35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasik303 wrote:Jezeli kobieta ma wszystkie hormony ok, facet rowniez to nastepnym badaniem jest wlasnie hsg, i nie ma tu znaczenia czy sie rodzilo czy nie, lekarz mi mowil ze kobiety czasami nie wiedza i nie czuja ze maja niedrozne jajowody, wiec warto sobie zrobic
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak się boicie a macie troche kasy Bozia zresztą moze sprawdzić, w Ludwinie w Krakowie robią nowoczesne badanie lepsze niż hsg a podobnie działające a nazywa się HYFOSY mozecie wejść na strone Ludwin& Ludwin i tam jest opisane to badanie
Lucky, Kasik303, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Dziewczyny jak się boicie a macie troche kasy Bozia zresztą moze sprawdzić, w Ludwinie w Krakowie robią nowoczesne badanie lepsze niż hsg a podobnie działające a nazywa się HYFOSY mozecie wejść na strone Ludwin& Ludwin i tam jest opisane to badanie
zerknęłam, ciekawe, no i ciekawe ile kosztuje
spytam gin czy warto o tym myśleć (dojazd i koszt zabiegu) czy to może być lepsze od zwykłego hsg, które ma mi zrobić super doświadczony lekarz w naszym szpitalu
czasem warto dopłacić, czasami nie jest to niezbędne by osiągnąć ten sam celinessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny900 to kosztuje bo wlasnie zadzwonilam, obydwa hsg dwoma metodami tyle samo, tyle ze trzeba wczesniej przyjechac na wizyte kontrolna
Lucky wrote:zerknęłam, ciekawe, no i ciekawe ile kosztuje
spytam gin czy warto o tym myśleć (dojazd i koszt zabiegu) czy to może być lepsze od zwykłego hsg, które ma mi zrobić super doświadczony lekarz w naszym szpitalu
czasem warto dopłacić, czasami nie jest to niezbędne by osiągnąć ten sam celinessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitajcie
mam nadzieję ze jeszcze o mnie pamiętacie !?
slash głowa do góry ,cyc do przodu ,ja się staram ,właśnie w sierpniu będzie dwa lata
muszę się pochwalić moja bratanica jest PANIĄ MAGISTER -WCZORAJ SIĘ OBRONIŁA NA 4+ (Łobuziara okłamała ze w środę się brani)
bursztynku trzymam kciuki 26.o7
a my byliśmy wczoraj z synem w Krakowie i na wystawie ciał HUMAN BODY -- coś niesamowitego ,po obejrzeniu tej wystawy człowiek inaczej patrzy na swoje ciało.Były nawet płody,szokujące to ale ciekawe.Polecam
syn już pojechał ,był trzy dni ...
buziaki :*inessa, Olena, Bursztyn, Lucky, megan8, polarmiś, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Dziewczyny jak się boicie a macie troche kasy Bozia zresztą moze sprawdzić, w Ludwinie w Krakowie robią nowoczesne badanie lepsze niż hsg a podobnie działające a nazywa się HYFOSY mozecie wejść na strone Ludwin& Ludwin i tam jest opisane to badanie
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witak Samirka, pewnie ze Cię pamieamy. Fajnie że jestes.
Co do niedrożności jajowodów, nie u mnie nie zostało to stwierdzone.
W sumie to nie wiem na jakiej podstawie się to stwierdza, myslałam ze własnie na podstawie hsg.
Ja w sumie to narazie tak gdybam sobie.
Jak chciałam zeby mi przepisała skierowanie na hormony to powiedziała że jeszcze nie czas, bo za krótko się staramy. Teraz zmieniłam gina, pojde drugi raz w sierpniu, będe juz miała wyniki M.
To może ta mi da skierowanie na zbadanie hormonów.
Sama zrobiłam badania kilku hormonów na własną rękę, wiem ze to za mało i ze to nic nie oznacza, bo pewnie niektore nie w tym dniu cyklu, ale wyniki był w normie.
W przyszłym tyg wyniki badania M. Więc zobaczymy co wyjdzie. Póki co czytam sporo i słucham Waszych doświadczeń, żebym była mądrzejsza przy następnej wizycie u gin.inessa, caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Tu jest dziewczyna co miała robione to badanie i mówi, że jest bardzo zadowolona jest dokłodniejsze od hsg i nie boli i sie śmiała,że dfostaje sie piekne zdjecie z badania
caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:witajcie
mam nadzieję ze jeszcze o mnie pamiętacie !?
slash głowa do góry ,cyc do przodu ,ja się staram ,właśnie w sierpniu będzie dwa lata
muszę się pochwalić moja bratanica jest PANIĄ MAGISTER -WCZORAJ SIĘ OBRONIŁA NA 4+ (Łobuziara okłamała ze w środę się brani)
bursztynku trzymam kciuki 26.o7
a my byliśmy wczoraj z synem w Krakowie i na wystawie ciał HUMAN BODY -- coś niesamowitego ,po obejrzeniu tej wystawy człowiek inaczej patrzy na swoje ciało.Były nawet płody,szokujące to ale ciekawe.Polecam
syn już pojechał ,był trzy dni ...
buziaki :*
Nawet ostatnio o Tobie myslalam, jak Ci czas uplywa na urlopie.inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
No właśnie od czego to zależy? Dlaczego lekarze od razu nie kierują?
I czy badanie na drożność jest razem z udraznianiem? Bo spotkałam się z tym, że to dwa różne zabiegi i dodatkowo płatneinessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Ale kiedy są wskazania do takiego badania? Robi się je, kiedy inne badania sa ok i nie zachodzi się w ciążę? Czy są jakieś objawy tej przypadłości?
Bo to, że można robić badanie, to wiadomo, jak się człowiek uprze to wszystko zrobi. Tylko chodzi o te wskazania właśnie
Lucky, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywskazaniami jest nieplodnosc tzn jezeli para stara sie o dziecko wiecej niz rok a w przypadku gdy sie jest po35 roku zycia 6 miesiecy to po zbadaniu wszystkich hormonow (kobieta i facet) + monitoring cyklu to lekarz moze zalecic wykonanie hsg celem sprawdzenia droznosci jajowodow.
Ogolnie takiego badania sie nie wykonuje gdy kobieta nie stara sie o dziecko, no chyba ze jej zaczyna cos dolegac.
Reni wrote:No właśnie od czego to zależy? Dlaczego lekarze od razu nie kierują?
I czy badanie na drożność jest razem z udraznianiem? Bo spotkałam się z tym, że to dwa różne zabiegi i dodatkowo płatneinessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
no głównym objawem niedrożności jest właśnie problem z zajściem w ciążę
chyba raczej każdy lekarz zakłada że pojawiająca się po raz pierwszy pacjentka jest zdrowa i tylko ją prowadzi przez starania
a jeśli po kilku miesiącach nadal nic, to się zaczyna szukać przyczyny, najpierw hormony, potem drożność
nie słyszałam żeby jakiś lekarz zaczynał od HSG przed sprawdzeniem choćby podstawowych hormonów
badanie HSG nie jest udrażnianiem, chociaż czytałam, że samo podanie kontrastu i jego przepychanie powoduje własnie udrożnienie mniejszych blokad, gdy jest coś co stawia większy opór to konieczny jest specjalny osobny zabieg udrażniania
fajnie że to nowe badanie takie bezbolesne, ale i HSG nie musi boleć, a mnie sam fakt wydania aż 900 na coś co mogę mieć za darmo, boli najbardziej
Bozia zapytaj na ile to nowe badanie jest korzystniejsze niż zwykłe HSG, chociaż co ona może odpowiedzieć, tam pracuje i swoje musi zachwalać, żeby klientki były
przepraszam jeśli jestem sceptyczna
po prostu nie stać mnie na takie badanie,
gdyby nie było innej opcji, wyskrobałabym spod ziemi te pieniądze, ale przecież mam HSG, więc się nie ekscytuję, niemniej jednak jestem ciekawa co przemawia za wyższością tego zabiegu nad innymi
Samiro witaj
jak starania?fajnie że wycieczka się udała
Kasik303, Bursztyn, inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztynku bo zanim mnie skieruja na to badanie to wieki mina, a w przyszlym miesiacu bede w Polandzie i chce to badanie zrobic, ale caly czas sie zastanawiam czy psuc sobie wakacje
Zalecane jest zrobienie tego baanie w pirwszej fazie cyklu
Bursztyn wrote:Kasik, czy Ty pisalas ze nie chcesz tego badania wykonac w UK? Jesli tak to dlaczego?Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość