X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Jezeli kobieta ma wszystkie hormony ok, facet rowniez to nastepnym badaniem jest wlasnie hsg, i nie ma tu znaczenia czy sie rodzilo czy nie, lekarz mi mowil ze kobiety czasami nie wiedza i nie czuja ze maja niedrozne jajowody, wiec warto sobie zrobic
    Mnie chodziło własnie o wskazania do przeprowadzenia takiego zabiegu, a nie o sam zabieg

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się boicie a macie troche kasy Bozia zresztą moze sprawdzić, w Ludwinie w Krakowie robią nowoczesne badanie lepsze niż hsg a podobnie działające a nazywa się HYFOSY mozecie wejść na strone Ludwin& Ludwin i tam jest opisane to badanie :D

Lucky, Kasik303, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny jak się boicie a macie troche kasy Bozia zresztą moze sprawdzić, w Ludwinie w Krakowie robią nowoczesne badanie lepsze niż hsg a podobnie działające a nazywa się HYFOSY mozecie wejść na strone Ludwin& Ludwin i tam jest opisane to badanie :D

zerknęłam, ciekawe, no i ciekawe ile kosztuje
    spytam gin czy warto o tym myśleć (dojazd i koszt zabiegu) czy to może być lepsze od zwykłego hsg, które ma mi zrobić super doświadczony lekarz w naszym szpitalu
    czasem warto dopłacić, czasami nie jest to niezbędne by osiągnąć ten sam cel

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    900 to kosztuje bo wlasnie zadzwonilam, obydwa hsg dwoma metodami tyle samo, tyle ze trzeba wczesniej przyjechac na wizyte kontrolna

Lucky wrote:
    zerknęłam, ciekawe, no i ciekawe ile kosztuje
    spytam gin czy warto o tym myśleć (dojazd i koszt zabiegu) czy to może być lepsze od zwykłego hsg, które ma mi zrobić super doświadczony lekarz w naszym szpitalu
    czasem warto dopłacić, czasami nie jest to niezbędne by osiągnąć ten sam cel

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

mam nadzieję ze jeszcze o mnie pamiętacie !?

slash głowa do góry ,cyc do przodu ,ja się staram ,właśnie w sierpniu będzie dwa lata :O

muszę się pochwalić moja bratanica jest PANIĄ MAGISTER -WCZORAJ SIĘ OBRONIŁA NA 4+ (Łobuziara okłamała ze w środę się brani) :D

bursztynku trzymam kciuki 26.o7 :)

a my byliśmy wczoraj z synem w Krakowie i na wystawie ciał HUMAN BODY -- coś niesamowitego ,po obejrzeniu tej wystawy człowiek inaczej patrzy na swoje ciało.Były nawet płody,szokujące to ale ciekawe.Polecam

syn już pojechał ,był trzy dni ...

buziaki :*

inessa, Olena, Bursztyn, Lucky, megan8, polarmiś, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bardzo gorąco ufff...

a wczoraj w Krokowie multum turystów :O

inessa, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    tak i podobno jest bezbolesne...będę u ginki w czwartek, jeśli któraś chce to mogę dopytac o cos

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witak Samirka, pewnie ze Cię pamieamy. Fajnie że jestes.

Co do niedrożności jajowodów, nie u mnie nie zostało to stwierdzone.
    W sumie to nie wiem na jakiej podstawie się to stwierdza, myslałam ze własnie na podstawie hsg.
    Ja w sumie to narazie tak gdybam sobie.
    Jak chciałam zeby mi przepisała skierowanie na hormony to powiedziała że jeszcze nie czas, bo za krótko się staramy. Teraz zmieniłam gina, pojde drugi raz w sierpniu, będe juz miała wyniki M.
    To może ta mi da skierowanie na zbadanie hormonów.

Sama zrobiłam badania kilku hormonów na własną rękę, wiem ze to za mało i ze to nic nie oznacza, bo pewnie niektore nie w tym dniu cyklu, ale wyniki był w normie.
    W przyszłym tyg wyniki badania M. Więc zobaczymy co wyjdzie. Póki co czytam sporo i słucham Waszych doświadczeń, żebym była mądrzejsza przy następnej wizycie u gin.

inessa, caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest dziewczyna co miała robione to badanie i mówi, że jest bardzo zadowolona jest dokłodniejsze od hsg i nie boli i sie śmiała,że dfostaje sie piekne zdjecie z badania :)

caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Tu jest dziewczyna co miała robione to badanie i mówi, że jest bardzo zadowolona jest dokłodniejsze od hsg i nie boli i sie śmiała,że dfostaje sie piekne zdjecie z badania :)
    Ale kiedy są wskazania do takiego badania? Robi się je, kiedy inne badania sa ok i nie zachodzi się w ciążę? Czy są jakieś objawy tej przypadłości?

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykres dorki 18dpo zielone wiec slash nie ma co się spieszyć czekamy do dnia @

inessa, Kasik303, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witajcie :)

mam nadzieję ze jeszcze o mnie pamiętacie !?

slash głowa do góry ,cyc do przodu ,ja się staram ,właśnie w sierpniu będzie dwa lata :O

muszę się pochwalić moja bratanica jest PANIĄ MAGISTER -WCZORAJ SIĘ OBRONIŁA NA 4+ (Łobuziara okłamała ze w środę się brani) :D

bursztynku trzymam kciuki 26.o7 :)

a my byliśmy wczoraj z synem w Krakowie i na wystawie ciał HUMAN BODY -- coś niesamowitego ,po obejrzeniu tej wystawy człowiek inaczej patrzy na swoje ciało.Były nawet płody,szokujące to ale ciekawe.Polecam

syn już pojechał ,był trzy dni ...

buziaki :*
    Samirko, dziekuje :)
    Nawet ostatnio o Tobie myslalam, jak Ci czas uplywa na urlopie.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie od czego to zależy? Dlaczego lekarze od razu nie kierują?
    I czy badanie na drożność jest razem z udraznianiem? Bo spotkałam się z tym, że to dwa różne zabiegi i dodatkowo płatne

inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ale kiedy są wskazania do takiego badania? Robi się je, kiedy inne badania sa ok i nie zachodzi się w ciążę? Czy są jakieś objawy tej przypadłości?
    No mnie też to właśnie ciekawi :) Bo to, że można robić badanie, to wiadomo, jak się człowiek uprze to wszystko zrobi. Tylko chodzi o te wskazania właśnie :)

Lucky, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie ja nie wiem do końca ale koleżanka mówi,ze jak któraś chce coś wiecej od niej się dowiedzieć to ja moge podać na priv nr gg :D

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wskazaniami jest nieplodnosc tzn jezeli para stara sie o dziecko wiecej niz rok a w przypadku gdy sie jest po35 roku zycia 6 miesiecy to po zbadaniu wszystkich hormonow (kobieta i facet) + monitoring cyklu to lekarz moze zalecic wykonanie hsg celem sprawdzenia droznosci jajowodow.

Ogolnie takiego badania sie nie wykonuje gdy kobieta nie stara sie o dziecko, no chyba ze jej zaczyna cos dolegac.
    Reni wrote:
    No właśnie od czego to zależy? Dlaczego lekarze od razu nie kierują?
    I czy badanie na drożność jest razem z udraznianiem? Bo spotkałam się z tym, że to dwa różne zabiegi i dodatkowo płatne

inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, czy Ty pisalas ze nie chcesz tego badania wykonac w UK? Jesli tak to dlaczego?

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no głównym objawem niedrożności jest właśnie problem z zajściem w ciążę

chyba raczej każdy lekarz zakłada że pojawiająca się po raz pierwszy pacjentka jest zdrowa i tylko ją prowadzi przez starania
    a jeśli po kilku miesiącach nadal nic, to się zaczyna szukać przyczyny, najpierw hormony, potem drożność

nie słyszałam żeby jakiś lekarz zaczynał od HSG przed sprawdzeniem choćby podstawowych hormonów

badanie HSG nie jest udrażnianiem, chociaż czytałam, że samo podanie kontrastu i jego przepychanie powoduje własnie udrożnienie mniejszych blokad, gdy jest coś co stawia większy opór to konieczny jest specjalny osobny zabieg udrażniania

fajnie że to nowe badanie takie bezbolesne, ale i HSG nie musi boleć, a mnie sam fakt wydania aż 900 na coś co mogę mieć za darmo, boli najbardziej

Bozia zapytaj na ile to nowe badanie jest korzystniejsze niż zwykłe HSG, chociaż co ona może odpowiedzieć, tam pracuje i swoje musi zachwalać, żeby klientki były

przepraszam jeśli jestem sceptyczna
    po prostu nie stać mnie na takie badanie,
    gdyby nie było innej opcji, wyskrobałabym spod ziemi te pieniądze, ale przecież mam HSG, więc się nie ekscytuję, niemniej jednak jestem ciekawa co przemawia za wyższością tego zabiegu nad innymi

Samiro witaj
    jak starania? :) fajnie że wycieczka się udała

Kasik303, Bursztyn, inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wykres dorki 18dpo zielone wiec slash nie ma co się spieszyć czekamy do dnia @

dokładnie!

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku bo zanim mnie skieruja na to badanie to wieki mina, a w przyszlym miesiacu bede w Polandzie i chce to badanie zrobic, ale caly czas sie zastanawiam czy psuc sobie wakacje
    Zalecane jest zrobienie tego baanie w pirwszej fazie cyklu
    Bursztyn wrote:
    Kasik, czy Ty pisalas ze nie chcesz tego badania wykonac w UK? Jesli tak to dlaczego?

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: