SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tylko po co sie unieszczęśliwiać?
    Otóż to. Jak żyć bez czekolady, kasztankow, tiki takow, chalwy, tortów bezowych? Się kuzwa nie da sie!!

moremi, kkisia, BISCA, Simba, MartaDidi, iwcia77, anna maria, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Moremi, czy Profender jest skuteczny na odrobaczenie u kota? to się kotu na kark wylewa, mój nie da sobie tabletki wcisnąć i dziś mi wet to dał...
    Skuteczny :-)

Aasiula, mamatrojki80 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    A tak w ogole to u nas lato. Jestem w krotkim rekawku na zewnatrz i jest cuuuudownieeee. W biurze musielismy wlaczyc klime (!) bo bylo za goraco. Jak wsiadlam do auta w poludnie to termometr pokazal 33° :-) :-) :-)
    Wkurzasz...

moremi, BISCA, kapturnica, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, dane na Porodowke si wu ple.

Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani koci profesorze, jakim mokrym karmić kote? Ona wysterylizowana, ale nie tyje. Ostatnio dostaje Sheba. Suche Orijena. Często tez dostaje rybę surowa. Co jest debesciackie z mokrych?

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Natka, dane na Porodowke si wu ple.
    Proszę: rok urodzenia 1979 a termin porodu to trochę nie wiem: wg OM to 19.11.2015 a usg pokazało 25.11.2015. Chyba wpisz ten pierwszy

Dziobak, kkisia, Aasiula, gretka, chruszczow, moremi, kapturnica, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale daxevanu nie stosuje się u psów i innych zwierząt. Niby wiesz, ale jednak nie przyjmujesz do wiadomości. Leki przeciwhistaminowe nie działają na zwierzęta. Naprawdę warto czasami odżałować te 30 zł, a nie szukać później miejsca na pochówek zwierzaka.
    Moremi ja nie żałuję pieniędzy na weterynarza i jeśli jest taka potrzeba to jadę i leczę nie patrząc na koszta. Szczepię i odrobaczam kota i psa i nie tylko przeciwko wściekliźnie.
    Ty piszesz że wapno nie działa u zwierząt, a weterynarz powiedział że dobrze zrobiłam i gdyby coś się działo, to mam dzwonić.
    Dexaven też stosują weterynarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 20:16

Elfik lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, wspomniałaś coś o siatkach na koty. Zastanawiam się, jak zabezpieczyć balkon - loggię. Tzn jaką siatkę dać. Moskitiera za cienka, sa jakies patenty, żeby nie wyskakiwały wyginając albo przedzierając zabezpieczenie?
    Na początku moje koty nie wyskakiwały mimo braku siatek w ogóle, ale terz, po kilku latach systemu wychodzeniowego, pewnie będzie je ciągnęło na pole.

moremi lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • gretka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Otóż to. Jak żyć bez czekolady, kasztankow, tiki takow, chalwy, tortów bezowych? Się kuzwa nie da sie!!

coz jak sie musi....
    ja jak podejmowalam wczesniej proby to gdzies sie zawsze jakies zalamanie trafilo, ale jak diagnoza ze z powodu hiperinsulinemi nie rosna mi jajka to nie ma bata, bylam w stanie zrobic m deser, ciasto i nie wzruszalo mnie jak on je....
    grunt do odpowiednia motywacja :-)

moremi lubi tę wiadomość

gretka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest terz?

Simba, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Gretka, a jak Ci sie rozjezdzają dokładnie -(bo ja też bez cukru i mąki się staram przez moje PCOS)?

tsh niby w normie ale nie dla staraczek- a w czasie 3lat mialam 1-1.5mU/l
    prolaktyna tez nie dla staraczek, androstedion przekroczony, cholesterol do gory z trojdlicerydami a z ktorym walcze juz 3 lata- co jest niezrozumiale no i przede wszystkim insulina.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 20:24

gretka
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w kilku urzędach panstwowych i kilku prywatnych, tzn banki, teleoperatorzy. W tych pierwszych było bardzo ok. Szybko, sprawnie, konkretnie. Za to tamte - koszmar. Dłuuugie czekanie (powyżej 40 minut), probnlemy z systemem, kompem, dostępem, idiotyczne stołki, na których się zwisa i totalna duchota. A ci biedni pracownicy w ogóle nie wiedzą, co robią :/ Ja rozumiem, że oni są słabo opłacani i niewykwalifikowani, może rotacja jest duża, ale szlag mnie trafia, jak do zmiany danych osobowych potrzebuję jechać do "fizycznego" oddziału i tracić tyle czasu:/
    Za to teraz, jak już pozmieniałam, to mogę polikwidować :)
    A ten pan ze skarbowego, co miesiąc temu był nemo, już się wyrobił i dzisiaj wszystko super załatwił :)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Co to jest terz?
    Ty bys wszystko chciala wiedziec...

Reni, Zofia8, kkisia, Simba, Aasiula, moremi, gretka, iwcia77, BISCA, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i mam jajka na kolejne cykle:) Jedno ma 9mm (12dc) i powinno być ok na następny :)

moremi, Dziobak, iwcia77, Magdala, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj podejmujemy wspolna probe zrobienia zastrzyku.wczoraj robil moj maz i ta cholerna oslonka znowu sie nie zamknela automatycznie. Dzisiaj ja robie zastrzyk a maz tylko docisnie. Po cholere wymyslaja takie udziwnienia.

Sabina lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Co to jest terz?

Czepiamy się? ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Pani koci profesorze, jakim mokrym karmić kote? Ona wysterylizowana, ale nie tyje. Ostatnio dostaje Sheba. Suche Orijena. Często tez dostaje rybę surowa. Co jest debesciackie z mokrych?
    Wyśle tabelkę i sobie zobacz. Ja grau podaję. Sheba ma mało mięsa. Nawet baaardzo mało.

Dziobak lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, świetne wieści <3 dbaj o Was.

Aasiula, Natka_79 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Moremi, wspomniałaś coś o siatkach na koty. Zastanawiam się, jak zabezpieczyć balkon - loggię. Tzn jaką siatkę dać. Moskitiera za cienka, sa jakies patenty, żeby nie wyskakiwały wyginając albo przedzierając zabezpieczenie?
    Na początku moje koty nie wyskakiwały mimo braku siatek w ogóle, ale terz, po kilku latach systemu wychodzeniowego, pewnie będzie je ciągnęło na pole.
    Na zooplusie są siatki wzmacniane, stosowane przez firmy zakladające siatki. Przeciagasz linkę stalową, montujesz zaczepy i jedziesz. Możesz sobie obejrzeć, jest tego sporo np. http://www.siatkadlakota.com/siatka-dla-kota.html

Krakonka lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Moremi ja nie żałuję pieniędzy na weterynarza i jeśli jest taka potrzeba to jadę i leczę nie patrząc na koszta. Szczepię i odrobaczam kota i psa i nie tylko przeciwko wściekliźnie.
    Ty piszesz że wapno nie działa u zwierząt, a weterynarz powiedział że dobrze zrobiłam i gdyby coś się działo, to mam dzwonić.
    Dexaven też stosują weterynarze.
    Nie sądzę by weterynarz zastosowal wapno. Iwona, to Wasz pies i jak szukasz porady, to znaczy że nie wiesz co robić. Rad nie sluchasz, to znaczy ze wiesz. To czego chcesz?
    Lecz na własną rękę i dupy nie zawracaj.

Simba lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 8659 8660 8661 8662 8663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ