35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybo jest taniomamatrojki80 wrote:Ciekawe dlaczego na wysokospecjalistyczne procedury medyczne Niemcy do nas przyjeżdżają począwszy od dentysty i protetyka, pewnie dlatego, że w Polsce ciemnogród jest. Nie wspomnę o Szwedach i Duńczykach...
stara.krycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynawet najzajebistszy sprzet nie da ci żadnej gwarancjiZofia8 wrote:Jedyne czym sie troche martwie, to badaniami prenatalnymi. Bo do tego trzeba miec naprawde dobry sprzet. W broszurce, ktora dostalam proponuja dwa testy: test podwojny (jak wynik zly to amnio) i usg w polowie ciazy.
Czyli znow bede musiala robic na wlasna reke.
albo robisz amnio albo nie
-
Kumpeli w 13tyg skrocila sie szyjka macicy z 40mm do 16mm .Wyladowała w szpitalu , gdzie zalozyli jej pessar .
Gdyby nie usg co 3,4tyg i badania , nie donosila by ciazy na bank.
Jednak mozna miec wpl na wiele rzeczy m.in na prowadzenie ciazy i jej zabezpieczenie.

ComeToMeBaby, Zofia8, macduska, efcia, MartaDidi, Arwena, gretka, moremi, Sabina, Mega, mamatrojki80, gosia7122, kkisia, caffe lubią tę wiadomość

-
Zofia8 wrote:Jedyne czym sie troche martwie, to badaniami prenatalnymi. Bo do tego trzeba miec naprawde dobry sprzet. W broszurce, ktora dostalam proponuja dwa testy: test podwojny (jak wynik zly to amnio) i usg w polowie ciazy.
Czyli znow bede musiala robic na wlasna reke.
Ja wszystko robię na własną rękę. Cześć wszystkim!
kapturnica, efcia, BISCA, moremi, Sabina, dorbie, mamatrojki80, kkisia lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Wszedzie dobrze , gdzie nas nie ma

Macduska widze ,ze juz lepsza kondycha dzis.Nie ma porownania do wczesniejszego stanu.Super
Pewnie, że lepiej.
Trochę boli tu i ówdzie ale bez porównania.
Wtedy miałam krwotok, dziurę w macicy i ten cholerny balon i jeszcze jakieś skoki cisnienia. Teraz luzik.
A w szpitalu jak w SPA.
Kazdej z Was życzę takiej opieki.
ComeToMeBaby, kapturnica, Zofia8, BISCA, gretka, Sabina, dorbie, Mega, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyty sie nam nie chwal chorutku jeden tylko Wacika majstruj!macduska wrote:Pewnie, że lepiej.
Trochę boli tu i ówdzie ale bez porównania.
Wtedy miałam krwotok, dziurę w macicy i ten cholerny balon i jeszcze jakieś skoki cisnienia. Teraz luzik.
A w szpitalu jak w SPA.
Kazdej z Was życzę takiej opieki.
macduska, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Ja wszystko robię na własną rękę. Cześć wszystkim!
Olu ale w Polsce to bylaby zupelnie inna bajka. Bylabym juz dawno pod opieka super specjalistow z super sprzetem. Ale tutaj, ja nie mam zaufania do prywatnych klinik, chyba, ze niektorych polskich.
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
Ja mam nowe zmartwienie, ostatnio jak byłam trochę przeziębiona (lekki katar i lekko gardło bolało), zrobił mi się twardy guzek na podniebieniu ok 5mm (pogranicze miękkiego i twardego) , nie wiem może wcześniej już był i nie zauważyłam. Nie powiem żebym się nie zmartwiła. Chyba pójdę z tym do laryngologa.

-
Widzisz Elf zrobila nifty a i tak skonczylo sie na amnio..Tak naprawde tylko ta inwazyjna amnio jest traktowana jak pewnik..Wszystko reszta to wyliczenia , srednia i liczenie na to ,ze wynik wskazuje ze jest oki.Zofia8 wrote:Jeszcze nie wiem do konca. Ale skladniam sie do nifty. Amnio to ostatecznosc.
Wszystko zalezy od tego czy w razie W planujesz usunac ciaze czy ja kontynuowac .Ciezki temat.
Ja postanowilam dac na luz bedzie co bedzie .Chociaz pewnie jakby wyniiki usg byly do bani to zdecydowala bym sie na amnio rowniez
Heretyczka, moremi, anna maria, Sabina, dorbie, kkisia lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorka miała dobre wyniki.....kapturnica wrote:Widzisz Elf zrobila nifty a i tak skonczylo sie na amnio..Tak naprawde tylko ta inwazyjna amnio jest traktowana jak pewnik..Wszystko reszta to wyliczenia , srednia i liczenie na to ,ze wynik wskazuje ze jest oki.
Wszystko zalezy od tego czy w razie W planujesz usunac ciaze czy ja kontynuowac .Ciezki temat.
Ja postanowilam dac na luz bedzie co bedzie .Chociaz pewnie jakby wyniiki usg byly do bani to zdecydowala bym sie na amnio rowniez
tak naprawde tylko amnio prawde ci powie.....
anna maria lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Widzisz Elf zrobila nifty a i tak skonczylo sie na amnio..Tak naprawde tylko ta inwazyjna amnio jest traktowana jak pewnik..Wszystko reszta to wyliczenia , srednia i liczenie na to ,ze wynik wskazuje ze jest oki.
Pozyjemy, zobaczymy
Ide z moim Ancymonem na spacer
moremi lubi tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:ja mysle że zajdziesz szybko, za długo nie czekaj
nawet moge sie załozyć
Będę czekać tyle ile gin nakaże.
Na razie z tego co widziałam to w części "zrobionej” w lutym endometrium pięknie czerwone a w tej nowej (a to 3\4 macicy)- blade jak sikaniec w 8 dpo.
Biorę estogeny na odbudowanie.
No i jeszcze wkładkę mam narazie.
Cierpliwość przede wszystkim.
kapturnica, Magdala, Zofia8, moremi, anna maria, Sabina, Mega, mamatrojki80, kkisia lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH