał do zrozumienia ze nie chce żebym prowadziła u niej ciąże i ze mam zdecydować sie na jednego lekarza. W poprzedniej z inna ginką nie miał takich przeciwwskazań. Nawet uznał to za dobry sposób zeby nie płacić za badania. I sie uczepił ze ginka nie zleciła mi HIV, gały mi wyszły, to trzecia ciaza i w żadnej mi tego nie zlecił :/ ewidentne ma cos do tej ginki, ona wyleciała z jego oddziału a była podobno dobrym operatorem.
    Trochę sie niepokoje tą kosmowką, ale bedzie dobrze...musi!
    Masz się pewnie oszczędzać? Jakie jeszcze zalecenia?
    W sumie nie dziwie się, że nie byl zadowolony, jeżeli baba nawet usg nie zrobiła, zeby potwierdzic czy ciaza jest w macicy.

Aasiula, Zofia8, BISCA, Natka_79, kkisia, kapturnica, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 8657 8658 8659 8660 8661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ