X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    kapta- nadaj mejdej do elfa , bo my tu spotkanie kombinujemy a ona nawet nie odczytala wiadomosci na privie ;D dzieki :)
    Ona ma zapierdol ,ze nie ma czasu załadowac poduszki pod głowe
    :(
    Mala ma zapalenie uszu

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ona ma zapierdol ,ze nie ma czasu załadowac poduszki pod głowe
    :(
    Mala ma zapalenie uszu
    no to ok, zdrowia dla Idy i napisz tylko, ze ma wiadomosc na privie i moj nr tel , wiec jak juz sie ogarnie i znajdzie sile to niech da znac :) dzieki

kapturnica lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, cannelloni w piekarniku mozna sobie usiąść :)
    Kapta ale niespodziankę ci młodzież wyszykowala, hihihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 14:13

kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A ja tak czytając posty Zagnianicznianek, to sobie myślę, że nie chciałabym być w ciąży poza Polską. Tu jednak troska o ciężarną i wewnętrzne dziecko jest chyba większa. A jeszcze wielu prywatnych lekarzy jest i badania sobie można zrobić, jakie się chce i ciąza jest od początku, a nie od jakiejś tam daty i no-spa jest.
    Ciekawa jestem, jak to jest ze staraniami, czy u nas lepiej, czy TAM. Chodzi mi o starania typu leki, monitoring, zabiegi przetykania, dziurawienia itp, nie o in vitro. Czy ginekolodzy w ogóle pomagają czy są tylko od gotowych ciąż?

Ja ogromnego doswiadczenia nie mam, ale wydaje mi sie ,ze tu sie podchodzi powaznie do probremu nieplodnosci. Z moim ginem, nie zdazylamprzerobic tematu, po umowilam sie na wizyte (rok po odlozeniu antykow) i na wizycie bylam jue w ciazy. Okazalo sie , ze pozamaciczna. Trafilam do szpitala 7 tc i lekarka,ktora mnie operowala, widziala, ze derugi jajowod cos nie ladnie wyglada. Skierowala od razu na droznosc. Na wizycie po droznosc wyslala mnie od razu do kliniki nie plodnosci z pieknym listem. W klinice wszystko poszlo gladko i szybko.
    Nie wiel czy mialam szczesci,ale wg mnie na kazdym etapie zajmowano sie mna powaznie i skutecznie.

iwcia77, Krakonka, Heretyczka, ComeToMeBaby, Sabina, Margolcia88, kkisia, caffe, gretka lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laski wiem ,ze najważniejsze ,że jest i żeby było zdrowe i całe.Moje przeczucie mnie jednak nie myliło.Od początku czułam ,ze to facet, tajk jak i z synem w ciazy
    .Ale jak po 3 usg miałam dalej obraz ,że szykuja sie jajniki to sie człowiekos nastawił juz troche na wstazeczki i gumeczki do włosów.Bede żyła i za pare dni jak sie oswoje juz całkiem to i będe cieszyc.Chociaz nie, juz sie ciesze ,że jest i mnie własnie kopie po prawym boku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 14:16

Aasiula, iwcia77, BISCA, Krakonka, peppapig, Mega, Sabina, Natka_79, Margolcia88, kkisia, chruszczow, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Jak bedzie miala 20 -letni staz w zwiazku ogolem, a 15 w malzenstwie i bedziesz z miloscia patrzyla na meza to pochyle czola przed kazda. Jak Was czytam to prawie kazda wymienila na nowszy model i cieszy sie miloscia a ja mam starego " stazem" grzyba z ktorym nie zgadzam sie na kazdym kroku im dluzej razem zyjemy.
    Nieprawda, ja mam moj model od początku, 15 lat razem, 13 w małzeństwie, nie jest różowo, ale nie wymieniłbym na inny :)

kapturnica, BISCA, Krakonka, ComeToMeBaby, Sabina, Margolcia88, kkisia, chruszczow, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja laski wiem ,ze najważniejsze ,że jest i żeby było zdrowe i całe.Moje przeczucie mnie jednak nie myliło.Od początku czułam ,ze to facet, tajk jak i z synem w ciazy
    .Ale jak po 3 usg miałam dalej obraz ,że szykuja sie jajniki to sie człowiekos nastawił juz troche na wstazeczki i gumeczki do włosów.Bede żyła i za pare dni jak sie oswoje juz całkiem to i będe cieszyc.Chociaz nie, juz sie ciesze ,że jest i mnie własnie kopie po prawym boku ;)
    Tak trzymac Kaptur ;)

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Nieprawda, ja mam moj model od początku, 15 lat razem, 13 w małzeństwie, nie jest różowo, ale nie wymieniłbym na inny :)
    Przeca napisala ,ze prawie kazda...Znaczy ,że jest nas kilka rodzynków z dośc duzym stazem juz ;)
    Ja tez mojego nieT.
    Jest juz lekko zuzyty, przetarty miejscami ;) ,zyciem poobijany ale sprawdzony w ciężkich bojach i trudach wspólnych problemów i zycia.Było ciezko ale nie rozstalismy sie i dobrze.Bo pewnie bym mogla gorzej trafic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 14:20

BISCA, Krakonka, peppapig, mamatrojki80, SolarPolar, Mega, Sabina, Margolcia88, kkisia, chruszczow, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Tak trzymac Kaptur ;)
    A co mi zostało ?? lol086.gif

Mega, Sabina, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    magda- do kiedy bedziesz w gdansku? my z asiula, dorbie i elfem szykujemy spotkanka, wiec jakbys sie zalapala z datami to super :)

Chetnie bym do Was dolaczyla, ale w tym roku jedziemy nad ocean. Za to w przyszlym roku na 3 tygodnie nad baltyk; moze uda sie skumac z ktoras ?

Aasiula, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Jeden coś nue pamietam teraz a nie ma mnie w domu
    Ale sie strasznie sie zmartwilam tym wynikiem I w ogole :(

Asiula nie myśl od razu o najgorszym. Pisałaś, że miesiąc temu było ok, więc to nie może być nic ostatecznego, raczej wahnięcie. Co z tarczycą? A masz zesp pol jaj?
    A wysiłek i dieta ma wpływ. Może być zmiana wartości przy odchudzniu i przy intensywnym wysiłku.
    W ogóle ostatnio wyczytałam że zabójcze ćwiczenia zmniejszają szansę na ciąże na wielu płaszczyznach. Normalne są jak najbardziej ok :)

kapturnica, Aasiula, BISCA, Zofia8, kkisia, gretka lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj cyna kiedy to sie uda na 100 procent

iwcia77 lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, wstyd sie przyznac, ale mnie te wszystkie hormony, wyniki, skroty i anamizy przerastaja. Chyba podswiadomie wole bloga bezwiedze. Nie pomoge, ale trzymam kciuki, zeby to bylo przejsciowe.
    Czy to moze miec w=zwiazek z niedawna biochemiczna ?

Aasiula lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Asiula nie myśl od razu o najgorszym. Pisałaś, że miesiąc temu było ok, więc to nie może być nic ostatecznego, raczej wahnięcie. Co z tarczycą? A masz zesp pol jaj?
    A wysiłek i dieta ma wpływ. Może być zmiana wartości przy odchudzniu i przy intensywnym wysiłku.
    W ogóle ostatnio wyczytałam że zabójcze ćwiczenia zmniejszają szansę na ciąże na wielu płaszczyznach. Normalne są jak najbardziej ok :)
    W poniedzialek reszta badan bedzie no ale na AMH to trzeba poczekac niestety :/

kapturnica, Krakonka lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    À la mam bloga sobote : w domu blysk, nie mam prania ani prasowania (dzieki tesciowej) , w calym domu cudownie pachnie rosolkiem, ja z Wami na biezaco, w tle mruczy Sade, pada, skromna lampka czerwonego. Chuop z kotem na kolanach w salonie gapi sie w TV.Nigdzie nie musze i nic nie musze.
    Nirvana

Mega, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, Krakonka, kkisia, chruszczow, Magda*, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    W poniedzialek reszta badan bedzie no ale na AMH to trzeba poczekac niestety :/

A nie możesz powtórzyć FSH? Skoro różnica jest taka duża w ciągu miesiąca, to może błąd laboratorium, albo poszłać po dużym wysiłku?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula fsh jest jhormonem skanczacym - w pewnym wieku juz bardziej- raz jest ok raz wysokie co oznacza ze w tym cyklu mozesz nie miec owulacji ale nie znaczy ze to juz koniec.

Krakonka, Aasiula lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym dlaczego,fsh zrobilas bez estradiolu - bo one ze soba koreluja.

mamatrojki80, kapturnica, Krakonka, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena miała podobno kosmiczne FSH a potem chyba spadło mocno.

Aasiula lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mi Kazal tylko to :(
    Wynik jest 14,4

‹‹ 8860 8861 8862 8863 8864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ