X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja przy Helce tez mam duzo sily caly dzien na pelnych obrotach ,nawet spac popoludniami nie musze a wczesniej spalm :-),a i cwiczyc zaczelam z koniowata :-)
    MartaDidi wrote:
    przestancie do jasnej -ciasnej! Ja dwa lata temu pilowalam paznokcie, szlajalam sie po swiecie i używałam zycia... teraz zapieprzam za trzech i ... tego... co to ja chcialam napisac...i sila jest. i wigor. kurcze, ten post to masakra jakas. jak przeczytalam, to mi sie z zalu chce wyc... ale dziecko demolujace kuchnie wszystko wynagrodzi...

MartaDidi, malgos741, Zofia8, Luna76, Krakonka, Dziobak, ComeToMeBaby, macduska, gretka, moremi, Sabina, BISCA, Parka, kkisia, caffe, megan8, Mega, Magdala lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    będziesz szczęśliwsza z dzieckiem czy bez?
    moze sie łudzę ale jest to kwestia motywacji
    będziesz miała dziecko to ruszysz dupe
    tak ci się wydaje ... bez dziecka nie koniecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 20:51

chruszczow, Parka lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    będziesz szczęśliwsza z dzieckiem czy bez?
    moze sie łudzę ale jest to kwestia motywacji
    będziesz miała dziecko to ruszysz dupe

Parka ma już dwójkę :-)

MartaDidi, malgos741, chruszczow, moremi, BISCA, Parka, kkisia, Reni lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Jak czytam określenie "wiek średni" to mi się to ze Średniowieczem kojarzy... a to daaaaawno temu było. Luna chyba nie jesteś, aż tak "stara"... zmęczona jesteś robotą może, to jednak wyczerpujące emocjonalnie zajęcie.

też... ale to nie do końca to...

chruszczow, mamatrojki80 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Jak czytam określenie "wiek średni" to mi się to ze Średniowieczem kojarzy... a to daaaaawno temu było. Luna chyba nie jesteś, aż tak "stara"... zmęczona jesteś robotą może, to jednak wyczerpujące emocjonalnie zajęcie.

Jak na dzisiejsze standardy to jeszcze przed półmetkiem jesteśmy. 80 to teraz dla kobiety norma, a coraz więcej dłużej żyje.
    Jak będę głuchła około 70tki, to sobie kupię aparat! I nie będę się darła do ludzi! :) I nie puszczała tv na cały regulator! To tak a propos kilku dni spędzonych z mamą i ciotką :P

malgos741, Zofia8, ComeToMeBaby, gretka, anna maria, moremi, Sabina, kkisia, Simba, Magdala lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Dziooooooobak, dawaj zdjęcia
    Mam fajne skany glowy.Przysadka. Moga byc? ;)

malgos741, chruszczow, MartaDidi, moremi, anna maria, BISCA, Parka, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Spoko, spoko, dziecko dodaje energii. To jak zastrzyk komórek macierzystych :)
    Ano wlasnie, podobno pozne macierzynstwo bardzo odmladza i tak musimy na to patrzec! Lunka!

malgos741, Zofia8, Luna76, chruszczow, macduska, moremi, anna maria, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

Tylko, inne mi na samoocenę źle robią!

Dziobak, ComeToMeBaby, chruszczow, moremi, Parka, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wzięłam ostatnią lutkę, pewnie mam doła przedmiesiączkowego i do tego jeszcze zapalenie krtani.
    Ogólnie to od pewnego czasu mam poczucie bezsensowności życia. Jakoś tak życie mnie uwiera jak za ciasny sweter, duszę się w nim.

chruszczow, Parka lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, a raczej dobry wieczór :-)
    lece nadrabiać, może zdązę zanim rozejdziecie sie spać ;-)

malgos741, ComeToMeBaby, chruszczow, macduska, Sabina, BISCA, Parka, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie Sabinki wykres?

moremi, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Tylko, inne mi na samoocenę źle robią!
    Ha, widze, ze jak bede miala ochote na zlosliwosc level 10, to wystarczy wrzucic fotke. Zakonotowane! ;)
    Ja juz tez po cwiczeniach, wcinam bule z salatka krewetkowa. Dziecie spi, juz bez goraczki. Aaa, okazalo sie, ze to chyba trzydniowka byla. Dzis go z rana wysypalo na dziobie, brzuchu i troche na udach, i goraczka zaczela spadac. Wieczorem byl juz zywiutki jak to tylko on potrafi byc. Bede troche tesknila za ta wyzsza temperatura. ;) :P

MartaDidi, ComeToMeBaby, chruszczow, mamatrojki80, anna maria, moremi, BISCA, Parka, kkisia, Simba, caffe, megan8, Mega, Magdala, SolarPolar, Reni lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    no mdłości to od hcg raczej, nie nakręcam ale samo mi sie ciśnie na usta

Niemozliwe. Za wczesnie.

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Dziś wzięłam ostatnią lutkę, pewnie mam doła przedmiesiączkowego i do tego jeszcze zapalenie krtani.
    Ogólnie to od pewnego czasu mam poczucie bezsensowności życia. Jakoś tak życie mnie uwiera jak za ciasny sweter, duszę się w nim.
    to tak jak u mnie z tym dołem...

Mega lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:

Czyli masz problem nie związany stricte ze staraniami... a czy Tobie jako pedagogowi terapeucie jakieś superwizje przysługują?

ComeToMeBaby, chruszczow, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziu 26 stron do nadrobienia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

malgos741, chruszczow, moremi, Sabina, BISCA, kkisia, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Witam wieczornie i zaraz wracam do czytania całego dnia ;)
    W miedzy czasie szukam na allegro spodni dla Młodej, co jest nie lada wyczynem, bo chuda w tyłku i długie nogi ma....
    A dzisiejsza pogoda to jakas porażka, rano w miarę jak wychodziłam z domu to niebo lekko zachmurzone wiec lekkie baleriny na nogi i w drogę. W połowie drogi złapała mnie taka ulewa, ze spodnie do kolan mokre a w butach basen. Około 11 przedostało padać, ulewa wróciła po 16 i do tej pory leje. Wiec powrót znowu w mokrych butach :( masakra jakas, no i parasolka mi sie połamała, bo wiało....

Mega, mam ten sam problem z dzieciem i ze spodniami tylko w męskiej wersji.
    Ja kupuję w Reporter Young, mają fasony dla chudzielców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:06

Mega lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    też... ale to nie do końca to...
    Na mnie największe wrażenie robi coraz bardziej bolesna świadomość nieuchronnej starości i przychodzących z nią zmian na mniej komfortowe. Skóra, fakt, ale też przemiana materii, siwienie, grawitacja, różne pomniejsze dolegliwości, które nie znikną już, a raczej będą się pogłębiać. To wszystko drobiazgi, ale jest ich coraz więcej.
    Nawet oczy już jakby nie te mam - kiedyś dłużej mogłam czytać czy robić coś szczegółowego, a teraz wzrok mi się szybciej męczy i jakiś mniej wyraźny jest:/ To straszne, że zmienia się ciało, organizm i tracimy swobodę rozporządzania nieograniczonymi możliwościami. Zawsze mi się wydawało, ze na starośc będę robiła to czy tamto, ale ostatnio przyszło mi do głowy, że mogę już nie móc tego robić.
    Aktywnośc fizyczna, witaminy, wspomagacze, na pewno pomagają, ale co najwyżej powstrzymają czas na chwilę, nie cofną go już.

Ja już sobie odkladam na terapię, bo wiem, że będę bardzo histerycznie przechodzić starzenie :)

Luna76, Dziobak, moremi, BISCA, kkisia, Simba, caffe, SolarPolar lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

A ja zdjęcia z laparohisteroskopii. :-)

Zapodać? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:05

malgos741, ComeToMeBaby, Zofia8, Dziobak, chruszczow, moremi, Sabina, kapturnica, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za "gorzkie żale" do kuźwy nędzy?

malgos741, ComeToMeBaby, chruszczow, Sabina, kapturnica, BISCA, kkisia, Simba, Mega, Magdala lubią tę wiadomość

‹‹ 9115 9116 9117 9118 9119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ