X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    kapta- nadaj mejdej do elfa , bo my tu spotkanie kombinujemy a ona nawet nie odczytala wiadomosci na privie ;D dzieki :)
    Ona ma zapierdol ,ze nie ma czasu załadowac poduszki pod głowe
    :(
    Mala ma zapalenie uszu

iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ona ma zapierdol ,ze nie ma czasu załadowac poduszki pod głowe
    :(
    Mala ma zapalenie uszu
    no to ok, zdrowia dla Idy i napisz tylko, ze ma wiadomosc na privie i moj nr tel , wiec jak juz sie ogarnie i znajdzie sile to niech da znac :) dzieki

kapturnica lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, cannelloni w piekarniku mozna sobie usiąść :)
    Kapta ale niespodziankę ci młodzież wyszykowala, hihihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 14:13

kapturnica, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A ja tak czytając posty Zagnianicznianek, to sobie myślę, że nie chciałabym być w ciąży poza Polską. Tu jednak troska o ciężarną i wewnętrzne dziecko jest chyba większa. A jeszcze wielu prywatnych lekarzy jest i badania sobie można zrobić, jakie się chce i ciąza jest od początku, a nie od jakiejś tam daty i no-spa jest.
    Ciekawa jestem, jak to jest ze staraniami, czy u nas lepiej, czy TAM. Chodzi mi o starania typu leki, monitoring, zabiegi przetykania, dziurawienia itp, nie o in vitro. Czy ginekolodzy w ogóle pomagają czy są tylko od gotowych ciąż?

Ja ogromnego doswiadczenia nie mam, ale wydaje mi sie ,ze tu sie podchodzi powaznie do probremu nieplodnosci. Z moim ginem, nie zdazylamprzerobic tematu, po umowilam sie na wizyte (rok po odlozeniu antykow) i na wizycie bylam jue w ciazy. Okazalo sie , ze pozamaciczna. Trafilam do szpitala 7 tc i lekarka,ktora mnie operowala, widziala, ze derugi jajowod cos nie ladnie wyglada. Skierowala od razu na droznosc. Na wizycie po droznosc wyslala mnie od razu do kliniki nie plodnosci z pieknym listem. W klinice wszystko poszlo gladko i szybko.
    Nie wiel czy mialam szczesci,ale wg mnie na kazdym etapie zajmowano sie mna powaznie i skutecznie.

iwcia77, Krakonka, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, gretka lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laski wiem ,ze najważniejsze ,że jest i żeby było zdrowe i całe.Moje przeczucie mnie jednak nie myliło.Od początku czułam ,ze to facet, tajk jak i z synem w ciazy
    .Ale jak po 3 usg miałam dalej obraz ,że szykuja sie jajniki to sie człowiekos nastawił juz troche na wstazeczki i gumeczki do włosów.Bede żyła i za pare dni jak sie oswoje juz całkiem to i będe cieszyc.Chociaz nie, juz sie ciesze ,że jest i mnie własnie kopie po prawym boku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 14:16

Aasiula, iwcia77, BISCA, Krakonka, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, Natka_79, nick nieaktualny, nick nieaktualny, chruszczow, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Jak bedzie miala 20 -letni staz w zwiazku ogolem, a 15 w malzenstwie i bedziesz z miloscia patrzyla na meza to pochyle czola przed kazda. Jak Was czytam to prawie kazda wymienila na nowszy model i cieszy sie miloscia a ja mam starego " stazem" grzyba z ktorym nie zgadzam sie na kazdym kroku im dluzej razem zyjemy.
    Nieprawda, ja mam moj model od początku, 15 lat razem, 13 w małzeństwie, nie jest różowo, ale nie wymieniłbym na inny :)

kapturnica, BISCA, Krakonka, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, chruszczow, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja laski wiem ,ze najważniejsze ,że jest i żeby było zdrowe i całe.Moje przeczucie mnie jednak nie myliło.Od początku czułam ,ze to facet, tajk jak i z synem w ciazy
    .Ale jak po 3 usg miałam dalej obraz ,że szykuja sie jajniki to sie człowiekos nastawił juz troche na wstazeczki i gumeczki do włosów.Bede żyła i za pare dni jak sie oswoje juz całkiem to i będe cieszyc.Chociaz nie, juz sie ciesze ,że jest i mnie własnie kopie po prawym boku ;)
    Tak trzymac Kaptur ;)

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Nieprawda, ja mam moj model od początku, 15 lat razem, 13 w małzeństwie, nie jest różowo, ale nie wymieniłbym na inny :)
    Przeca napisala ,ze prawie kazda...Znaczy ,że jest nas kilka rodzynków z dośc duzym stazem juz ;)
    Ja tez mojego nieT.
    Jest juz lekko zuzyty, przetarty miejscami ;) ,zyciem poobijany ale sprawdzony w ciężkich bojach i trudach wspólnych problemów i zycia.Było ciezko ale nie rozstalismy sie i dobrze.Bo pewnie bym mogla gorzej trafic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 14:20

BISCA, Krakonka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, SolarPolar, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, chruszczow, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Tak trzymac Kaptur ;)
    A co mi zostało ?? lol086.gif

Mega, nick nieaktualny, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    magda- do kiedy bedziesz w gdansku? my z asiula, dorbie i elfem szykujemy spotkanka, wiec jakbys sie zalapala z datami to super :)

Chetnie bym do Was dolaczyla, ale w tym roku jedziemy nad ocean. Za to w przyszlym roku na 3 tygodnie nad baltyk; moze uda sie skumac z ktoras ?

Aasiula, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Jeden coś nue pamietam teraz a nie ma mnie w domu
    Ale sie strasznie sie zmartwilam tym wynikiem I w ogole :(

Asiula nie myśl od razu o najgorszym. Pisałaś, że miesiąc temu było ok, więc to nie może być nic ostatecznego, raczej wahnięcie. Co z tarczycą? A masz zesp pol jaj?
    A wysiłek i dieta ma wpływ. Może być zmiana wartości przy odchudzniu i przy intensywnym wysiłku.
    W ogóle ostatnio wyczytałam że zabójcze ćwiczenia zmniejszają szansę na ciąże na wielu płaszczyznach. Normalne są jak najbardziej ok :)

kapturnica, Aasiula, BISCA, Zofia8, nick nieaktualny, gretka lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj cyna kiedy to sie uda na 100 procent

iwcia77 lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, wstyd sie przyznac, ale mnie te wszystkie hormony, wyniki, skroty i anamizy przerastaja. Chyba podswiadomie wole bloga bezwiedze. Nie pomoge, ale trzymam kciuki, zeby to bylo przejsciowe.
    Czy to moze miec w=zwiazek z niedawna biochemiczna ?

Aasiula lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Asiula nie myśl od razu o najgorszym. Pisałaś, że miesiąc temu było ok, więc to nie może być nic ostatecznego, raczej wahnięcie. Co z tarczycą? A masz zesp pol jaj?
    A wysiłek i dieta ma wpływ. Może być zmiana wartości przy odchudzniu i przy intensywnym wysiłku.
    W ogóle ostatnio wyczytałam że zabójcze ćwiczenia zmniejszają szansę na ciąże na wielu płaszczyznach. Normalne są jak najbardziej ok :)
    W poniedzialek reszta badan bedzie no ale na AMH to trzeba poczekac niestety :/

kapturnica, Krakonka lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    À la mam bloga sobote : w domu blysk, nie mam prania ani prasowania (dzieki tesciowej) , w calym domu cudownie pachnie rosolkiem, ja z Wami na biezaco, w tle mruczy Sade, pada, skromna lampka czerwonego. Chuop z kotem na kolanach w salonie gapi sie w TV.Nigdzie nie musze i nic nie musze.
    Nirvana

Mega, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Dziobak, Krakonka, nick nieaktualny, chruszczow, nick nieaktualny, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    W poniedzialek reszta badan bedzie no ale na AMH to trzeba poczekac niestety :/

A nie możesz powtórzyć FSH? Skoro różnica jest taka duża w ciągu miesiąca, to może błąd laboratorium, albo poszłać po dużym wysiłku?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula fsh jest jhormonem skanczacym - w pewnym wieku juz bardziej- raz jest ok raz wysokie co oznacza ze w tym cyklu mozesz nie miec owulacji ale nie znaczy ze to juz koniec.

Krakonka, Aasiula lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym dlaczego,fsh zrobilas bez estradiolu - bo one ze soba koreluja.

nick nieaktualny, kapturnica, Krakonka, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena miała podobno kosmiczne FSH a potem chyba spadło mocno.

Aasiula lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mi Kazal tylko to :(
    Wynik jest 14,4

‹‹ 8860 8861 8862 8863 8864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ