X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:

Krakonka pieszo nie ma dzisaj ze mna szans, jak nic machnelam 10kilosow ;-)

Żartujesz? Ja mam 3,5 km do miastowego przystanku :) A chodzę pieszo zamiast jedździć. Dzisiaj zrobiłam podwójnie, najpierw urzędy, powrót do domu, potem po Małgosię, dłuuuugi spacer, wizyta u mamy i wróciłam pół godziny temu. Skonana (nogi mnie bolą), więc liczę, że zasnę. Małgosia już zdązyła paść :)
    Tylko w pierwszym etapie dzisiejszego dnia zrobiłam 13 km :) Popołudniu to nie wiem - do żłobka mam te 3,5, razy dwa, a pomiędzy spacery.
    Zmęczona jestem, ale śpiąca nie bardzo. Liczę na rozwój sytuacji :)

Ale i tak doceniam Twoje 10km :)

moremi, Zofia8, efcia, SolarPolar, caffe, macduska, gretka, kkisia, Simba, Sabina, Magdala, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jak nie górna jedynka to się nie liczy ;-)
    Mnie kiedyś podczas chwil namiętności mąż tak gwałtownie pocałował, że przywalil zębami w moje zęby. Niestety górna jedynka się wykruszyła. Dentystka mi to uzupełniła, ale przed ślubem dentysta jeszcze raz uzupełniał. Teraz po owulacji znowu trzeba było poprawić i lekarz powiedział, że to ostatni raz. No i... kurwa miesiąc temu od spodu mi się tak jakby wypłukało. Czuję ubytek, w lusterku widać przejaśnienie. Na razie jeszcze ząb cały, ale jak mi całkiem poleci to jak mam niby licowke zrobić?
    Ja się nie znam na reperowaniu, ale współczuję...
    Tez nie wiem co mi zrobią, bo ja mam dodatkowo aparat na zębach no i wyprostowałam zęba, który potem wylądował w koszu... chuj by to strzelił

Małego wypisałam z klubu szczerbatych, a teraz sama się tam powinnam zapisać o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 20:52

efcia, moremi, Dziobak, macduska, gretka, kkisia, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jak masz owulki ok 14-15 dnia to bierz clo od 3 do 7dnia cyklu, jak 17-18 to od 5 dnia przez 5 dni

A jak się na 17-18, ale cykle są 28 to co? Potem mało czasu na zagnieżdżenie, nie? Ja pytam pod kątem siebie. Przy 28 to chyba od 3 dc?
    Bo tak sobie myślę (oczywiście w piątek zapytam ginki) czy nie dałoby się w ten sposób wydłużyć nieco 2 fazy?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowilam, ze zaczne chodzic na joge. Pierwszy krok zrobiony. Czlonkostwo w klubie wykupione. Co prawda juz dawno, ale chyba moge policzyc jako pierwszy krok ;-)

moremi, Dziobak, Krakonka, ania.g, dorbie, macduska, malgos741, kkisia, Simba, Sabina, efcia, BISCA, Arwena, Magdala, stara.krycha, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co? Chyba te spacery rzeczywiście dobrze robią. Już nie mam takiej cholernej gonitwy myśli, nerki się uspokoiły, żołądek jakby odtajał :) Dobrze, że poszłam do tego magika :)
    Jutro znów jeden urząd, a potem coś wymyślę :)

Zofia8, efcia, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Może i tak lepiej. Na mnie działało koszmarnie. Lącznie z jakimś liszajem na ramionach, zaczerwieniem skóry i zawrotami głowy.
    Jednak po letrozolu nie miałam zadnych sensacji.
    ja mam takie objawy bez żadnej chemii
    o czym to może swiadczyć? ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A jak się na 17-18, ale cykle są 28 to co? Potem mało czasu na zagnieżdżenie, nie? Ja pytam pod kątem siebie. Przy 28 to chyba od 3 dc?
    Bo tak sobie myślę (oczywiście w piątek zapytam ginki) czy nie dałoby się w ten sposób wydłużyć nieco 2 fazy?
    II fazy nie wydluzysz tak, lutka lub duphaston

gretka, Magdala, stara.krycha lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Postanowilam, ze zaczne chodzic na joge. Pierwszy krok zrobiony. Czlonkostwo w klubie wykupione. Co prawda juz dawno, ale chyba moge policzyc jako pierwszy krok ;-)

Super :) Ja też myślę o jodze (od wielu lat), ale na myśleniu się kończy. Jakoś nie mogę się przekonać, choć uważam, że dla mnie byłaby joga zbawienna.
    Ale może mnie zdopingujesz :)

dorbie, Elfik lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • gretka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Żartujesz? Ja mam 3,5 km do miastowego przystanku :) A chodzę pieszo zamiast jedździć. Dzisiaj zrobiłam podwójnie, najpierw urzędy, powrót do domu, potem po Małgosię, dłuuuugi spacer, wizyta u mamy i wróciłam pół godziny temu. Skonana (nogi mnie bolą), więc liczę, że zasnę. Małgosia już zdązyła paść :)
    Tylko w pierwszym etapie dzisiejszego dnia zrobiłam 13 km :) Popołudniu to nie wiem - do żłobka mam te 3,5, razy dwa, a pomiędzy spacery.
    Zmęczona jestem, ale śpiąca nie bardzo. Liczę na rozwój sytuacji :)

Ale i tak doceniam Twoje 10km :)
    no jak masz stala trase to niezly trening- ale z 2 strony jak daleko do przystanku to wyjscia nie ma , ale jak gesto to pokusa, ale wczoraj machnelam z dworca kolejowego na rakowicka- glowackiego i z powrotem dworzec- tyle ze po plaskim...normalnie ze wzniesienia pd-pl i odwrotnie
    ja z przyjemnoscia poloze sie w pt bo jutro nie lzej niestety, a kregoslup zaczyna mi szwankowac, ehhh

Krakonka, macduska lubią tę wiadomość

gretka
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    II fazy nie wydluzysz tak, lutka lub duphaston

No ale przy 28 to powinnam od 3 nie?
    A ten duphaston to wtedy jak? Nie kończyć po 10 dniach?
    Bo brałam na cysty i wtedy od 15 dc (nie pękały) do 25 i za 2-3 dostawałam @. W poprzednim owu "zrobiłam" 17dc, stąd obawy, że za mało czasu w 2 f.

malgos741 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Mega Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Bierz sama, nie trać cyklu
    Po 1, rano na czczo? Wiem, zadaje głupie pytania....

Jeszcze mam wkurwa...a bo 1 dzien cyklu, a bo córka od poniedziałku nosi kasę zeby za obiady w szkole zapłacić i zapomina, a bo znowu dzisiaj zgubiła butelkę na picie, jeszcze ta cholerna przychodnia - wszystko mi sie skumulowało.... No i chłop z genialnie podzielna uwaga przełączył mi tv na mecz a sam na laptopie w słuchawkach jakis film ogłada.... Wrrrrr....

caffe, moremi, SolarPolar, macduska, paszczakin, Elfik, Aasiula, BISCA, Arwena, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    no jak masz stala trase to niezly trening- ale z 2 strony jak daleko do przystanku to wyjscia nie ma , ale jak gesto to pokusa, ale wczoraj machnelam z dworca kolejowego na rakowicka- glowackiego i z powrotem dworzec- tyle ze po plaskim...normalnie ze wzniesienia pd-pl i odwrotnie
    ja z przyjemnoscia poloze sie w pt bo jutro nie lzej niestety, a kregoslup zaczyna mi szwankowac, ehhh

Do wiejskiego przystanku mam 0,5 km, ale u mnie tylko w godzinach szczytu komunikacja jest co 20 min, poza to już raz na godzinę albo i mniej. Dlatego chodzę do pętli już mieście i to jest 3,5km. Lubię tę drogę :) Gdybym miała pobocze, to bym Małogsię rano woziła na nogach, wózkiem, przeciez już ładna pogoda. Albo wózek musiałabym zmienić z lekkiej parasolki na terenowy i iść po wertepach :) Pomyślę o tym :) Na razie założenie jest takie, że wracam ze żłobka na nogach, a popołudniu idę do żłobka.
    Mam zalecenie, zeby wieczorem chodzić, ale wieczorem jakoś tak nieprzyjemnie... Krzaki, mało światła. Zamiast spaść, jeszcze by mi stres posdkoczył ;P

caffe, gretka, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Po 1, rano na czczo? Wiem, zadaje głupie pytania....

Jeszcze mam wkurwa...a bo 1 dzien cyklu, a bo córka od poniedziałku nosi kasę zeby za obiady w szkole zapłacić i zapomina, a bo znowu dzisiaj zgubiła butelkę na picie, jeszcze ta cholerna przychodnia - wszystko mi sie skumulowało.... No i chłop z genialnie podzielna uwaga przełączył mi tv na mecz a sam na laptopie w słuchawkach jakis film ogłada.... Wrrrrr....

bierz od 3dc wieczorem przez 5dni

gosia7122, Mega, moremi lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To jesteś Dziewczyną bez Zęba na Przedzie, jak z piosenki Kultu! :-D
    Wlasnie sobie pomyslalam ze jakby Kazik Staszewski startowal na prezydenta to bym normalnie i samolotem poleciala glosowac.
    Z drugiej strony on chyba od lat Korwinowi klaszcze a to juz nie moj cyrk.

moremi, macduska, Sabina, Elfik, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Super :) Ja też myślę o jodze (od wielu lat), ale na myśleniu się kończy. Jakoś nie mogę się przekonać, choć uważam, że dla mnie byłaby joga zbawienna.
    Ale może mnie zdopingujesz :)

Szkoda, ze nie mozemy chodzic razem...

Krakonka lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Może i tak lepiej. Na mnie działało koszmarnie. Lącznie z jakimś liszajem na ramionach, zaczerwieniem skóry i zawrotami głowy.
    Jednak po letrozolu nie miałam zadnych sensacji.
    No i postraszyła.... :P

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Szkoda, ze nie mozemy chodzic razem...

Uhm, nie wiem, jak Ty, ale ja bym Cię pewnie ciągle na ploty namiawiała, albo kawkę, albo ziółka i byśmy mało poćwiczyły :)
    Ale może Ty jesteś konsekwentna i bym z Toba chodziła regularnie... :)

BISCA, Magdala lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co mialam napisac. O no-spie. Czytalam ze nadmierne branie nospy w ciazy moze obnizac napiecie miesniowe u noworodkow. Ja cala ciaze bralam buscopan. Pomagal.

Co pic? Bo u nas tez dlugi weekend w dodatku moj ostatni przed powrotem do pracy :(

Mam whisky, czerwone, biale, krupnik, szampan.

Mega, Dziobak, moremi, caffe, Sabina, paszczakin, Elfik, Bozia3, Aasiula, efcia, BISCA, stara.krycha lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • gosia7122 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:

ja tak brałam nic mi nie było i jajców też nie podglądałam i jakoś przeżyłam a w drugim cyklu zaszłam.Bierz nie trać cyklu .

Mega, caffe, Sabina, Krakonka, malgos741, Elfik lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Ok, dzięki, ciekawe ile mi urośnie ;) na za tydzień w czwartek już sie zapisałam :)

malgos741 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 9294 9295 9296 9297 9298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ