X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Krycha a nie Twoja kolej teraz?
    Ja tam nie wiem, czytalam rozne opinie tutaj. Ze niby sie osemki i inne zabobony nie licza, albo ze dzieci to z seksu i z wyluzowania sie biora... ;-)

Zofia8, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    a jakbym chciała na laparo, to żeby było na nfz to musze miec najpierw hsg? bo ja sie nie znam na tym
    będę szła do tej ginki w poniedziałek a on a ponoc się nie waha, kładzie na oddział z miejsca, to bym wiedziała jak z nią gadać, jeśli lepsze laparo a ja bym mogła mieć wybór to wolę w takim razie laparo
    A skad.Ja nie mialam hsg ylko od razu laparo.Odstawilam antyki w listopadzie i starac zaczelismy sie wlutym a w marcu juz mialam laparo diagnostyczne.Ja mialam przeslanki duze bo w 2000r mialam laparotomie i resekcje klinowa jajnikow lacznei z usuwaniem dosc olbrzymiej torbieli z jajnika.Poszlam prywatnie do ordynatora oddzialu na wizyte.Powiedzialam o co kaman ,ze chce sie starac o dziecie a po tylu latach uj wie co w srodku I poltora tyg pozniej mialam juz laparo,U mnie mialam nosa bo zrosty byly w otzrewnej wielkie , lewy jajowod z jajnikiem tworz galimatias i nic nie rpzepuscilo konbtrastu Prawy byl dobry , wiec ponakluwali jajnik ,zeby pomoc w jajkach No i sprawdzili macice..
    Mysle ,ze spokojnie powinnas dostac skeirowanie na nfz

chruszczow, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Jakie konkretnie? Jak to sie bada? Bo mi sie wlasnie nie zagniezdzaja.
    To juz tzreba skierowanie od lekarza zeby zbadac bezplatnie bo inaczej kasioratzrepie.Nie wnikalam w to nigdy gleboko ale wiem ,ze 3ciaze poronione daja podstawe do wystawienia skierowania na badania wkierunku genetyki..Czasem sa jakies problemy w mutacjach gdzie org wybija wlasne zarodki ale to wyzsza szkola jazdy i jestem w tym cienka...

stara.krycha, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    To juz tzreba skierowanie od lekarza zeby zbadac bezplatnie bo inaczej kasioratzrepie.Nie wnikalam w to nigdy gleboko ale wiem ,ze 3ciaze poronione daja podstawe do wystawienia skierowania na badania wkierunku genetyki..Czasem sa jakies problemy w mutacjach gdzie org wybija wlasne zarodki ale to wyzsza szkola jazdy i jestem w tym cienka...
    No to jak bylam w dupie, tak jestem, bo u mnie nie bylo zadnych poronien ani biochemicznych. Nic nie bylo jednym slowem, a wniosek o niezagniezdzaniu wysnulam na podstawie niezajscia mimo podania dwoch zarodkow wysokiej klasy.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    a napisz mi - na czuja to robiłaś czy badałaś coś?
    mnie strasznie ręce świerzbią żeby sobie troche dołozyć
    jeden bromek dziennie spływa po mnie jak poo kaczce
    No na czuja wiecej obserwujac siebie , swoje samopoczucie itd. Njalepsze ,ze u mnie prolaktna po obciazeniu byla wysoka.Zwykla byla w polowie norm wiec git.Aekeidys gdzies z Elfem ,zesmy znalazly jakies naukowe rozwazania ,ze czesto obniza sie prolaktyne , ktora i tak wystarczajaca se skaczeprzy nerwach w dzisiejszych czasach.No a metke zwiekszylam z mysla ,ze zobaczymy czy to cos pomoze..Wiesz troche na zasadzie czas pokaze...

stara.krycha, chruszczow, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja zmniejszalam dawki clo zeszlam z 1od 5do 9 dzien najpiierw do polowki a potem do cwiartki bo jajka rosly. No i ja zwiekszylam dawke metki do 3razy 850mg (sama bo zalecona mialam 2razy 850mg) plus 2razy bromek dziennie.A kazal brac jednego...Akurat czym nizsza prolaktyna tym lepiej do zajscia w ciaze .Potem mi kazal endo odstawic wsio po zajsciu...

Ja biorę pół tabletki bromergonu. Może zrobić sobie badania z taką dawką? Wystarczy zwykłe czy po obciążeniu? Wtedy dzien przed nie brać, czy właśnie brać?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    ja bym się kierowała doświadczeniem, były cionże od stukania postów? były, to skąd ten defetyzm
    No ba, podobno z seksu tez niektore zaszly, a jedna to nawet bez! :-)

moremi, chruszczow, Sabina, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    No to jak bylam w dupie, tak jestem, bo u mnie nie bylo zadnych poronien ani biochemicznych. Nic nie bylo jednym slowem, a wniosek o niezagniezdzaniu wysnulam na podstawie niezajscia mimo podania dwoch zarodkow wysokiej klasy.
    No to wniosek zly wysnulas tak naprawde bo pomysl tak na pałe.Jesli nie mialas oznaczonej bety , ktora nie spadala ani nie wzrastala to nie ma mowy o ciazy biochemicznej .Nie doszlo do prob zagneizdzenia
    W normalnych staraniach wiele zarodkow sie rowniez nie zagniezdza mimo idealnych warunkow.Tu tez potzreba trochu szczescia

stara.krycha, moremi, Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja biorę pół tabletki bromergonu. Może zrobić sobie badania z taką dawką? Wystarczy zwykłe czy po obciążeniu? Wtedy dzien przed nie brać, czy właśnie brać?
    Ja zbadalam w sumie prolaktyne 2razy raz bez obciazenia co byla dobra i raz po obciazeniu.Wyszla wysoko/.Apozniej juz nie bdalam wiecej tylko z polowki dziennie zwiekszalam systematycznie na 1na na noc Potem na poltorej i zeszlo na 2.A jak sie idze badac to wiecozrem mozes zwziasc byle nie rano.Ale skoro juz byla wysoko to po co chcesz badac?Czy ta dawka wystarcza??? Mozesz sama siebie spr zwiekszajac od calej np 2razy po pol czy cala na noc i zobaczysz samopoczucie.Czym nizsza prolaktyna tym lh latwiej moze rosnac

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    jeden bromek dziennie spływa po mnie jak poo kaczce

To znaczy co? Jakieś objawy są czy nie ma? A skąd wiedzieć, po którym coś się zmienia, skoro bierze się ich kilka?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to wniosek zly wysnulas tak naprawde bo pomysl tak na pałe.Jesli nie mialas oznaczonej bety , ktora nie spadala ani nie wzrastala to nie ma mowy o ciazy biochemicznej .Nie doszlo do prob zagneizdzenia
    W normalnych staraniach wiele zarodkow sie rowniez nie zagniezdza mimo idealnych warunkow.Tu tez potzreba trochu szczescia
    Yyyyy..... Aleeee.... Beta byla robiona i wynosila okraglutkie zero...

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja zbadalam w sumie prolaktyne 2razy raz bez obciazenia co byla dobra i raz po obciazeniu.Wyszla wysoko/.Apozniej juz nie bdalam wiecej tylko z polowki dziennie zwiekszalam systematycznie na 1na na noc Potem na poltorej i zeszlo na 2.A jak sie idze badac to wiecozrem mozes zwziasc byle nie rano.Ale skoro juz byla wysoko to po co chcesz badac?Czy ta dawka wystarcza??? Mozesz sama siebie spr zwiekszajac od calej np 2razy po pol czy cala na noc i zobaczysz samopoczucie.Czym nizsza prolaktyna tym lh latwiej moze rosnac

Ale jakie samopoczucie? Bo z metformaxem zauważyłam brak senności, ze stymenem lepszy nastrój, brak wahan, z euthyroxem zaczęłam mieć jaśniejsze myśli, lepszą koncentrację. A po bromku co się dzieje?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobiety. Asiula priv

kapturnica, Mega, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • gretka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:

nie wiem czy dziemn przerwy da miarodajny wynik?
    jak zrobisz to wynik pokaze czy dawka odpowiednio dobrana
    ja na przyklad od gin w pl dostalam 1/4tabletki norpolac przy wyniku 15,66 ng/ml a jak poszlam do tutejszego to wydarl kopare ze sie tak bez diagnostyki nie daje i pobral na prolaktyne wyszlo 8 wiec w zasadzie dobrze( ponos ponzej 10 to ok)no ale mnie wystraszyl ze mnie wysle na rezonans- teraz juz doczytalam ze od 50ng podejrzewa sie nieciekawe sytuacje

kapturnica lubi tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, czuje sie jak na zajeciach z farmacji...

kapturnica, chruszczow, Mega, kkisia, SolarPolar lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, czyli skoro nie mdleję, nie rzygam i nie umieram, to zwiększam dawkę. A jak po większej zacznę umierać, to jak zajść w ciążę ? :)

stara.krycha, gretka lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:

A nie jak na spotkaniu anonimowych lekomanów? :)

stara.krycha, Zofia8, Mega, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • gretka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:

taki lajf, to nieodlaczna czesc tego watku....

stara.krycha, kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Yyyyy..... Aleeee.... Beta byla robiona i wynosila okraglutkie zero...
    Czyli nie bylo zadnej ciąży skoro beta byla null

stara.krycha, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A nie jak na spotkaniu anonimowych lekomanów? :)
    Jakby na to z tej strony patrzec, to moga to byc wesole zajecia. Zwlaszcza, jak sie tabletki z alkoholem polaczy. ;-)

Mega, moremi, macduska lubią tę wiadomość

‹‹ 8741 8742 8743 8744 8745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ