X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Czyli nie bylo zadnej ciąży skoro beta byla null
    Przeciez nigdy nie twierdzilam inaczej

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Acha, czyli skoro nie mdleję, nie rzygam i nie umieram, to zwiększam dawkę. A jak po większej zacznę umierać, to jak zajść w ciążę ? :)
    Hhehheehh mi po 2dziennie nic nie bylo a w normie prolaktyna zwykla.
    Odchopdzi ssie od badania po obciazeniu co nie oznacza ,ze w warunkach stresu a stresa mamy ciagle nie rosnie na tyle by blokowac nam owulacje.Dlatego uparlam sie na bromka 8)

chruszczow, malgos741, Sabina, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Krycha to coś więcej
    Czyli co? Powiedz, nie trzymaj w niepewnosci!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Przeciez nigdy nie twierdzilam inaczej
    Ale pytalas o poronienia i ciaze biochemiczne ,ze wysnulas taki wniosek bo mialas podane 2zarodki wysokiej klasy..

A tak w ogole , dawniej myslalam ,ze w ciONze to zajde jak sciagne tylko majtki a tu jak widac tzra sie osciagac tych majcioch setki razy heh

stara.krycha, malgos741, Mega, Elfik, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No na czuja wiecej obserwujac siebie , swoje samopoczucie itd. Njalepsze ,ze u mnie prolaktna po obciazeniu byla wysoka.Zwykla byla w polowie norm wiec git.Aekeidys gdzies z Elfem ,zesmy znalazly jakies naukowe rozwazania ,ze czesto obniza sie prolaktyne , ktora i tak wystarczajaca se skaczeprzy nerwach w dzisiejszych czasach.No a metke zwiekszylam z mysla ,ze zobaczymy czy to cos pomoze..Wiesz troche na zasadzie czas pokaze...
    u mnie prolaktyna była 3 krotnie wyższa bez obciążenia, rezonans zrobiony i microgruczolak wyszedł, teraz biorę pół tabletki i prolaktyna 8-9 norma ok 23,
    Chruszow nie strasz mnie że moje tabsy nie dobre, muszę poszukać na necie o tym...

kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale pytalas o poronienia i ciaze biochemiczne ,ze wysnulas taki wniosek bo mialas podane 2zarodki wysokiej klasy..

A tak w ogole , dawniej myslalam ,ze w ciONze to zajde jak sciagne tylko majtki a tu jak widac tzra sie osciagac tych majcioch setki razy heh
    To nie tak. Pytalam o mutacje, ktore uniemozliwiaja zagniezdzenie. Wspomnialas o nich w zwiazku z poronieniami i biochemicznymi, napisalam, ze u mnie tego niet. Napisalam tez, ze sie zdiagnozowalam sama, bo mi sie nie zagniezdzilo ewidentnie, skoro beta 0.

kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    nie ma to tamto, dzisiaj wale dwa bromki
    Przeczytalam dwie bramki...

chruszczow lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    ja sobie czytam do poduszki wątek o diagnostyce proeimplantacyjnej przy wadliwych kariotypach i dziewczyny tam piszą ze w zależności od rodzaju wady kariotypu poronienia mogą się pojawiać w różnym okresie, są takie wady w których "poronienie" następuje zanim zdążysz zrobić test,
    na potwierdzenie tego dziewczyny te mają powatarzające się poronienia w dla siebie charakterystycznych momentach
    Glupia ja! Trza bylo szczac w 7dpt! Oj glupia ja!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    To nie tak. Pytalam o mutacje, ktore uniemozliwiaja zagniezdzenie. Wspomnialas o nich w zwiazku z poronieniami i biochemicznymi, napisalam, ze u mnie tego niet. Napisalam tez, ze sie zdiagnozowalam sama, bo mi sie nie zagniezdzilo ewidentnie, skoro beta 0.
    Zatrybilam. Tyle ,ze jedna proba ivf to troche malo by cokolwiek stwierdzic. zytam ivf bo na watku sa 2osoby ktorym kibicuje i zauwazylam ,ze tam cokolwiek w kwestii mutacji robia po 2,3 nieudanych probach implantacji.

stara.krycha lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

i nie tylko przy chlopie.....

chruszczow, kapturnica, stara.krycha, moremi, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Zatrybilam. Tyle ,ze jedna proba ivf to troche malo by cokolwiek stwierdzic. zytam ivf bo na watku sa 2osoby ktorym kibicuje i zauwazylam ,ze tam cokolwiek w kwestii mutacji robia po 2,3 nieudanych probach implantacji.
    Nie dobijaj lezacego. Przed ivf byly dwie iui. Mniejsza z tym. Trzeba sie na palec bozy przerzucic po prostu i juz! :-P

kapturnica, chruszczow, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    u mnie prolaktyna była 3 krotnie wyższa bez obciążenia, rezonans zrobiony i microgruczolak wyszedł, teraz biorę pół tabletki i prolaktyna 8-9 norma ok 23,
    Chruszow nie strasz mnie że moje tabsy nie dobre, muszę poszukać na necie o tym...
    mnie gin mowil ze lepsze , no i chyba sporo drozsze, wiec jak by byly gorsze to kto by to kupil?

malgos741 lubi tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    śmiej się Krycha śmiej, jak ktoś ma włączyć clexane od dodatniego testu albo odstawić jakieś leki to dla niego pare dni w te czy we wte ma znaczenie
    ja szczam od 7ego i się wcale nie wstydze, mam tanie testy z allegro to co mi tam
    Ja stosuje filozofie ogolnego niesikania na testy.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Ja stosuje filozofie ogolnego niesikania na testy.
    B nie maja takich ubocznych efektow jak tani bromek...ale mnie cena troche draznila wiec zostalam na groszowym bromku

stara.krycha, chruszczow, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    B nie maja takich ubocznych efektow jak tani bromek...ale mnie cena troche draznila wiec zostalam na groszowym bromku
    I w tym momencie ciesze sie, ze zadnych tabletek lykac NIE MUSZE. Dobre i tyle w tym calym zachodzeniu!

chruszczow, kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nie dobijaj lezacego. Przed ivf byly dwie iui. Mniejsza z tym. Trzeba sie na palec bozy przerzucic po prostu i juz! :-P
    albo może dorzucić całowanie?

chruszczow, stara.krycha, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    albo może dorzucić całowanie?
    Ewka, to jest mysl! Dzieki, dzis wyprobuje! :-)

Heretyczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Krycha ale znasz te złota myśl że nie ma ludzi zdrowych?;)
    Tak, wiem, tylko niezdiagnozowani. Ale poki mnie nie zdiagnozuja, to moge sobie nic nie lykac i byc szczesliwa. O! :-)

chruszczow lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide, bo maz ze szczupakiem wrocil! Pa!

moremi, mamatrojki80, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Ide, bo maz ze szczupakiem wrocil! Pa!
    Blisko sklep znalazł ;-)

mamatrojki80, megan8, Sabina, kapturnica, kkisia, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 8742 8743 8744 8745 8746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ