35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cinderella wrote:Dziewczyny, a czy ten portal Wam pomgół zajść?
Na pewno pomógł w prowadzeniu kalendarza cyklu. Ja wcześniej nie miałam pojęcia ile trwa moja faza lutealna.
Samo forum też jest bardzo pomocne - możesz pogadać z dziewczynami w tym samym wieku borykajacymi się z problemem niepłodności.
Każda z nas ma inne doswiadczenia, mieszkamy w różnych częsciach swiata, więc wymiana informacji cały czas trwa.
Właściwie każda z nas jest już porzadnie wyedukowana
Sabina, Magdala, stara.krycha, Margolcia88, peppapig, kkisia, Mega, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Dzis rano pojechalam na badanie krwi.
Hurra-moje TSH-1.3
Niestety zelaza nadal za malo : * 5.9 umol/L 6.6 - 26.0
Mam podwyzszone:
PDW 17.7 fl (9.2 - 16.7)
P-LCR 44.8 % (16.0 - 41.3)
A te PDW i P-LCR to " z czym sie je"?Reni, Magda* lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Zofia8 wrote:Dzis rano pojechalam na badanie krwi.
Hurra-moje TSH-1.3
Niestety zelaza nadal za malo : * 5.9 umol/L 6.6 - 26.0
Mam podwyzszone:
PDW 17.7 fl (9.2 - 16.7)
P-LCR 44.8 % (16.0 - 41.3)
A te PDW i P-LCR to " z czym sie je"?
P-LCR to wskaźnik dotyczący płytek krwi, a PDW erytrocytów. Należy je interpretować łącznie z pozostałymi wynikami morfologii krwi. Jeśli tylko te dwa parametry odbiegają nieco od normy, to nie ma to żadnego znaczenia klinicznego.
cyt z poradnik abc zdrowieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:39
gretka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wyniki są zwiazane z ciążą. W ciąży rzadko które zioła są dozwolone. Na dodatek nie bada się interakcji leków z ziołami. Ja bym jednak nie ryzykowala.
mamatrojki80, Sabina, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Zofia8 wrote:A co bede czekac. Ide po pokrzywe i zrobie sobie swiezy sok
Zosia pokrzywa jest niewskazana w ciazy. Nie pij na razie.
Sa rozne opinie ale ja napotkalam tych negatywnych wiecej. Dlatego mimo zalosnego zelaza przestalam pic pokrzywe na pewien czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 16:16
Sabina, moremi, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
moremi wrote:Wyniki są zwiazane z ciążą. W ciąży rzadko które zioła są dozwolone. Na dodatek nie bada się interakcji leków z ziołami. Ja bym jednak nie ryzykowala.
Mysle, ze jakby pokrzywa byla szkodliwa, nikt by jej nie polecal.
Magda* lubi tę wiadomość
Zofia8
-
Magdala wrote:Zosia pokrzywa jest niewskazana w ciazy. Nie pij na razie.
a gdzie to wyczytalas ? Ja znalazlam tylko info o tym, ze jest ok.
Zioła w ciąży: pokrzywa zwyczajna
Zawiera dużo witamin i składników mineralnych, zwłaszcza żelaza i wapnia. Regularne picie naparu z pokrzywy lub zjadanie ziela na surowo zapobiega anemii. Pokrzywa wykazuje również działanie moczopędne, dlatego warto ją pić, gdy cierpisz z powodu opuchlizny nóg - pomaga pozbywać się nadmiaru wody z organizmu. Dzięki witaminie K, flawonoidom i garbnikom działa przeciwkrwotocznie. Obniża ciśnienie krwi. Pobudza wydzielanie soków żołądkowych, działa przeciwbiegunkowo, nieznacznie obniża poziom cukru we krwi.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ziola-w-ciazy-jakie-ziola-sa-bezpieczne-w-ciazy_41087.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 16:17
Magda* lubi tę wiadomość
Zofia8