35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
hahah
chyba raczej w Pałacu czy jakimś innym ZamkuDwór to dom wiejski, szlachecki
lub świta królewska
Krakonka wrote:Na dworze to się bale wyprawia a nie pranie wiesza.ComeToMeBaby, moremi, mamatrojki80, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Mam to samo... Ostatnio coraz więcej suszę w suszarce. Pralkę mam wielką, na 10 kg. A w pralni 4 suszarki. Na polu suszę tylko białe rzeczy.
Ja też mam palko-suszarkę, ubrań kolorowych w pełnym słońcu nie suszę bo blakną, suszarek mam w pralni 5 w tym jedną popsutąszkoda mi pradu na suszarkę i tak płacę wysokie rachunki (ostatni 638 zł), zmywarka, komputery, pralka i inne ustrojstwa mnie rujnują
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Na dworze to się bale wyprawia a nie pranie wiesza.
mnie tego nie musisz mowic, ja cale zycie na pole wychodze, ale to 1 ze sformulowan, ktore trakuje jak znak rozpoznawczyComeToMeBaby, moremi, kapturnica, Reni, iwcia77, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
gretka -
iwcia77 wrote:zbierasz muszle?
Zbieram. Kolekcjonuje nawet. Ukladam w pudeleczkach z szybka albo w szklanych wazach albo w wiklinie tematycznie
Nie smiac sie.
ComeToMeBaby, moremi, Reni, iwcia77, Zofia8, kkisia, chruszczow, Krakonka, Sabina lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Reni wrote:dziękujemy
już miałam wizję jak na polach stoją porozstawiane suszarki z gaciami
a między nimi ciągniki próbują orać
taaak tylko pytanie jakie te pola w Malopolsce- jak tam sami malorolni8 przynajmniej 10 lat temu 805 gospodarstw <5ha)
chyba ze masz na mysli traktorek- kosiarke....kapturnica, Reni, Krakonka lubią tę wiadomość
gretka -
ja też
ale z drugiej strony, jak się patrzy na to co się na świecie dzieje, gdzie zostały zniszczone bezpowrotnie zabytki np w Aleppo, to jakby chociaż część z nich była "rozkradziona", wywieziona, może dałoby się coś uchronić przed tymi dzikusami
Magdala wrote:Ja jestem zdania ze kradzione. Podobnie jak w muzeach brytyjskich. Jakby oddali co nie ich to by mstne resztki zostaly. Dlatego mam mieszane uczucia jak takie zbiory ogladam. I pewnie juz tak zostanie na wieki.
mamatrojki80, ComeToMeBaby, iwcia77, Magdala, Zofia8, kkisia, Dziobak, kapturnica lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:U mnie same dwory.
Faceta mam z Krakowa,u niego same pola.
Jak z nim gadam to uruchamiam translator,żeby go zrozumieć. Hehehe. Czasem mu się zdarzy powiedzieć "na dworze ",ale to raczej incydent.gretka, Reni, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
My nie
wystarczy, że ANdżej Cię rozliczy
Możesz usiąść w ławce z Mamą3 i jej porcelaną
Magdala wrote:Zbieram. Kolekcjonuje nawet. Ukladam w pudeleczkach z szybka albo w szklanych wazach albo w wiklinie tematycznie
Nie smiac sie.
mamatrojki80, moremi, Magdala, ComeToMeBaby, kkisia, kapturnica, iwcia77, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
my od magnesów też się trzymamy
a własnie - ile te małe dziady kurzu zbierają!mamatrojki80 wrote:zapraszam Magdala. W kupie raźniej.moremi, iwcia77, mamatrojki80, Dziobak, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Zbieram
. Kolekcjonuje nawet. Ukladam w pudeleczkach z szybka albo w szklanych wazach albo w wiklinie tematycznie
Nie smiac sie.
i mam w szklanych wazach
, grecja, italia, brazylia, kuba, tajlandia, kambodza, wietnam - to moje zbiory- a twoje?
ComeToMeBaby, Magdala, Arwena lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Ty lepiej pisz jak się czujesz?
Zadziwiajaco spokojnie. Rano mialam koszmarna podroz do pracy przez opoznienia w metrze i splynelo to po mnie jak po kaczce. Cos nowego.
Fakty. Krwawienie ustalo. Troche plamie. Brzuch nie boli. Musze poczekac do piatku. Nie wiem co to bylo. I nie wiem co z ciaza. A moze zrobic znowu test?Magda* lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Reni wrote:ale dzięki temu jest zabawnie
Na wifiju w antryju stoi szolka z tyjuReni, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyReni wrote:my od magnesów też się trzymamy
a własnie - ile te małe dziady kurzu zbierają!
https://www.youtube.com/watch?v=x4QQD-qOm2w
to dla wszystkich magnesiar i innych zbieraczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:39
Reni, iwcia77, moremi, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
a ja slunsku gwara bardzo lubie- chichram sie jak gupia jak slysze jak gada moje kuzynostwo z Sosnowca..szkoda ze Kkisia i Arwena nie gadaly ze soba po slasku jak sie spotkalysmy w Kato
spadlabym z krzesla ze smiechu
no ale my tam na pomorzu mamy kaszebszcze gwaryComeToMeBaby, kkisia, Dziobak, kapturnica, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Zadziwiajaco spokojnie. Rano mialam koszmarna podroz do pracy przez opoznienia w metrze i splynelo to po mnie jak po kaczce. Cos nowego.
Fakty. Krwawienie ustalo. Troche plamie. Brzuch nie boli. Musze poczekac do piatku. Nie wiem co to bylo. I nie wiem co z ciaza. A moze zrobic znowu test?
Właściwie to powinnaś leżeć. Dlatego też nie wiem czy to dobry pomysł z tym weekendem. W pierwszym trymestrze może się kosmowka odklejać (jak u mnie), może się dobrze nie zagniezdziło, może krwiak powstać itp.
Z tego wszystkiego nie zapytałam - jaki jest plan lekarza biorąc pod uwagę wcześniejsze poronienia?Magdala, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
iwcia77 wrote:a ja slunsku gwara bardzo lubie- chichram sie jak gupia jak slysze jak gada moje kuzynostwo z Sosnowca..szkoda ze Kkisia i Arwena nie gadaly ze soba po slasku jak sie spotkalysmy w Kato
spadlabym z krzesla ze smiechu
no ale my tam na pomorzu mamy kaszebszcze gwaryiwcia77, Natka_79, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!