X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Już prawie nie ma!:-)

Widzę, że zmieniłaś ptaszka! ;-)
    No
    a mąz pyta "nie było ładniejszego" ? no co, ptak jak ptak ;)

moremi, macduska, kkisia, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam, że witamina C pomaga w odbudowie endometrium. Zwiększa wchłanianie estrogenów.
    Zalecana dawka - 2 x po 200 mg.

Jutro lecę do apteki.

Sabina, ComeToMeBaby, gretka, Arwena, Zofia8, moremi, chruszczow, kkisia, malgos741, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylismy dzis w Stauferklinik, zrobili od razu EEG bez czekania, przy okazji EKG, wynik od razu do lekarza, ogladało go dwóch lekarzy, wg nich moje dziecko nie ma zespołu Westa tylko mioklonie :)
    od dzisiaj bierze kwas w zwiekszonej ilośći bo podobno jest go za mało we krwi (wyniki z laboratorium juz były u nich), za trzy tygodnie ponowne badanie krwi i ponowna wizyta w szpitalu...jezeli mu sie z tym wysokim poziomem kwasu nie poprawi będa myslec nad innym lekiem
    szczepionki ma brac wszystkie jakie sa do jego wieku, od nich podobno padaczka sie nie zwiekszy ale w tej sprawie to juz do przychodni,dodatkowo badanie oczu, słuchu i tarczycy, fizjo i logopeda, te skierowania dostane w przychodni..w aptece za lek nie zapłacilismy nic, za spzital tez nie , wszystko na ubezpieczenie
    zobaczymy

Sabina, Dziobak, peppapig, Arwena, Zofia8, gretka, ComeToMeBaby, moremi, Parka, SolarPolar, anna maria, kkisia, MartaDidi, malgos741, gosia7122, BISCA, efcia, Simba, caffe, Bozia3, megan8, Mega, Magdala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    No
    a mąz pyta "nie było ładniejszego" ? no co, ptak jak ptak ;)

Najładniejszego i tak ma mąż!

Sabina, Zofia8, chruszczow, kapturnica, kkisia, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Parka, jak spotkanie?

Poszlo super, choc chwile przed jeszcze ziewałam i nic mi sie nie chcialo. Jednak adrenalina zadziałała i potem juz smigalam :) dzieki za doping :)

ComeToMeBaby, moremi, chruszczow, kkisia, MartaDidi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    No
    A potem wszystkie pójdą koniowota ćwiczyć ;-)

Nie pojde, bo juz mam zakwasy.

Sabina lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    bylismy dzis w Stauferklinik, zrobili od razu EEG bez czekania, przy okazji EKG, wynik od razu do lekarza, ogladało go dwóch lekarzy, wg nich moje dziecko nie ma zespołu Westa tylko mioklonie :)
    od dzisiaj bierze kwas w zwiekszonej ilośći bo podobno jest go za mało we krwi (wyniki z laboratorium juz były u nich), za trzy tygodnie ponowne badanie krwi i ponowna wizyta w szpitalu...jezeli mu sie z tym wysokim poziomem kwasu nie poprawi będa myslec nad innym lekiem
    szczepionki ma brac wszystkie jakie sa do jego wieku, od nich podobno padaczka sie nie zwiekszy ale w tej sprawie to juz do przychodni,dodatkowo badanie oczu, słuchu i tarczycy, fizjo i logopeda, te skierowania dostane w przychodni..w aptece za lek nie zapłacilismy nic, za spzital tez nie , wszystko na ubezpieczenie
    zobaczymy
    Ewka zajebiste wieści! Oby to było to!

Heretyczka, Arwena, Zofia8, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    To jest absolutnie tekst dnia :)

Morka, gratuluję chlopaka, mój tez pierwszy chlopak byl.
    Gdybym teraz zaszla, chyba chcialabym bardziej troche chlopca, bo chcialabym zeby moja corcia zostala juz taka jedyna krolewna, rozpieszczana przez braci, a co :)

Ide dalej poczytac, jak widze ile Morka trzymala w niepewnosci, to dzisiaj wole nadrabiac, bo szybciej moja ciekawosc zostala zaspokojona

Tez tak uwazam.

Parka lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Najładniejszego i tak ma mąż!
    Aj tam ;)
    No ma ;)

macduska, Heretyczka, Zofia8, moremi, chruszczow, kapturnica, kkisia, Luna76, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Chujowe.

Miało być półkruche z powidłami.
    Wyszedł konkursowy, gniotowaty zakalec.

Zjemy i zakalec :-)

ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Właśnie ginka oddzwonila. Powiedziałam w czym rzecz, zapytała czy mi pasuje podejść jutro rano po receptę.
    No, to załatwione :-D

W końcu! :-)

ComeToMeBaby, Zofia8, gretka, BISCA lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Wróciłam. W niedzięlę. Ale miałam doła i go musiałam przetrzymać.
    Małgosia od poniedziałku chora - też nie sprzyja forumowaniu. Wysoka gorączka, katar, kaszel + energia dwulatka :)
    Przyjdę, jak pójdzie spać :)
    Powiem Wam, że jestem niezwykle rozczarowana Waszymi postępami w rozmnażaniu. Liczylam na 3 ciąże (w sumie 4 , bo własną też :) ) a tu patrzę i wszystkie moje "numerki" nowe wykresy założyły. Ja też :/ Ale znalazlam termometr :) Od jutra mierzę :)

moremi, macduska, ComeToMeBaby, Parka, chruszczow, anna maria, Zofia8, kkisia, MartaDidi, gretka, Heretyczka, malgos741, gosia7122, BISCA, efcia, Arwena, Simba, caffe, megan8, Mega, Magdala lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    no mdłości to od hcg raczej, nie nakręcam ale samo mi sie ciśnie na usta
    Skok progesteronu też może być, ale nie dowcipnego, a własnego.

macduska, chruszczow, Zofia8, BISCA, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka... Wyłaź z doła.

chruszczow, Zofia8, moremi, Krakonka, gretka, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż przeszedł samego siebie!

Pisałam już, że jest maniakalnym smakoszem ryb.
    Wczoraj w Lublinie oczywiście wlazł na stoisko z rybami i nakupił.
    Mówiłam mu, że jest gorąco a do domu kawał drogi i ja nic z nimi na pewno nie będę dzisiaj robić. Pół dnia jeździły w bagażniku...

Jak przyjechaliśmy po 21, to ja miałam siłę tylko na to żeby się przebrać w piżamę. Potem dzieci, gadki, szmatki i spać!
    Dzisiaj mąż zaspał do pracy więc wyleciał jak z procy.

Około 10 miałam koleżankę na kawie.
    Zajrzałam do lodówki a tam??? Ryby.

Mój Boże, dawno nie poczułam takiego smrodu!
    Wywaliłam je do miski, zalałam wodą z octem, żeby tylko przestało śmierdzieć!

I mój mąż wywalił przed chwilą tę miskę.
    Właśnie myje podłogę w kuchni, przeklinając przy tym barwnie... :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:58

Parka, moremi, anna maria, Zofia8, kkisia, Sabina, chruszczow, Luna76, ComeToMeBaby, Dziobak, Krakonka, MartaDidi, gretka, malgos741, gosia7122, BISCA, Reni, efcia, Arwena, caffe, megan8, Mega, Magdala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Wacia ja też sie napalalam na witamine C i nawet bralam
    witamina C obniża pH a niskie pH jest wrogiem bakterii m.in. tych w no wiecie gdzie (ostatnio modne są zresztą te różne Iladian itp gdzie gł. skladnikiem jest witamina C), ale niskie pH jest też wrogiem plemników, może trochę przyciężkawa ta dedukcja,i się przy niej nie upieram ale ja mówię pas

Ja się chwytam brzytwy, mam 2 miesiące, żeby odbudować pustynię po histeroskopii.
    I zajść najlepiej w pierwszych paru cyklach po wyjęciu wkładki, inaczej znowu pozarasta. I tyle będzie z Waciowych planów prokreacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:59

moremi, Parka, anna maria, kkisia, chruszczow, Sabina, kapturnica, Krakonka, BISCA, Arwena, caffe, Mega, Magdala lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota nam właśnie dupą ustawienia w laptopie zmieniła. Ekran jest przekręcony o 90 stopni, kursor myszy w drugą stronę chodzi, i cały czas kopiuje się jakiś dziwny komunikat. Magik, kurwa magik :-D

macduska, Parka, Zofia8, kkisia, chruszczow, Sabina, kapturnica, Krakonka, MartaDidi, gretka, malgos741, gosia7122, BISCA, Arwena, Simba, caffe, Mega, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Parka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, tak piszesz o cellulicie, ostatnio czytalam ze moze pomoc picie wody zurawinowej - 150 ml soku zurawinowego na 850 ml wody i takiego napoju 8 szklanek dziennie. Wczoraj zaczelam, nawet smakuje, ale nie wiem czy to skuteczne, moze ktoras juz probowala?

chruszczow, ComeToMeBaby, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kota nam właśnie dupą ustawienia w laptopie zmieniła. Ekran jest przekręcony o 90 stopni, kursor myszy w drugą stronę chodzi, i cały czas kopiuje się jakiś dziwny komunikat. Magik, kurwa magik :-D

Dziwisz się myszy?
    Co chcesz, przestraszyła się kociej dupy biedulka! :-)

moremi, Sabina, chruszczow, kapturnica, gretka, malgos741, BISCA, Mega, Magdala lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesknilas ? :-)
    Krakonka wrote:
    Cześć :)
    Wróciłam. W niedzięlę. Ale miałam doła i go musiałam przetrzymać.
    Małgosia od poniedziałku chora - też nie sprzyja forumowaniu. Wysoka gorączka, katar, kaszel + energia dwulatka :)
    Przyjdę, jak pójdzie spać :)
    Powiem Wam, że jestem niezwykle rozczarowana Waszymi postępami w rozmnażaniu. Liczylam na 3 ciąże (w sumie 4 , bo własną też :) ) a tu patrzę i wszystkie moje "numerki" nowe wykresy założyły. Ja też :/ Ale znalazlam termometr :) Od jutra mierzę :)

moremi, kkisia, chruszczow, ComeToMeBaby, Krakonka, BISCA lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 9112 9113 9114 9115 9116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ