X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Amniopunkcja wynik prawidłowy.

Simba, krócej się nie dało...
    :P

Mowilam , mowilam ze tak bedzie <3

Bry

Elfik, malgos741, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, nawet gdybym chciała się więcej rozpisać - nie mogę..
    Profesor, kt robił mi amnio zadzwonił do nich i podał mi nieoficjalny wynik smsem
    "amniopunkcja wynik prawidłowy"

i hit roku
    potem dzwoni panienka z Gamety i mówi, ze jest wynik, musi mnie umówić na spotkanie z profesorem genetykiem, który mi go przekaże..
    Spotkanie w maju, bo wcześniej profesora nie ma.. akurat przyjmował przez ostatnie dwa dni wczesnej.
    Pytam czy mogę odebrać wynik u nich w klinice
    nie, bo to tylko genetyk daje na wizycie..

mówię do niej, że ja nieoficjalnie wiem, ze jest dobry, ale pani by mi nawet tego przez telefon nie powiedziała?
    Ona, że nie może i takie tam...
    Zresztą ona wyniku nie widzi...

Byłam urzędnikiem państwowym,pracowałam w instytucjach nadzorowanych przez UE, wiem, że procedury są trzeba je przestrzegać, nie mam do nikogo pretensji...

Ale pomyślcie - dostałabym informację o tym, ze dziecko jest zdrowe po ponad miesiącu, 5 tyg czy coś...

Nawet nie o nerwy idzie, jakoś mnie to nie ruszało, ale gdyby trzeba było inne badanie, czy inne decyzje...

Gdyby nie to, że chodzę do profesora na dodatkowe usg to bym sobie czekała
    On sam zaproponował, że mam się przypomnieć i on zadzwoni, bo jemu podadzą.
    Kurde, przez chwile jak mi napisał smsa, że ok, to jak odpisywałam miałam ochotę odpisać "dziękuję, kocham Pana"..;)
    ale na tyle się nie znamy, zebym mogła tak zażartować :)))))

kapturnica, gretka, Reni, kkisia, Aasiula, moremi, malgos741, chruszczow, ania.g, ComeToMeBaby, iwcia77, paszczakin, peppapig, Arwena, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem laski, nie szukam imienia dla chłopa, bo jeszcze wyniku na oczy nie widziałam.. hehe

inna sprawa, ze jak była ostatnio na usg, to nawet ja, nieobeznana z usg, półślepa, widziałam te jaja..
    Seksmisja normalnie, ju noł..
    :)))))))))

kapturnica, gretka, kkisia, Reni, Aasiula, moremi, malgos741, chruszczow, dorbie, ania.g, iwcia77, Arwena, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, szukam sukni, kt strona?
    edit: Morka podała)

Asiula, wiesz...

Ania, ale najważniejsze, ze dobrze córce idzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:34

Aasiula, moremi, chruszczow, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik jak widze Twoj awatar to po czaszce mi sie tlucze :" Kolorowe kredki w pudeleczku nosze.."

chruszczow, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik miałam podobną sytuację z wynikami krwi
    Baba nie chciała mi wydać
    wydała, bo chyba straciła już nadzieję, że odpuszczę

trochę świństwo, że nie można odebrać wyniku
    albo, żeby chociaż można było luknąć czy ok
    ni chuja siedź i denerwuj się przez miesiąc!
    Elfik wrote:
    Pytam czy mogę odebrać wynik u nich w klinice
    nie, bo to tylko genetyk daje na wizycie..

mówię do niej, że ja nieoficjalnie wiem, ze jest dobry, ale pani by mi nawet tego przez telefon nie powiedziała?
    Ona, że nie może i takie tam...
    Zresztą ona wyniku nie widzi...

Byłam urzędnikiem państwowym,pracowałam w instytucjach nadzorowanych przez UE, wiem, że procedury są trzeba je przestrzegać, nie mam do nikogo pretensji...

kapturnica, moremi, Krakonka, Elfik, chruszczow, kkisia, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    zgaduję co masz w avatarku: szatana przy megafonie?

Cześć Wam

Ej, co Wy z tym szatanem?
    Myślicie, że jest taki słodziutki? Jak tak, to ja chcę do piekiełusia :)

Mega lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Elfik miałam podobną sytuację z wynikami krwi
    Baba nie chciała mi wydać
    wydała, bo chyba straciła już nadzieję, że odpuszczę

trochę świństwo, że nie można odebrać wyniku
    albo, żeby chociaż można było luknąć czy ok
    ni chuja siedź i denerwuj się przez miesiąc!

Ciekawa jestem, jak to wygląda od strony prawnej... Jesteś teoretycznie zlecającym badania (bo tak czy inaczej płacisz), materiał do badan jest Twój i nie przekazujesz go żadną zgodą na rzecz laboratorium, więc chyba nie mogą nie pokazać wyniku?

gretka, kapturnica lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik gratuluje!!!

Elfik lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z § 9 ust. 3 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 21 grudnia 2010 r. w sprawie rodzajów i zakresu dokumentacji medycznej oraz sposobu jej przetwarzania, podmiot przeprowadzający badanie lub konsultację przekazuje podmiotowi, który wystawił skierowanie, wyniki tych badań lub konsultacji. Tym samym, podczas wyznaczonej wizyty, lekarz, który skierował pacjenta na badanie, dysponuje jego wynikami i w sposób przystępny może przekazać pacjentowi informację o jego stanie zdrowia. Jeżeli jednak pacjent chce zapoznać się z wynikami badania wcześniej niż podczas wizyty u lekarza, ma on do tego prawo.
    Niezasadne jest uzależnianie dostępu pacjenta do wyników jego badań, od wizyty u lekarza specjalisty, który zlecił ich wykonanie. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 21 grudnia 2010 r. w sprawie rodzajów i zakresu dokumentacji medycznej oraz sposobu jej przetwarzania, wyniki badań stanowią bowiem część dokumentacji medycznej pacjenta.

Na podstawie art. 23 ust. 1 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta, pacjent ma prawo do dostępu do dokumentacji medycznej dotyczącej jego stanu zdrowia oraz udzielonych mu świadczeń zdrowotnych. Podmiot udzielający świadczeń zdrowotnych udostępnia dokumentację medyczną pacjentowi lub jego przedstawicielowi ustawowemu, bądź osobie upoważnionej przez pacjenta. Tym samym wyniki badań pacjent może odebrać osobiście lub może to zrobić osoba przez niego upoważniona.
    Rzecznik Praw Pacjenta przypomina, że w myśl § 8 rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie rodzajów i zakresu dokumentacji medycznej oraz sposobu jej przetwarzania, oświadczenie pacjenta o upoważnieniu osoby bliskiej do uzyskiwania dokumentacji, ze wskazaniem imienia i nazwiska osoby upoważnionej, albo oświadczenie o braku takiego upoważnienia, zamieszcza się w dokumentacji indywidualnej wewnętrznej pacjenta lub dołącza do niej.

Wyniki badań powinny zostać udostępnione pacjentowi lub upoważnionej przez niego osobie, w jednej ze wskazanych w ustawie o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta form, tj.:

1) do wglądu, w tym także do baz danych w zakresie ochrony zdrowia, w siedzibie podmiotu udzielającego świadczeń zdrowotnych;
    2) poprzez sporządzenie jej wyciągów, odpisów lub kopii;
    3) poprzez wydanie oryginału za pokwitowaniem odbioru i z zastrzeżeniem zwrotu po wykorzystaniu, jeżeli uprawniony organ lub podmiot żąda udostępnienia oryginałów tej dokumentacji.

moremi, Aasiula, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, Zofia8, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karkówka miszczu

właśnie sobie to drukuję
    wsadzam do portfela i będę się powoływać na ten paragraf
    żadna torba z rejestracji już mi nie podskoczy

moremi, gretka, Aasiula, malgos741, Krakonka, chruszczow, kkisia, ComeToMeBaby, iwcia77, paszczakin, stara.krycha, Arwena, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że taki długi, ale przy okazji może się przydać na razie nie zainteresowanym. A ja jestem za uświadamianiem prawnym społeczeństwa.

Czyli że baby nie mają racji. Wystarczy im pomachać ustawą i dadzą.

Chociaż... Ja przez chwilkę nie miałam ubezpieczenia zdrowotnego, a ustawa stanowi, że dzieci do ukonczenia 18rż są ubnezpieczone "z automatu". Wydrukowałam, pokazałam, a rejestratorka, że może i ustawa jest, ale oni mają PRZEPISY...

Elfik, chruszczow, gretka, moremi, Reni, ania.g, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rejestratorka = torba z rejestracji.
    To ja sobie wpiszę do słownika :)

gretka, moremi, Reni, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Odwiozłam małża do szpitala, niech mu kolano reperują...
    Uff, korki, korki, korki, akurat dzis musieli właczyc rano światła i zrobili taki korek, ze o 8.30 je wyłaczyli, ale ja się nastalam...

Dziewczyny magnesowe, mam dla Was magnesiki z Afryki. Kształt kontynentu z żyrafa lub słoniem z drewna hebanowego malowane farbami, ręcznie robione. Zdjęcia na priv albo na fb jak macie ochotę

kapturnica, moremi, Reni, ania.g, kkisia, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta brzuchol mia byc real!

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to z okazji połówki wrzucam awatar odpowiedni do chwili ;)

Elfik, Dorka.1979, chruszczow, moremi, dorbie, Sabina, kkisia, iwcia77, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Kapta brzuchol mia byc real!
    Bedzie ale jak nabiore weny ;)

Dorka.1979, chruszczow, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello laseczki

kapturnica, moremi, dorbie, gretka, Sabina, kkisia, Aasiula, iwcia77, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina!!! Widzę Ciebie!

Sabina lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ja pytam gdzie Sabinka ze swoim wykresem? Chowa się menda jedna od kilku dni. Knuje coś.
    Dziękuję za tyle miłych słów, cholero Ty ;-)
    Ten cykl odpuszczamy, muszę wyzdrowiec :-) bo przy takiej ilości sterydów nie da się zajść

moremi, kapturnica, kkisia, Aasiula, gretka, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 8818 8819 8820 8821 8822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ