35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
chruszczow wrote:Wacia ja też sie napalalam na witamine C i nawet bralam
witamina C obniża pH a niskie pH jest wrogiem bakterii m.in. tych w no wiecie gdzie (ostatnio modne są zresztą te różne Iladian itp gdzie gł. skladnikiem jest witamina C), ale niskie pH jest też wrogiem plemników, może trochę przyciężkawa ta dedukcja,i się przy niej nie upieram ale ja mówię pasmacduska, Sabina, chruszczow, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:W dawce, którą podała Wacia nie zaszkodzi. Ja przyjmowałam 500 dziennie, mój mąż 1000. Co do niskiego ph, to się zgadza. Dlatego o ile poza staraniami można spokojnie przyjmować probiotyki, to podczas starań należy ich unikać.
A dlaczego unikac probiotykow podczas staran? Mnie dietetyczka pro staraniowa zalecila.
chruszczow lubi tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Wacia, masz na myśli że twój przez przypadek wpadł na miskę i się przewróciła wylewajac ryby z octem na podłogę?! O maj gad...
Nie wpadł tylko tak ją zgrabnie wynosił.
Wiesz - jak się człowiek śpieszy...chruszczow, moremi, ComeToMeBaby, kkisia, anna maria, malgos741, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
Parka wrote:Kometa, tak piszesz o cellulicie, ostatnio czytalam ze moze pomoc picie wody zurawinowej - 150 ml soku zurawinowego na 850 ml wody i takiego napoju 8 szklanek dziennie. Wczoraj zaczelam, nawet smakuje, ale nie wiem czy to skuteczne, moze ktoras juz probowala?
chruszczow, Parka, gretka, kkisia, anna maria, BISCA, Simba, caffe, Mega lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
Jakby tak przeanalizować czego kobiecie brakuje, aby zajść w ciążę to trzeba by chyba brać wszystkie witaminy i minerały oraz inne związki w wysokich dawkach. Ja zakupiłam sobie zestaw witamin Matruelle Pharmaton i na tym jadę. Dodatkowo tylko biorę żelazo, bo bardzo kiepskie badanie mi wyszło.
Parka, chruszczow, moremi, kkisia, Krakonka, anna maria, Sabina, Magdala lubią tę wiadomość
-
Ja juz po intensywnym wysilku fizycznym- uzupelniam plyny, czyli pije wino...
Parka, chruszczow, kkisia, ComeToMeBaby, anna maria, malgos741, Dziobak, Sabina, Simba, caffe, Mega lubią tę wiadomość
MartaDidi wrote:Z celulitem trzeba sie zaprzyjaznic na cale zycie. raz wiekszy- raz mniejszy, ale zawsze wierny...
Dobra, ale przynajmniej w lecie niech bedzie mniej wierny, ok?
Mam wrazenie ze po 40 mam go wiecej, w ogole wszedzie skora wiotczeje, do bani z tym
MartaDidi, Luna76, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, caffe lubią tę wiadomość
-
chruszczow wrote:nie masz litości
Parka, kkisia, ComeToMeBaby, anna maria, gretka, moremi, Dziobak, Sabina, BISCA, Simba, caffe, Mega, Magdala lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
chruszczow wrote:Dziooooooobak, dawaj zdjęcia
Parka, chruszczow, anna maria, gretka, Dziobak, Sabina, BISCA, Bozia3, Mega, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Parka wrote:Dobra, ale przynajmniej w lecie niech bedzie mniej wierny, ok?
Mam wrazenie ze po 40 mam go wiecej, w ogole wszedzie skora wiotczeje, do bani z tym
Rok mi brakuje do 40, ale niestety zauważyła to już pół roku temu. Sypię się... i ogarnia mnie trochę panika czy ja jeszcze powinnam mieć dzieckoCzy podołam fizycznie i psychicznie...
Parka, chruszczow, Krakonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaDidi wrote:o litosci nie ma mowy... To badziewie tez sie nade mna nie pochyli. Mam od 20 roku zycia mimo sportu i rekreacji... Moja mama dwa razy w zycu moze machnela noga, pare razy na rowerze pojezdzila i nie ma ani jednej grudki... i gdzie te geny o ktorych byla tu dzisiaj mowa? No gdzie?... Gdzie?
Marta- to Twoje ciało w ten sposób mówi Ci, ze Cię kocha!
Tylko Braillem!chruszczow, kkisia, ComeToMeBaby, moremi, gretka, Sabina, BISCA, Mega, Magdala lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Tesknilas ?
TakI okazało się, że mam obsesję
Tak jakoś się inaczej czułam pod koniec cyklu zemdliło mnie ze 3 razy... Skupić się na pracy nie mogłamAle nic z tego. Pierwszy dzień cyklu przesiedzialam w wiaderku płaczu
Do tego ciągle sobie wyobrażałam, że jak przyjadę to będą ciąże Reni, Komety (od razu się rzuciłam sprawdzać). Jeszcze Chruszczow nie skończyla cyklu, więc jest nadzieja.
Z jednej strony ciągle mi brakowało forum i trochę pocieszenia albo co... A z drugiej nie czułam się na siłach wejść i przeczytać o tych ciążach. A z trzeciej nie mogłam się doczekać, żeby o nich usłyszeć, bo zawsze to jakaś nadzieja.
Akurat w tym miesiącu ciężej przechodzę rozczarowanie, bo się też inne rzeczy spiętrzyły. Wszystko zależy ode mnie, wszystko na mojej głowie, moje decyzje, moja przyszłość (tzn moja i dzieci), moje stresy. Czuję się przytłoczona. W dodatku wszystkie te rzeczy pozostają poza moją kontrolą, już po podjęciu decyzji, zależą od innych ludzi, a ja ciężko znoszę brak kontroli (chociaż pracuję nad wyluzowaniem). Liczyłam, że chociaż mam jakiś wpływ na moją płodość, ale najwyraźniej nie bardzo
Doszłam też do wielkiego filozoficznego zniosku, że natura źle postąpiła oddając połowę władzy genetycznej w "ręce" facetów. Przecież to nieodpowiedzialna płeć, niekonsekwentna i leniwa. Jestem przekonana, że gdyby to tylko od kobiet zależało, to już wszystkie byłybyśmy w ciąży.
A Małgosia od jakiegoś czasu codzinnie nowe słowo mówiła. A od paru dni po kilka słówDzisiaj stanęła pod schodami, przyzwała mnie palcem i mówi "choć". Dziwne to... Takie mówiące dziecko
Niedługo zacznie pyskować, jak ten starszy.
Muszę zrobić sobie następne, żebym się mogła pocieszać następne dwa lata
kkisia, malgos741, Parka, ComeToMeBaby, anna maria, chruszczow, moremi, gosia7122, Zofia8, gretka, Dziobak, Sabina, BISCA, efcia, Arwena, Simba, Bozia3, caffe, megan8, Magdala, SolarPolar lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyLuna76 wrote:Jakby tak przeanalizować czego kobiecie brakuje, aby zajść w ciążę to trzeba by chyba brać wszystkie witaminy i minerały oraz inne związki w wysokich dawkach. Ja zakupiłam sobie zestaw witamin Matruelle Pharmaton i na tym jadę. Dodatkowo tylko biorę żelazo, bo bardzo kiepskie badanie mi wyszło.
podobno trzeba jeść jaja, leżec na słońcu i męczyc sie często
wg ojca SrokiLuna76, chruszczow, moremi, Zofia8, BISCA, Arwena, Magdala, Reni lubią tę wiadomość