X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia
    wait.gif
    te groźby są karalne

weeeeeeeeeeeeeezwać STRAAAAŻEEEEEEEEEEE! mam zawała!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cd0bd6e1a36.jpg

BISCA, iwcia77, stara.krycha, moremi, paszczakin, Dziobak, chruszczow, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, zerkam sobie na twojego suwaka, ciagle mnie zaskakuje :) jutro juz będziesz miała dwójeczkę z przodu :)

kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, masz racje. Trzeba trzyma reke na pulsie.
    Reni to kiedy testujez ? Hyhyhy

Witam sie

iwcia77, Zofia8, Aasiula, stara.krycha, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • koza123456789 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ja widzę ,że Wy tu takie obcykane e temacie ,czy odstawienie luteiny po tych 10dniach i zrobienie testu ,który np.wychodzi nagatywnie może wpłynąć na ewentualną ciążę która po prostu nie została wykryta owym testem i jest się np.parę dni bez luteiny bo dopiero później się ją wykryje.
    Zawsze się boję ,że test w dniu miesiączki jest za wczesnym testem i ,że to odstawienie w razie czego to już katastrofa.

peppapig lubi tę wiadomość

koza
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Kapta, zerkam sobie na twojego suwaka, ciagle mnie zaskakuje :) jutro juz będziesz miała dwójeczkę z przodu :)
    No powiem Ci ,ze jak przeskoczy to poczuje sie tak zaawansowanie ciazowo XD .Najbardziej cieszy mnie to ,ze juz kazdego dnia czuje jak sie wierci , przeciaga i łaskocze 8)

Zofia8, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia i Niuta, trzymam kciuki <3

iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi wlasnie wyczytalam, ze maliny zawieraja naturalna aspriryne, wiec moim zdaniem przy lekach antyzakrzepowych trzeba uwazac z ich iloscia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:48

Zofia8
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ktora to w ciaze teraz zachodzi, bo ja w sobote i szukam pary.

Pani ? ;)

Reni, iwcia77, stara.krycha, paszczakin, gretka, chruszczow, kkisia, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koza123456789 wrote:
    Dziewczyny,ja widzę ,że Wy tu takie obcykane e temacie ,czy odstawienie luteiny po tych 10dniach i zrobienie testu ,który np.wychodzi nagatywnie może wpłynąć na ewentualną ciążę która po prostu nie została wykryta owym testem i jest się np.parę dni bez luteiny bo dopiero później się ją wykryje.
    Zawsze się boję ,że test w dniu miesiączki jest za wczesnym testem i ,że to odstawienie w razie czego to już katastrofa.
    Na temat luteiny są różne opinie ginów. Jedni zalecają zeby brać, a inni twierdzą, że luteina ciąży nie uratuje.
    Mój gin wyraża tę drugą opinie i powiedział mi, że jak na psyche lepiej mi zrobi branie jej, to zebym brała.

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    A w tym cyklu który okazał się być wstrzelonym nie czułam ciąży,bo wykres był do dupy,temperatura ujowa,dopiero niejaka Ania namowiła mnie na progesteron,bo nie chciałam brać,i to chyba pomogło albo nawet uratowało moją ciążę. No

A mnie ginka nie dała progesteronu od razu, dopiero później, jak sprawdziła serducho. A tu czytam, że bierzecie od razu od owulacji...

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koza123456789 wrote:

Dlatego najlepiej zrobic bete.

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koza123456789 wrote:

Z tego co ja wiem to jesli odstawiasz lutke przykladowo w tym domniemanym 13,14 dniu po ovu a test jest negatywny I te 2,3dni potem nie ma @ a test wyjdzie na plus to ten krotki czas nie ma wielkiego wpl ze tak strasznie szybko zleci bo cialko zolte ciazowe produkuje zwiekszona ilosc progesteronu .
    No chyba ,ze sie ma naprawde wielkie problemy z niskim poziomem progesteronu ale wtedy to i dubeltowa dawka lutki moze nie pomoc.Generalnie wiekszosc lekarzy zaleca stosowanie lutki przez te 10 dni potem test i jak ujemny to czekac na koniec cyklu

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A mnie ginka nie dała progesteronu od razu, dopiero później, jak sprawdziła serducho. A tu czytam, że bierzecie od razu od owulacji...

No nie od razu. Trzy dni po. Bo progesteron moze zaburzyc owulacje.

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już jestem w ciąży więc spoko
    BISCA wrote:
    Dobra, ktora to w ciaze teraz zachodzi, bo ja w sobote i szukam
    pary.

Pani ? ;)

iwcia77, BISCA, paszczakin, moremi, gretka, chruszczow, kkisia, slash lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Na temat luteiny są różne opinie ginów. Jedni zalecają zeby brać, a inni twierdzą, że luteina ciąży nie uratuje.
    Mój gin wyraża tę drugą opinie i powiedział mi, że jak na psyche lepiej mi zrobi branie jej, to zebym brała.
    No dziala na psyche heheh bo moj wlasnie po moim zbadaniu poziomu progsteronu w ciazy mi gadal ,ze jest jak najb ok ale ,zebym czula sie lepiej ,ze cos robimy to przepisywal mi go.I kazal odstawic w 12tym a ja i tak zapasy zuzywalam do 16tego tygodnia poki lozysko nie rpzejelo juz calkiem roli

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a ty nie przypadkiem w pracy powinnas byc? ;D :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78562b087a9d.jpg

kapturnica, Zofia8, Reni, Aasiula, peppapig, BISCA, stara.krycha, moremi, ComeToMeBaby, Dziobak, chruszczow, kkisia, Bozia3, anna maria, caffe, Arwena, inessa, gosia7122, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia :-)
    Skad Wy te zdjecia bierzecie :-)

iwcia77, chruszczow, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygrałaś internety!
    iwcia77 wrote:
    Reni, a ty nie przypadkiem w pracy powinnas byc? ;D :D

iwcia77, BISCA, kapturnica, chruszczow lubią tę wiadomość

• koza123456789 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dlatego najlepiej zrobic bete.

zrobiłam betę w poprzednim cyklu ,2 dni po odstawieniu luteiny i wyszło mi ,że ciąża 3tydzień więc szybko nazat luteina ,powtórzyłam betę po 2 dniach i była już na poziomie 1,więc biochemiczna,dlatego chyba nie chcę już wiedzieć :(

Krakonka, slash lubią tę wiadomość

koza
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Dasz radę tak świeżo po porodzie ;-)

ja dzien po porodzie mialam u siebie w szpitalu fizjoterapeutke na cwiczenia.. i potem juz codziennie..

a za trzymanie za te wszystkie forumowe sukcesy to kegel wyszkolony ;)

Aasiula, Reni, iwcia77, Zofia8, moremi, ComeToMeBaby, gretka, kkisia, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 8923 8924 8925 8926 8927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ