X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Rok mi brakuje do 40, ale niestety zauważyła to już pół roku temu. Sypię się... i ogarnia mnie trochę panika czy ja jeszcze powinnam mieć dziecko :-/ Czy podołam fizycznie i psychicznie...

Co to za defetyzm siejesz!
    Ja sobie wypraszam!
    Nic się nie sypie! Jeszcze nie!

malgos741, MartaDidi, moremi, chruszczow, Sabina, BISCA, Magdala lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Jakby tak przeanalizować czego kobiecie brakuje, aby zajść w ciążę to trzeba by chyba brać wszystkie witaminy i minerały oraz inne związki w wysokich dawkach. Ja zakupiłam sobie zestaw witamin Matruelle Pharmaton i na tym jadę. Dodatkowo tylko biorę żelazo, bo bardzo kiepskie badanie mi wyszło.

O kolejna koleznka z kiepskim zelazem. Dolaczysz sie do nas z Magdala? Bedziemy upijac sie pokrzywa do nieprzytomnosci ;-)

Luna76, chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    tzn wiesz jak masz problemy z florą i fauną to lepiej to wyleczyć

Wroc,wroc. Nie skumalam :-(

chruszczow lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    O kolejna koleznka z kiepskim zelazem. Dolaczysz sie do nas z Magdala? Bedziemy upijac sie pokrzywa do nieprzytomnosci ;-)

Patologia- powiem Pani!

Zofia8, Luna76, chruszczow, moremi, BISCA, Sabina, Mega, Reni lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    . Sypię się... i ogarnia mnie trochę panika czy ja jeszcze powinnam mieć dziecko :-/ Czy podołam fizycznie i psychicznie...

Ja codziennie rano mam te mysl, jak nie moge sie zwlec z wyra i przeraza mnie ilosc rzeczy ktore musze zrobic w ciagu dnia...
    Powiem Ci, ze tak przed samą 40 i zaraz po to mialam jeszcze pelno pary, ale tak od roku to witki mi troche opadly :/

Luna76, chruszczow lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Rok mi brakuje do 40, ale niestety zauważyła to już pół roku temu. Sypię się... i ogarnia mnie trochę panika czy ja jeszcze powinnam mieć dziecko :-/ Czy podołam fizycznie i psychicznie...

tego nie mialam: Czy podołam fizycznie i psychicznie...[/QUOTE]

Parka lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Co to za defetyzm siejesz!
    Ja sobie wypraszam!
    Nic się nie sypie! Jeszcze nie!

piszę wyłącznie o sobie

mamatrojki80, MartaDidi, Parka lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja juz po intensywnym wysilku fizycznym- uzupelniam plyny, czyli pije wino...
    ja może nie po wisiłku ale po robocie też dziś piję winko...
    hello dziewczynki ;)

MartaDidi, moremi, anna maria, Parka, BISCA, Sabina, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    może stary Ci sprzedał celulit
    A wiesz dlaczego faceci nie maja cellulitu?
    - bo brzydko wygląda...:-)

moremi, anna maria, BISCA, Sabina, Simba, Mega lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Ja codziennie rano mam te mysl, jak nie moge sie zwlec z wyra i przeraza mnie ilosc rzeczy ktore musze zrobic w ciagu dnia...
    Powiem Ci, ze tak przed samą 40 i zaraz po to mialam jeszcze pelno pary, ale tak od roku to witki mi troche opadly :/

Ja tak mam od pół roku. Czuję, że wchodzę w wiek średni dużymi krokami. Wczoraj wieczorem myjąc twarz popatrzyłam w lustro, zobaczyłam zmęczoną gębę i pomyślałam, Boże ja nie poradzę sobie! Ogarnęła mnie panika! Co innego starać się (to już jakieś przyzwyczajenie), a co innego spodziewać :-/
    Mam rozterki czy nie dać już sobie spokój i wejść na inny poziom życia.

Parka, Sabina, SolarPolar lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:

taki żart towarzyski...

anna maria, BISCA, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, spoko, dziecko dodaje energii. To jak zastrzyk komórek macierzystych :)

ComeToMeBaby, MartaDidi, anna maria, chruszczow, Zofia8, Parka, gretka, moremi, BISCA, Sabina, kkisia, Simba, caffe, megan8, Magdala, SolarPolar lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Mają. Bo mają nas :-P
    Hehehe

MartaDidi, chruszczow, Parka, moremi, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ja tak mam od pół roku. Czuję, że wchodzę w wiek średni dużymi krokami. Wczoraj wieczorem myjąc twarz popatrzyłam w lustro, zobaczyłam zmęczoną gębę i pomyślałam, Boże ja nie poradzę sobie! Ogarnęła mnie panika! Co innego starać się (to już jakieś przyzwyczajenie), a co innego spodziewać :-/

A ja ostatnio czuje sie na tyle dobrze, by znow sprobowac :-)

Luna76, ComeToMeBaby, anna maria, chruszczow, Parka, gretka, moremi, BISCA, Sabina, kkisia, Arwena, Simba, Magdala lubią tę wiadomość

Zofia8
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    przestancie do jasnej -ciasnej! Ja dwa lata temu pilowalam paznokcie, szlajalam sie po swiecie i używałam zycia... teraz zapieprzam za trzech i ... tego... co to ja chcialam napisac...i sila jest. i wigor. kurcze, ten post to masakra jakas. jak przeczytalam, to mi sie z zalu chce wyc... ale dziecko demolujace kuchnie wszystko wynagrodzi...

anna maria, chruszczow, Parka, Dziobak, gretka, moremi, BISCA, Sabina, kkisia, Arwena, Simba, Bozia3, caffe, megan8, Mega, SolarPolar, Reni lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Spoko, spoko, dziecko dodaje energii. To jak zastrzyk komórek macierzystych :)
    i tego się trzymajmy ;)

MartaDidi, Krakonka, chruszczow, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Krakonka, wyleziesz ty z tego dołka?!
    :-D
    Każdy czasem potrzebuje kartona, czy tam wiadra. Ale przyszlas do nas, będziesz żyła ;-)

P.s. Miło mi się zrobiło, ale na moją ciążę to chyba proszę nie liczyć przynajmniej do lipca włącznie...

Już wyszłam :) Za dwa tygodnie w piątek idę do ginki działać :) Jak za 2-3 cykle nic nie wyjdzie, to ją poprosze o clo. Ostatnio pomogło... Zwiększyłam tez dawkę metforminy do 3x dziennie. Próbowałam też z połówki bromergonu do całej, ale poczułam, co to działanie uboczne i spasowałam - muszę być na chodzie, bo się zajmuję Małgosią.

malgos741, chruszczow, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    i tego się trzymajmy ;)
    tak, jak ostatniej deski ratunku...:-)

malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam określenie "wiek średni" to mi się to ze Średniowieczem kojarzy... a to daaaaawno temu było. Luna chyba nie jesteś, aż tak "stara"... zmęczona jesteś robotą może, to jednak wyczerpujące emocjonalnie zajęcie.

Luna76, chruszczow, ComeToMeBaby, moremi, BISCA, Sabina, kapturnica, Parka, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie i zaraz wracam do czytania całego dnia ;)
    W miedzy czasie szukam na allegro spodni dla Młodej, co jest nie lada wyczynem, bo chuda w tyłku i długie nogi ma....
    A dzisiejsza pogoda to jakas porażka, rano w miarę jak wychodziłam z domu to niebo lekko zachmurzone wiec lekkie baleriny na nogi i w drogę. W połowie drogi złapała mnie taka ulewa, ze spodnie do kolan mokre a w butach basen. Około 11 przedostało padać, ulewa wróciła po 16 i do tej pory leje. Wiec powrót znowu w mokrych butach :( masakra jakas, no i parasolka mi sie połamała, bo wiało....

malgos741, mamatrojki80, Krakonka, ComeToMeBaby, macduska, gretka, anna maria, moremi, Sabina, BISCA, Parka, efcia, kkisia, Arwena, caffe, megan8, Magdala lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 9114 9115 9116 9117 9118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ