WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Slash mocno wspieram i od rana bieglam do pracy zeby zobaczyc jak tam twoj tescik...jeszcze nic straconego moze tempka pojdzie w gore, nigdy nic nie wiadomo

Trzymam kciuki :)
    Ojej nie biegaj tak :) Dziękuje za wsparcie.

caffe, inessa lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Slash, przytulam <3 <3 <3

Dziewczyny już wiele Ci napisały i się z tym zgadzam. To jeszcze nie koniec świata, a póki nadzieja i możliwości są, to jeszcze wiele się może wydarzyć :)
    Dziękuję Caffe.

Tak to racja nadzieja jest zawsze, ale muszę porobić te badania żeby miec pewnośc. HSG muszę chyba zrobić. Ale prywatnie to podobno bardzo drogo.

Lucky, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Angela, Inessa. Wszystkim Wam dziękuję za słowa otuchy i wsparcia.
    Tak wiem wiem, że z każdym upadkiem trzeba się podnieśc i być jeszcze silniejszym Pewnie upłynie troszkę łez i czasu i postaram się znów być silna.
    Dziewczyny dziękuję Wam za to że jesteście.
    Mówią że jak rozmawia się przez internet to nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie. to prawda, ale tak wspaniałych dziewczyn to ja jeszcze nigdy nie spotkałam.

caffe, Kasik303, Olena, Bursztyn, inessa, megan8, gosia7122, polarmiś, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Co jak co, ale nie jest możliwe żeby wstawać zawsze o tej samej porze :) stąd te "kalkulacje" :)
    Ja to już działam jak automat....Codziennie budzik dzwoni o 6 rano....na ślepo termometr sobie wpycham...:) Potem wyciągam, parę razy z nim zasnęłam...i już i śpię dalej w zależności od danego dnia....

caffe, Kasik303, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynie ja nie czekałam na następcę tronu, bo to ani mój kraj, ani moja królowa, ani nawet moja siostra nie była na tej porodówce. Po prostu obserwowałam rosnące napięcie i te tłumy oszalałe i pomyślałam, że to nasze wspólne dojrzewanie do dzisiejszego poranka i testu Slash przypomina to nakręcanie się Brytyjczyków na poród Kate.
    Stanowczo bardziej obchodzi mnie sukces każdej z Was!
    i za każdą z Was trzymam kciuki

caffe, Kasik303, Olena, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, chociaż wszystko jeszcze możliwe, rozumiem Twój ból i rozpacz i zawód. Wypłacz się a potem ustal plan działania, bo na pewno możesz coś jeszcze zrobić żeby Wam pomóc w osiągnięciu celu.
    Przytulam Cię mocno!

caffe, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odpuściłam sobie myślenie o testach, odpuszczam ten cykl
    martwię się tylko żeby się to jajo wchłonęło i żeby się jakaś torbiel nie zrobiła
    następny miesiąc mamy wyjazdowy, więc nie będzie jak robić monitoringu, więc chyba odpuszczę Clo :( no bo będę się bała teraz że mi niewiadomo co narośnie bez kontroli

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i Hsg zdecydowanie w sierpniu lub wrześniu, najpóźniej w październiku, więc jestem Slash z Tobą

nie masz szans na HSG na NFZ? Mnie gin powiedział że od ręki da skierowanie

Kasik303, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slsh, ja juz zrobilam wszystkie badanie hormonalne i teraz wlasnie mi ewentualnie zostalo hsg, nie mieszkam w Polsce ale jak bym to robila to tylko w Polsce, i niby mam zrobic w sierpniu i kosztuje to 400zl, ale mocno sie zastanawiam nad tym bo slyszalam ze jest to bolesny zabieg i szczerze nie wiem czy zdecyduje sie. Prgane miec dziecko ale wszystkie sygnaly jakie dostaje mowia mi ze cos nie bardzo... nie chce sfiksowac i tylko zyc tymi wykresami i testami, a tak wlasnie ostatnio jest
    Kurde chcialabym znowu sie cieszyc i tak bezstresowo zyc jak wczesniej...

slash wrote:
    Dziękuję Caffe.

Tak to racja nadzieja jest zawsze, ale muszę porobić te badania żeby miec pewnośc. HSG muszę chyba zrobić. Ale prywatnie to podobno bardzo drogo.

Bursztyn, inessa, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja to już działam jak automat....Codziennie budzik dzwoni o 6 rano....na ślepo termometr sobie wpycham...:) Potem wyciągam, parę razy z nim zasnęłam...i już i śpię dalej w zależności od danego dnia....
    dobre :) o 6 to mnie tylko budzik jest w stanie obudzić :P

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Bursztynie ja nie czekałam na następcę tronu, bo to ani mój kraj, ani moja królowa, ani nawet moja siostra nie była na tej porodówce. Po prostu obserwowałam rosnące napięcie i te tłumy oszalałe i pomyślałam, że to nasze wspólne dojrzewanie do dzisiejszego poranka i testu Slash przypomina to nakręcanie się Brytyjczyków na poród Kate.
    Stanowczo bardziej obchodzi mnie sukces każdej z Was!
    i za każdą z Was trzymam kciuki
    Lucky, wiem wiem :) tez chodzilo mi o to ze ludzie w Uk rzeczywiscie szaleja i ja tego szalenstwa nie rozumiem. To co tu sie dzieje jest niczym nieuzasadnionym przegieciem, to jest wrecz meczace.

caffe, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam gina o HSG na nfz. Tez czytałam ze jest bolesne. ale są tez rózne opinie, ze nie jest az tak zle. A podobno wiele kobietom po tym udaje się zajsć w ciąże, może wówczas coś tam zostaje przetkane.
    Wizytę u gina mam 7 sierpnia, więc będe pytac.

caffe, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Zapytam gina o HSG na nfz. Tez czytałam ze jest bolesne. ale są tez rózne opinie, ze nie jest az tak zle. A podobno wiele kobietom po tym udaje się zajsć w ciąże, może wówczas coś tam zostaje przetkane.
    Slash, a u Ciebie jest konieczność robienia takiego badania? Masz to stwierdzone?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Grosza robila to badanie i chyba mowila ze jest do przejscia. Grosza, czytasz nas? :)
    Moja kolezanka tutaj w UK tez robila i powiedziala ze zbyt przyjemne nie jest ale dalo sie wytrzymac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 12:39

caffe, Lucky, Kasik303, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Lucky, wiem wiem :) tez chodzilo mi o to ze ludzie w Uk rzeczywiscie szaleja i ja tego szalenstwa nie rozumiem. To co tu sie dzieje jest niczym nieuzasadnionym przegieciem, to jest wrecz meczace.
    Bursztyn, nie rozumiesz tego bo nie zostałaś tam wychowana (chyba, że się mylę)i po prostu inaczej to postrzegasz :)

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli kobieta ma wszystkie hormony ok, facet rowniez to nastepnym badaniem jest wlasnie hsg, i nie ma tu znaczenia czy sie rodzilo czy nie, lekarz mi mowil ze kobiety czasami nie wiedza i nie czuja ze maja niedrozne jajowody, wiec warto sobie zrobic

caffe wrote:
    Slash, a u Ciebie jest konieczność robienia takiego badania? Masz to stwierdzone?

Bursztyn, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bursztyn, nie rozumiesz tego bo nie zostałaś tam wychowana (chyba, że się mylę)i po prostu inaczej to postrzegasz :)
    no byc moze.... chociaz chyba nie potrafie za bardzo przezywac jesli nie jestem z kims jakos tam emocjonalnie zwiazana. A nie jestem jesli z dana osoba nie mialam zadnego osobistego kontaktu (w jakiejkolwiek formie).

inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gin powiedział to co pisze Kasik, i jeszcze że wszystkie stany zapalne w obrębie miednicy mają wplyw na drożność, a ja miałam zapalenie przydatków, zapalenie pęcherza moczowego i coś tam jeszcze, no nie wiem czy pęcherz ma wpływ, ale mówił że wszystkie stany zapalne

poporodowo to może też dojść do zatkania ze względu na cc i przeniesienie się endometrium, czy innych komórek- nie znam się ale ładnie to tłumaczył, czyli że po CC (cesarce) HSg też jest wskazane

czytałam opisy wielu dziewczyn i po pierwsze ważne by jeśli nie aplikują w szpitalu środków przeciwbólowych (trzeba spytać, może być kroplówka) to trzeba przed zabiegiem wziąć 2-3 tabletki mocnego znieczulacza
    po drugie zabieg MOŻE być bolesny tylko wtedy gdy jajowód jest niedrożny i jest udrażniany

do mnie przemawiają opisy w których masa dziewczyn poświadcza że w cyklu po HSG lub nawet w tym samym co był zabieg, udało im się zajść w ciąze mimo wczesniejszych licznych nieudanych prób

czasem leczymy wszystko, a normalnie rurka jest zatkana i nie ma opcji by się udało

inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no byc moze.... chociaz chyba nie potrafie za bardzo przezywac jesli nie jestem z kims jakos tam emocjonalnie zwiazana. A nie jestem jesli z dana osoba nie mialam zadnego osobistego kontaktu (w jakiejkolwiek formie).
    Rozumiem :) mnie chodziły tylko o ich postrzeganie sprawy jako ludzi zakorzenionych tam :)

inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lucky to prawda, czesto dziewczyny sugeruja sie tym ze skoro maja juz dziecko to to ich nie dotyczy, a to nieprawda.
    A przede wszystkim badanie to jest wskazane u kobiet ktore mialy jakiekolwiek zabiegi tzn..w okolicach jamy brzusznej, po poronieniach, stany zapalne itp...
    Lucky wrote:
    mnie gin powiedział to co pisze Kasik, i jeszcze że wszystkie stany zapalne w obrębie miednicy mają wplyw na drożność, a ja miałam zapalenie przydatków, zapalenie pęcherza moczowego i coś tam jeszcze, no nie wiem czy pęcherz ma wpływ, ale mówił że wszystkie stany zapalne

poporodowo to może też dojść do zatkania ze względu na cc i przeniesienie się endometrium, czy innych komórek- nie znam się ale ładnie to tłumaczył, czyli że po CC (cesarce) HSg też jest wskazane

czytałam opisy wielu dziewczyn i po pierwsze ważne by jeśli nie aplikują w szpitalu środków przeciwbólowych (trzeba spytać, może być kroplówka) to trzeba przed zabiegiem wziąć 2-3 tabletki mocnego znieczulacza
    po drugie zabieg MOŻE być bolesny tylko wtedy gdy jajowód jest niedrożny i jest udrażniany

do mnie przemawiają opisy w których masa dziewczyn poświadcza że w cyklu po HSG lub nawet w tym samym co był zabieg, udało im się zajść w ciąze mimo wczesniejszych licznych nieudanych prób

czasem leczymy wszystko, a normalnie rurka jest zatkana i nie ma opcji by się udało

inessa, Lucky, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ