X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Mama3 i Moremi, ja bardziej sie odnioslam do tego co pisala MartaDidi. Nie uwazam, zeby farbowanie wlosow, szczegolnie rozjasnianie, czy wdychanie oparow przy produkcji tych sztucznych paznokci (nie znam sie) bylo takie bezpieczne (szczegolnie w 1 trymestrze).

Rozjaśniam od 10 lat i w 1 trymestrze też to robiłam za każdym razem.

Zofia8, Heretyczka, Dziobak, anna maria, Aasiula, Sabina, MartaDidi, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Mama3 i Moremi, ja bardziej sie odnioslam do tego co pisala MartaDidi. Nie uwazam, zeby farbowanie wlosow, szczegolnie rozjasnianie, czy wdychanie oparow przy produkcji tych sztucznych paznokci (nie znam sie) bylo takie bezpieczne (szczegolnie w 1 trymestrze).
    wiesz co , samo życie tez nie jest takie bezpieczne ;)
    nie ma reguły, mozesz sie odzywiac colą i kawałkiem kiełbasy dziennie , przy tym farbowac dziennie na inny kolor i urodzic zdrowe dziecko, wg moich obserwacji to nie ma wiekszego znaczenia (oprócz alkoholu i narko oczywiscie)

mamatrojki80, moremi, anna maria, Sabina, MartaDidi, Arwena, Simba, Bozia3, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Rozjaśniam od 10 lat i w 1 trymestrze też to robiłam za każdym razem.

To to juz wiem dlatego Jasiek taki blondas ;-)

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    To to juz wiem dlatego Jasiek taki blondas ;-)

Po mamie :-) w jego wieku włosy jak len miałam :-)

anna maria, moremi lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    wiesz co , samo życie tez nie jest takie bezpieczne ;)
    nie ma reguły, mozesz sie odzywiac colą i kawałkiem kiełbasy dziennie , przy tym farbowac dziennie na inny kolor i urodzic zdrowe dziecko, wg moich obserwacji to nie ma wiekszego znaczenia (oprócz alkoholu i narko oczywiscie)

tego tak naprawde nie wiemy. Dlatego super, ze kazdy moze dokonywac swoich wyborow. No chyba, ze wybraly alko,dragi i fajki-dla takich nie mam litosci :-)

chruszczow lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mój ginekolog mówi, że jak jest fizjologiczna, zdrowa ciąża to jej nawet trzęsienie ziemi nie zaszkodzi. A na pewno nie kosmetyki :-)

Heretyczka, Sabina, MartaDidi, anna maria, Simba, moremi, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Teraz w ciąży nie jest, a wcześniej jej jechało spod pachy ;-)
    ja pierdziele, nie mów mi takich rzeczy...Mam takiego kolege- cudny- mily , kulturalny, po prostu marzenie... Maske na twarzy musze po nim zmieniac- maska daje! a normalnie jedna maseczka na kilka osob wystarcza...Jak mam go w grafiku to mam stresa... moglabym mu wdrozyc super leczenie- ale nie jestem w stanie przebrnac przz ten zapach wiec robie tylko to, co konieczne...

mamatrojki80, Dziobak, Simba, moremi, kapturnica, Magdala, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A wiecie co mój ginekolog mówi, że jak jest fizjologiczna, zdrowa ciąża to jej nawet trzęsienie ziemi nie zaszkodzi. A na pewno nie kosmetyki :-)
    Dokladnie, moj mowil, ze sport, muzyka oraz gry...

anna maria, mamatrojki80, Simba, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale u mnie jak już wstaje rano, to sucha jakaś jestem po tym oleju. Za to jak się posmaruje to jak na slizgawce z łazienki do łóżka mogę trafić ;-)
    Do jedzenia ponoć dobry :-)

Próbowałaś arganowy?

Simba, moremi lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na co czekasz ?
    ComeToMeBaby wrote:
    Ale bym się wina czerwonego napiła...

Simba lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska, nie przesadzaj, farby sa dla ludzi, nie ma na nich trupiej czaszki... Gdyby byly takie toksyczne, to fryzjerki padalyby jak muchy, a jeszcze nie slyszalam o takim przypadku...NIe dajmy sie zwariowac... Hera dobrze gada. bez alku, lekow i narko!

mamatrojki80, Dziobak, anna maria, Simba, moremi, efcia, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie smarowalam olejkami dla kobiet w ciazy ,niedrogimy ,rozstepow nie mam ,ale mysle ze skore na brzuchu mam elastyczna i dlatego z synem tez nic na brzuchu tylko na biodrach :-)

Simba, chruszczow, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluskowi rosna gorne jedynki. Niestety, wyglada na to, ze za chwile bedzie wygladal tak...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3b44e0800b1.jpg

Znaczy nie jak wiewiorka ziemna, ale z przerwa miedzy zebami godna Karolaka...

MartaDidi, anna maria, Zofia8, Simba, chruszczow, moremi, Bozia3, Heretyczka, megan8, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    wiecie jak ma się problemy z utrzymaniem ciąży i kolejne lecą, to się troche inaczej zaczyna na pewne rzeczy patrzeć

I upatrujesz się przyczyny w kremie czy farbie do włosów? bo mi się jednak wydaje, że to przyczyna natury stricte medycznej... ale ja się nie znam.

MartaDidi, moremi, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Simba ale z czym zartowalam??? Nie wiem, czy te kremy sa skuteczne, bo nie stosowalam, bo moj brzuch byl tluszczowy ale nie zdazyl byc ciazowy. Natomiast napisalam, ze zawiera skladnik, nie dla ciezarnych a dokladnie- Polyacrylamide - składnik toksyczny!!!! szok, takie substancje w produktach dla kobiet w ciąży to zwyczajna zbrodnia. Nie chodzi tu o to, że jednorazowa aplikacja takiego preparatu już zaszkodzi, problemem jest, używanie regularne. Poza tym to niestety dość popularny składnik wielu innych kosmetyków więc można sobie dawkę skumulować.

A propos kosmetykow i ich skutecznosci. Kiedys myslalam, ze drogie kremy sa po prostu dobrze reklamowane a niekoniecznie skuteczne. Stosowalam sobie Ziaje i bylam zadowolona, az do chwili, w ktorej postanowialam sprawdzic, jak to rzeczywiscie jest z tymi z najwyzszej polki. Kupilam Christian Dior, Capture XP i nie dziwie sie, ze tyle kosztuje. Bo po krotkim czasie moja twarz wygladala duzo lepiej. Nawet moj M "bystre oko" od razu to zauwazyl.
    Zosia, a co nie szkodzi?
    Oczywiscie ze jest w tych wszystkich kremach tablica Mendeleeva (czy jak to sie tam pisze). Ale teog specyfiku nie widze. Moze w dawniejszych wersjach byl?
    A co do drogich kosmetykow to sie z Toba zgadzam. Wprawdzie Diora nie uzywalam, ale nawet po Clarinsie widzialam roznice. A ostatnio wyprobowalam Nuxe i Filorga i powiem szczerze ze oba sa tak dobre ze nie wiem na ktory sie zdecydowac.

To sklad Musteli

Stretch Marks Prevention Cream with fragrance:

AQUA/WATER/EAU, DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL COCOATE, CETEARYL ALCOHOL, DICAPRYLYL CARBONATE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, BUTYLENE GLYCOL, CERA ALBA/BEESWAX/CIRE D’ABEILLE, LAURETH-23, GALACTOARABINAN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, GLYCERYL STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, CETYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, GLYCERYL CAPRYLATE, PARFUM (FRAGRANCE), XANTHAN GUM, CETYL PALMITATE, COCOGLYCERIDES, SCLEROTIUM GUM, ZINC GLUCONATE, PENTYLENE GLYCOL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SOPHORA JAPONICA FRUIT EXTRACT, HYDROLYZED AVOCADO PROTEIN, MALTODEXTRIN, CITRIC ACID, LUPINUS ALBUS SEED EXTRACT, TOCOPHEROL.

Stretch Marks Prevention Cream fragrance-free:
    Aqua (Water), Di-C12-13 Alkyl Malate, Ethylhexyl Cocoate, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonate, Hydrolyzed Soy Protein, Butylene Glycol, Cera Alba (Beeswax), Laureth-23, Galactoarabinan, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate, 1,2-Hexanediol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Cetyl Palmitate, Cocoglycerides, Sclerotium Gum, Zinc Gluconate, Pentylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sophora Japonica Fruit Extract, Hydrolyzed Avocado Protein, Maltodextrin, Citric Acid, Lupinus Albus Seed Extract, Tocopherol.

MartaDidi, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Kluskowi rosna gorne jedynki. Niestety, wyglada na to, ze za chwile bedzie wygladal tak...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3b44e0800b1.jpg

Znaczy nie jak wiewiorka ziemna, ale z przerwa miedzy zebami godna Karolaka...
    pusc go do ogrodu- to Ci skalniak obrobi...

mamatrojki80, Dziobak, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Zosia, a co nie szkodzi?
    Oczywiscie ze jest w tych wszystkich kremach tablica Mendeleeva (czy jak to sie tam pisze). Ale teog specyfiku nie widze. Moze w dawniejszych wersjach byl?
    A co do drogich kosmetykow to sie z Toba zgadzam. Wprawdzie Diora nie uzywalam, ale nawet po Clarinsie widzialam roznice. A ostatnio wyprobowalam Nuxe i Filorga i powiem szczerze ze oba sa tak dobre ze nie wiem na ktory sie zdecydowac.

To sklad Musteli

Stretch Marks Prevention Cream with fragrance:

AQUA/WATER/EAU, DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL COCOATE, CETEARYL ALCOHOL, DICAPRYLYL CARBONATE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, BUTYLENE GLYCOL, CERA ALBA/BEESWAX/CIRE D’ABEILLE, LAURETH-23, GALACTOARABINAN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, GLYCERYL STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, CETYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, GLYCERYL CAPRYLATE, PARFUM (FRAGRANCE), XANTHAN GUM, CETYL PALMITATE, COCOGLYCERIDES, SCLEROTIUM GUM, ZINC GLUCONATE, PENTYLENE GLYCOL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SOPHORA JAPONICA FRUIT EXTRACT, HYDROLYZED AVOCADO PROTEIN, MALTODEXTRIN, CITRIC ACID, LUPINUS ALBUS SEED EXTRACT, TOCOPHEROL.

Stretch Marks Prevention Cream fragrance-free:
    Aqua (Water), Di-C12-13 Alkyl Malate, Ethylhexyl Cocoate, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonate, Hydrolyzed Soy Protein, Butylene Glycol, Cera Alba (Beeswax), Laureth-23, Galactoarabinan, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate, 1,2-Hexanediol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Cetyl Palmitate, Cocoglycerides, Sclerotium Gum, Zinc Gluconate, Pentylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sophora Japonica Fruit Extract, Hydrolyzed Avocado Protein, Maltodextrin, Citric Acid, Lupinus Albus Seed Extract, Tocopherol.
    No tak myślałam, ze taki własnie maja skład!

anna maria, mamatrojki80, Simba, paszczakin lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Na jutro. Jutro może będzie, idziemy do cioci na imieniny.
    Dziś w domu nie ma...
    A my na urodziny do znajomej ,tak sie ciesze bo ona jest mistrzynia w gotowaniu i winka ma cala piwnice :-)

MartaDidi, mamatrojki80, ComeToMeBaby, Simba, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    pusc go do ogrodu- to Ci skalniak obrobi...
    Ja mam tam takie skaly, ze stado wiewiorek by im nie dalo rady...

anna maria, Aasiula lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja z nivea przerzucilam sie dawno temu na vichy a od jakiegos czasu estee lauder lub sisley- kosztuje ale skora inna - lepsiejsza.
    Sisley tez zaje, ale dla mnie za drogi still

MartaDidi, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 9172 9173 9174 9175 9176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ