X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Podziele sie z Wami. U mnie przepieknie, choc zapowiadali, ze bedzie chmurzasto.
    a mnie też...:) a ja muszę posprzątać gruntownie łazienkę - a zamiast tego siedzę i piszę...:) bo tak pięknie za oknem...:)

Zofia8, Aasiula, kkisia, stara.krycha, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 dla sprawdzajacych bete, <3 poddajaych sie zabiegom

Chcialam Wam zameldowac, ze spalam od 20 do 6 rano. Huuuura ! Ale mam energii :-)

Jak porzadnie dmuchne, to u Was popoludniu slonce zaswieci ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:09

Bozia3, dorbie, Aasiula, BISCA, kkisia, stara.krycha, Magdala, moremi, ComeToMeBaby, Krakonka, Mega, gretka lubią tę wiadomość

Zofia8
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepło i słońce już idzie do Was , dzisiaj u mnie niebo bezchmurne i 19 st będzie, a więc u Was taka pogoda jutro. Ja dzisiaj jak w każdy piątek nie mam już siły na nic, nie chce mi się gadać , chodzić, nic .

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to porównaj to do mitologii - też bajki, a uczyć się trzeba, nie mówiąc już o większości lekturach - o bohaterach których musimy wiedzieć często więcej, niż o własnej rodzinie...co myślał, co chciał, o co mu chodziło - a przecież on nawet nigdy nie istniał....:)

Tak Boziu zgadzam się, i najlepsze że po 20 latach nauki nie pamięta się z tych lektur nic, nawet nie potrafi wymienić bohaterów (przynajmniej w moim wypadku kompletna amnezja), może dlatego , że j.polski mnie nigdy nie interesował. Ostatnio rozmawiałam z kimś o maturach i stwierdziłam , że kompletnie nie pamiętam swojej , ani o czym pisałam, ani jak zdawałam. Ot tyle mi zostało z tyle letniej nauki :-)

Bozia3, Aasiula, stara.krycha, moremi, ComeToMeBaby, dorbie, SolarPolar, gosia7122 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam dziś, że gdyby jakimś cudem udało mi się jeszcze zmajstrować Lenkę- to nie musiałabym - jak mamatrójki80 - zmieniać nicka - bo mam w nim cyfrę "3" - niech to będzie afirmacja na trójkę dzieci..:) choć taki zamysł przy zakładaniu nicka mi nie przyświecał....
    z drugiej strony - jak dziś testowałam i zobaczyłam jedną krechę - to jakiś rodzaj ulgi też poczułam - bo przecież ja już teraz ledwo zipie, a co dopiero jeszcze jedna ciąża - cierpię chyba na jakąś schizofrenię... - czy ktoś mnie zrozumie?

Reni, Aasiula, ola_35, Zofia8, BISCA, kkisia, stara.krycha, Sabina, Magdala, moremi, ComeToMeBaby, Krakonka, Arwena, megan8, caffe, macduska, ania.g, gosia7122, Mega, beates, Simba, gretka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

ja myślałam, że u mnie w szpitalu jest syf na sali a tu proszę..
    wpis stowarzyszenia "Nasz bocian"

Fragment historii jednej z pacjentek leczącej się w Poradni Leczenia Niepłodności w Kielcach przy ul. Prostej:

"warunki gdzie jest wykonywany zabieg jak i samo oddanie nasienia okropne. Mały korytarzyk z niewyciszonymi drzwiami do kibelka o rozmiarach 1m na 1,5 m i tam przymusowo trzeba oddawać nasienie bo nie mozna przywozić go z domu. (teraz podobno sie to juz zmieniło na tyle ze można nasienie oddać w dowolnym miejscu) ale nadal o takim pokoju jakie posiadaja normalne kliniki mozna pomarzyć.
    Obróbka nasienia odbywa sie w pomieszczeniu gdzie drzwi są otwarte non stop na korytarz a z drugiego pokoju pań pielęgniarek przedostaje sie dym tytoniowy bo kopci jedna z nich niemiłosiernie.
    Dodatkowo zabiegi sa wykonywane tak ze podaja na fotelu nasienie jednej pacjentce a potem nie czekaja te 10 min na zamkniecie szyjki tylko od razu każą przechodzic na leżankę obok osłoniętą parawanem i wchodzi druga pacjentka. Zabieg jest wykonywany przy poprzedniej, miałam raz okazję posłuchac jak odsysaja nadmiar sluzu tej po mnie itd. Wszystko co sie wiąże z zachowaniem intymności i przede wszystkim tajemnicy lekarskiej jest tam zupełnie nie przestrzegane"

NFZ oszacował koszt inseminacji na 86,89 zł.

http://www.nasz-bocian.pl/node/51517

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:22

stara.krycha, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dzień dobry

ja myślałam, że u mnie w szpitalu jest syf na sali a tu proszę..
    wpis stowarzyszenia "Nasz bocian"

Fragment historii jednej z pacjentek leczącej się w Poradni Leczenia Niepłodności w Kielcach przy ul. Prostej:

"warunki gdzie jest wykonywany zabieg jak i samo oddanie nasienia okropne. Mały korytarzyk z niewyciszonymi drzwiami do kibelka o rozmiarach 1m na 1,5 m i tam przymusowo trzeba oddawać nasienie bo nie mozna przywozić go z domu. (teraz podobno sie to juz zmieniło na tyle ze można nasienie oddać w dowolnym miejscu) ale nadal o takim pokoju jakie posiadaja normalne kliniki mozna pomarzyć.
    Obróbka nasienia odbywa sie w pomieszczeniu gdzie drzwi są otwarte non stop na korytarz a z drugiego pokoju pań pielęgniarek przedostaje sie dym tytoniowy bo kopci jedna z nich niemiłosiernie.
    Dodatkowo zabiegi sa wykonywane tak ze podaja na fotelu nasienie jednej pacjentce a potem nie czekaja te 10 min na zamkniecie szyjki tylko od razu każą przechodzic na leżankę obok osłoniętą parawanem i wchodzi druga pacjentka. Zabieg jest wykonywany przy poprzedniej, miałam raz okazję posłuchac jak odsysaja nadmiar sluzu tej po mnie itd. Wszystko co sie wiąże z zachowaniem intymności i przede wszystkim tajemnicy lekarskiej jest tam zupełnie nie przestrzegane"

NFZ oszacował koszt inseminacji na 86,89 zł.

http://www.nasz-bocian.pl/node/51517
    036.gif

stara.krycha, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze wam powiedziec ,ze jak moj m oddawał do badania to tam pena dyskrecja i luksus.Pokoj na koncu korytarza a dodatkowymi drzwiami i z zamkiem, mowil ze czerwone swiatło w pokoju bylo :) nie wiem po cholere ale bylo,tv i plyty oraz gazetki .Tak samo pilegniarki ,dyskretnie i szacunkiem dla pacjenta Byl w szoku ze tak dyskretnie i sprawnie to zalatwiaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:31

Bozia3, ola_35, stara.krycha, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG !!!!!

Przez co Ci ludzie przechodza !!! To sie w glowie nie miesci !!!

Przepraszam ale musialam sobie pokrzyczec.

Aasiula, stara.krycha, Sabina, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    morcia juz nie mierze, wymyslam :-)
    a plamienia dalej są

zaraz lece do fryzjera, a poźniej do garów, trza córci imprezke wyprawic :-)
    Efcia, uważaj na siebie <3

Aasiula lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opiszę Wam np. swoje wczorajsze popołudnie - zasuwaliśmy w pracy na maksa - bo po 15.00 juwenalia i trzeba było wszystko ogarnąć. Wyszłam z pracy wymęczona już i z synem pojechałam do marketów budowlanych - ponieważ dzień wcześniej on rozbił szybę z pleksi i trzeba odkupić. W żadnym markecie nie docinają, a cała kosztuje około 170 zł - trochę dużo. Po 2 godzinach odpuściliśmy i wróciłam do domu - tam szybko zrobiłam obiad - ryż zapiekany z jabłkami - no i po tym sprzątałam balkon - bo syn wyjeżdża na rajd harcerski i musiał przygotować gruby kij (1,60m) na ten wyjazd - miał on być okorowany - więc macie pojęcie co się działo. Dodatkowo miał mieć wypaloną na nim lilijkę, więc pobiegłam do warsztatu mojego brata po wypalarkę...Wróciłam - już nie zdązyłam zjesc, bo biegłam na wywiadówkę do mlodego - gdzie m.in. omawiałam z panią kwestię rozwalonej szyby pleksi....w międzyczasie musiałam zamienić samochody na parkingu - bo bliżej domu musiał zaparkować A. - gdyż on pojechał do mojej mamy po Kajtka - ja już nie zdążyłam...Wróciłam - zjadłam ryż z jabłkami i zorientowałam się, że od rana jest niewyciągnięte pranie, a A. nie ma już koszul do pracy przygotowanych, mlody na rajd nie spakowany, a Kajtek ryczy bo mu się jedynka wyżyna...:)
    No i się zrobiła 22.00 - jak ja mam żyć i jeszcze myśleć o kolejnym dziecku???

Aasiula, kkisia, Reni, stara.krycha, Sabina, peppapig, moremi, ComeToMeBaby, Dziobak, Arwena, caffe, ania.g, gosia7122, Mega, beates, Simba, gretka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Efcia, uważaj na siebie <3

Efcia a moze bys tak troszke zwolnila ???

Aasiula lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa razy doświadczenie z oddawaniem nasienia do badania. 13 lat temu wyglądało to podobnie, jak w opisie Renki. Przy Kajtku już zupełnie inaczej - pokój na końcu korytarza - klamka tylko od wewnątrz, w środku filmy, gazety, intymnie. Po wszystkim - nasienie oddaje się do małego okienka w tym pokoju. Nikt nie widzi osoby w środku - super

Zofia8, ola_35, stara.krycha, Reni, Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    opiszę Wam np. swoje wczorajsze popołudnie - zasuwaliśmy w pracy na maksa - bo po 15.00 juwenalia i trzeba było wszystko ogarnąć. Wyszłam z pracy wymęczona już i z synem pojechałam do marketów budowlanych - ponieważ dzień wcześniej on rozbił szybę z pleksi i trzeba odkupić. W żadnym markecie nie docinają, a cała kosztuje około 170 zł - trochę dużo. Po 2 godzinach odpuściliśmy i wróciłam do domu - tam szybko zrobiłam obiad - ryż zapiekany z jabłkami - no i po tym sprzątałam balkon - bo syn wyjeżdża na rajd harcerski i musiał przygotować gruby kij (1,60m) na ten wyjazd - miał on być okorowany - więc macie pojęcie co się działo. Dodatkowo miał mieć wypaloną na nim lilijkę, więc pobiegłam do warsztatu mojego brata po wypalarkę...Wróciłam - już nie zdązyłam zjesc, bo biegłam na wywiadówkę do mlodego - gdzie m.in. omawiałam z panią kwestię rozwalonej szyby pleksi....w międzyczasie musiałam zamienić samochody na parkingu - bo bliżej domu musiał zaparkować A. - gdyż on pojechał do mojej mamy po Kajtka - ja już nie zdążyłam...Wróciłam - zjadłam ryż z jabłkami i zorientowałam się, że od rana jest niewyciągnięte pranie, a A. nie ma już koszul do pracy przygotowanych, mlody na rajd nie spakowany, a Kajtek ryczy bo mu się jedynka wyżyna...:)

A ja zazdroszcze tego calego zamieszania...

BISCA, Bozia3, stara.krycha, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chuop jak oddawal "material", to opowiadal, ze 3/4 czasu, ktory spedzil w tym "pokoju" to procedura mycia i czysszczenia rak i .... rurki. Pokoj prawie sterylny, zlew, rozne srodki odkazajace, ktore mial stosowac w odpowiedniej kolejnosci wg dokladnej instrukcji. No romantycznie nie jest, ale dal rade. Powiedzial, ze myslal o moim tylku. Taaaaa ;)

Zofia8, stara.krycha, Aasiula, Sabina, peppapig, moremi, ComeToMeBaby, Dziobak, Krakonka, Arwena, kkisia, caffe, macduska, Mega, beates, Simba lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam takich facetow, co ida tam z otwarta przylbica. Uwazam, ze to cholernie meskie.

Bozia3, Reni, stara.krycha, Aasiula, Sabina, ComeToMeBaby, Dziobak, Krakonka, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyyy
    sorry, że powiem najprawdziejszom z prawd, ale sama sobie zasłużyłaś na taki los
    tak , tak i nie rób takich oczu i zbolałej miny
    i mam tu świdkowe, że mam racje!
    Tyle razy chciałam pomóc, tyle razy prosiłam, groziłam, to nie. Straszyłaś mnie mężowymi nożami.
    No chciałam zabrać Kajtka czy nie?
    słucham
    disappointed018.gif
    Bozia3 wrote:

stara.krycha, Bozia3, Sabina, ComeToMeBaby, BISCA, Dziobak, kkisia, caffe, Mega, Simba, gretka lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o Bozia..powiedz, że źle zrozumiałam O.o
    Bozia3 wrote:
    Ja miałam dwa razy doświadczenie z oddawaniem nasienia do badania.

Bozia3, stara.krycha, Aasiula, Zofia8, moremi, Krakonka, Arwena, kkisia, Mega, beates lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Podziwiam takich facetow, co ida tam z otwarta przylbica. Uwazam, ze to cholernie meskie.
    według mnie to raczej kwestia "chcenia" i determinacji w staraniach. Mój bardzo chciał mieć dziecko - robił wszystko o co prosiłam, czy mówiłam, że "dobrze by było" to i to...po prostu zwyczajnie mu zależało....

Reni, stara.krycha, Aasiula, ola_35, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, kkisia, caffe, macduska, Mega, Simba, gretka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, bo wolne. Oddawanie nasienia mowicie? No to u nas w klinice pelen ze tak powiem wypas, pokoj przyjemny, ale jak sie chce, to mozna i z domu przywiesc. No, za ta kase, co se licza, to i pielegniarke mogliby dorzucic ;-)

Aasiula, ola_35, moremi, ComeToMeBaby, kkisia, beates lubią tę wiadomość

‹‹ 9323 9324 9325 9326 9327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ