X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto wie, po jakim czasie znika wysypka w trzydniowce? Bo wujek Gugle roznie podaje...

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do konca na stanowisku! Jak brzuch byl wielki, to mi fryzjerka tylko pozycje półleżącą na fotelu robiła i otwierała szerzej okno!

mamatrojki80, Dziobak, chruszczow, Simba, kapturnica, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    O, w koncu jakas co normalnie wlosy farbowala. I chemii pewnie z jakis petrolem uzywala. A pamietam jak laski skrzeczaly na mnie, ze pasemka robie i Bio Oil uzywam...

Ja mam taki odrost... ale się boję, że mi od farby znowu się włosy posypią :-( idę jutro tylko Breżniewa ogarnąć.

Mam kumpelę, która nawet antyperspirantów nie używa w trakcie ciąży i karmienia, ale ona z tych nawiedzonych...

MartaDidi, chruszczow, kapturnica lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja farbowalam wlosy, używałam pachnideł wszelakich i kremów chemia pędzonych...Zelowalam pazury, wdychalam wyziewy z paszcz rozmaitych... Co jeszcze... ? hmm... po prosty zylam normalnie... a... i zapomniałam dodać- jadłam...

Tak jak miliony kobiet w ciazy. Ja mysle inaczej. Jesli wiem, ze cos w ciazy jest szkodliwe, lub moze byc idzie w odstawke. No bo po co ryzykowac...

A Moremi tak podpuszcza a sama stosuje kosmetyki sprawdzone i z fryzjerem czekala do 2 trymestru . Chyba, ze sie myle?;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:14

MartaDidi, chruszczow lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

Mam kumpelę, która nawet antyperspirantów nie używa w trakcie ciąży i karmienia, ale ona z tych nawiedzonych...
    O fak, to smierdzi juz od dobrych paru miesiecy??

MartaDidi, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Tak jak miliony kobiet w ciazy. Ja mysle inaczej. Jesli wiem, ze cos w ciazy jest szkodliwe, lub moze byc w idzie w odstawke. No bo po co ryzykowac...

Zosia, ale nie wolno w paranoję popaść, te kremy sklepowe i apteczne są bezpieczne i nikt by się nie odważył produkować toksyczne kosmetyki dla kobiet w ciąży.

Ja mam troje dzieci i mam takie samo zdanie jak Marta i Dziobak.

moremi, Dziobak, ComeToMeBaby, Simba, kapturnica, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja mam taki odrost... ale się boję, że mi od farby znowu się włosy posypią :-( idę jutro tylko Breżniewa ogarnąć.

Ponoć jak dobrze zrobione (czytaj przez fachowca), to nie powinny się sypać. Mi leciały nie od farby, ale przy niedoborze żelaza i magnezu.

A znam takie nawiedzone co nawet kiwi i banany wyparzaja przed obraniem, pomidory koktajlowe też i obierają je ze skórki. Boję się pomyśleć co chłopu wyparzają ;-)

ComeToMeBaby, macduska, chruszczow, kapturnica, megan8, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Nooo, a to nie zgodnie z nazwą?
    Nie, nazwa dotyczy goraczki. Wysypka przychodzi po jej zakonczeniu, najczesciej trzeciego dnia i trwa ... no wlasnie ... niby od kilkunastu godzin do paru dni? Adas wyglada jak muchomorek juz prawie 2 dzien.

ComeToMeBaby, MartaDidi, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    O fak, to smierdzi juz od dobrych paru miesiecy??

Teraz w ciąży nie jest, a wcześniej jej jechało spod pachy ;-)

Dziobak, moremi, kapturnica, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja bym sie smarowala olejem kokosowym :-)

Zajrzyj, poczytaj . Uwazam, ze kobita odwalila kawal dobrej roboty :-)
    olek kokosowy jest cudowny
    daje małemu do obiadu bo podobno zawiera jakies kwasy takie jak w mleku matki no i kapitalny na dolegliwości skórne

Zofia8, chruszczow, Simba, Mega, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

A znam takie nawiedzone co nawet kiwi i banany wyparzaja przed obraniem, pomidory koktajlowe też i obierają je ze skórki. Boję się pomyśleć co chłopu wyparzają ;-)
    Moja babcia wyparzala dziadkowi bulki, bo sie dziadek brzydzil,ze przez tyle rak przechodzily. Babcia brala bulke na widelec i opiekala nad kuchenka. Wtedy dziadek uznawal, ze sie nadaja. Ciekawe, czy cos babci tez opiekal. ;)

moremi, Zofia8, anna maria, MartaDidi, macduska, inessa, Simba, ania.g, SolarPolar, kapturnica, Mega, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameron już referendum zapowiedział.

Heretyczka lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bidulka ta Twoja kolezanka. Przeciez nie tylko antyperspiranty sa skuteczne.

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Zosia, ale nie wolno w paranoję popaść, te kremy sklepowe i apteczne są bezpieczne i nikt by się nie odważył produkować toksyczne kosmetyki dla kobiet w ciąży.

Ja mam troje dzieci i mam takie samo zdanie jak Marta i Dziobak.
    Ja dzieci nie mam, ale też nie popadam w paranoję.
    Eliminacja czynników szkodliwych i alergenów, nadmierna czystość (nie mówię o braku higieny, ale o warunkach sterylnych) mogą spowodować efekt odwrotny do zamierzonego. Takie dziecko może być chorowite.

mamatrojki80, ComeToMeBaby, Sabina, inessa, Simba, Bozia3, kapturnica, Mega, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Nie, nazwa dotyczy goraczki. Wysypka przychodzi po jej zakonczeniu, najczesciej trzeciego dnia i trwa ... no wlasnie ... niby od kilkunastu godzin do paru dni? Adas wyglada jak muchomorek juz prawie 2 dzien.
    Aha. To trzeba zdefiniować pojęcie "paru dni " :-D

Dziobak lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    olek kokosowy jest cudowny
    daje małemu do obiadu bo podobno zawiera jakies kwasy takie jak w mleku matki no i kapitalny na dolegliwości skórne
    Ale u mnie jak już wstaje rano, to sucha jakaś jestem po tym oleju. Za to jak się posmaruje to jak na slizgawce z łazienki do łóżka mogę trafić ;-)
    Do jedzenia ponoć dobry :-)

chruszczow, Simba, kapturnica, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Bidulka ta Twoja kolezanka. Przeciez nie tylko antyperspiranty sa skuteczne.

Nie wiem, ja nie mam paranoji kosmetykowej, niech sobie sama swój smrodek ogarnia ;-)

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Cameron już referendum zapowiedział.
    winner takes all :)
    http://www.dailymail.co.uk/home/index.html

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale u mnie jak już wstaje rano, to sucha jakaś jestem po tym oleju. Za to jak się posmaruje to jak na slizgawce z łazienki do łóżka mogę trafić ;-)
    Do jedzenia ponoć dobry :-)
    miałam na mysli głównie spozywanie
    a brzuszek sobie olejem migdałowym smaruj, nie bedziesz miała żadnych rozstepów, gwarantuje...tylko czystym , bez żadnych domieszek
    almond oil :)

Zofia8, moremi, chruszczow lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama3 i Moremi, ja bardziej sie odnioslam do tego co pisala MartaDidi. Nie uwazam, zeby farbowanie wlosow, szczegolnie rozjasnianie, czy wdychanie oparow przy produkcji tych sztucznych paznokci (nie znam sie) bylo takie bezpieczne (szczegolnie w 1 trymestrze) i uodparnialo dziecko na rozne swinstwa po urodzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:29

chruszczow lubi tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 9171 9172 9173 9174 9175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ