X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ja czytałam, że wlaśnie nie w okresie starania tylko już trzy miesiące wcześniej trzeba zacząć, żeby w organizmie były zapasy. No i kwas nie jest szkodliwy.
    Ale jak ona bierze juz nie 3 a kilka moze i kilkanascie miesiecy to tych zapasów tez ma juz troche.Poza tym wiosna sprzyja naturalnemu kwasowi w warzywach.Pewnie ,ze nie zaszkodzi żrec kwas dodatkowo ,ale z rozmowy z ginem kiedys wyszło ,ze jak ktos nie ma problemów z jedzeniem warzyw zielonych to te niedobory bywaja minimalne.Ja przezornie żarłam wiecej kwasu bo cenowo top grosiwo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 09:06

dorbie lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, to teraz tłumacz dlaczego akurat Tadż Mahal?

Aasiula, chruszczow, ComeToMeBaby, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie odpukac jak przed ciążą bywało różnie tak teraz żadnych problemów z dwójkowymi sprawami ;)
    Może dzięki temu ,że u mnie dzień w dzień na tapecie duża ilość warzyw .Jem ich znacznie wieksze ilości niż przed ciążą i znikoma ilość słodkiego..(nie licząc wczorajszej bomby glukozowej bleh )

Dieta jest cholernie wazna. Ja od stycznia biore zelazo, ktore ma wlasciwosci, ze tak powiem zapychajace ale poniewaz zdrowo sie odzywiam, to nie mam zadnych problemow.

chruszczow lubi tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale jak ona bierze juz nie 3 a kilka moze i kilkanascie miesiecy to tych zapasów tez ma juz troche.Poza tym wiosna sprzyja naturalnemu kwasowi w warzywach.Pewnie ,ze nie zaszkodzi żrec kwas dodatkowo ,ale z rozmowy z ginem kiedys wyszło ,ze jak ktos nie ma problemów z jedzeniem warzyw zielonych to te niedobory bywaja minimalne.Ja przezornie żarłam wiecej kwasu bo cenowo top grosiwo..
    Dlatego powinno się w tabletkach minimum 400 zapodawać. Nigdy nie wiesz jak organizm przyswaja z warzyw. No i jak piszesz - przezornie. To jest słowo klucz.

Zofia8, macduska, Aasiula, chruszczow lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dlatego powinno się w tabletkach minimum 400 zapodawać. Nigdy nie wiesz jak organizm przyswaja z warzyw. No i jak piszesz - przezornie. To jest słowo klucz.
    Dlatego napisalam ze nie zaszkodzi.Tym bardziej ejsli jzu w jakichs tabsach czy innych suplementach czesc tego kwasu sie dostarcza..

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Macduska sie nie stara na razie , jeszcze jakies 2miesiace wiec nie musi sie faszerowac kwasem w duzych ilosciach..

Ale 400 to przeciez nie jest duzo.

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Na suwaku - piękna informacja a ja dalej w dwupaku. :)
    Cisza! Nic się nie dzieje!

moremi, malgos741, Zofia8, gretka, efcia, macduska, Aasiula, Arwena, kkisia, chruszczow, dorbie, ania.g, Simba, Magdala, paszczakin, ComeToMeBaby, stara.krycha, Parka, BISCA, Luna76, Mega, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ale 400 to przeciez nie jest duzo.
    No ale i nie malo przeciez..Jeśli ktos nie ma problemu z jego wchłanianiem ,przeszlosci polozniczej zw z urodzeniem dziecia z roszsczepem lub chorób w których suplementacja duża dawka jest potrzebna to chyba 400 jest wystarczajaca ? Przynajmniej jest to dawka zalecana.I wiekszosc ginow zaleca w takiej dawce

mamatrojki80, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Dzień dobry!
    Na suwaku - piękna informacja a ja dalej w dwupaku. :)
    Cisza! Nic się nie dzieje!
    Moze trza sie sexic ;) albo wieszac firanki ? :P

efcia, macduska, Aasiula, kkisia, chruszczow, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zosia, to teraz tłumacz dlaczego akurat Tadż Mahal?

Bo gdzies mi sie zapodzialy zdjecia z Afryki. A z Taj Mahal mam mile wspomnienia. Spedzilismy tam 5 godzin i bylismy doslownie ostatnimi, ktorzy wyszli przed zamknieciem. To zdjecie robione tuz przed zapadnieciem zmroku :-)

moremi, Aasiula, Arwena, kkisia, chruszczow, ania.g, Magdala, ComeToMeBaby, BISCA, Luna76, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Natka chyba najbardziej sie teskni za dzieciorem ...Jeszcze pare dni i bedziesz w domu..Wcale Ci sie nie dziwie ,ze sie boisz..Każda z nas na Twoim miejscu też by sie na tym łapała Trzymaj sie <3
    Ciagle sobie powtarzam ze musze zachować spokoj, chce sie cieszyć a nie bać. Przedwczoraj wieczorem jak wyparowałam z łóżka czując ze cos leci a w łazience nic, sucho a serce to myślałam ze mi wyskoczy gardłem :/ musze ten stres ogarnąć

Jeszcze wczoraj dostałam mmsa, wydawało mi sie ze od bliskiej osoby, dokładnie od chrzęstnej J, ze urodzila córę. W zeszłym roku tez poroniła, potem rozmawiając ze mną stosowała moje plany i niczym sie nie zdradziła. Przykro mi sie trochę zrobiło, napisałam jej to to jeszcze mnie zaatakowała, dziwnie zaczęła sie tłumaczyć. Cos w stylu: na moim miejscu zrobiłabys tak samo, powiedzieliśmy tylko najbliższym... No cóż, teraz wiem na czym stoje, ale jakis głupi żal pozostał

kapturnica, moremi, malgos741, Aasiula, Arwena, kkisia, megan8, ComeToMeBaby, Parka, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ale i nie malo przeciez..Jeśli ktos nie ma problemu z jego wchłanianiem ,przeszlosci polozniczej zw z urodzeniem dziecia z roszsczepem lub chorób w których suplementacja duża dawka jest potrzebna to chyba 400 jest wystarczajaca ? Przynajmniej jest to dawka zalecana.I wiekszosc ginow zaleca w takiej dawce

Kapto 400 to minimum. A kobiety z historia moga brac az 5 MILIGRAMOW.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 09:17

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Ciagle sobie powtarzam ze musze zachować spokoj, chce sie cieszyć a nie bać. Przedwczoraj wieczorem jak wyparowałam z łóżka czując ze cos leci a w łazience nic, sucho a serce to myślałam ze mi wyskoczy gardłem :/ musze ten stres ogarnąć

Jeszcze wczoraj dostałam mmsa, wydawało mi sie ze od bliskiej osoby, dokładnie od chrzęstnej J, ze urodzila córę. W zeszłym roku tez poroniła, potem rozmawiając ze mną stosowała moje plany i niczym sie nie zdradziła. Przykro mi sie trochę zrobiło, napisałam jej to to jeszcze mnie zaatakowała, dziwnie zaczęła sie tłumaczyć. Cos w stylu: na moim miejscu zrobiłabys tak samo, powiedzieliśmy tylko najbliższym... No cóż, teraz wiem na czym stoje, ale jakis głupi żal pozostał
    Bedzie dobrze i musisz tak mysl;ec bo przed Toba jeszcze wiele tygodni.Ale jak juz zaczniesz juniora/juniorke czuc jak buszuje po brzuchu to bedzie troche wiekszy spoko.Troche , bo jak sie za dlugo nei rusza to tez frustruje ..
    ps.Ja tam bym juz chciala termin proodu i czas ciążowy zupelnie nie ejst dla mnie jakis wspanialy...

Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Kapto 400 to minimum. A kobiety z historia moga brac az 5 MILIGRAMOW.
    Jessuu Zosia czy ja napisalam gdziekolwiek ,ze nie ma sie brac wogole kwasu ??.
    No zlituj sie.Napisalam tylko ,ze Macdu sie na razie nie stara .Bedzie brala infolic , je warzywa.Wiec nie wpadajmy w paranoje z ta iloscia kwasu. Ro0zmowa dotyczyla stricte przypadku Wci a nei kobiet na całym globie...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Masz rację ta dawka wystarczy aby wyeliminować 75% wad cewy nerwowej u płodu już 4 tygodnie przed poczęciem, nie ma potrzeby zwiększać dawki. Jedynie matki z padaczką, cukrzycą, obciążone genem mukowiscydozy lub te, które urodziły już dzieci z rozszczepem wargi, podniebienia lub kręgosłupa powinny większe dawki przyjmować.

kapturnica, Aasiula, dorbie, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sie bedziemy oszukiwac. Za duzo wiemy, zeby sobie tak spokojnie w ciazy chodzic. Ale trzeba sobie tlumaczyc, ze przeciez robimy wszystko co mozliwe by bylo dobrze. Na reszte nie mamy wplywu.

moremi, macduska, Aasiula, Krakonka, kkisia, dorbie, ania.g, chruszczow, Simba, Magdala, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego bym juz chciala byc na etapie slash ;) Co nie oznacza ,ze nie cieszy mnie ,ze juz połowa za mna . Żeby nie bylo znów ,że narzekam ;)

Zofia8, Aasiula, slash, kkisia, dorbie, chruszczow, Magdala, megan8, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jessuu Zosia czy ja napisalam gdziekolwiek ,ze nie ma sie brac wogole kwasu ??.
    No zlituj sie.Napisalam tylko ,ze Macdu sie na razie nie stara .Bedzie brala infolic , je warzywa.Wiec nie wpadajmy w paranoje z ta iloscia kwasu. Ro0zmowa dotyczyla stricte przypadku Wci a nei kobiet na całym globie...

Ale to Ty zaczelas dyskusje :-) Ja tylko napisalam, ze mysle (czyli to moje zdanie), ze 200 to za malo.

moremi, chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ale to Ty zaczelas dyskusje :-) Ja tylko napisalam, ze mysle (czyli to moje zdanie), ze 200 to za malo.
    0dash2.gif

malgos741 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dlatego bym juz chciala byc na etapie slash ;) Co nie oznacza ,ze nie cieszy mnie ,ze juz połowa za mna . Żeby nie bylo znów ,że narzekam ;)

Bedac w ciazy zrozumialam dziewczyny, ktore pisaly, ze chcialyby byc w mocno zaawansowanej ciazy. Tez o tym marzylam.

kapturnica, Aasiula, Arwena, dorbie, chruszczow, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 9128 9129 9130 9131 9132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ