X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, trochę za bardzo na sobie eksperymentujesz, jesteś w 1 trymestrze, lepiej nie kombinuj z tymi ziołami.

Sabina, moremi, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ciężarówki mają z reguły suwaki.
    Zwlaszcza stara.krycha ma ale ciazowy suwak! :-P

Margolcia88, Zofia8, kapturnica, gretka, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam po cholernej robocie. Ja nie wiem szczerze, jak do 67 roku zycia tam wytrzymam, ale to zmartwienie na pozniej. Nadrobilam Was.
    Odniose sie do tematow przewodnich dzis:
    1. Moze i zimna sucz ze mnie, ale smierc mnie nie rusza. Jedyne, co mnie rusza, to niektore chore dzieci, jak np. Zuzia, ktora juz dwa razy byla w wiadomosciach. I dwa razy plakalam.
    2. yyyyy.... Ni pamietam, co bylo tematem numer dwa, bo sie w miedzyczasie starania i relacje z ciaz przeplataly ;-)

kapturnica lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, przyjmujesz clexane i do tego chcesz pokrzywe, ktora poprawia krzepliwosc krwi? Wez się czasami zastanow.
    http://www.naturaherbaty.pl/artykul/pokrzywa-18.html

stara.krycha, kapturnica, mamatrojki80, gretka, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zosia, przyjmujesz clexane i do tego chcesz pokrzywe, ktora poprawia krzepliwosc krwi? Wez się czasami zastanow.
    http://www.naturaherbaty.pl/artykul/pokrzywa-18.html

O to jest dopiero powod, ktory mnie przekonuje :-)

stara.krycha lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria, przykra wiadomość.
    Mnie każda śmierć zasmuca.
    Czasem żal mi jest wsyzstkich ludzi, że muszą umrzeć.

anna maria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Jak kijki, to kijki, wetkne i swoj. Bo przeciez wszyscy kiedys umrzemy, wiec po co robic z tego dramat jak sie danej osoby nie znalo?

• Magdala Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    a gdzie to wyczytalas ? Ja znalazlam tylko info o tym, ze jest ok.

Zioła w ciąży: pokrzywa zwyczajna
    Zawiera dużo witamin i składników mineralnych, zwłaszcza żelaza i wapnia. Regularne picie naparu z pokrzywy lub zjadanie ziela na surowo zapobiega anemii. Pokrzywa wykazuje również działanie moczopędne, dlatego warto ją pić, gdy cierpisz z powodu opuchlizny nóg - pomaga pozbywać się nadmiaru wody z organizmu. Dzięki witaminie K, flawonoidom i garbnikom działa przeciwkrwotocznie. Obniża ciśnienie krwi. Pobudza wydzielanie soków żołądkowych, działa przeciwbiegunkowo, nieznacznie obniża poziom cukru we krwi.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ziola-w-ciazy-jakie-ziola-sa-bezpieczne-w-ciazy_41087.html

Kurcze nie zacytuje Ci w tej chwili bo na tel jestem ale wlasnie pokrzywa wzbudza kontrowersje ekspertow poniewaz wykazuje potencjalne dzialanie poronne i stumulujace skurcze macicy przy jednoczesnym bogadztwie witamin i mineralow. Zreszta wpisz pokrzywa w ciazy i poczytaj kilka roznych opinii.

kapturnica, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    O to jest dopiero powod, ktory mnie przekonuje :-)
    A ja sadzilam ,ze przekonuje cie rowniez to zdanie
    (...)Zaleca się niestosowanie pokrzywy w okresie ciąży i karmienia piersią, ponieważ nie ma żadnych danych o wpływie pokrzywy na rozwój płodu i noworodka (...) W ciąży generalnie nie sa wskazane żadne zioła to moze zostań na zwykłym soku ;)

stara.krycha, moremi, gretka, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja sadzilam ,ze przekonuje cie rowniez to zdanie
    (...)Zaleca się niestosowanie pokrzywy w okresie ciąży i karmienia piersią, ponieważ nie ma żadnych danych o wpływie pokrzywy na rozwój płodu i noworodka (...) W ciąży generalnie nie sa wskazane żadne zioła to moze zostań na zwykłym soku ;)
    Ej, to co w koncu wolno w tej calej ciazy pic? Bo ze wina nie, to wiem... :-P

Zofia8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Margolcia jak jaśniejsza to -
    Dzięki. Ale nawet jak jest minimalnie jaśniejsza?
    My chyba z mężem za wcześnie zwykle się zabieramy za działania. A zresztą nie wiem.W tym miesiącu ja się psychicznie nie staram, nawet zapomniałam o mierzeiu temperatury i zaczęłam dość poźńo - w 11 dniu.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Jak kijki, to kijki, wetkne i swoj. Bo przeciez wszyscy kiedys umrzemy, wiec po co robic z tego dramat jak sie danej osoby nie znalo?
    Wsadzasz kija w mrowisko wiidze ;)

Mnie osobiscie najbardziej rusza smierc niewinnego dzieciaka , zwl skrzywdzonego przez dorosla osobe .I nie tyle wywoluje smutek ale wkurw i mysli mordercze....

Sabina lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wsadzasz kija w mrowisko wiidze ;)

Mnie osobiscie najbardziej rusza smierc niewinnego dzieciaka , zwl skrzywdzonego przez dorosla osobe .I nie tyle wywoluje smutek ale wkurw i mysli mordercze....
    Przeciez ostrzegalam z tym kijaszkiem. I tak, jak pisalam, chore dzieci mnie rozklejaja. Krzywdzone tez.

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Ej, to co w koncu wolno w tej calej ciazy pic? Bo ze wina nie, to wiem... :-P
    Moze mleczko , soczek i mineralke XD
    A na powaznie mysle ,ze ziola to nie jest produkt pierwszej potrzebny w ciąży . :)

stara.krycha, stara.krycha, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Ale z drugiej strony to jedyna sprawiedliwosc na tym swiecie i dla bogatego i biednego , pieknego i brzydkiego.Kazdy bedzie mial kres zycia ....

anna maria, Margolcia88, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty gadasz jaki dramat ja sie wczoraj pozalilam ,a dziewczyny mi wspolczuja ,ludzki odruch .A kij to sobie mozesz wsadzc .....
    stara.krycha wrote:

mamatrojki80, stara.krycha, gretka, moremi, Zofia8, Reni, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, Krakonka, BISCA lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moze mleczko , soczek i mineralke XD
    A na powaznie mysle ,ze ziola to nie jest produkt pierwszej potrzebny w ciąży . :)
    Spoko, ja z ziol to jedynie maryske, wiec nie bede stratna jakby co ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Ja tak bardziej metafizycznie miałam na myśli... Taki los ludzki. Jak w szkole się czytało o poetach katastrofistach, czy innych lękach egzystencjalnych różnych tam innych, to tak jakoś obok się przechodziło, no byli, myśleli tak i tyle. A ja dziś trafiam na wiersz Miłosza czy innego tam i ... naprawdę go rozumiem, od nowa.

anna maria, stara.krycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale z drugiej strony to jedyna sprawiedliwosc na tym swiecie i dla bogatego i biednego , pieknego i brzydkiego.Kazdy bedzie mial kres zycia ....
    Tak też myślę. To mi też przychodzi do głowy.

anna maria lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Spoko, ja z ziol to jedynie maryske, wiec nie bede stratna jakby co ;-)
    Kryska na chuj ci teraz maryśka ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 8799 8800 8801 8802 8803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ