35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
SolarPolar wrote:Jade na weekend majowy do Berlina- co I must to see? Kompletnie nigdy nic nie czytalam o Berlinie i oprocz bramy to nie wiem co naprawde warto zobaczyc. W planach imprezka i zakupy w najslynniejszym sexshopie:-) . No ale z przyzwoitosci musze cos zobaczyc.
no mur berlinski ofkors
mi sie podobal Postdam ( S-bahnem 45 min) i palacyk Sans Sousi ( bo ja mam swira na temat palcowi jezdze tam gdzie moge sobie je zwiedzac
)
dziendoberek kobietykkisia, gretka, ComeToMeBaby, moremi, Dziobak, stara.krycha, SolarPolar, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:pacz Pani a my bedziemy nocowac w Berlinie z 30 /04 na 01/05 to sie kurde rozminiemy
no mur berlinski ofkors
mi sie podobal Postdam ( S-bahnem 45 min) i palacyk Sans Sousi ( bo ja mam swira na temat palcowi jezdze tam gdzie moge sobie je zwiedzac
)
dziendoberek kobiety
Iwcia, dostałaś paczkę?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iwcia primark i ja lubie zwiedzac
heheheh
Kurde a myslalam ,ze tylko nasza poczta taka cienka w dostarczaniu byla zawsze , widze ,ze u ciebie tez roznie to jest z przesylkami.Juz sie chyba zdarzylo ,ze nie doszla jakas albo doszla z wielkim opoznieniem(chyba dziobakowa to byla wtedy)iwcia77, Dziobak lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Iwcia primark i ja lubie zwiedzac
heheheh
Kurde a myslalam ,ze tylko nasza poczta taka cienka w dostarczaniu byla zawsze , widze ,ze u ciebie tez roznie to jest z przesylkami.Juz sie chyba zdarzylo ,ze nie doszla jakas albo doszla z wielkim opoznieniem(chyba dziobakowa to byla wtedy)
malgos mi cos wyslala w gudniu i tez nie doszlo
moja kolezanka z GB wyslal mi kiedys pidzamke i tez nie dostalam
na 100 procent dostaje przesylki sledzone w necie a reszta to kolo fortunyDziobak lubi tę wiadomość
-
No dobra, ja to tylko z własnej, egotycznej perspektywy powiedziałam o tym Egipskim Muzeum w Berlinie.
Widziałam mury, jakieś muzea inne, dzielnice słynne itp, a jednak największe wrażenie wywarło na mnie to muzeum. I też najbardziej do myślenia pobudziło.
Na przykład o tym, czy te eksponaty są własnością muzeum, czy wypożyczeniem dobra kulturowego innego narodu czy po prostu zostały ukradzione przez szwabów jak tysiące innych dzieł itp.
Ta najnowsza historia mnie jakoś nie pociąga. Niektóre rzeczy przeicęz prawie pamiętam, albo pamiętam jak się coś o tym na świezo mówiło, a jednak historia przedstawia je inaczej. Może dlatego, że to historie wielu ludzi, rodzin, a ludzie starają się je wepchnąć w jednorodną opowieść - o jedynym słusznym wydźwięku, który zmienia się w zależności od władzy.
iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:no z dzobakowa byl problem bo Norge nie w EU i na strefie celnej utknelo
malgos mi cos wyslala w gudniu i tez nie doszlo
moja kolezanka z GB wyslal mi kiedys pidzamke i tez nie dostalam
na 100 procent dostaje przesylki sledzone w necie a reszta to kolo fortuny
Jakbym wiedziała to bym UPS wysłała, no nic poczekamy.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:http://www.bdsklep.pl/vileda-viva-air-ultra-light-suszarka-ogrodowa,id-53842?gclid=CMa8ofTMicUCFQvjcgod8bgADA
Ma któraś takie coś? u mnie przy pięciu osobach jest w uj prania, a ta ma imponujaca ilość sznurków... zastanawiam się.
nie tej firmy ale super, stoisz w 1 miejscu i tylko przekrecasz- nie trzeba lazic za sznurkiem zeby powiesic pranie
teraz nie korzystam ale w innym mieszkaniu bylo, tu w zasadzie tylko takie...mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość
gretka -
nick nieaktualnygretka wrote:nie tej firmy ale super, stoisz w 1 miejscu i tylko przekrecasz- nie trzeba lazic za sznurkiem zeby powiesic pranie
teraz nie korzystam ale w innym mieszkaniu bylo, tu w zasadzie tylko takie...
Już zamówiłam51 m powierzchni suszenia do mnie przemówiło
gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:http://www.bdsklep.pl/vileda-viva-air-ultra-light-suszarka-ogrodowa,id-53842?gclid=CMa8ofTMicUCFQvjcgod8bgADA
Ma któraś takie coś? u mnie przy pięciu osobach jest w uj prania, a ta ma imponujaca ilość sznurków... zastanawiam się.
o i tanie- bo juz sie przymierzalam ze sobie przywioze stad, a tu prosze jest!mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość
gretka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Krakonka wrote:No dobra, ja to tylko z własnej, egotycznej perspektywy powiedziałam o tym Egipskim Muzeum w Berlinie.
Widziałam mury, jakieś muzea inne, dzielnice słynne itp, a jednak największe wrażenie wywarło na mnie to muzeum. I też najbardziej do myślenia pobudziło.
Na przykład o tym, czy te eksponaty są własnością muzeum, czy wypożyczeniem dobra kulturowego innego narodu czy po prostu zostały ukradzione przez szwabów jak tysiące innych dzieł itp.
Ja jestem zdania ze kradzione. Podobnie jak w muzeach brytyjskich. Jakby oddali co nie ich to by mstne resztki zostaly. Dlatego mam mieszane uczucia jak takie zbiory ogladam. I pewnie juz tak zostanie na wieki.
Zaobserwowalam tez ze angielskie wiezi rodzinne sa innego rodzaju. Dzieci wylatuja z domu czesto w wieku 13 lat (te najlepsze szkoly to sa tzw boarding school taki nasz internat) a jesli nie to jak osiagaja 18 lat to juz standard. Rodzice zostaja sami. I wiekszosc na starosc idzie do domu opieki.
Nie ma spotkan rodzinnych imienin. Urodziny swietuje sie ze znajomymi lub wcale. W domu sie odwiedzaja od wielkiego dzwonu. Ja dlugo sie z tym oswajalam.moremi, Zofia8, Krakonka, Sabina, kkisia, Dziobak lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.