X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Mi lekarz pierwszy raz powiedział w 13 tyg i już się nie zmieniło.

Pewnie, na pewno część się sprawdzi, chodziło mi tylko o to żeby Moremi się nie nastawiała na razie i potraktowała to trochę z przymrużeniem oka :-)

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, silna jesteś, wytrwałości <3. Trzymam kciuki za powodzenie następnej ciąży. Może uda się jakas konkretna diagnostyka w końcu.

Zofia8, moremi, chruszczow, BISCA, Aasiula, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Moremi dla mnie określanie płci w 13 tyg to stosunkowo za wcześnie. Nawet jeśli lekarz Ci powiedział, nie wierzyłabym do końca. Jak znajde to wkleję Wam zdjęcia z porównaniem gonad w życiu płodowym na różnych etapach. A na tą chwilę chociażby zajrzyjcie tutaj:

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
    Ola, to jest czternasty tydzień, końcówka. Płeć jest na 90% i według lekarza raczej się nie zmieni. I zdaję sobie sprawę, że trzeba być fachowcem, żeby określić płeć. Dwa tygodnie temu lekarz mi powiedział, że najwczesniej za dwa tygodnie można spróbować. Liczę się z tymi 10%, ale psychicznie jestem nastawiona na te 90 :-) a kto bogatemu zabroni?
    Na suwaku jest 13w4d, ale w rzeczywistości jest 5d, wg usg nawet 6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:47

kapturnica, kkisia, ola_35, chruszczow, ComeToMeBaby, Dziobak, Aasiula, macduska, Sabina, Magdala, Parka, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zosia <3 dzielna baba z Ciebie.

Mnie chcieli zostawić kilka dni do unormowania się sytuacji, ale obiecalam, że w domu będę się oszczędzać :-)
    Jednak przedwczoraj wypatrzyła mi lekarka krwiaka malutkiego po stronie płodu (groźniejszy jest przy łożysku), ale nie była pewna. Dzisiaj miałam bardzo dokładne usg i wyszło, że to faktycznie krwiak wchłaniający się :-)
    No i.... Znam płeć :-) przyjmuję zakłady ;-)

Bedzie Majtoszka a nie Majtek???

moremi, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ola, to jest czternasty tydzień, końcówka. Płeć jest na 90% i według lekarza raczej się nie zmieni. I zdaję sobie sprawę, że trzeba być fachowcem, żeby określić płeć. Dwa tygodnie temu lekarz mi powiedział, że najwczesniej za dwa tygodnie można spróbować. Liczę się z tymi 10%, ale psychicznie jestem nastawiona na te 90 :-) a kto bogatemu zabroni?
    Najwyzej zrobisz oczy jak ja XD. Chociaz ja i tak czekam na wyrok wtorkowy eheheh
    No to gadaj majtek czy majtka ;)

moremi, kkisia, Zofia8, ola_35, chruszczow, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Najwyzej zrobisz oczy jak ja XD. Chociaz ja i tak czekam na wyrok wtorkowy eheheh
    No to gadaj majtek czy majtka ;)

No jak to kto
    oczywiscie mala pani kapitan :)

moremi, chruszczow, Aasiula lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka tym wg usg sie nie sugeruj bo to za kazdym razem sie zmienia co usg.U mnie termin na USG skakal nawet o tydzien do przodu wszystko zalezlao jak dziecie mierzone bylo Najpewniejszy to chyba ten z OM i dnia owulacji jak sie zna..
    No gadaj no!!

kkisia, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Na suwaku jest 13w4d, ale w rzeczywistości jest 5d, wg usg nawet 6.

To trzymam kciuki , żeby się nie zmieniło! Bo myślę że chciałaś chłopca i jest chłopiec, w końcu będzie marynarzem:-)

moremi, chruszczow, BISCA, dorbie lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Zosia, silna jesteś, wytrwałości <3. Trzymam kciuki za powodzenie następnej ciąży. Może uda się jakas konkretna diagnostyka w końcu.

Naprawde ciesze sie, ze nie marnuja tutaj waznego materialu do badan i ze zrobia mi badanie cytogenetyczne moich pecherzykow. Moze to cos wyjasni...

moremi, chruszczow, BISCA, ComeToMeBaby, Sabina, gretka, Magdala, SolarPolar, Parka, dorbie lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Pewnie, na pewno część się sprawdzi, chodziło mi tylko o to żeby Moremi się nie nastawiała na razie i potraktowała to trochę z przymrużeniem oka :-)
    Ola, do tej pory nie wybierałam czy chcialabym córkę czy syna, bo płeć nie jest dla mnie istotna, więc jak nawet się zmieni to płakać nie będę.
    Chociaż od samego początku mam wewnętrzne przeczucie i jak się okazało mąż podobnie.
    W każdym razie imion jednak nadal nie mamy :-D niespodzianka ;-)
    Piękne Ania i Adam zostały niestety skreślone :-( ja się z nim rozwiodę przed porodem ;-)

Margolcia88, Arwena, kkisia, megan8, kapturnica, chruszczow, Bozia3, Dziobak, Aasiula, macduska, Sabina, gretka, Magdala, caffe, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja nie wiem

strzelam: córka. :)

kkisia, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    To trzymam kciuki , żeby się nie zmieniło! Bo myślę że chciałaś chłopca i jest chłopiec, w końcu będzie marynarzem:-)

Dziewczyny tez sa przydatne na morzu, prawda Moremi :-)?

kkisia, kapturnica, moremi, chruszczow, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Chciałam dziecko :-)

Zofia8, Margolcia88, kkisia, ola_35, megan8, kapturnica, chruszczow, ComeToMeBaby, Bozia3, Aasiula, macduska, Sabina, Magdala, gosia7122, Parka, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, MOremi polajkowała posty z dziewuszką, jest dziewczynka.

kkisia, moremi, chruszczow lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do kiedy ten konkurs? :)

chruszczow lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Chciałam dziecko :-)

Ale stopniujesz napiecie ;)
    Obiad musze isc szykowac

kapturnica, moremi, chruszczow lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka dziołcha będzie ;)

Zosia twardy zawodnik z Ciebie ,dasz radę :)

moremi, Zofia8, chruszczow, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinny wygrać wszystkie te co zgadły :P

megan8, Zofia8, chruszczow lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    OK, MOremi polajkowała posty z dziewuszką, jest dziewczynka.
    Wszystkie mają "lubię" :-P

megan8, Margolcia88, Zofia8, chruszczow, kkisia, BISCA, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wszystkie mają "lubię" :-P
    Rzuce długopisem w ciebie.....Jeszcze chwila...

moremi, chruszczow, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9100 9101 9102 9103 9104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ