WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ucichło myślałam, że mi nie odświeża
    To dobrej nocy slash daj znać co tam..

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam ze mi nie odswieza :)
    Chociaz glowna strona forum nadal zamrozona

Reni, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash a tak z ciekawości..co pokazuje Ci detektor ciąży?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    no i dopchałam się na usg
    nie wiem czy się cieszyć czy martwić
    okazuje się że mam jajo 18mm w lewym jajniku, chyba pozostałość, gin mówi że POWINNO się wchłonąć :(
    gdy powiedziałam o bolesnej owulacji to powiedział że mogły być wielkie tamte jaja, może za wielkie :(
    no i jakaś taka zdołowana jestem
    jedyny plus to że endometrium mam 8,5 czyli genialne jak u mnie i przy Clo, bo miewałam na tym etapie 6-7mm

normalnie jajka mi opadły :(
    Lucky no ale skąd wzrost tempki? Jakieś może inne jajo jednak dojrzało....bądź dobrej myśli... ja mam USG po CLo w czwartek to też się dowiem co tam u mnie dojrzewa lub nie...

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 sierpnia wyruszamy w drogę, teraz walczę z nagromadzonymi, rzeczami i płaczę nad bezsensownie wydaną kasą na nikomu niepotrzebne rzeczy. Kiedy będę w Polsce nie wiem bo droga daleka a wiele miejsc do zobaczenia.

Bursztyn wrote:
    Bardzo mocno trzymam kciuki i wierze ze Ci sie uda
    Wiesz juz kiedy wracasz do W-wy?

Lucky, grosza, Reni, Bursztyn, inessa, angela, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno estradiol za niski - będzie trzeba go trochę dorzucić do "diety ". FSH cudownie młode!!!!!

Bozia3 wrote:
    dziewczynki odebrałam wyniki z 3 dc i już nie pamiętam jaki to miał być stosunek do czegoś....żeby było dobrze, jeśłi to nie problem to proszę o interpetację - wszystkie są w normie według podanych norm..ale nie wiem, czy to dobre wyniki

FSH - 4,85 (3,50-12,50 norma)
    Lh - 6,12 (2,40-12,60)
    Estradiol - 126,00 (90,00-715,00)

Idę teraz fikać na rower....a potem tu luknę :)
    Dzięki z góry

Lucky, Bursztyn, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2013, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc , wlasnie wrocilismy z urlopu, bylo super ale za krotko :( niestety co dobre to sie szybko konczy. Serduszkowac nam sie nie udalo bo corka. zasypiala jako ostatnia, no coz trudno, bedziemy sie starac w sierpniu. Slash trzymam kciuki!!!!! Tesknilam za wami dziewczynki!!!

Lucky, Reni, Bursztyn, inessa, angela, Panda, megan8, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta. To moje mierzenie temp chyba jest do dupy. Budzę się ostatnio 2 godz wcześniej (dzisiaj o 4 rano 36,2) i potem tak dosypiam, przewracam się z boku na bok. Potem zmierzyłam normalnie o 6 i temp 36,5
    Jakby tak popatrzeć na tą z 4 rano to lipa nawet przy braniu dupka.
    Martwić się tą godz. 4?
    I czy temp otoczenia też ma wpływ na tempke? W sensie czy jak czlowiek zmarznie i ogolnie jest chłodno w domku to może obniżyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 06:26

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    No wlasnie chyba wychlodzenie ma wplyw
    Tak samo jakbys mierzyla po wyjsciu spod prysznica

Z jednej strony powinnas olac te z godz 4 ale z drugiej to ten nastepny pomiar nie jest do konca prawidlowy bo powinien byc po 'conajmniej czterech godzinach nieprzerwanego SNU'

Nie wiem, moze ktoras z dziewczyn wie co doradzic

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Slash ?
    Czekam z niecierpliwoscia podobna do oczekiwania na nastepce tronu w UK

slash, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, ja rowniez na urlopie wiec malo sie udzielam ale podczytuje. Czekam na info od Slash trzymajac kciuki!! Reni, co do temp zewnetrznej otoczenia to wiem ze na pewno ma wplyw na mierzenie pod pacha dlatego nie powinno sie tam mierzyc tylko w jamach ciała, i tak na zdrowy rozum to moim zdaniem temp otoczenia nawet przy mierzeniu w jamie ciala ma wplyw na nasza tempke. A tak w ogole Reni co Ty tu robisz o 7 godz rano na urlopie?! Ja ide spac dalej...jestem w gorach i troche sie wczoraj przeforsowalam, chociaż i tak w planach byla jazda rowerem ktora wybilyscie mi z glowy...i dobrze! Pa pa milego dnia

caffe, inessa, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie i d.... :(
    Niestety :( jedna gruba krecha tak wyraźna że wyrażniejszej nie widziałam. Szukałam cienia cienia drugiej - bez skutku. Wymiękam, ten stres nie dla mnie.
    Reni ja tez się od kilku nocy budzę, dzis obudziłam sie o 5.10 i juz nie mogłam zasnąc to zmierzyłam tempkę i poszłam sikać.
    Ja mysle ze te zaburzenia snu wynikają ze stresu.

Detektor? przestaję mu ufać. Nie ufałam mu zbyt bardzo ale jednak sugerowałam się nim. Tak pokazuje detektor:
    suma punktów 28/100
    czas współzycia - bardzo dobry
    poztywny test 68%

Dziewczyny mam dwie mysli:
    1. Odpuszczam i niech się dzieje co chce, bo zbyt duzo sił mnie to kosztuje.
    2. Zaczynam męczyc na sobie badania, wymuszac na ginie itd te bardziej konkretne jak np hsg. Ale nie wiem czy wystarczy mi sił na to wszystko.

Czekamy jeszcze na wyniki M, pewnie wtedy podejmiemy decyzję co robić.
    Jednak uwierzcie mi mam wszystkiego dość.... dół totalny, nie wiem jak wytrzymam dziś w pracy.

DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM RAZEM I KAZDEJ Z OSOBNA ZA WSPARCIE I DOBRE SŁOWO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 09:12

Bursztyn, caffe, inessa, Lucky, Olena, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie i d.... :(
    Niestety :( jedna gruba krecha tak wyraźna że wyrażniejszej nie widziałam. Szukałam cienia cienia drugiej - bez skutku. Wymiękam, ten stres nie dla mnie.
    Reni ja tez się od kilku nocy budzę, dzis obudziłam sie o 5.10 i juz nie mogłam zasnąc to zmierzyłam tempkę i poszłam sikać.
    Ja mysle ze te zaburzenia snu wynikają ze stresu.

Detektor? przestaję mu ufać. Nie ufałam mu zbyt bardzo ale jednak sugerowałam się nim. Tak pokazuje detektor:
    suma punktów 28/100
    czas współzycia - bardzo dobry
    poztywny test 68%

Dziewczyny mam dwie mysli:
    1. Odpuszczam i niech się dzieje co chce, bo zbyt duzo sił mnie to kosztuje.
    2. Zaczynam męczyc na sobie badania, wymuszac na ginie itd te bardziej konkretne jak np hsg. Ale nie wiem czy wystarczy mi sił na to wszystko.

Czekamy jeszcze na wyniki męża, pewnie wtedy podejmę decyzję co robić.
    Jednak uwierzcie mi mam wszystkiego dość.... dół totalny, nie wiem jak wytrzymam dziś w pracy.

DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM RAZEM I KAZDEJ Z OSOBNA ZA WSPARCIE I DOBRE SŁOWO.
    slash nie odpuszczaj...przecież starasz się nie tak długo znowu. Porób spokojnie wszystkie badania i daj sobie czas..Może trzeba podrasować męża - wszystko się okaże, a Ty tym czasem możesz poznawać coraz lepiej siebie..Detektor ciąży powiedział CI całą prawdę- więc o co się na niego złościsz? Współżyłaś w dobrym czasie i gdybyś była w ciąży - to na 68 test wyszedłby pozytywny..więc wszystko się zgadza.
    A może poczekaj jeszcze z tym cyklem, może za wcześnie na test?

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Na pewno estradiol za niski - będzie trzeba go trochę dorzucić do "diety ". FSH cudownie młode!!!!!
    Dzięki Polarku :)

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash! Ja przez ciebie juz nie zasnelam i muszę przyznać ze tez mam teraz problemy ze spaniem. Budze sie nad ranem i chce mierzyc temp. Zamiast sie wysypiac na urlopie to człowiek ma stres czy rosnie czy spada....Kochana a moze za wcześnie na test??? Mi w ostatniej ciazy sikany w ogole nie wychodzil ale ze spozniala mi sie @ wiec zrobilam bete. PoczEkaj moze kilka dni i powtorz test. Nie pamietam przepraszam ale czy ty sie dlugo juz starasz, bo wyadaje mi sie ze nie...wiec nie zalamuj sie tylko trzeba moze isc w kierunku jakus badan...glowa do gory!

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - jaki jest dobry poziom estradiolu i co się zażywa, żeby go podnieść?

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczyny.
    Na kims/czyms muszę złość wyładować - wypadło na detektor :)

Długo i nie długo, ale licząc czasowo to zaraz będzie rok
    Więc u nas rok regularnego wspołzycia - nie istnieje, gdyby zaliczac kazdy cykl zajełoby to 2 lata. A przeciez nie mam juz 20 paru lat.
    A najbardziej co mnie wkurza Pytania tych wielce zainteresowanych znajomych, typu: jestes w ciąży, a co wy się nie staracie, kiedy planujecie, itd itp.
    I to pytania nie są od przyjaciół tylko własnie od potencjalnych znajomych. Nie wiem czy to ciekawość czy wścibianie nosa.

Muszę sobie pogadać dzisiaj i wyładować smutek i złość, przepraszam że u Was, ale oprócz M, to tylko wy mnie zrozumiecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2013, 21:26

Bursztyn, caffe, inessa, angela, Lucky, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Slash! Ja przez ciebie juz nie zasnelam i muszę przyznać ze tez mam teraz problemy ze spaniem. Budze sie nad ranem i chce mierzyc temp. Zamiast sie wysypiac na urlopie to człowiek ma stres czy rosnie czy spada....Kochana a moze za wcześnie na test??? Mi w ostatniej ciazy sikany w ogole nie wychodzil ale ze spozniala mi sie @ wiec zrobilam bete. PoczEkaj moze kilka dni i powtorz test. Nie pamietam przepraszam ale czy ty sie dlugo juz starasz, bo wyadaje mi sie ze nie...wiec nie zalamuj sie tylko trzeba moze isc w kierunku jakus badan...glowa do gory!

Violu, sama widzisz ze to podswiadomie stres działa.
    Nie będę już raczej robiła żadnego testu, czekam na @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 09:06

Bursztyn, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Gdzie Slash ?
    Czekam z niecierpliwoscia podobna do oczekiwania na nastepce tronu w UK
    No no Lucky, az tak nie myślałam.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki

Burza z piorunami, zaczela sie juz w nocy. A, niech lleje, nie bedzie mnie kusilo zeby z domu wychodzic i moze zajme sie wkoncu prezentacja.

SLASH, kiedy masz termin @ ? Z testami roznie bywa, czasem dlugo nic nie pokazuja a potem- niespodzianka. Dobry pomysl, poczekaj do @ i jesli sie nie pojawi wtedy zatestuj. Przesylam pozytywne mysli.

caffe, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ