35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Kurcze to ja tez prosze o recenzje bo mi sie tez podoba.Na razie mam starodawny system sznurki bielizniarskie miedzy slupkami z boku domu heheheh
No ja mam wrażenie, ze non stop pranie robię... o ręcznikach i pościeli nie wspomnę, w lecie za jednym zamachem na tym ustrojstwie pewnie kilka pralek wysuszę
gretka, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Ja jestem zdania ze kradzione. Podobnie jak w muzeach brytyjskich. Jakby oddali co nie ich to by mstne resztki zostaly. Dlatego mam mieszane uczucia jak takie zbiory ogladam. I pewnie juz tak zostanie na wieki.
Zaobserwowalam tez ze angielskie wiezi rodzinne sa innego rodzaju. Dzieci wylatuja z domu czesto w wieku 13 lat (te najlepsze szkoly to sa tzw boarding school taki nasz internat) a jesli nie to jak osiagaja 18 lat to juz standard. Rodzice zostaja sami. I wiekszosc na starosc idzie do domu opieki.
Nie ma spotkan rodzinnych imienin. Urodziny swietuje sie ze znajomymi lub wcale. W domu sie odwiedzaja od wielkiego dzwonu. Ja dlugo sie z tym oswajalam. -
W ten weekend bede ogladac najladniejsze angielskie wybrzeze. Kornwalie. Bardzo sie ekscytuje bo mam lekkiego plazowego swira. Zacieram rece na muszle i kamieni do moich zbiorow. Bagaznik czeka.
Dziendobry!iwcia77, ComeToMeBaby, gretka, kkisia, SolarPolar lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Reni wrote:a skąd wiesz, że Ci ludzie mieli najbliższą rodzinę?
Bylam w szpitalu od 7.00 rano do wieczora prawie kazdego dnia i tak przez 3 miesiace. Jak sie spedza tyle czasu, to sie duzo widzi i slyszy.
mamatrojki80, ComeToMeBaby, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
Magdala wrote:W ten weekend bede ogladac najladniejsze angielskie wybrzeze. Kornwalie. Bardzo sie ekscytuje bo mam lekkiego plazowego swira. Zacieram rece na muszle i kamieni do moich zbiorow. Bagaznik czeka.
Dziendobry!gretka lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
ComeToMeBaby wrote:A propos Berlina, to wszystkie propozycje super,też polecam. Również Potsdam i Tropikalną Wyspę. Nefretete znajduje się w Neues Muzeum, to jest w innej części miasta niż Wyspa Muzeów ze słynnym Pergamonmuseum.
Dorzucilabym jeszcze gigantyczne cylindryczne akwarium Aqua Dom w lobby hotelu Radisson, niedaleko katedry berlinskiej. Można wjechać windą w środek akwarium i poczuć się jak jedna z 1,5tysiaca pływających tam tropikalnych rybekoglądanie z lobby jest bezpłatne, winda ok 6eur.
Solar musi chyba zaklepac 2 tyg urlopu.....iwcia77, ComeToMeBaby, stara.krycha, SolarPolar lubią tę wiadomość
gretka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:No ja mam wrażenie, ze non stop pranie robię... o ręcznikach i pościeli nie wspomnę, w lecie za jednym zamachem na tym ustrojstwie pewnie kilka pralek wysuszę
Mam to samo... Ostatnio coraz więcej suszę w suszarce. Pralkę mam wielką, na 10 kg. A w pralni 4 suszarki. Na polu suszę tylko białe rzeczy.
gretka lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Magdala wrote:W ten weekend bede ogladac najladniejsze angielskie wybrzeze. Kornwalie. Bardzo sie ekscytuje bo mam lekkiego plazowego swira. Zacieram rece na muszle i kamieni do moich zbiorow. Bagaznik czeka.
Dziendobry!
Polecam Gore Sw.Michala i zamek na niejKornwalia jest sliczna
Krakonka, ComeToMeBaby, Magdala lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Krakonka wrote:Mam to samo... Ostatnio coraz więcej suszę w suszarce. Pralkę mam wielką, na 10 kg. A w pralni 4 suszarki. Na polu suszę tylko białe rzeczy.
w tlumaczeniu dla niektorych:- na polu - na dworzeReni, Magdala, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
gretka -
dziękujemy
już miałam wizję jak na polach stoją porozstawiane suszarki z gaciami
a między nimi ciągniki próbują orać
gretka wrote:w tlumaczeniu dla niektorych:- na polu - na dworzeComeToMeBaby, moremi, stara.krycha, megan8, Mega, BISCA lubią tę wiadomość