X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Moja wyobraznia nie siega tak daleko. Czyli ten panis i to cos dookola penisa - co jest takie malusie to mlody?
    Po prawej i lewej to uda sa.To tak jakbys zagladala od dołu

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Doczytałam i.....yyyy
    Kapta ja te jestem w szoku... Wiem jak sie czujesz bo ja w pierwszej ciazy byłam pewna ze dziewczyna bedzie i jak mi gin tą fujarę pokazał na usg to w szoku byłam parę dni. <3 ważne ze jest

Kometa, ja tam dajej jestem tego samego zdania co Bozia. Czasem za akcent kolorystyczny wystarczy bukiet, biżuteria. Klasyka to zawsze elegancja, a stylizacja w bieli po prostu kojarzy się slubnie. Pomierz, sprawdź :)

Co ja to jeszcze miałam napisać... A ja głownie to pisze tu i czytam z telefonu :) przywykłam :) zakładkę w przeglądarce mam stałe włączoną.

Zdrowia chorującym i wszystkim miłego popołudnia!

kapturnica, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia, Bozia3, gretka lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A ja tak czytając posty Zagnianicznianek, to sobie myślę, że nie chciałabym być w ciąży poza Polską. Tu jednak troska o ciężarną i wewnętrzne dziecko jest chyba większa. A jeszcze wielu prywatnych lekarzy jest i badania sobie można zrobić, jakie się chce i ciąza jest od początku, a nie od jakiejś tam daty i no-spa jest.
    Ciekawa jestem, jak to jest ze staraniami, czy u nas lepiej, czy TAM. Chodzi mi o starania typu leki, monitoring, zabiegi przetykania, dziurawienia itp, nie o in vitro. Czy ginekolodzy w ogóle pomagają czy są tylko od gotowych ciąż?

W Polsce o niebo lepiej. Ginekolodzy sa od gotowych ciaz (uk) i to nie dla wszystkich. Normalnie babka nie widzi ginekologa wcale az do porodu, a i wtedy tylko przelotem. I wizyta u gina to tylko pogadanka przy biurku. NIE MACAJA! Usg robi konsultant badz tka, a ciaze kontroluje polozna. I w przypadku komplikacji czy niemocy zajscia rece opadaja. Ja wam zazdroszcze, ze macie wszystko pod reka. Jak mi ta ciaza nie wyjdzie to juz nie wiem co robic.

Krakonka, Zofia8, gretka lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tu problem bo co do imienia meskeigo z zadnym nam nie wychodzi.Ale sa 3 Maksymilian , Adam i Kornel ..Chuj wie Pewnie ogarniemy to dopiero kolo lipca jak moj zjedzie na urlkop
    Adam??? :*)

BISCA, paszczakin lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    W Polsce o niebo lepiej. Ginekolodzy sa od gotowych ciaz (uk) i to nie dla wszystkich. Normalnie babka nie widzi ginekologa wcale az do porodu, a i wtedy tylko przelotem. I wizyta u gina to tylko pogadanka przy biurku. NIE MACAJA! Usg robi konsultant badz tka, a ciaze kontroluje polozna. I w przypadku komplikacji czy niemocy zajscia rece opadaja. Ja wam zazdroszcze, ze macie wszystko pod reka. Jak mi ta ciaza nie wyjdzie to juz nie wiem co robic.
    Przyjechac do Polski. Ale na zapas sie nie martw.

Magdala, BISCA, chruszczow lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Adam??? :*)
    Na 2giom miejscu w moim rankimngu.Ale nie mam pojecia jeszcze ehh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czy gimnastyka I dieta moze wplynie na FSH ??
    Mam wyjebane w kosmos a miesiac temu bylo ksiazkowe :(

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Laski czy gimnastyka I dieta moze wplynie na FSH ??
    Mam wyjebane w kosmos a miesiac temu bylo ksiazkowe :(
    Może to oznaczac ,że cykl bedzie kiepski..Asia a Ty badałas AMH u siebie ???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A ja tak czytając posty Zagnianicznianek, to sobie myślę, że nie chciałabym być w ciąży poza Polską. Tu jednak troska o ciężarną i wewnętrzne dziecko jest chyba większa. A jeszcze wielu prywatnych lekarzy jest i badania sobie można zrobić, jakie się chce i ciąza jest od początku, a nie od jakiejś tam daty i no-spa jest.
    Ciekawa jestem, jak to jest ze staraniami, czy u nas lepiej, czy TAM. Chodzi mi o starania typu leki, monitoring, zabiegi przetykania, dziurawienia itp, nie o in vitro. Czy ginekolodzy w ogóle pomagają czy są tylko od gotowych ciąż?
    w italii kobieta w ciazy jest uznawana od 1 wizyty u ginka po wykonaniu testu ciazowego. na nfz sa 3 usg ( 1,2,3 trymesr) , wizyty co 4 tygodnie , szereg badan do wykonania co wizyte.

jak staralam sie o dziecko , nie mialam problemu z pojsciem na monitor. konfrontujac posty polskich staraczek z wlasnymi doswiadczeniami stwierdzam ze w italii jest bardzo pobobnie.

Krakonka, Heretyczka, Mega, Zofia8, kkisia, Magda*, caffe, gretka lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Może to oznaczac ,że cykl bedzie kiepski..Asia a Ty badałas AMH u siebie ???
    Tak rok temu w poniedzialek ide Zrobic Jeszcze raz .

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadaje z roboty... Nie mogłam się powstrzymać żeby nie wejść a tu takie wieści...
    Kapta ale masz niespodziankę ;)

kapturnica, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy bylo super , a teraz jakas chujnia o miesiaczka jakas taka inna bardziej skapa:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Jesli bede, to dopiero za miesiac. :-S Poczta moze puscisz?
    is ok, to ja ci z polszy do polszy wysle,oki?

dziendobry dziewczyny,musze sie za sprzatanie wziąc ,pogody nie ma dzis :/

iwcia77, Dziobak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, wiesz, moja koleżanka z pracy do samego porodu na wszystkich usg miała chłopca, a urodziła się dziewczynka :)
    Super ,że dziecko dobrze się rozwija.

kapturnica, Mega, chruszczow lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Wtedy bylo super , a teraz jakas chujnia o miesiaczka jakas taka inna bardziej skapa:(
    Kurcze a jaki rok temu wynik mialas ??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta- no to dowcip roku ! ale gratuluje i najwazniejsze ze zdrowy :)

Luna 100 lat! <3

Kometa- sukienka przepiekna, bajkowa, skromna lecz elegancka. Moje zdanie jest jak Boziowe i Biscowe...nie lamalabym jej zadnymi kolorowymi dodatkami, wystarcza piekne kolczyki, naszyjnik, branzoletka, bukiet i moze cos we wlosach i wuala.

ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, Natka_79, BISCA, Mega, Sabina, kkisia, Bozia3, gretka lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurcze a jaki rok temu wynik mialas ??
    Jeden coś nue pamietam teraz a nie ma mnie w domu
    Ale sie strasznie sie zmartwilam tym wynikiem I w ogole :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 14:07

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapta- nadaj mejdej do elfa , bo my tu spotkanie kombinujemy a ona nawet nie odczytala wiadomosci na privie ;D dzieki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Bylam. Wynik moze jutro bedzie. I angine przechodze. Penicyline dostalam. Dzieki ze pytasz. Slabowato mi. W lozku jestem. Troche sie martwie (czytaj mam czarne mysli)

Przeczytalam o zmianie plci u kapty. :-O Gratulowac? Ee gratuluje. Dziec to dziec :-)
    kciuki zacisnięte <3

Magdala lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda- do kiedy bedziesz w gdansku? my z asiula, dorbie i elfem szykujemy spotkanka, wiec jakbys sie zalapala z datami to super :)

Aasiula, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 8859 8860 8861 8862 8863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ