X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    kapturnica wrote:
    Zoska ex tesc czyli notabene obca osoba a brat , siostra czy rodzic to chyba inne wiezi emocjonalno-uczuciowe :)[/QUOTE
    Kapta, o co Ci chodzi. No wiadamo, ze inne a jak to sie ma do mojego wpisu?
    Nawiazalas do wypowiedzi Renka o dobrych czuwajacych ludziach przy lózkach Renek pisala o czuwajacym bracie czyli mezu Anny Marii.Czyz nie ???
    To chyba logika ,ze najblizsi zawsze czuwaja bo po prostu kochaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:30

Reni lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renek co autorka czyli Ty miala na mysli.. ???? Bo moze ja nie kminie ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, że wszystkie tu takie siostry miłosierdzia ;-) bywa też tak, ze więzy krwi też niczego nie gwarantują, "Sprawy dla reportera" nie oglądacie tam Ela Jaworowicz non stop ten temat porusza i opowiada historie rodzinnych dramatów gdzie człowiek-człowiekowi wilkiem nawet najbliżej spokrewniony... mało starych ludzi samotnie w hospicjach umiera (to już na poważnie).

ComeToMeBaby, moremi, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie to
    nie mówię o patolach
    kapturnica wrote:
    Renek co autorka czyli Ty miala na mysli.. ???? Bo moze ja nie kminie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:43

kapturnica lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka ale jesli mowimy o kochajacych sie bliskich to chyba nie moze byc mowy o braku empatii , wspolczucia i trwania przy lozku chorego do konca jego dni.
    Odsuwamy patologiczne rodziny ,. ktore predzej by sie zatlukly niz podaly szklanke wody do lozka.

Sabina lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapto nie zrozumialas mojego wpisu. Opiekujac sie tesciem przez dlugi czas zaobserwowalam, ze przy lozkach umierajacych czuwa niewielu i to nawet z najblizszej rodziny. Nie wiem czemu wplatalas w to relacje z moim ex tesciem. To nie o Niego chodzilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:45

Krakonka, Sabina, mamatrojki80, Magdala, ComeToMeBaby, moremi, Arwena lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama ale to są jakieś popaprane sprawy
    od zawsze musiały być jakieś dziwne relacje w rodzinie
    mamatrojki80 wrote:
    Dobrze wiedzieć, że wszystkie tu takie siostry miłosierdzia ;-) bywa też tak, ze więzy krwi też niczego nie gwarantują, "Sprawy dla reportera" nie oglądacie tam Ela Jaworowicz non stop ten temat porusza i opowiada historie rodzinnych dramatów gdzie człowiek-człowiekowi wilkiem nawet najbliżej spokrewniony... mało starych ludzi samotnie w hospicjach umiera (to już na poważnie).

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy?
    Wcale tak nie jest z tym czuwaniem. Cała masa ludzi umiera samotnie. Bliscy są różni. A czasem po prostu tak się składa, że na ostatnią chwilę się nie zdąży. T

mamatrojki80, ola_35, ComeToMeBaby, stara.krycha, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skąd wiesz, że Ci ludzie mieli najbliższą rodzinę?
    Zofia8 wrote:
    Kapto nie zrozumialas mojego wpisu. Opiekujac sie tesciem przez dlugi czas zaobserwowalam, ze przy lozkach umierajacych czuwa niewielu i to nawet z najblizszej rodziny. Nie wiem czemu wplatalas w to relacje z moim ex tesciem. To nie o Niego chodzilo.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Jprdole zoska czytaj ze zrozumieniem.Chociazby wpis wyzej.Ja wiem ,ze ciaza , budyn i te sprawy no ale mozna sprobowac

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha! tak jak mówiłam
    kijek wsadzę

zadanie wykonane! :-)

Idę na fejsbóka zobaczyć gdzie reszta bandy przesiaduje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:47

iwcia77, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie w ciąży, ale zrozumiałam jak Zośka. Dużo ludzi umiera w samotności - da się to zauważyć, jak się bywa w szpitalu.

mamatrojki80, Zofia8, ola_35, Magdala, ComeToMeBaby, stara.krycha lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Matka ale jesli mowimy o kochajacych sie bliskich to chyba nie moze byc mowy o braku empatii , wspolczucia i trwania przy lozku chorego do konca jego dni.
    Odsuwamy patologiczne rodziny ,. ktore predzej by sie zatlukly niz podaly szklanke wody do lozka.

Tylko po co to tak rozróżniać? ex teść czy matka lub siostra... (wiadomo inny ładunek emocjonalny i osobisty stosunek do osoby chorej) w obliczu choroby i śmierci nie ma to dla mnie znaczenia, samotnej starszej sąsiadce też bym pomogła gdybym wiedziała, że jest chora i np. sama. Empatia i współczucie nie powinno być zarezerwowane według pokrewieństwa.

To moja opinia.

ola_35, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wpis byl w nawiazaniu do relacji brata Anny z jego bratem a nie calej spolecznosci ludzkiej :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Tylko po co to tak rozróżniać? ex teść czy matka lub siostra... (wiadomo inny ładunek emocjonalny i osobisty stosunek do osoby chorej) w obliczu choroby i śmierci nie ma to dla mnie znaczenia, samotnej starszej sąsiadce też bym pomogła gdybym wiedziała, że jest chora i np. sama. Empatia i współczucie nie powinno być zarezerwowane według pokrewieństwa.

To moja opinia.
    Ale z natury jestesmy sklonni przede wszystkim do wyrzeczen dla wlasnej ,najblizszej rodziny .
    Ot tak z automatu.Jesli miala bys sie rzucic za dzieckiem w pomoc w ogien a za obca osoba nie wierze ,zebys sie nie zastanowila 3razy czy nie osierocisz rodziny ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:52

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz rozkminiac dalej , ja ide obiad gotowac XD

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się mialam spóźnić na autobus. Dlatego odpuściłam, napisałam se posta, po drodze wstąpiłyśmy po serek do sklepu. I na przystanku czekałam 25 minut. Bo wcale bym się nie spóźniła :/

Ech, ciężarne, mogłyście brzuchami zarażać, a nie mózgami ;)

Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Co Wy?
    Wcale tak nie jest z tym czuwaniem. Cała masa ludzi umiera samotnie. Bliscy są różni. A czasem po prostu tak się składa, że na ostatnią chwilę się nie zdąży. T
    Nie zdazyc a nie chciec to inna broszka chyba

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale z natury jestesmy sklonni przede wszystkim do wyrzeczen dla wlasnej ,najblizszej rodziny .
    Ot tak z automatu.Jesli miala bys sie rzucic za dzieckiem w pomoc w ogien a za obca osoba nie wierze ,zebys sie nie zastanowila 3razy czy nie osierocisz rodziny ;) .

Kuźwa no adekwatny przykład... opieka nad osoba chorą nawet teoretycznie według Ciebie obcą (ex teść Zosi), a rzucanie się w ogień.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Kuźwa no adekwatny przykład... opieka nad osoba chorą nawet teoretycznie według Ciebie obcą (ex teść Zosi), a rzucanie się w ogień.
    Mowie o reakcji a nie opiece...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 8791 8792 8793 8794 8795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: