Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    W zasadzie kapnęłam się, że to jedyne badanie z podstawowych, które mi nikt nie zalecił! A co powoduje brak estradiolu? Po czym, oprócz badania laboratoryjnego, można poznać, że estradiol jest zaburzony?

Moremi, dzięki, jak zwykle mogę na Ciebie liczyć :-)
    Jajka nie dojrzewają :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ja chcialam, ale wykresu nie widze. Bo jak 3DC to nie bede za bardzo nakrecac ...
    BISCA specjalnie dla Ciebie wykres dziala i nawet przyszlosc przepowiada :-P

P.S. To tak z dedykacja dla Reni i Hery odnosnie tych przepowiedni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:50

Reni, BISCA, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty też na bank! to jakaś piramida finansowa O.o
    stara.krycha wrote:
    No w ciazy jestem, na bank! :-D

nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, chruszczow, ComeToMeBaby, iwcia77, BISCA, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ty też na bank! to jakaś piramida finansowa O.o
    Tja, nie wyplacim sie do konca zycia :-P

moremi, kapturnica, chruszczow, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę Pani, proszę Pani! A Krycha ta stara zgapiła od Pani test ciążowy!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, chruszczow, kapturnica, ComeToMeBaby, iwcia77, BISCA, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Parka, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • gretka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Twoje rezerwy moga byc na wyczerpaniu. Bo zelazo trzymamy w organizmie jako zapas. Pobierane jest po trochu i jezeli nieefektywnie uzupelniasz to moze rezererwa sie zmniejszac.

Tylko czemu? mysle ze jem w miarę rozsądnie, taki poziom mialam jak odstawiłam antyki i lekarka kazała poprawic i nawet szybko poszlo, juz nie wspomne że łykam te wsie preparaty z wit.( tzn że niepotrzebnie wywalam kase? bo np. poziom b12 tez nieszałowy, a wege nie jestem)

gretka
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale ja go zrobilam jutro! :-P

moremi, Reni, iwcia77, BISCA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dziewczyny w szpitalu kciukam.
    A witam sie z reszta.
    Poszlam w koncu do mojej wtorkowej szkoly. Jaka ulga dla mozgu. Calkowite odwrocenie uwagi. Bardzo tego potrzebowalam.
    Zimno jest. Slonce to chyba dla statystyki swieci.

A u nas sie szykuje dlugi weekend. Bank holiday Monday! :-)

Jakies plany :-)?

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic się nie martw!
    mam dla niej cały karton maści ;-)
    moremi wrote:

nick nieaktualny, chruszczow, moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, BISCA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nic się nie martw!
    mam dla niej cały karton maści ;-)
    Ej no! Ja tylko afirmuje, nakrecam, wkrecam, przepowiadam i takie tam... Na wszelki wypadek, no! :-)

kapturnica, moremi, Reni, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się rzucić w wir przedwyjazdowy. Sklep, pakowanie moje, pakowanie do samochodu, jazda po mamę, pakowanie do samochodu mamy...
    Będę w niedzielę :)

Mnóstwa ciąż. Superwyraźnych kresek. Silnych kopów. Dorodnych jajek. Mocarnych plemników.

nick nieaktualny, anna maria, nick nieaktualny, gretka, moremi, chruszczow, nick nieaktualny, ola_35, caffe, ComeToMeBaby, Bozia3, iwcia77, BISCA, nick nieaktualny, slash, Magdala, Luna76 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie pieknie :-)

201407014965.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Idę się rzucić w wir przedwyjazdowy. Sklep, pakowanie moje, pakowanie do samochodu, jazda po mamę, pakowanie do samochodu mamy...
    Będę w niedzielę :)

Mnóstwa ciąż. Superwyraźnych kresek. Silnych kopów. Dorodnych jajek. Mocarnych plemników.

Milego ladowania baterii :-)

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy chociaz ziemniaki uda mi sie bez pawia ugotowac... Sprawdze.

moremi, chruszczow, kapturnica, iwcia77, BISCA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Ciekawe, czy chociaz ziemniaki uda mi sie bez pawia ugotowac... Sprawdze.
    Zrób sobie kisiel. Sprawdzony sposób wilków morskich. Smakuje tak samo w obie strony.

nick nieaktualny, Bozia3, iwcia77, chruszczow, BISCA, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    A jaki AMH ma Dorbie?
    O ile nie pomyliłam to chyba 0,4

chruszczow lubi tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Tylko czemu? mysle ze jem w miarę rozsądnie, taki poziom mialam jak odstawiłam antyki i lekarka kazała poprawic i nawet szybko poszlo, juz nie wspomne że łykam te wsie preparaty z wit.( tzn że niepotrzebnie wywalam kase? bo np. poziom b12 tez nieszałowy, a wege nie jestem)
    Może masz problemy z przyswajaniem żelaza. Ja miałam hemoglobinę na bardzo wysokim poziomie, a żelazo na dnie.
    Zwyczajnie trzeba żelazo z wit C przyjmować. Mi hematolog zalecił pół godziny przed posiłkiem. Rano nie mogłam jeść nabiału i pic kawy czy herbaty.

gretka, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Może masz problemy z przyswajaniem żelaza. Ja miałam hemoglobinę na bardzo wysokim poziomie, a żelazo na dnie.
    Zwyczajnie trzeba żelazo z wit C przyjmować. Mi hematolog zalecił pół godziny przed posiłkiem. Rano nie mogłam jeść nabiału i pic kawy czy herbaty.

To moze dlatego nie widze zbyt duzej poprawy odkad biore zelazo. Bralam zawsze po posilku.

Zofia8
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie gratulacje ! :) Tak trzymać :)

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zwyczajnie trzeba żelazo z wit C przyjmować. .

:)

‹‹ 8928 8929 8930 8931 8932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ