35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
stara.krycha wrote:Polar, mam pomysla! Wpadaj do mnie, puszcze Ci google maps i poczestuje miejscowym piwem.
stara.krycha, gretka, kkisia, kapturnica, Sabina, chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Polar to Ty sie przyznaj ,ze nie ejdziesz zwiedzac tylko sie porzadnie po niemiecku najebac
stara.krycha, kapturnica, Sabina, chruszczow lubią tę wiadomość
-
Niuta wrote:A to różnie z tymi badaniami bywa. Ja na przykład nie robiłam żadnych ale niektóre dziewczyny robiły jakieś tam czystości, wymazy czy inne cholerstwa
Co do fazy to najlepiej przed ovu, a wynik masz od razu.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
gretka -
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Mam birthday party przyjaciolki i msze tam byc i pic ale przy okazji chcialabym cos zobaczyc bo w Berlinie nigdy nie bylam i moge juz tam nie byc. Przeanalizuje sobie Wasze propozycje i cos zbacze. Ale dziekuje za propozycje . Mnie na piwo z Toba dlugo nie trzeba namawiac. Mam jeszcze zalegla łiski z cafe !
kkisia, moremi, SolarPolar, kapturnica, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SolarPolar wrote:Charlot cos tam - taka nazwa dzielnicy.
Charlottenburg- zamek no moze tam tez byc- tam sa takie sklady porcelany...jakbys sie musiala ratowac po...
nie proponowalam wczesniej, bo mysle porcelana - to dla mamy3stara.krycha, SolarPolar, mamatrojki80, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
gretka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:a ja slunsku gwara bardzo lubie- chichram sie jak gupia jak slysze jak gada moje kuzynostwo z Sosnowca..szkoda ze Kkisia i Arwena nie gadaly ze soba po slasku jak sie spotkalysmy w Kato
spadlabym z krzesla ze smiechu
no ale my tam na pomorzu mamy kaszebszcze gwary
Oj Iwcia, uważaj, bo Ślązak za takie coś to by Cię gołymi rękami udusił. Sosonowiec to Zagłębi a nie Śląsk, więc pewnie i po śląsku nie gadają. A animozje między Śląskiem a Zagląbiem sa ogromne.
Miałam raz sprawę w Sosonowcu, a ponieważ dobrze nie znam miasta wzięłam taksówkę. Gadu, gadu z taksówkarzem, on mnie wozi, więc mówię, że pewnie mnie naciąga i można było któtszą drogą jechać, ale ja nie znam Śląska, więc i tak się nie zorientuję. Zrobił się purpurowy na twarzy, już myślałam, że mnie wysadzi, ale tylko wnerwiony warknął: "Tu jest Zagłębie a nie Śląsk!".kapturnica, gretka, stara.krycha, Sabina, kkisia, Natka_79, moremi, ComeToMeBaby, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gretka wrote:a wlasnie tak geograficznie - wg was co to sa pantofle?
(rozne kwiatki wychodza jak ludzie z roznych stron PL-moj m mial ostatnio dyskusje w pracy w tym temacie)
Dla mnie pantofle to eleganckie buty, takie jak miał Kopciuszek, ale na obuwie domowe (dla mnie kapcie) mówi się też pantofle.stara.krycha, gretka lubią tę wiadomość
-
Po wypiciu soku z pokrzywy zapodalam sobie kawalatek imbiru, coby krzepliwosc wyszla na 0
i natknelam sie na fajne stronki:
http://www.lekinacodzien.pl/2014/01/21/przeciwzakrzepowe-interakcje/
http://www.farmakognozja.farmacja.pl/artykul/interakcjelr.pdf
Moremi, pamietasz jak polecalas mi, ze dla spokojnosci lepszy rumianek od melisy? My Klexanki musimy na niego uwazac.stara.krycha lubi tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny