X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gretka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Nie wifiju tylko bifyju ;)

moze ktos to w koncu przetlumaczy?

kapturnica lubi tę wiadomość

gretka
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    moze ktos to w koncu przetlumaczy?
    Na szafce w przedpokojumstoi szklanka z herbatą ;-)

Proste :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:06

Reni, ComeToMeBaby, gretka, Dziobak, kapturnica, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A jakie leki? Czy chociaż pomyslał o akardzie i clexane, czy tylko nospa i progesteron?

Moremi, On pewno o no spie nawet nie slyszal.

Zofia8
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Miałam pisać to samo ;) Iwcia nie powiedzieli ci o odwiecznej "miłości" Sosnowca na Śląsku? ;)
    wiem znam te lagende ;D niemniej jednak po slasku gadaja ...to jak to sie ma w koncu do historii?

Mega lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz widac , kto wagarowal na bioli :D ja wiem co to pantofelek i nawet wam pokaze:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d200decf2ec.gif

Magdala, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby, Reni, Sabina, stara.krycha, kkisia, mysza1975, chruszczow, Mega lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Moremi, On pewno o no spie nawet nie slyszal.

Dokladnie. Jak spytalam o leki rozkurczowe to uslyszalam ze nie ma takiej potrzeby. W ogole oczy otworzyl jak pytalam. Mam brac acard i progesteron.

Zosia ta wizyta nie miala nic wspolnego z ciaza. Zamowiona wieki temu konsultacja w zwiazku z niemoca zajscia. Ucieszyl sie ze test byl pozytywny i wyslal do gp. Chociaz nie ukrywam mialam mala nadzieje ze jakos zareaguje.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dokladnie. Jak spytalam o leki rozkurczowe to uslyszalam ze nie ma takiej potrzeby. W ogole oczy otworzyl jak pytalam. Mam brac acard i progesteron.

Zosia ta wizyta nie miala nic wspolnego z ciaza. Zamowiona wieki temu konsultacja w zwiazku z niemoca zajscia. Ucieszyl sie ze test byl pozytywny i wyslal do gp. Chociaz nie ukrywam mialam mala nadzieje ze jakos zareaguje.
    Może zatem idź do tej kliniki co Zosia była?
    I bierz rozkurczowe.

Magdala lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    jestem umówiona w piątek na badanie czystości.
    no mam chwilę, żeby się jeszcze trochę podkurować :)
    ale babka w tej rejestracji była na siłę uprzejma. ja pierniczę. no cóż.

Wcale nie musi byc zle. Ja robilam swoj wymaz prosto po zejsciu z fotela po grzebaniu. Lekko plamilam. Wymaz wyszedl pierwsza klasa chociaz babka troche nosem krecila.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Może zatem idź do tej kliniki co Zosia była?
    I bierz rozkurczowe.

Biore. Na bete tez juz sie umowilam. Najpewniej co zrobie to pojde na accident &emergency do szpitala. Dzieki wam za wsparcie. Bedzie dobrze (nadzieja sie tli)

Margolcia88, ComeToMeBaby, moremi, gretka, malgos741, kkisia, chruszczow, Magda*, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Rece opadaja :-(

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala no spe bierzesz?

Jakbys miala problem z dostaniem, to daj znac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 14:01

chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Dołączyłam 11 kwietnia do tego tematu i nie mogę nadążyć z czytaniem. Takie jesteśćie aktywne :)

Jest bardzo dużo wątków na forum i mnóstwo czasu zajmuje zczytanie tego wszystkiego. Chciałbym Was prosić o wskazówki co do termomertu owulacyjnego i ziół Ojca Grzegorza. Mam 37 lat, więc wolę wskazówki z grona podobnych koleżanek. Nie mam jeszcze dzieci. Wg tego portalu (prowadzę I cykl) mam cykl bezowulacyjny. Czy możecie napisać:
    1. czy termomert owul. pomgól Wam zajść?
    2. czy stosowałyście ww. zioła

pozdrawiam Was wszystkie :)

chruszczow lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ciazy jest jakies ograniczenie jesli chodzi o wode z imbirem, czy mozna pic hektolitrami ???:-)

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Biore. Na bete tez juz sie umowilam. Najpewniej co zrobie to pojde na accident &emergency do szpitala. Dzieki wam za wsparcie. Bedzie dobrze (nadzieja sie tli)
    Tylko uwazaj na siebie. Jak trafiłam na ip, to lekarz mi wprost powiedział, że albo idę na tą obserwację, albo ryzykuję utratę ciąży i nadal żyję aktywnie.
    Bardzo chciałam polecieć na te Kanary, ale jak już doszlo do mnie, że jednak w moim brzuchu żyje jakis obcy, rośnie i się nie poddaje, to żadne inne opcje nie były rozpatrywane.
    Ale teraz już mogę się ruszać i mogę na basen chodzić :-)

mamatrojki80, gretka, Zofia8, Magdala, Margolcia88, ComeToMeBaby, malgos741, kapturnica, Sabina, kkisia, mysza1975, chruszczow, MartaDidi, Mega, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Magdala no spe bierzesz?

Jakbys miala problem z dostaniem, to daj znac.

Na razie jeszcze mam. Dzieki. <3 Ale mozesz zdradzic zrodlo. W polskich sklepach maja pod lada?

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kopciuszku, myslalam, ze zniknelas na wieki ;-)

Niestety nie pomoge. Z termometru owulacyjnego nie korzystalam, bo mam Lady Comp'a a ziol nie pilam. Wiem, ze Bozia o nich pisala na jakims watku.Nie pamietam, czy nie o badaniach.

Cinderella lubi tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinderella wrote:
    Witajcie dziewczyny

Dołączyłam 11 kwietnia do tego tematu i nie mogę nadążyć z czytaniem. Takie jesteśćie aktywne :)

Jest bardzo dużo wątków na forum i mnóstwo czasu zajmuje zczytanie tego wszystkiego. Chciałbym Was prosić o wskazówki co do termomertu owulacyjnego i ziół Ojca Grzegorza. Mam 37 lat, więc wolę wskazówki z grona podobnych koleżanek. Nie mam jeszcze dzieci. Wg tego portalu (prowadzę I cykl) mam cykl bezowulacyjny. Czy możecie napisać:
    1. czy termomert owul. pomgól Wam zajść?
    2. czy stosowałyście ww. zioła

pozdrawiam Was wszystkie :)
    Cześć :-)
    Większość jednak wierzy w medycynę i stosuje leki, ale na wątku starajacych się o pierwsze dziecko jest "specjalistka" od ziół. Chociaż ona też czeka na stymulację lekami.

1. Termometr pomaga tylko w obserwacji cyklu, wyłapaniu momentu owulacji, wyliczeniu dlugosci faz i ewentualnie przewidzeniu nadejscia @
    W zajściu zazwyczaj niezawodny jest seks, albo inseminacja czy in vitro.
    2. Ja nie stosowałam.

Magdala, iwcia77, Margolcia88, malgos741, kapturnica, Krakonka, Sabina, stara.krycha, kkisia, chruszczow, paszczakin, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahah

chyba raczej w Pałacu czy jakimś innym Zamku ;-) Dwór to dom wiejski, szlachecki ;-) lub świta królewska

Nieprawda.

Sabina lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Na razie jeszcze mam. Dzieki. <3 Ale mozesz zdradzic zrodlo. W polskich sklepach maja pod lada?

Kiedys nie bylo problemu z lekami bez recepty ale teraz jest zakaz odgorny. Ja zadzwonilam do przychodni do tkorej ostatnio chodzilam i byly 2 ostatnie opakowania. Juz nawet wiekszosc aptek internetowych w UK ich nie sprzedaje. Zamowilam wczoraj z http://nova-farm.com

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 14:12

Magdala, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Kiedys nie bylo problemu z lekami bez recepty ale teraz jest zakaz odgorny. Ja zadzwonilam do przychodni do tkorej ostatnio chodzilam i byly 2 ostatnie opakowania. Juz nawet wiekszosc aptek internetowych w UK ich nie sprzedaje. Zamowilam wczoraj z http://nova-farm.com

Magdala a Kornwalia piekna jest i bedzie :-)

Magdala lubi tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 8796 8797 8798 8799 8800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ