X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Jade na weekend majowy do Berlina- co I must to see? Kompletnie nigdy nic nie czytalam o Berlinie i oprocz bramy to nie wiem co naprawde warto zobaczyc. W planach imprezka i zakupy w najslynniejszym sexshopie:-) . No ale z przyzwoitosci musze cos zobaczyc.
    pacz Pani a my bedziemy nocowac w Berlinie z 30 /04 na 01/05 to sie kurde rozminiemy :(

no mur berlinski ofkors ;D

mi sie podobal Postdam ( S-bahnem 45 min) i palacyk Sans Sousi ( bo ja mam swira na temat palcow ;D i jezdze tam gdzie moge sobie je zwiedzac :D)

dziendoberek kobiety :)

kkisia, gretka, ComeToMeBaby, moremi, Dziobak, stara.krycha, SolarPolar, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    pacz Pani a my bedziemy nocowac w Berlinie z 30 /04 na 01/05 to sie kurde rozminiemy :(

no mur berlinski ofkors ;D

mi sie podobal Postdam ( S-bahnem 45 min) i palacyk Sans Sousi ( bo ja mam swira na temat palcow ;D i jezdze tam gdzie moge sobie je zwiedzac :D)

dziendoberek kobiety :)

Iwcia, dostałaś paczkę? :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Iwcia, dostałaś paczkę? :-)
    nie :( jescze nie :( tez czekam zniecierpliwiona...

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Polar!- Bundestag tez mozna zwiedzac :)

ja to tez klasycznie musze zwiedzic Primark ;D

ComeToMeBaby, Dziobak, SolarPolar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie :( jescze nie :( tez czekam zniecierpliwiona...

Zaczynam się denerwować, włożyłam też Emolium dla Ivo bo pisałaś, że u Was nie ma...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mama ale to są jakieś popaprane sprawy
    od zawsze musiały być jakieś dziwne relacje w rodzinie

A z tą Elą Jaworowicz to beka była.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Zaczynam się denerwować, włożyłam też Emolium dla Ivo bo pisałaś, że u Was nie ma...
    nosz kurwa! teraz sie wkurwilam na maxa...

bardzo Ci dziekuje...miejmy nadzieje , ze jednak dojdzie ...

Sabina lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia primark i ja lubie zwiedzac 8) heheheh
    Kurde a myslalam ,ze tylko nasza poczta taka cienka w dostarczaniu byla zawsze , widze ,ze u ciebie tez roznie to jest z przesylkami.Juz sie chyba zdarzylo ,ze nie doszla jakas albo doszla z wielkim opoznieniem(chyba dziobakowa to byla wtedy)

iwcia77, Dziobak lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Iwcia primark i ja lubie zwiedzac 8) heheheh
    Kurde a myslalam ,ze tylko nasza poczta taka cienka w dostarczaniu byla zawsze , widze ,ze u ciebie tez roznie to jest z przesylkami.Juz sie chyba zdarzylo ,ze nie doszla jakas albo doszla z wielkim opoznieniem(chyba dziobakowa to byla wtedy)
    no z dzobakowa byl problem bo Norge nie w EU i na strefie celnej utknelo

malgos mi cos wyslala w gudniu i tez nie doszlo

moja kolezanka z GB wyslal mi kiedys pidzamke i tez nie dostalam

na 100 procent dostaje przesylki sledzone w necie a reszta to kolo fortuny :(

Dziobak lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, ja to tylko z własnej, egotycznej perspektywy powiedziałam o tym Egipskim Muzeum w Berlinie.
    Widziałam mury, jakieś muzea inne, dzielnice słynne itp, a jednak największe wrażenie wywarło na mnie to muzeum. I też najbardziej do myślenia pobudziło.
    Na przykład o tym, czy te eksponaty są własnością muzeum, czy wypożyczeniem dobra kulturowego innego narodu czy po prostu zostały ukradzione przez szwabów jak tysiące innych dzieł itp.

Ta najnowsza historia mnie jakoś nie pociąga. Niektóre rzeczy przeicęz prawie pamiętam, albo pamiętam jak się coś o tym na świezo mówiło, a jednak historia przedstawia je inaczej. Może dlatego, że to historie wielu ludzi, rodzin, a ludzie starają się je wepchnąć w jednorodną opowieść - o jedynym słusznym wydźwięku, który zmienia się w zależności od władzy.

iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no z dzobakowa byl problem bo Norge nie w EU i na strefie celnej utknelo

malgos mi cos wyslala w gudniu i tez nie doszlo

moja kolezanka z GB wyslal mi kiedys pidzamke i tez nie dostalam

na 100 procent dostaje przesylki sledzone w necie a reszta to kolo fortuny :(

Jakbym wiedziała to bym UPS wysłała, no nic poczekamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspę Tropikalną pod Berlinem polecam, byliśmy z dzieciakami 2 razy :-)

iwcia77, ComeToMeBaby, SolarPolar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bdsklep.pl/vileda-viva-air-ultra-light-suszarka-ogrodowa,id-53842?gclid=CMa8ofTMicUCFQvjcgod8bgADA

Ma któraś takie coś? u mnie przy pięciu osobach jest w uj prania, a ta ma imponujaca ilość sznurków... zastanawiam się.

• gretka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    http://www.bdsklep.pl/vileda-viva-air-ultra-light-suszarka-ogrodowa,id-53842?gclid=CMa8ofTMicUCFQvjcgod8bgADA

Ma któraś takie coś? u mnie przy pięciu osobach jest w uj prania, a ta ma imponujaca ilość sznurków... zastanawiam się.

nie tej firmy ale super, stoisz w 1 miejscu i tylko przekrecasz- nie trzeba lazic za sznurkiem zeby powiesic pranie
    teraz nie korzystam ale w innym mieszkaniu bylo, tu w zasadzie tylko takie...

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    nie tej firmy ale super, stoisz w 1 miejscu i tylko przekrecasz- nie trzeba lazic za sznurkiem zeby powiesic pranie
    teraz nie korzystam ale w innym mieszkaniu bylo, tu w zasadzie tylko takie...

Już zamówiłam :-) 51 m powierzchni suszenia do mnie przemówiło :-)

gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

o i tanie- bo juz sie przymierzalam ze sobie przywioze stad, a tu prosze jest!

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama jak ją uzyjesz to poproszę o recenzję ;-) sama chodzę koło tej suszarki już jakiś czas ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mama jak ją uzyjesz to poproszę o recenzję ;-) sama chodzę koło tej suszarki już jakiś czas ;-)

Pewnie, nawet zdjęcie po montażu cyknę ;-)

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Pewnie, nawet zdjęcie po montażu cyknę ;-)
    Kurcze to ja tez prosze o recenzje bo mi sie tez podoba.Na razie mam starodawny system sznurki bielizniarskie miedzy slupkami z boku domu heheheh

mamatrojki80, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No dobra, ja to tylko z własnej, egotycznej perspektywy powiedziałam o tym Egipskim Muzeum w Berlinie.
    Widziałam mury, jakieś muzea inne, dzielnice słynne itp, a jednak największe wrażenie wywarło na mnie to muzeum. I też najbardziej do myślenia pobudziło.
    Na przykład o tym, czy te eksponaty są własnością muzeum, czy wypożyczeniem dobra kulturowego innego narodu czy po prostu zostały ukradzione przez szwabów jak tysiące innych dzieł itp.

Ja jestem zdania ze kradzione. Podobnie jak w muzeach brytyjskich. Jakby oddali co nie ich to by mstne resztki zostaly. Dlatego mam mieszane uczucia jak takie zbiory ogladam. I pewnie juz tak zostanie na wieki.

Zaobserwowalam tez ze angielskie wiezi rodzinne sa innego rodzaju. Dzieci wylatuja z domu czesto w wieku 13 lat (te najlepsze szkoly to sa tzw boarding school taki nasz internat) a jesli nie to jak osiagaja 18 lat to juz standard. Rodzice zostaja sami. I wiekszosc na starosc idzie do domu opieki.
    Nie ma spotkan rodzinnych imienin. Urodziny swietuje sie ze znajomymi lub wcale. W domu sie odwiedzaja od wielkiego dzwonu. Ja dlugo sie z tym oswajalam.

moremi, Zofia8, Krakonka, Sabina, kkisia, Dziobak lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 8792 8793 8794 8795 8796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ