35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOo z imionami szalejecie,jak będzie córka to mój chce od zawsze Lidie. Dla mnie trochę ciężkie, ale obiecałam będzie dziewucha ma se imię wybrać. Ja szukam dla chłopaka. Póki co mam Stasiu,Stanisław? Ee coś mi nie leży...brak pomysłu.
P.S kobiety żebyście wiedziały jak mój ma na imię
U mnie coś zimno dzisiaj ale słońce się przebija.kkisia, moremi, gretka, Zofia8, iwcia77, chruszczow, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Elf ostatnio czytalam o amnio i innych badaniach
bo wiem ze bede je robic
i czasami wyniki z papa wychadza od czapy i wsio jest ok
a co lepsze to luteina , dupek i inne wspomagacze knoca wyniki z krwi
a obraz usg prawidlowy
kochana, wiem, u mnie jest problem, że białko pappa i beta z mojej krwi, czyli skorygowane pogorszyły te statystyczne...
Ja nie zakładam, że musi być źle.
Natomiast cieszę się, że zrobiłam to badanie.
Albo da mi to szansę żeby podjąć świadomie decyzję, albo przeogromny spokój do końca ciąży..
i tak mam zespół i inne niespodzianki, ale przynajmniej te aspekty będę miała wyjaśnione
bo np. profesorek mnie oświecił, że dociągniecie mnie do 35, 36 tc będzie sukcesem))))))
Nikogo nie namawiam czy nie zniechęcam.
I rozumiem, że lekarze zwłaszcza związani z położnictwem robią to badanie standardowo, bo czasem wiedza jest przekleństwem.
Moja ginka robiła amnio (sama będac w ciązy), pomimo wzorcowego usg i braku żadnych podejrzeń. Po prostu chciała mieć spokój (pracuje w klinice położnictwa).
Jest we mnie jakiś spokój, sama się sobie dziwię.
Histerię zostawiam sobie na cc...
akurat dla mnie to trauma..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:07
Aasiula, kkisia, moremi, kapturnica, gretka, dorbie, malgos741, iwcia77, chruszczow, Arwena, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Wita to ja sprzedalam Elfowi.
Od mojej koleżanki, co ma czworeczke i każde ma 3 literowe imię.
nie, no pewnie, bo wcześniej o nim nie słyszałam, jak w podstawówce był omawiany ołtarz Wita Stwosza jako sztandarowy przykład gotyku, to ja malowałam paznokcie i sprawdzałam czy nie mam cellulitu na tyłku...
buhahahha
peppapig, moremi, kapturnica, gretka, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:a ja w ogole nie mam drugiego ,taka sytuacja
Ja tez
Pepa dawaj te imie
Elf moja najlepsza funfela 3 lata temu po tescie papa beczala 3 bite tygodnie do amnio , pozniej po amnia sie wyciszyla i czekala na wynik
kariotyp prawidliwy meskiiwcia77, chruszczow, Sabina lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:A Ada to nie zdrobnienie Adrianny
?
Tak samo jak Magda nie musi być Magdaleną.kkisia, Dziobak, Aasiula, megan8, Arwena, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Aasiula wrote:A Ada to nie zdrobnienie Adrianny
?
Od marca możesz nawet zarejestrować Hanię, Kasię, Asię.. w tej formie..
ale czy to fajne?
Ja właśnie szukam imienia "docelowego"
co z tego, że dasz Konstanty jak będa wołać Kostek?
Dlatego podobają mi się krótkie
Tak wybrałaś i tak jest używane..kkisia, moremi, gretka, Aasiula, megan8, chruszczow lubią tę wiadomość
-
o super, bo ten mój bank kończy się na 2012
czyli trzeba wziąć imię z ostatniego miejsca
Ziemowit..Ziemek..Ziemniak oooo coś dla Paszczy
Elfik wrote:ja lubię tą stronę
http://gorny.edu.pl/imiona/
co prawda dla Warszawy, ale daje jakieś pojecie co do popularności imion obecnie, nie tylko do 2012 np...moremi, kkisia, Elfik, ComeToMeBaby, iwcia77, chruszczow, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:nie, no pewnie, bo wcześniej o nim nie słyszałam, jak w podstawówce był omawiany ołtarz Wita Stwosza jako sztandarowy przykład gotyku, to ja malowałam paznokcie i sprawdzałam czy nie mam cellulitu na tyłku...
buhahahha
Elfik, Reni, kapturnica, moremi, kkisia, Aasiula, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Ja tez
Elf moja najlepsza funfela 3 lata temu po tescie papa beczala 3 bite tygodnie do amnio , pozniej po amnia sie wyciszyla i czekala na wynik
kariotyp prawidliwy meski
bo najgorsze jest podjęcie decyzji o amnio..wiem po sobie.
szacujesz ryzyko..
ja nie beczałam, ale cisnienie skoczyło..
a jak już decyzja jest podjęta, to jest i czekaszkkisia, Aasiula, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Cześć
Co ja to chciałam napisać. Nadrobiłam i juz nie pamietam do czego mam sie odnieść
Paszcza, syna masz cudnego
Morek ładny Totociekawe czy to on czy ona
Co do imion to piszciemoże natchnie mnie jakis pomysł
dla chłopca mam Szymon na tapecie, mimo ze to ostatnio bardzo popularne imię. Dla dziewczynki chyba Marta, chce jakieś mocno brzmiące.
W niedziele wieczorem dopadła mnie mega migrena, wczoraj tez nie czułam sie najlepiej. W końcu udało mi sie zarejestrować na prenatalne- 15 maja takze sporo czasu...Elfik, kapturnica, moremi, kkisia, gretka, ania.g, peppapig, Aasiula, Zofia8, iwcia77, Mala79, chruszczow, Magda*, gosia7122, Arwena, BISCA, Sabina, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Cicho! Nie wpadlabys na to, zeby dac dziecku na imię po jakimś niemieckim dlubaczu z czasów smoka wawelskiego!
taki miłośnik smoków jak ja?
toż najbardziej mnie interesują "smocze" czasy
co do wysypki chciałabym pomóc, ale nie mam wiedzymoremi, Dziobak, Reni, kkisia, peppapig, Aasiula lubią tę wiadomość