35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Mama3 i Moremi, ja bardziej sie odnioslam do tego co pisala MartaDidi. Nie uwazam, zeby farbowanie wlosow, szczegolnie rozjasnianie, czy wdychanie oparow przy produkcji tych sztucznych paznokci (nie znam sie) bylo takie bezpieczne (szczegolnie w 1 trymestrze).
Rozjaśniam od 10 lat i w 1 trymestrze też to robiłam za każdym razem.
Zofia8, Heretyczka, Dziobak, anna maria, Aasiula, Sabina, MartaDidi, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Mama3 i Moremi, ja bardziej sie odnioslam do tego co pisala MartaDidi. Nie uwazam, zeby farbowanie wlosow, szczegolnie rozjasnianie, czy wdychanie oparow przy produkcji tych sztucznych paznokci (nie znam sie) bylo takie bezpieczne (szczegolnie w 1 trymestrze).
nie ma reguły, mozesz sie odzywiac colą i kawałkiem kiełbasy dziennie , przy tym farbowac dziennie na inny kolor i urodzic zdrowe dziecko, wg moich obserwacji to nie ma wiekszego znaczenia (oprócz alkoholu i narko oczywiscie)mamatrojki80, moremi, anna maria, Sabina, MartaDidi, Arwena, Simba, Bozia3, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heretyczka wrote:wiesz co , samo życie tez nie jest takie bezpieczne
nie ma reguły, mozesz sie odzywiac colą i kawałkiem kiełbasy dziennie , przy tym farbowac dziennie na inny kolor i urodzic zdrowe dziecko, wg moich obserwacji to nie ma wiekszego znaczenia (oprócz alkoholu i narko oczywiscie)
tego tak naprawde nie wiemy. Dlatego super, ze kazdy moze dokonywac swoich wyborow. No chyba, ze wybraly alko,dragi i fajki-dla takich nie mam litosci
chruszczow lubi tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Teraz w ciąży nie jest, a wcześniej jej jechało spod pachy
mamatrojki80, Dziobak, Simba, moremi, kapturnica, Magdala, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
mamatrojki80 wrote:A wiecie co mój ginekolog mówi, że jak jest fizjologiczna, zdrowa ciąża to jej nawet trzęsienie ziemi nie zaszkodzi. A na pewno nie kosmetyki
anna maria, mamatrojki80, Simba, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Zoska, nie przesadzaj, farby sa dla ludzi, nie ma na nich trupiej czaszki... Gdyby byly takie toksyczne, to fryzjerki padalyby jak muchy, a jeszcze nie slyszalam o takim przypadku...NIe dajmy sie zwariowac... Hera dobrze gada. bez alku, lekow i narko!
mamatrojki80, Dziobak, anna maria, Simba, moremi, efcia, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
Kluskowi rosna gorne jedynki. Niestety, wyglada na to, ze za chwile bedzie wygladal tak...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3b44e0800b1.jpg
Znaczy nie jak wiewiorka ziemna, ale z przerwa miedzy zebami godna Karolaka...MartaDidi, anna maria, Zofia8, Simba, chruszczow, moremi, Bozia3, Heretyczka, megan8, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychruszczow wrote:wiecie jak ma się problemy z utrzymaniem ciąży i kolejne lecą, to się troche inaczej zaczyna na pewne rzeczy patrzeć
I upatrujesz się przyczyny w kremie czy farbie do włosów? bo mi się jednak wydaje, że to przyczyna natury stricte medycznej... ale ja się nie znam.
MartaDidi, moremi, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Simba ale z czym zartowalam??? Nie wiem, czy te kremy sa skuteczne, bo nie stosowalam, bo moj brzuch byl tluszczowy ale nie zdazyl byc ciazowy. Natomiast napisalam, ze zawiera skladnik, nie dla ciezarnych a dokladnie- Polyacrylamide - składnik toksyczny!!!! szok, takie substancje w produktach dla kobiet w ciąży to zwyczajna zbrodnia. Nie chodzi tu o to, że jednorazowa aplikacja takiego preparatu już zaszkodzi, problemem jest, używanie regularne. Poza tym to niestety dość popularny składnik wielu innych kosmetyków więc można sobie dawkę skumulować.
A propos kosmetykow i ich skutecznosci. Kiedys myslalam, ze drogie kremy sa po prostu dobrze reklamowane a niekoniecznie skuteczne. Stosowalam sobie Ziaje i bylam zadowolona, az do chwili, w ktorej postanowialam sprawdzic, jak to rzeczywiscie jest z tymi z najwyzszej polki. Kupilam Christian Dior, Capture XP i nie dziwie sie, ze tyle kosztuje. Bo po krotkim czasie moja twarz wygladala duzo lepiej. Nawet moj M "bystre oko" od razu to zauwazyl.
Oczywiscie ze jest w tych wszystkich kremach tablica Mendeleeva (czy jak to sie tam pisze). Ale teog specyfiku nie widze. Moze w dawniejszych wersjach byl?
A co do drogich kosmetykow to sie z Toba zgadzam. Wprawdzie Diora nie uzywalam, ale nawet po Clarinsie widzialam roznice. A ostatnio wyprobowalam Nuxe i Filorga i powiem szczerze ze oba sa tak dobre ze nie wiem na ktory sie zdecydowac.
To sklad Musteli
Stretch Marks Prevention Cream with fragrance:
AQUA/WATER/EAU, DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL COCOATE, CETEARYL ALCOHOL, DICAPRYLYL CARBONATE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, BUTYLENE GLYCOL, CERA ALBA/BEESWAX/CIRE D’ABEILLE, LAURETH-23, GALACTOARABINAN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, GLYCERYL STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, CETYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, GLYCERYL CAPRYLATE, PARFUM (FRAGRANCE), XANTHAN GUM, CETYL PALMITATE, COCOGLYCERIDES, SCLEROTIUM GUM, ZINC GLUCONATE, PENTYLENE GLYCOL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SOPHORA JAPONICA FRUIT EXTRACT, HYDROLYZED AVOCADO PROTEIN, MALTODEXTRIN, CITRIC ACID, LUPINUS ALBUS SEED EXTRACT, TOCOPHEROL.
Stretch Marks Prevention Cream fragrance-free:
Aqua (Water), Di-C12-13 Alkyl Malate, Ethylhexyl Cocoate, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonate, Hydrolyzed Soy Protein, Butylene Glycol, Cera Alba (Beeswax), Laureth-23, Galactoarabinan, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate, 1,2-Hexanediol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Cetyl Palmitate, Cocoglycerides, Sclerotium Gum, Zinc Gluconate, Pentylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sophora Japonica Fruit Extract, Hydrolyzed Avocado Protein, Maltodextrin, Citric Acid, Lupinus Albus Seed Extract, Tocopherol.MartaDidi, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Kluskowi rosna gorne jedynki. Niestety, wyglada na to, ze za chwile bedzie wygladal tak...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3b44e0800b1.jpg
Znaczy nie jak wiewiorka ziemna, ale z przerwa miedzy zebami godna Karolaka...mamatrojki80, Dziobak, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
Simba wrote:Zosia, a co nie szkodzi?
Oczywiscie ze jest w tych wszystkich kremach tablica Mendeleeva (czy jak to sie tam pisze). Ale teog specyfiku nie widze. Moze w dawniejszych wersjach byl?
A co do drogich kosmetykow to sie z Toba zgadzam. Wprawdzie Diora nie uzywalam, ale nawet po Clarinsie widzialam roznice. A ostatnio wyprobowalam Nuxe i Filorga i powiem szczerze ze oba sa tak dobre ze nie wiem na ktory sie zdecydowac.
To sklad Musteli
Stretch Marks Prevention Cream with fragrance:
AQUA/WATER/EAU, DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL COCOATE, CETEARYL ALCOHOL, DICAPRYLYL CARBONATE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, BUTYLENE GLYCOL, CERA ALBA/BEESWAX/CIRE D’ABEILLE, LAURETH-23, GALACTOARABINAN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, GLYCERYL STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, CETYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, GLYCERYL CAPRYLATE, PARFUM (FRAGRANCE), XANTHAN GUM, CETYL PALMITATE, COCOGLYCERIDES, SCLEROTIUM GUM, ZINC GLUCONATE, PENTYLENE GLYCOL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SOPHORA JAPONICA FRUIT EXTRACT, HYDROLYZED AVOCADO PROTEIN, MALTODEXTRIN, CITRIC ACID, LUPINUS ALBUS SEED EXTRACT, TOCOPHEROL.
Stretch Marks Prevention Cream fragrance-free:
Aqua (Water), Di-C12-13 Alkyl Malate, Ethylhexyl Cocoate, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonate, Hydrolyzed Soy Protein, Butylene Glycol, Cera Alba (Beeswax), Laureth-23, Galactoarabinan, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate, 1,2-Hexanediol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Cetyl Palmitate, Cocoglycerides, Sclerotium Gum, Zinc Gluconate, Pentylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sophora Japonica Fruit Extract, Hydrolyzed Avocado Protein, Maltodextrin, Citric Acid, Lupinus Albus Seed Extract, Tocopherol.anna maria, mamatrojki80, Simba, paszczakin lubią tę wiadomość
ComeToMeBaby wrote:Na jutro. Jutro może będzie, idziemy do cioci na imieniny.
Dziś w domu nie ma...MartaDidi, mamatrojki80, ComeToMeBaby, Simba, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość