35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Otóż to. Jak żyć bez czekolady, kasztankow, tiki takow, chalwy, tortów bezowych? Się kuzwa nie da sie!!Simba wrote:Tylko po co sie unieszczęśliwiać?
moremi, kkisia, BISCA, Simba, MartaDidi, iwcia77, anna maria, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
Skutecznymamatrojki80 wrote:Moremi, czy Profender jest skuteczny na odrobaczenie u kota? to się kotu na kark wylewa, mój nie da sobie tabletki wcisnąć i dziś mi wet to dał...
Aasiula, mamatrojki80 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Wkurzasz...BISCA wrote:A tak w ogole to u nas lato. Jestem w krotkim rekawku na zewnatrz i jest cuuuudownieeee. W biurze musielismy wlaczyc klime (!) bo bylo za goraco. Jak wsiadlam do auta w poludnie to termometr pokazal 33°

moremi, BISCA, kapturnica, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Proszę: rok urodzenia 1979 a termin porodu to trochę nie wiem: wg OM to 19.11.2015 a usg pokazało 25.11.2015. Chyba wpisz ten pierwszyDziobak wrote:Natka, dane na Porodowke si wu ple.
Dziobak, kkisia, Aasiula, gretka, chruszczow, moremi, kapturnica, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość
-
Moremi ja nie żałuję pieniędzy na weterynarza i jeśli jest taka potrzeba to jadę i leczę nie patrząc na koszta. Szczepię i odrobaczam kota i psa i nie tylko przeciwko wściekliźnie.moremi wrote:Ale daxevanu nie stosuje się u psów i innych zwierząt. Niby wiesz, ale jednak nie przyjmujesz do wiadomości. Leki przeciwhistaminowe nie działają na zwierzęta. Naprawdę warto czasami odżałować te 30 zł, a nie szukać później miejsca na pochówek zwierzaka.
Ty piszesz że wapno nie działa u zwierząt, a weterynarz powiedział że dobrze zrobiłam i gdyby coś się działo, to mam dzwonić.
Dexaven też stosują weterynarze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 20:16
Elfik lubi tę wiadomość
-
Moremi, wspomniałaś coś o siatkach na koty. Zastanawiam się, jak zabezpieczyć balkon - loggię. Tzn jaką siatkę dać. Moskitiera za cienka, sa jakies patenty, żeby nie wyskakiwały wyginając albo przedzierając zabezpieczenie?
Na początku moje koty nie wyskakiwały mimo braku siatek w ogóle, ale terz, po kilku latach systemu wychodzeniowego, pewnie będzie je ciągnęło na pole.
moremi lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Dziobak wrote:Otóż to. Jak żyć bez czekolady, kasztankow, tiki takow, chalwy, tortów bezowych? Się kuzwa nie da sie!!
coz jak sie musi....
ja jak podejmowalam wczesniej proby to gdzies sie zawsze jakies zalamanie trafilo, ale jak diagnoza ze z powodu hiperinsulinemi nie rosna mi jajka to nie ma bata, bylam w stanie zrobic m deser, ciasto i nie wzruszalo mnie jak on je....
grunt do odpowiednia motywacja
moremi lubi tę wiadomość
gretka -
chruszczow wrote:Gretka, a jak Ci sie rozjezdzają dokładnie -(bo ja też bez cukru i mąki się staram przez moje PCOS)?
tsh niby w normie ale nie dla staraczek- a w czasie 3lat mialam 1-1.5mU/l
prolaktyna tez nie dla staraczek, androstedion przekroczony, cholesterol do gory z trojdlicerydami a z ktorym walcze juz 3 lata- co jest niezrozumiale no i przede wszystkim insulina.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 20:24
gretka -
Byłam dzisiaj w kilku urzędach panstwowych i kilku prywatnych, tzn banki, teleoperatorzy. W tych pierwszych było bardzo ok. Szybko, sprawnie, konkretnie. Za to tamte - koszmar. Dłuuugie czekanie (powyżej 40 minut), probnlemy z systemem, kompem, dostępem, idiotyczne stołki, na których się zwisa i totalna duchota. A ci biedni pracownicy w ogóle nie wiedzą, co robią
Ja rozumiem, że oni są słabo opłacani i niewykwalifikowani, może rotacja jest duża, ale szlag mnie trafia, jak do zmiany danych osobowych potrzebuję jechać do "fizycznego" oddziału i tracić tyle czasu:/
Za to teraz, jak już pozmieniałam, to mogę polikwidować
A ten pan ze skarbowego, co miesiąc temu był nemo, już się wyrobił i dzisiaj wszystko super załatwił
iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
a my dzisiaj podejmujemy wspolna probe zrobienia zastrzyku.wczoraj robil moj maz i ta cholerna oslonka znowu sie nie zamknela automatycznie. Dzisiaj ja robie zastrzyk a maz tylko docisnie. Po cholere wymyslaja takie udziwnienia.
Sabina lubi tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
Wyśle tabelkę i sobie zobacz. Ja grau podaję. Sheba ma mało mięsa. Nawet baaardzo mało.Dziobak wrote:Pani koci profesorze, jakim mokrym karmić kote? Ona wysterylizowana, ale nie tyje. Ostatnio dostaje Sheba. Suche Orijena. Często tez dostaje rybę surowa. Co jest debesciackie z mokrych?
Dziobak lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Na zooplusie są siatki wzmacniane, stosowane przez firmy zakladające siatki. Przeciagasz linkę stalową, montujesz zaczepy i jedziesz. Możesz sobie obejrzeć, jest tego sporo np. http://www.siatkadlakota.com/siatka-dla-kota.htmlKrakonka wrote:Moremi, wspomniałaś coś o siatkach na koty. Zastanawiam się, jak zabezpieczyć balkon - loggię. Tzn jaką siatkę dać. Moskitiera za cienka, sa jakies patenty, żeby nie wyskakiwały wyginając albo przedzierając zabezpieczenie?
Na początku moje koty nie wyskakiwały mimo braku siatek w ogóle, ale terz, po kilku latach systemu wychodzeniowego, pewnie będzie je ciągnęło na pole.
Krakonka lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Nie sądzę by weterynarz zastosowal wapno. Iwona, to Wasz pies i jak szukasz porady, to znaczy że nie wiesz co robić. Rad nie sluchasz, to znaczy ze wiesz. To czego chcesz?Iwone wrote:Moremi ja nie żałuję pieniędzy na weterynarza i jeśli jest taka potrzeba to jadę i leczę nie patrząc na koszta. Szczepię i odrobaczam kota i psa i nie tylko przeciwko wściekliźnie.
Ty piszesz że wapno nie działa u zwierząt, a weterynarz powiedział że dobrze zrobiłam i gdyby coś się działo, to mam dzwonić.
Dexaven też stosują weterynarze.
Lecz na własną rękę i dupy nie zawracaj.
Simba lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

dbaj o Was.