SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    faken, napisalm wywod na telefonie i mi wykasowalo..
    ale juz wzielam kompa ;)
    Ależ ten "wywód" jest wyżej :-)

Aasiula, paszczakin, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Co słychać?
    Dobija mnie ten pęd życia, potrzebuje spokoju!!!!!
    A mój chuop idzie na zabieg rekonsruckji wiezadla krzyzowego w czwartek i cały dom będzie na mojej głowie.I chuop w domu non stop.
    Nie żebym narzekała...

Nie jesteśmy w stanie podać kotom tabletki na odrobaczanie :-(
    A tą pastę można tylko u wetka kupić?

I do Elfik - wyczaiłaś może fajne zajęcia jogi? Nie bede chodzic do NHfitness, bo ta babka mi nie odpowiada. Pierwsze zajęcia były super i ta kobieta, okazało się, jest na zastępstwie, a ta stała Ola nie odpowiada mi, po godzinie ziewam i zimno mi. I gdzie znależć tą pierwszą...
    Chyba spróbuję teraz na Morenie

malgos741, Aasiula, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Nie jesteśmy w stanie podać kotom tabletki na odrobaczanie :-(
    A tą pastę można tylko u wetka kupić?
    Wyjscia są dwa - wet poda tabletkę, albo da krople na odrobaczanie.
    Pasta? Pytasz o pastę na kłaki? To w każdym zoologicznym jest.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mi nawet nie pisz nic "po kryjomu", bo od razu odzywa się we mnie żądza mordu. Po kryjomu, czyli bez rodowodu, a jeżeli bez rodowodu to kundel i tyle. Z pseudohodowli jak pies Iwone. Za dużo działam w organizacjach prozwierzecych, żeby spokojnie przechodzić nad tym do porządku dziennego. Nie! Nie i nie!

Nie Moremi. Nie ma mowy o zadnej pseudohodowli.

Zofia8
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbi współczuję mój miał dwa lata temu plastykę wiązadła krzyżowego przedniego...

dorbie lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o czworaczkach na tvp2 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:55

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Nie Moremi. Nie ma mowy o zadnej pseudohodowli.
    Wiesz, nie chce mi się tego drążyć. Każde rozmnażanie "po kryjomu" równa się z pseudohodowlą.
    Mi ręce opadają ile tego jest. I ludzie nie widzą w tym nic złego :-(
    Idę stąd, bo niepotrzebne mi te wqrwy.

gosia7122 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałam jakiś czas temu o fajnym dokumencie o bliźniakach na kanale Planete+

http://www.planeteplus.pl/dokument-blizniacza-wiez_33112

jak któraś ma chęć obejrzeć to 25.04 ma być znowu powtórzony
    super zrobiony

praktycznie od poczęcia

Simba coś dla Ciebie :-)

ComeToMeBaby, stara.krycha lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wyjscia są dwa - wet poda tabletkę, albo da krople na odrobaczanie.
    Pasta? Pytasz o pastę na kłaki? To w każdym zoologicznym jest.
    Nie, lek na odrobaczanie w paście z takim dozownikiem jest
    A teraz muszę pojechac do Weta, bo rudy tak głową macha, ze we trojke nie jesesmy w stanie mu podac. Buu, zawsze kończy się weterynarzem, a to cała wyprawa.

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia Morce chyba chodziło o to, że skro Twój pies nie ma papierów świadczących o tym, że może być reproduktorem, a Ty chcesz go dopuścić (bo tak zrozumiałam, skoro nie chcesz go kastrować) to jest to jednoznaczne z tym, że będziesz rozmnażać psa i będą z tego psiaki bez papierów czyli kundle o wyglądzie psa tej rasy (czyt. pseudohodowla)

Arwena, dorbie, Krakonka, ComeToMeBaby, Sabina, BISCA, kkisia, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Zofia Morce chyba chodziło o to, że skro Twój pies nie ma papierów świadczących o tym, że może być reproduktorem, a Ty chcesz go dopuścić (bo tak zrozumiałam, skoro nie chcesz go kastrować) to jest to jednoznaczne z tym, że będziesz rozmnażać psa i będą z tego psiaki bez papierów czyli kundle o wyglądzie psa tej rasy (czyt. pseudohodowla)
    Ja się na tym nie znam....ale czy to już nie jest jakiś pierdolec z tymi papierami na zwierzaki? I co z tego, że nie będzie miał papierów - przecież to nie zawsze chyba oznacza, że takie szczeniaki są źle traktowane...Dawniej się tak rozmnażało zwierzęta i było ok - a teraz wszystko musi być z hodowli i z papierami - a dlaczego się pytam?
    Źli ludzie zawsze źle potraktują zwierzęta, a dobrym to chyba papiery i hodowla nie jest konieczna? Chyba, że nie kumam problemu...

kapturnica, mamatrojki80, ComeToMeBaby, gretka, Sabina, BISCA, kkisia, caffe, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

A gdzie ja napisalam, ze mam taki zamiar ??? Jakbym chciala, by byl reproduktorem, to dawno bylby wystawiony.

Reni lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza - każdy kot ma swój charakter i reaguje inaczej. Ja mam 2 w domu i jedna kotka - bardziej dzika - do dzisiaj małego unika - ale nie jest to jakaś tragedia przecież...po prostu jak dziecko jest w okolicy, to ona ucieka w inne miejsce i to wszystko. Natomiast brytyjczyk uwielbia małego i wszędzie za nim łazi - kladzie się obok w bezpiecznej odległości, bo Kajtek go już kilka razy chapsnął za ogon czy tam inną część ciała - ale nie zraża się i wciąż jest blisko niego - w nocy często właśnie jego wybiera na kompana do spania. Natomiast od strony dziecka wygląda to rewelacyjnie :) Jak tylko zobaczy kota w okolicy - śmieję się w głos - no po prostu jest szczęśliwy z tymi zwierzętami obok.
    Koty bardzo lubią wózek małego - co mnie doprowadza do szewskiej pasji - bo zanim wyjdę na spacer - muszę odkłaczać cały wózek - pierdolca można dostać. Zastosowałam Twój patent z folią aluminiową - brytyjczyk unika, natomiast ruda kotka ma to w dupie i leży na foli...

Zofia8, Reni, ComeToMeBaby, paszczakin, BISCA, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Nie, lek na odrobaczanie w paście z takim dozownikiem jest
    A teraz muszę pojechac do Weta, bo rudy tak głową macha, ze we trojke nie jesesmy w stanie mu podac. Buu, zawsze kończy się weterynarzem, a to cała wyprawa.
    dorbie - czy Ty masz wychodzące koty? Bo jeśli domowe - to raczej odrobaczenie nie jest niebędne - bo skąd te robaki miałyby złapać?

dorbie lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wspominałam jakiś czas temu o fajnym dokumencie o bliźniakach na kanale Planete+

http://www.planeteplus.pl/dokument-blizniacza-wiez_33112

jak któraś ma chęć obejrzeć to 25.04 ma być znowu powtórzony
    super zrobiony

praktycznie od poczęcia

Simba coś dla Ciebie :-)

Na którym programie i o której godzinie?

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cofam pytanie - otworzyłam link :-)

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dorbie - czy Ty masz wychodzące koty? Bo jeśli domowe - to raczej odrobaczenie nie jest niebędne - bo skąd te robaki miałyby złapać?
    Wychodzące i to jeszcze bardzo łowcze - kot -zajączki, ptaszki i krety, tylko nie nasze ;-) , a kotka - myszki, norniczki

Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja się na tym nie znam....ale czy to już nie jest jakiś pierdolec z tymi papierami na zwierzaki? I co z tego, że nie będzie miał papierów - przecież to nie zawsze chyba oznacza, że takie szczeniaki są źle traktowane...Dawniej się tak rozmnażało zwierzęta i było ok - a teraz wszystko musi być z hodowli i z papierami - a dlaczego się pytam?
    Źli ludzie zawsze źle potraktują zwierzęta, a dobrym to chyba papiery i hodowla nie jest konieczna? Chyba, że nie kumam problemu...
    Nie, tego to nie oznacza. Kundla też mozna kochać z calego serca. Rzecz w tym, ze produkcja psów w typie rasy jest okrutna (podkreslam, ze chodzi mi o TYP rasy, czyli zwierzeta niby rasowe, ale spoza hodowli). Chodzi o wyciaganie kasy (podczas gdy psow nierasowych nie mozna sprzedawac), zwierzęta te są zazwyczaj hodowane w koszmarnych warunkach, dochodzi do chowu wsobnego, a kolejne pokolenia mają co raz więcej chorób genetycznych. I musi być z hodowli - jezeli chodzi o psy rasowe. Wystarczy zapoznać się z ustawa o ochronie zwierząt. Wiesz, ze kiedyś nikt nie uwazał za przestępstwo utopienia psa czy kota, skatowania go, powieszenia itp. Czy to oznacza, że też było ok?
    Zofia, napisałas o tym, że "chyba że po kryjomu". To co to miało znaczyć, jak nie dopuszczenie do suki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 10:30

Reni, Dziobak, Bozia3, gosia7122 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Z butów. Ludzie wychodzą na zewnątrz. Odrobacza się rzadziej, ale odrobacza się. U nas nie wiadomo skąd były pchły, a koty nie są wychodzące.

Reni, ComeToMeBaby, Dziobak, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Co mozna dac na pamiatke Chrztu dla gosci ?

Ja nic nie dawałam.

Witam poniedziałkowo.

BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 8752 8753 8754 8755 8756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ