35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymacduska wrote:To się dołączę do gównianego tematu.
U mnie odwrotnie niż u Miśka.
Od czasu operacji NIC.
To chyba już za długo?
Jadłam suszone śliwki, piłam litry kefiru, kawy z mlekiem i NIC ani grama.
Drogie Bravo, co robić? Co robić?macduska, moremi, Aasiula, Sabina, kkisia, Zofia8, chruszczow, Magdala lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Preparat ziołowy zawierający sproszkowany strąk senesu oraz sole wapniowe sennozydów. Liście oraz owoce senesu zawierają glikozydy (antraglikozydy) zwane sennozydami o właściwościach przeczyszczających. Sennozydy nie są wchłaniane w jelicie cienkim i docierają w postaci niezmienionej do jelita grubego, gdzie pod wpływem flory bakteryjnej, zostają rozłożone do aktywnych metabolitów. Ich działanie polega na pobudzeniu perystaltyki jelit oraz na hamowaniu wchłaniania wody i elektrolitów w jelicie grubym. Przyczynia się to do zwiększenia uwodnienia stolca i zwiększenia objętości mas kałowych, które stymulują skurcze jelita i przyspieszają pasaż treści jelitowej.
To znalazlammacduska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak w ogóle to Cześć!
Fajnue wczoraj było. Sopot ma klimat, a ta kawiarnia Wedla super
Ale dzis wylaczylam budzik i wstalam 20 min późniejmoremi, Aasiula, Sabina, gretka, kkisia, Zofia8, malgos741, BISCA, chruszczow, Magdala, megan8, ComeToMeBaby, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:W szpitalu o tej godzinie już biegali, mierzyli temperaturę itp., ale ja w domu jestem, a się już obudziłam.
Zosia, jak się czujesz?
Dzieki Moremi. Dobrze ale noc byla ciezka. Znowu bolesci ale dzieki Chruszczu, ktora ze mna byla kolejna noc, az do 2.30 polskiego czasu latwiej to znosilam.
Chruszczu dziekuje. Choc dzielil nas duza odleglosc, to ja mialam wrazenie, ze siedzisz kolo mnie i trzymasz mnie za reke
Mam nadzieje, ze takie bolesci juz nie wroca.
Sabina, Aasiula, kapturnica, dorbie, malgos741, Parka, BISCA, chruszczow, Dziobak, Magdala, ComeToMeBaby, stara.krycha, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyefcia wrote:a jak nie pomoze to lewatywa -RECTANAL, można kupic w aptece, sposob użycia bardzo prosty w zaciszu wlasnej łazienki
Eeeee....
Mam nadzieję, że obejdzie się bez lewatywy.
W szpitalu nie robili tylko dali taki ochydny proszek do robienia roztworu i wypicia.
W smaku paskudny ale działał z siłą wodospadu - Fortrans.
Ciekawe czy coś podobnego można kupić bez recepty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 08:07
Aasiula, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Dzien dobry
Jestem dalej w szpitalu. Plamie minimalnie, właściwie schodzą coraz jasniejsze resztki ale gin nie chciał mnie zbadać- dopóki nic nie bedziea liczyłam ze dzis mnie puści. Mam wrażenie ze zrobił sie mega ostrożny...babki pocieszają a mnie sie ryczeć chce, no ale nocki mam tu słabe, dzis spałam 3h i po prostu mam dość.
Musiałam trochę odsapnąć, Zosiowe wieści w moich warunkach to było za duzo. ZosiaWierze ze 2016 to bedzie twój rok!
Moremi, czułam ze to bedzie chłopakciesze sie ze wszystko ok
Natka mna sie nie przejmuj. U mnie to ewidentnie inna historia. U mnie ciaza sie nie rozwijala a u Twojego mieszkanca serducho przeciez bije
I ja Wam (Tobie i Moremi) zazdroszcze, ze tak o Was dbaja w szpitalu. Wiem, ze lepiej w domu ale jednak w takich sytuacjach lepiej ze chuchaja na zimne.
Natka bedzie dobrze
Sabina, moremi, malgos741, chruszczow, Magdala lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:To się dołączę do gównianego tematu.
U mnie odwrotnie niż u Miśka.
Od czasu operacji NIC.
To chyba już za długo?
Jadłam suszone śliwki, piłam litry kefiru, kawy z mlekiem i NIC ani grama.
Drogie Bravo, co robić? Co robić?
Zapodac siemie lniane
macduska lubi tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyI zadanie dla forumowych farmaceutek:
Mam takie suplementy:
- Dong Quai
- Maca
- Wiesiołek
- Infoem
- Wit. D
- Wit. C
Biorę tabsy z estrogenami, zastrzyki na rozrzedzenie krwi (jeszcze 20) i euthyroks.
Co i ile mogę brać teraz żeby nie zaszkodzić? Jeśli wogóle cokolwiek?Sabina, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:I zadanie dla forumowych farmaceutek:
Mam takie suplementy:
- Dong Quai
- Maca
- Wiesiołek
- Infoem
- Wit. D
- Wit. C
Biorę tabsy z estrogenami, zastrzyki na rozrzedzenie krwi (jeszcze 20) i euthyroks.
Co i ile mogę brać teraz żeby nie zaszkodzić? Jeśli wogóle cokolwiek?dorbie, moremi, kkisia, chruszczow lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zosia jeszcze trochę... Trzymaj się, zaraz wracacie do starań.
Natka, z tego co mi za każdym razem powtarzają, to ze względu na wcześniejsze poronienia mają takie wskazania. Ja z brudzeniami byłam 10 dni, teraz z krwawieniem 6, ale wypuściła mnie po bardzo dokładnych badaniach i pouczeniu co mogę, a czego nie mogę. U Ciebie jeżeli przyczyna jest nieznana, to nie mogą puścić.
Zosia, nie ma czego zazdrościć. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie nie musieli skakać w kolejnej ciąży, aż do porodu.Zofia8, Sabina, Aasiula, chruszczow, Magdala, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
macduska wrote:Zosia w Infoemie jest 200 mikrogramów.
W tabletkach.Sabina, chruszczow, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!