X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, Magdali dawno nie było? co z nią, nie melduje się od 2 dni...

Magdala lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia dłuższa rozmowa
    ale ogólnie chodzi, żeby wyeliminować krzyżowanie rodzin czy jak to się nazywa
    kazirodztwo wśród psów też istnieje i też są potem choroby genetyczne i inne takie
    np w hodowlach ras z predyspozycją do dysplazji, psy są zbadane pod kątem tej choroby
    poza tym polecam obejrzeć jednak program o pseudohodowlach tam liczy się kasa
    po co napędzać rynek płacąc za kundla kilkaset złotych (bo z rodowodem)
    jak można dostać za darmo np ze schroniska
    tacy ludzie bazują na frajerach co to nie stać na psa z renomowanej hodowli
    sorry ale płacenie za psa-kundla jest po prostu śmieszne
    w sensie kupuję np yorka płacę tysiaka a potem wyrasta z tego pomieszanie z poplątaniem
    i tysiak w pizdu
    a tak można było wziąć np z fundacji
    bardzo dużo psów podobnych do danej rasy jak podrośnie jest później porzucanych
    Bozia3 wrote:
    Ja się na tym nie znam....ale czy to już nie jest jakiś pierdolec z tymi papierami na zwierzaki? I co z tego, że nie będzie miał papierów - przecież to nie zawsze chyba oznacza, że takie szczeniaki są źle traktowane...Dawniej się tak rozmnażało zwierzęta i było ok - a teraz wszystko musi być z hodowli i z papierami - a dlaczego się pytam?
    Źli ludzie zawsze źle potraktują zwierzęta, a dobrym to chyba papiery i hodowla nie jest konieczna? Chyba, że nie kumam problemu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 10:42

Bozia3, Dziobak, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i gitarra
    ale jak fiksuje, to może warto

mojej siostry pies bzykał wszystkie poduszki, kołdry, koce
    nie można było spuścić go z oka ;-) zboczuch jeden haha
    i 2 tyg temu poszedł pod nóż
    Zofia8 wrote:
    A gdzie ja napisalam, ze mam taki zamiar ??? Jakbym chciala, by byl reproduktorem, to dawno bylby wystawiony.

moremi, Arwena, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie, tego to nie oznacza. Kundla też mozna kochać z calego serca. Rzecz w tym, ze produkcja psów w typie rasy jest okrutna (podkreslam, ze chodzi mi o TYP rasy, czyli zwierzeta niby rasowe, ale spoza hodowli). Chodzi o wyciaganie kasy (podczas gdy psow nierasowych nie mozna sprzedawac), zwierzęta te są zazwyczaj hodowane w koszmarnych warunkach, dochodzi do chowu wsobnego, a kolejne pokolenia mają co raz więcej chorób genetycznych. I musi być z hodowli - jezeli chodzi o psy rasowe. Wystarczy zapoznać się z ustawa o ochronie zwierząt. Wiesz, ze kiedyś nikt nie uwazał za przestępstwo utopienia psa czy kota, skatowania go, powieszenia itp. Czy to oznacza, że też było ok?
    Zofia, napisałas o tym, że "chyba że po kryjomu". To co to miało znaczyć, jak nie dopuszczenie do suki?

Napisalam, ze skoro go nie wystawilismy, to jedyna mozliwa droga jest zrobienie tego bez zgody wlasciciela hodowli z ktorej pochodzi. Jesli mielibysmy go rozmnazac, ale my takiego zamiaru nie mamy. Tak jak napisalam wyzej. Gdybysmy chcieli by byl reproduktorem, to dawno bylby wystawiony.

Reni, Arwena, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ej dziewczyny, Magdali dawno nie było? co z nią, nie melduje się od 2 dni...

Nie wiem. Odzywala sie w sobote. Moze niedziele spedzala z mezem, bez kompa+bez forum.

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa w tym sensie, żeby hodowca nie wiedział :-) kumam
    Zofia8 wrote:
    Napisalam, ze skoro go nie wystawilismy, to jedyna mozliwa droga jest zrobienie tego bez zgody wlasciciela hodowli z ktorej pochodzi. Jesli mielibysmy go rozmnazac, ale my takiego zamiaru nie mamy. Tak jak napisalam wyzej. Gdybysmy chcieli by byl reproduktorem, to dawno bylby wystawiony.

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Paszczy

jaką ksywę ma teraz Pyrek?
    bo chyba gdzieś mi się rzuciło w oczy, że już nazywasz go inaczej

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andżej

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff23286e1b6c.png

Magdala, stara.krycha, BISCA, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Koty nie są zazdrosne. To cecha ludzka. To stres. Wiekszy jest, gdy kot nie jest przygotowywany na dziecko, mniejszy jak te przygotowania trwają dlużej. Niemniej nie da się go uniknąć całkowicie. Kocie jedynaki gorzej go znoszą, ale bedzie dobrze :-)
    Bry :-)

Mam 3 ale jeden tylko przeżywa stresy różne, jest najbardziej "ludzki". Z pozostałych jeden jest bardzo płochliwy i trzyma się generalnie na uboczu i kotka całkiem dzika - nie podchodzi, nie daje się pogłaskać (a juz wiele lat jest u mnie) choć strachliwa nie jest. A z drugiej strony mojego stresującego się kotoczłowieka brałam w zimie ze soba na wieś i był zachwycony. Świetnie znosił auto, a potem był w raju, bo miał mnie tylko dla siebie :)
    Wszystkie są bardzo łowne, z tym, że płochliwemu się nie chce uganiać za czymkolwiek. Jak mu coś wbiegnie w łapy to chwyci (a czasem tak bywa, bo kotka mu nagania).
    Pewnie jednak wszystkie trzy przezyją szok, jak się przeprowadzę :(

Bozia3 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Pytanie do Paszczy

jaką ksywę ma teraz Pyrek?
    bo chyba gdzieś mi się rzuciło w oczy, że już nazywasz go inaczej
    szkoda, że zmienił ksywę - Kartofel, Potejto, Pyrek - myślę, że wygrałby każdy konkurs na ksywki - wszystkie 3 są zajebiste i bardzo pasują do dziecka - a już do Paszczowego to całkiem...:)

Zofia8, Reni, Aasiula, kapturnica, Arwena, Sabina, BISCA, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywieźli mi wózek-parasolkę. Jest fajny, choć po x-landerrze robi wrażenie plastikowej zabawki. Małgosia się zakochała. Ja mam tylko wątpliwości, że płytkie siedzenie (Małgośka duża dziewucha, wygląda na 3-latkę) i mała budka, ale myślę sobie, że przecież kupilam po to, żeby mieć na drogę na żłobka (autobus) i "na wszelki wypadek", bo przecież Małgosia chodzi sama. Jest ładnie wykończony, lekki i dobrze się składa. Bomiko model S. Myślałam o modelu L, ale za drogi był, jak na drugi wózek.
    Jakby ktoś kupował, to L pewnie praktyczniejszy (trochę większy i głęboka buda).

Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze w koncu zabrac sie za firmowe papiery ale taaak mi sie nie chce...

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Przywieźli mi wózek-parasolkę. Jest fajny, choć po x-landerrze robi wrażenie plastikowej zabawki. Małgosia się zakochała. Ja mam tylko wątpliwości, że płytkie siedzenie (Małgośka duża dziewucha, wygląda na 3-latkę) i mała budka, ale myślę sobie, że przecież kupilam po to, żeby mieć na drogę na żłobka (autobus) i "na wszelki wypadek", bo przecież Małgosia chodzi sama. Jest ładnie wykończony, lekki i dobrze się składa. Bomiko model S. Myślałam o modelu L, ale za drogi był, jak na drugi wózek.
    Jakby ktoś kupował, to L pewnie praktyczniejszy (trochę większy i głęboka buda).
    Bardzo ladny ten wozek Ci powiem.No i do samochodu jak znalazl

Krakonka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Wczorajszy dzień spędziłam w łóżku. Temperatura doszła do 37,5. Przed samym zaśnięciem spadła do 37,1. Dzisiaj rano nadal 37.postanowiłam jeszcze trochę poleżeć :-D
    Przełączam w tv programy, a tam na TVP 1 ks.Mateusz i rozmowa na komisariacie pomiędzy komisarzem i tym grubaskiem :
    -Zastanawiam się czy szczepić młodego na odrę.
    -Ale w czym problem?
    -Naczytałem się w internecie, że nie wiadomo czy to bezpieczne
    - No ty byłeś szczepiony za dzieciaka, ja też, wszyscy byliśmy i co? Nic złego się nie stało, a pewnie pomogło, bo nie chorowaliśmy.

Taka tam rozmowa policjantów pochylonych nad śledztwem w sprawie morderstwa.
    Wtrącanie reklam to już standard, ale zauważyłam już parę razy że TVP stara się wciskać ludziom inne treści, trochę jednak z manipulacjami mi się to kojarzy. Zdecydowanie nie to miejsce na takie agitacje. Żenada.

Arwena, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bry. Wczorajszy dzień spędziłam w łóżku. Temperatura doszła do 37,5. Przed samym zaśnięciem spadła do 37,1. Dzisiaj rano nadal 37.postanowiłam jeszcze trochę poleżeć :-D
    Przełączam w tv programy, a tam na TVP 1 ks.Mateusz i rozmowa na komisariacie pomiędzy komisarzem i tym grubaskiem :
    -Zastanawiam się czy szczepić młodego na odrę.
    -Ale w czym problem?
    -Naczytałem się w internecie, że nie wiadomo czy to bezpieczne
    - No ty byłeś szczepiony za dzieciaka, ja też, wszyscy byliśmy i co? Nic złego się nie stało, a pewnie pomogło, bo nie chorowaliśmy.

Taka tam rozmowa policjantów pochylonych nad śledztwem w sprawie morderstwa.
    Wtrącanie reklam to już standard, ale zauważyłam już parę razy że TVP stara się wciskać ludziom inne treści, trochę jednak z manipulacjami mi się to kojarzy. Zdecydowanie nie to miejsce na takie agitacje. Żenada.
    A mi się to podoba. Świadomość ludzka jest większa i to dużo. Niestety, Polak z telewizji się uczy, wiec niechaj ona przemyca takie treści a nie tylko reklamy produktów chemicznych i soków.
    Wiesz, ze od kiedy serial Na dobre i na zaczął mowic o raku piersi, to wzrósł odsetek badających się kobiet? To samo z cukrzyca. Mam nadzieje , ze podobnie będzie tez z prostata i innymi chorobami. Bo Polak leczy się sam. Bo sam wszystko wie.

Reni, paszczakin, mamatrojki80, Aasiula, stara.krycha, kkisia, iwcia77, moremi, Krakonka, gosia7122 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ty miałaś w macicy ;-) tego to nie wiedziałam. A obróżka też tak działa? Czy tylko feliway do kontaktu?
    Ja miałam tylko te kontaktowe, nawet nie wiedziałam, że jest obrózka. U na mają kontaktowe i spray.

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ależ ten "wywód" jest wyżej :-)
    Oj czyżby mi budyniu przy porodzie nie wyjeli?

Aasiula, stara.krycha, BISCA, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no i tam jest też nasza doktor Goldberg
    :-)

\
    Dziobak wrote:
    A mi się to podoba. Świadomość ludzka jest większa i to dużo. Niestety, Polak z telewizji się uczy, wiec niechaj ona przemyca takie treści a nie tylko reklamy produktów chemicznych i soków.
    Wiesz, ze od kiedy serial Na dobre i na zaczął mowic o raku piersi, to wzrósł odsetek badających się kobiet? To samo z cukrzyca. Mam nadzieje , ze podobnie będzie tez z prostata i innymi chorobami. Bo Polak leczy się sam. Bo sam wszystko wie.

Dziobak, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby był cały program to nikt by tego nie oglądał
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak, ale gdyby był na ten temat osobny program, pogadanka, gdyby nawet w takim serialu był cały wątek temu poświęcony to moje odczucie byłoby inne.
    A tak wygląda na to, że chcą ci wcisnąć jakieś treści podprogowo. Całkiem nie fair. Coś jak rozmowa z telemarketerem, działania typu nlp, manipulacje. I jak człowiek to odkrywa to wywołuje to tylko niesmak. Nie treść lecz forma przekazu.

Dziobak, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczur poka barabola

mamatrojki80, Aasiula, BISCA, chruszczow lubią tę wiadomość

‹‹ 8753 8754 8755 8756 8757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ