X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Podziele sie z Wami. U mnie przepieknie, choc zapowiadali, ze bedzie chmurzasto.
    a mnie też...:) a ja muszę posprzątać gruntownie łazienkę - a zamiast tego siedzę i piszę...:) bo tak pięknie za oknem...:)

Zofia8, Aasiula, kkisia, stara.krycha, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 dla sprawdzajacych bete, <3 poddajaych sie zabiegom

Chcialam Wam zameldowac, ze spalam od 20 do 6 rano. Huuuura ! Ale mam energii :-)

Jak porzadnie dmuchne, to u Was popoludniu slonce zaswieci ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:09

Bozia3, dorbie, Aasiula, BISCA, kkisia, stara.krycha, Magdala, moremi, ComeToMeBaby, Krakonka, Mega, gretka lubią tę wiadomość

Zofia8
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepło i słońce już idzie do Was , dzisiaj u mnie niebo bezchmurne i 19 st będzie, a więc u Was taka pogoda jutro. Ja dzisiaj jak w każdy piątek nie mam już siły na nic, nie chce mi się gadać , chodzić, nic .

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to porównaj to do mitologii - też bajki, a uczyć się trzeba, nie mówiąc już o większości lekturach - o bohaterach których musimy wiedzieć często więcej, niż o własnej rodzinie...co myślał, co chciał, o co mu chodziło - a przecież on nawet nigdy nie istniał....:)

Tak Boziu zgadzam się, i najlepsze że po 20 latach nauki nie pamięta się z tych lektur nic, nawet nie potrafi wymienić bohaterów (przynajmniej w moim wypadku kompletna amnezja), może dlatego , że j.polski mnie nigdy nie interesował. Ostatnio rozmawiałam z kimś o maturach i stwierdziłam , że kompletnie nie pamiętam swojej , ani o czym pisałam, ani jak zdawałam. Ot tyle mi zostało z tyle letniej nauki :-)

Bozia3, Aasiula, stara.krycha, moremi, ComeToMeBaby, dorbie, SolarPolar, gosia7122 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam dziś, że gdyby jakimś cudem udało mi się jeszcze zmajstrować Lenkę- to nie musiałabym - jak mamatrójki80 - zmieniać nicka - bo mam w nim cyfrę "3" - niech to będzie afirmacja na trójkę dzieci..:) choć taki zamysł przy zakładaniu nicka mi nie przyświecał....
    z drugiej strony - jak dziś testowałam i zobaczyłam jedną krechę - to jakiś rodzaj ulgi też poczułam - bo przecież ja już teraz ledwo zipie, a co dopiero jeszcze jedna ciąża - cierpię chyba na jakąś schizofrenię... - czy ktoś mnie zrozumie?

Reni, Aasiula, ola_35, Zofia8, BISCA, kkisia, stara.krycha, Sabina, Magdala, moremi, ComeToMeBaby, Krakonka, Arwena, megan8, caffe, macduska, ania.g, gosia7122, Mega, beates, Simba, gretka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

ja myślałam, że u mnie w szpitalu jest syf na sali a tu proszę..
    wpis stowarzyszenia "Nasz bocian"

Fragment historii jednej z pacjentek leczącej się w Poradni Leczenia Niepłodności w Kielcach przy ul. Prostej:

"warunki gdzie jest wykonywany zabieg jak i samo oddanie nasienia okropne. Mały korytarzyk z niewyciszonymi drzwiami do kibelka o rozmiarach 1m na 1,5 m i tam przymusowo trzeba oddawać nasienie bo nie mozna przywozić go z domu. (teraz podobno sie to juz zmieniło na tyle ze można nasienie oddać w dowolnym miejscu) ale nadal o takim pokoju jakie posiadaja normalne kliniki mozna pomarzyć.
    Obróbka nasienia odbywa sie w pomieszczeniu gdzie drzwi są otwarte non stop na korytarz a z drugiego pokoju pań pielęgniarek przedostaje sie dym tytoniowy bo kopci jedna z nich niemiłosiernie.
    Dodatkowo zabiegi sa wykonywane tak ze podaja na fotelu nasienie jednej pacjentce a potem nie czekaja te 10 min na zamkniecie szyjki tylko od razu każą przechodzic na leżankę obok osłoniętą parawanem i wchodzi druga pacjentka. Zabieg jest wykonywany przy poprzedniej, miałam raz okazję posłuchac jak odsysaja nadmiar sluzu tej po mnie itd. Wszystko co sie wiąże z zachowaniem intymności i przede wszystkim tajemnicy lekarskiej jest tam zupełnie nie przestrzegane"

NFZ oszacował koszt inseminacji na 86,89 zł.

http://www.nasz-bocian.pl/node/51517

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:22

stara.krycha, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dzień dobry

ja myślałam, że u mnie w szpitalu jest syf na sali a tu proszę..
    wpis stowarzyszenia "Nasz bocian"

Fragment historii jednej z pacjentek leczącej się w Poradni Leczenia Niepłodności w Kielcach przy ul. Prostej:

"warunki gdzie jest wykonywany zabieg jak i samo oddanie nasienia okropne. Mały korytarzyk z niewyciszonymi drzwiami do kibelka o rozmiarach 1m na 1,5 m i tam przymusowo trzeba oddawać nasienie bo nie mozna przywozić go z domu. (teraz podobno sie to juz zmieniło na tyle ze można nasienie oddać w dowolnym miejscu) ale nadal o takim pokoju jakie posiadaja normalne kliniki mozna pomarzyć.
    Obróbka nasienia odbywa sie w pomieszczeniu gdzie drzwi są otwarte non stop na korytarz a z drugiego pokoju pań pielęgniarek przedostaje sie dym tytoniowy bo kopci jedna z nich niemiłosiernie.
    Dodatkowo zabiegi sa wykonywane tak ze podaja na fotelu nasienie jednej pacjentce a potem nie czekaja te 10 min na zamkniecie szyjki tylko od razu każą przechodzic na leżankę obok osłoniętą parawanem i wchodzi druga pacjentka. Zabieg jest wykonywany przy poprzedniej, miałam raz okazję posłuchac jak odsysaja nadmiar sluzu tej po mnie itd. Wszystko co sie wiąże z zachowaniem intymności i przede wszystkim tajemnicy lekarskiej jest tam zupełnie nie przestrzegane"

NFZ oszacował koszt inseminacji na 86,89 zł.

http://www.nasz-bocian.pl/node/51517
    036.gif

stara.krycha, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze wam powiedziec ,ze jak moj m oddawał do badania to tam pena dyskrecja i luksus.Pokoj na koncu korytarza a dodatkowymi drzwiami i z zamkiem, mowil ze czerwone swiatło w pokoju bylo :) nie wiem po cholere ale bylo,tv i plyty oraz gazetki .Tak samo pilegniarki ,dyskretnie i szacunkiem dla pacjenta Byl w szoku ze tak dyskretnie i sprawnie to zalatwiaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:31

Bozia3, ola_35, stara.krycha, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG !!!!!

Przez co Ci ludzie przechodza !!! To sie w glowie nie miesci !!!

Przepraszam ale musialam sobie pokrzyczec.

Aasiula, stara.krycha, Sabina, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    morcia juz nie mierze, wymyslam :-)
    a plamienia dalej są

zaraz lece do fryzjera, a poźniej do garów, trza córci imprezke wyprawic :-)
    Efcia, uważaj na siebie <3

Aasiula lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opiszę Wam np. swoje wczorajsze popołudnie - zasuwaliśmy w pracy na maksa - bo po 15.00 juwenalia i trzeba było wszystko ogarnąć. Wyszłam z pracy wymęczona już i z synem pojechałam do marketów budowlanych - ponieważ dzień wcześniej on rozbił szybę z pleksi i trzeba odkupić. W żadnym markecie nie docinają, a cała kosztuje około 170 zł - trochę dużo. Po 2 godzinach odpuściliśmy i wróciłam do domu - tam szybko zrobiłam obiad - ryż zapiekany z jabłkami - no i po tym sprzątałam balkon - bo syn wyjeżdża na rajd harcerski i musiał przygotować gruby kij (1,60m) na ten wyjazd - miał on być okorowany - więc macie pojęcie co się działo. Dodatkowo miał mieć wypaloną na nim lilijkę, więc pobiegłam do warsztatu mojego brata po wypalarkę...Wróciłam - już nie zdązyłam zjesc, bo biegłam na wywiadówkę do mlodego - gdzie m.in. omawiałam z panią kwestię rozwalonej szyby pleksi....w międzyczasie musiałam zamienić samochody na parkingu - bo bliżej domu musiał zaparkować A. - gdyż on pojechał do mojej mamy po Kajtka - ja już nie zdążyłam...Wróciłam - zjadłam ryż z jabłkami i zorientowałam się, że od rana jest niewyciągnięte pranie, a A. nie ma już koszul do pracy przygotowanych, mlody na rajd nie spakowany, a Kajtek ryczy bo mu się jedynka wyżyna...:)
    No i się zrobiła 22.00 - jak ja mam żyć i jeszcze myśleć o kolejnym dziecku???

Aasiula, kkisia, Reni, stara.krycha, Sabina, peppapig, moremi, ComeToMeBaby, Dziobak, Arwena, caffe, ania.g, gosia7122, Mega, beates, Simba, gretka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Efcia, uważaj na siebie <3

Efcia a moze bys tak troszke zwolnila ???

Aasiula lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa razy doświadczenie z oddawaniem nasienia do badania. 13 lat temu wyglądało to podobnie, jak w opisie Renki. Przy Kajtku już zupełnie inaczej - pokój na końcu korytarza - klamka tylko od wewnątrz, w środku filmy, gazety, intymnie. Po wszystkim - nasienie oddaje się do małego okienka w tym pokoju. Nikt nie widzi osoby w środku - super

Zofia8, ola_35, stara.krycha, Reni, Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    opiszę Wam np. swoje wczorajsze popołudnie - zasuwaliśmy w pracy na maksa - bo po 15.00 juwenalia i trzeba było wszystko ogarnąć. Wyszłam z pracy wymęczona już i z synem pojechałam do marketów budowlanych - ponieważ dzień wcześniej on rozbił szybę z pleksi i trzeba odkupić. W żadnym markecie nie docinają, a cała kosztuje około 170 zł - trochę dużo. Po 2 godzinach odpuściliśmy i wróciłam do domu - tam szybko zrobiłam obiad - ryż zapiekany z jabłkami - no i po tym sprzątałam balkon - bo syn wyjeżdża na rajd harcerski i musiał przygotować gruby kij (1,60m) na ten wyjazd - miał on być okorowany - więc macie pojęcie co się działo. Dodatkowo miał mieć wypaloną na nim lilijkę, więc pobiegłam do warsztatu mojego brata po wypalarkę...Wróciłam - już nie zdązyłam zjesc, bo biegłam na wywiadówkę do mlodego - gdzie m.in. omawiałam z panią kwestię rozwalonej szyby pleksi....w międzyczasie musiałam zamienić samochody na parkingu - bo bliżej domu musiał zaparkować A. - gdyż on pojechał do mojej mamy po Kajtka - ja już nie zdążyłam...Wróciłam - zjadłam ryż z jabłkami i zorientowałam się, że od rana jest niewyciągnięte pranie, a A. nie ma już koszul do pracy przygotowanych, mlody na rajd nie spakowany, a Kajtek ryczy bo mu się jedynka wyżyna...:)

A ja zazdroszcze tego calego zamieszania...

BISCA, Bozia3, stara.krycha, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chuop jak oddawal "material", to opowiadal, ze 3/4 czasu, ktory spedzil w tym "pokoju" to procedura mycia i czysszczenia rak i .... rurki. Pokoj prawie sterylny, zlew, rozne srodki odkazajace, ktore mial stosowac w odpowiedniej kolejnosci wg dokladnej instrukcji. No romantycznie nie jest, ale dal rade. Powiedzial, ze myslal o moim tylku. Taaaaa ;)

Zofia8, stara.krycha, Aasiula, Sabina, peppapig, moremi, ComeToMeBaby, Dziobak, Krakonka, Arwena, kkisia, caffe, macduska, Mega, beates, Simba lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam takich facetow, co ida tam z otwarta przylbica. Uwazam, ze to cholernie meskie.

Bozia3, Reni, stara.krycha, Aasiula, Sabina, ComeToMeBaby, Dziobak, Krakonka, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyyy
    sorry, że powiem najprawdziejszom z prawd, ale sama sobie zasłużyłaś na taki los
    tak , tak i nie rób takich oczu i zbolałej miny
    i mam tu świdkowe, że mam racje!
    Tyle razy chciałam pomóc, tyle razy prosiłam, groziłam, to nie. Straszyłaś mnie mężowymi nożami.
    No chciałam zabrać Kajtka czy nie?
    słucham
    disappointed018.gif
    Bozia3 wrote:

stara.krycha, Bozia3, Sabina, ComeToMeBaby, BISCA, Dziobak, kkisia, caffe, Mega, Simba, gretka lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o Bozia..powiedz, że źle zrozumiałam O.o
    Bozia3 wrote:
    Ja miałam dwa razy doświadczenie z oddawaniem nasienia do badania.

Bozia3, stara.krycha, Aasiula, Zofia8, moremi, Krakonka, Arwena, kkisia, Mega, beates lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Podziwiam takich facetow, co ida tam z otwarta przylbica. Uwazam, ze to cholernie meskie.
    według mnie to raczej kwestia "chcenia" i determinacji w staraniach. Mój bardzo chciał mieć dziecko - robił wszystko o co prosiłam, czy mówiłam, że "dobrze by było" to i to...po prostu zwyczajnie mu zależało....

Reni, stara.krycha, Aasiula, ola_35, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, kkisia, caffe, macduska, Mega, Simba, gretka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, bo wolne. Oddawanie nasienia mowicie? No to u nas w klinice pelen ze tak powiem wypas, pokoj przyjemny, ale jak sie chce, to mozna i z domu przywiesc. No, za ta kase, co se licza, to i pielegniarke mogliby dorzucic ;-)

Aasiula, ola_35, moremi, ComeToMeBaby, kkisia, beates lubią tę wiadomość

‹‹ 9323 9324 9325 9326 9327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ