35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Au mnie pieknie jest zaraz bedzie przemarsz moja ulica ,a Hela spi ,szkoda bo chcialam jej pokazackapturnica wrote:No i sie pogoda zesrala u nas.Mialo byc tak pieknie a wyszlo jak zawsze na obchody dni Gorlic i rocznice bitwy pod Gorlicami.Mialam sie przejechac poogladac w plenerze ale stac na zimnie w deszczu mi sie odechcialo
kapturnica, BISCA, mamatrojki80 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:O ja pierdolę. Idź i zrób tam zadymę!
Śmiechu warte!
Wacia, smiechu warty jest moj pomysl, czy opieka?
Tak naprawde, to jedno i drugie. Ale staram sie jakos obrocic to w zart, coby sie mniej denerwowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:27
macduska lubi tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Czy ktoras z Was badala w ciazy mozliwosc wystepowania talasemii i anemii sierpowatej?
A Ty Zosia Polka jesteś? A mąż skad? Bo jak nie macie korzeni w Afrycelub wkrajach srodziemnomorskich to nie masz się co obawiać.moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Zoska to chyba normalka w postepowaniu w sluzbie zdrowia w UK.Do 12tyg tak naprawde oni kompletnie nie traktuja ciazy jako ciazy .Dlatego taka olewka tam jest.
Juz tam wole nasza biedna sluzbe zdrowia co to i w 6tym tyg juz usg zrobi i traktuje ciazepowaznie od pozytywa ....
Moja przyjaciolka w UK(15 lat mlodsza) miala spotkanie z polozna w 8 tyg a pierwsze usg w 10 tyg. Wiec roznie to wyglada. Ale mnie dziwi to, ze najwyrazniej u nich nie ma pojecia "ciaza wysokiego ryzyka" . No bo skoro nie plamie,nie krwawie i brzuch nie boli, to wg nich git.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:29
Zofia8
-
nick nieaktualnyBISCA wrote:Ewa, nie chodzi o zaden wyz ani niz demograficzny, ani o sytuacje ekonomiczna czy socjalna kraju albo Bog wie co. Chodzi o to, ze Zosia jest w ciazy, ze o nia walczyla i sie o nia martwi a z tego co mowi jej USG bedzie doiero w ok 12 tc. A co jesli to jest pozamaciczna, albo mnoga, albo kosmowka sie odkleja albo nie wiem co ?
Ja bym tez tak zareagowala. Tym bardziej wlasnie, porownaniu do ksiezniki Kate ,Zoska sie musi prosic o to zeby Jaki lekarz zainteresowal sie jej ciaza
opieka jest dobra, znacznie lepsza niż w pl, bezpłatna
nie chce mi sie rozpisywać, nie ma czego porównywac
usg pewnie bedzie miała wtedy kiedy przewidziane -
Zofia8 wrote:Wacia, smiechu warty jest moj pomysl, czy opieka;-)?
I niech kto mysli co chce w danym temacie jednak w Pl ciaza jest ciaza od poczatku i robia wiele by je utrzymac a nie tylko liczyc na nature
Nie zazdroszcze Ci tych nerwow , niepewnosci i oczekiwania. Jakbys zobaczyla zarodek to od razu bys byla spokojniejsza .
Nie masz mozl dostac sie gdzies do polskiego gina z usg ???anna maria, dorbie, BISCA, ComeToMeBaby, macduska, Arwena, Sabina, mamatrojki80, gosia7122, kkisia, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Zoska to chyba normalka w postepowaniu w sluzbie zdrowia w UK.Do 12tyg tak naprawde oni kompletnie nie traktuja ciazy jako ciazy .Dlatego taka olewka tam jest.
Juz tam wole nasza biedna sluzbe zdrowia co to i w 6tym tyg juz usg zrobi i traktuje ciazepowaznie od pozytywa ....moremi lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:A Ty Zosia Polka jesteś? A mąż skad? Bo jak nie macie korzeni w Afrycelub wkrajach srodziemnomorskich to nie masz się co obawiać.
No wlasnie. Bo pierwszy raz o tym slysze. My 100 % biale i z kraju Orla Bialego
macduska, anna maria, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:zadyma to powinna byc zrobiona w pl i to taka konkretna
trudno o wiekszy rozpierdolnik
No to masz szczęście, ze się stąd wyrwałaś do "lepszego" świata...
kapturnica, BISCA, ComeToMeBaby, macduska, moremi, Arwena, Sabina, kkisia, caffe, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Jak tu ma byc niz demograficzny jak sa Polacy i Arabowie. No i mase innych inszosci.
A Ty Hetero kiedy mialas pierwsze usg???
z tego co juz wiem nawet w DE nie robi sie usg często bo to podobno niekorzystne dla płodu a medycyna jest tutaj na wysokim poziomie -
Heretyczka wrote:żyłąm 10 ;lat w tamtym kraju, miałam kolezanki w ciązy sama tez byłam
opieka jest dobra, znacznie lepsza niż w pl, bezpłatna
nie chce mi sie rozpisywać, nie ma czego porównywac
usg pewnie bedzie miała wtedy kiedy przewidziane
Ale jesli sam lekarz okresla moja ciaze, jako wysokiego ryzyka, to spodziewalabym sie wiekszego zainteresowania a przede wszystkim poczucia bezpieczenstwa.
BISCA, macduska, kapturnica, moremi, Sabina, mamatrojki80, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
kapturnica wrote:Jesli codzi o opieke w ciazy to smiechu warta niestety jest ta w UK.
I niech kto mysli co chce w danym temacie jednak w Pl ciaza jest ciaza od poczatku i robia wiele by je utrzymac a nie tylko liczyc na nature
Nie zazdroszcze Ci tych nerwow , niepewnosci i oczekiwania. Jakbys zobaczyla zarodek to od razu bys byla spokojniejsza .
Nie masz mozl dostac sie gdzies do polskiego gina z usg ???
Kapta, ja bede dzialacBede prowadzila swoja ciaze tez prywatnie. Ale nie moge wysc z szoku, ze tak to tu wyglada.
kapturnica, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:ja poszłam do ginka bo nie miałam miesiaczki i test poz. więc chcąc nie chcąc miałam, nastepnie polska ginka mi powiedziała ze absolutnie musze chodzic do niej co miesiąc (kazda wizyta 200zl)
z tego co juz wiem nawet w DE nie robi sie usg często bo to podobno niekorzystne dla płodu a medycyna jest tutaj na wysokim poziomie
Ciekawe dlaczego na wysokospecjalistyczne procedury medyczne Niemcy do nas przyjeżdżają począwszy od dentysty i protetyka, pewnie dlatego, że w Polsce ciemnogród jest. Nie wspomnę o Szwedach i Duńczykach...
kapturnica, ComeToMeBaby, BISCA, MartaDidi, Reni, gretka, moremi, Sabina, gosia7122, kkisia, Natka_79, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Kapta, ja bede dzialac
Bede prowadzila swoja ciaze tez prywatnie. Ale nie moge wysc z szoku, ze tak to tu wyglada.
stara.krycha lubi tę wiadomość
-
Jedyne czym sie troche martwie, to badaniami prenatalnymi. Bo do tego trzeba miec naprawde dobry sprzet. W broszurce, ktora dostalam proponuja dwa testy: test podwojny (jak wynik zly to amnio) i usg w polowie ciazy.
Czyli znow bede musiala robic na wlasna reke.Zofia8