WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dzień dobry dziewczęta. To moje mierzenie temp chyba jest do dupy. Budzę się ostatnio 2 godz wcześniej (dzisiaj o 4 rano 36,2) i potem tak dosypiam, przewracam się z boku na bok. Potem zmierzyłam normalnie o 6 i temp 36,5
    Jakby tak popatrzeć na tą z 4 rano to lipa nawet przy braniu dupka.
    Martwić się tą godz. 4?
    I czy temp otoczenia też ma wpływ na tempke? W sensie czy jak czlowiek zmarznie i ogolnie jest chłodno w domku to może obniżyć?
    Reni, nie martwic sie ! to po pierwsze. a po drugie Twoja temp. utrzymuje sie caly czas na tym samym mniej wiecej poziomie ponad linia. Dziewczyny mowily tez ze ktorys hormon nie podnosil temp. tylko nie pamietam czy to byl dupek czy ten naturalny progesteron. Ale chyba dupek, dziewczynki poprawcie mnie jesli sie myle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 09:30

caffe, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg ovu - @ dziś
    wg mnie - @ od 23 do 25

caffe, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Gdzie Slash ?
    Czekam z niecierpliwoscia podobna do oczekiwania na nastepce tronu w UK
    nastepce tronu UK mam szczerze powiedziawszy w dupie i jakos tak nawet zapomnialam ze ma przybyc na ten swiat :) natomiast na test Slash czekalam z ogromna niecierpliwoscia i tak samo bede czekac na Jej potomka :)
    Slash, nie poddawaj sie bo to stanowczo za wczesnie, jestesmy tu z Toba i zawsze bedziemy wspierac :)

caffe, inessa, angela, slash, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nastepce tronu UK mam szczerze powiedziawszy w dupie i jakos tak nawet zapomnialam ze ma przybyc na ten swiat :) natomiast na test Slash czekalam z ogromna niecierpliwoscia i tak samo bede czekac na Jej potomka :)
    Slash, nie poddawaj sie bo to stanowczo za wczesnie, jestesmy tu z Toba i zawsze bedziemy wspierac :)

Dziekuję, az się wzruszyłam.
    Trzymam kciuki żeby Wam się udało.

Bursztyn, caffe, inessa, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash mocno wspieram i od rana bieglam do pracy zeby zobaczyc jak tam twoj tescik...jeszcze nic straconego moze tempka pojdzie w gore, nigdy nic nie wiadomo

Trzymam kciuki :)

slash wrote:
    Dziekuję, az się wzruszyłam.
    Trzymam kciuki żeby Wam się udało.

Bursztyn, caffe, inessa, slash, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku ja to myslalam ze nam okna powybija w tym Londku ;)

Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczynki

Burza z piorunami, zaczela sie juz w nocy. A, niech lleje, nie bedzie mnie kusilo zeby z domu wychodzic i moze zajme sie wkoncu prezentacja.

SLASH, kiedy masz termin @ ? Z testami roznie bywa, czasem dlugo nic nie pokazuja a potem- niespodzianka. Dobry pomysl, poczekaj do @ i jesli sie nie pojawi wtedy zatestuj. Przesylam pozytywne mysli.

Bursztyn, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola bo ja codziennie mam mierzyć o 6 ale budze się o 4 potem dosupiam i znowu budzę się bo budzik dzwoni tym razem na mierzenie
    Koło 7 przysypiam i budzę się teraz ok 10

Slash dlatego ja nie robię testu przd @
    Pierwsze 3 miesiące z ovu szalałam emocje sięgały zenitu bo poznawałam swoje ciało i temp i śluzy i mówię sobie no to teraz musi sie udać jak tyle wiem
    Wiem jakie błędy popelnialam itd a tu dupa im więcej wiem tym bardziej jestem świadoma, że to nie takie proste i że to bardzie skomplikowany proces
    Ze stres ma ogroooooomne znaczenie
    Nie poddawaj sie, bo nie ma potrzeby. Ja po pierwszych dwóch testach poryczalam się. Mój mąż wtedy poszedł do lekarza znalazly się pieniądze na moje badania i czas na nie. Wszystko w swoim czasie. Teraz na spokojnie celujemy. Po wakacjach pomyslimy z ginem co dalej.
    Moja droga przywołuje Cie do porzadku. Marsz po pracy do domu. Proszę sobie poryczec, żeby oczyścić organizm i dalej działać.
    Będzie dobrze :-)

Kasik303, Bursztyn, caffe, inessa, angela, Lucky, megan8, Panda, Jolka76, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku dupek nie podnosi ale ta o 4 rano byla właśnie z tych niskich
    śniło mi sie przed chwilą, ze mam tak jak terax ostatnia tabletkę dupka i dostałam okres ale taki gęsty i czarny..schiza haha

Bursztyn, caffe, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, przytulam <3 <3 <3

Dziewczyny już wiele Ci napisały i się z tym zgadzam. To jeszcze nie koniec świata, a póki nadzieja i możliwości są, to jeszcze wiele się może wydarzyć :)

inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K#wa no zimno wialnia. Na jeziorze fale jak sztorm nad morzem no wsciekne sie zaraz. Dobrze, ze jutro moja siostra dojedzie z mężem to pogramy w pokera ;)
    Co tu robić w taką pogodę? A w całym kraju ciepło.. Jakieś fatum

caffe, inessa, Bursztyn, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bursztynku dupek nie podnosi ale ta o 4 rano byla właśnie z tych niskich
    śniło mi sie przed chwilą, ze mam tak jak terax ostatnia tabletkę dupka i dostałam okres ale taki gęsty i czarny..schiza haha
    Czy Ty jak obudzisz sie przed czasem mierzenia lub po czasie, to wpisujesz skorygowaną temperaturę czy tę, która wychodzi w danym momencie?

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze z godz 6

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno jest przeklamana po tylu pobudkach

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w upalnym słonecznym dniu :D
    Slash ja wierzę,że jeszcze cykl nie jest na straty :D
    Reni jeżeli tylko się budzisz o 4 a nie wstajesz to nie patrz na te tempke ona jest starsznie wsześnie najlepiej mierzyć w godzinach od 6 - 8 ale można mierzyć później w naturalnym planowaniu jest napisane,ze nawet do 11 ale nie później i za wczęśnie też nie bo nie są adekwatne. No i zalezy o której poszłas spać co jadłas wczęsniej co piłaś no i bardzo duże wychłodzenie czy ocieplenie ciała zawnętrzną temperaturą też się liczy.
    Co do monarchy to dla mnie jest to przegięcię mediów i mnie nie obchodzą narodziny Wy za to mnie obchodzicie i cieszę i cieszyć mam zamiar Waszymi dwiema kreskam :D :D :D
    DObrego dnia każdej życzę ,3

Bursztyn, caffe, Olena, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash - takie chwile zwątpienia to norma - każda z nas tak samo to przeżywa - trzeba się podnieść i starać się dalej i wierzyć, że się uda, bo nasze nastawienie jest najważniejsze!!!
    slash wrote:
    Witajcie i d.... :(
    Niestety :( jedna gruba krecha tak wyraźna że wyrażniejszej nie widziałam. Szukałam cienia cienia drugiej - bez skutku. Wymiękam, ten stres nie dla mnie.
    Reni ja tez się od kilku nocy budzę, dzis obudziłam sie o 5.10 i juz nie mogłam zasnąc to zmierzyłam tempkę i poszłam sikać.
    Ja mysle ze te zaburzenia snu wynikają ze stresu.

Detektor? przestaję mu ufać. Nie ufałam mu zbyt bardzo ale jednak sugerowałam się nim. Tak pokazuje detektor:
    suma punktów 28/100
    czas współzycia - bardzo dobry
    poztywny test 68%

Dziewczyny mam dwie mysli:
    1. Odpuszczam i niech się dzieje co chce, bo zbyt duzo sił mnie to kosztuje.
    2. Zaczynam męczyc na sobie badania, wymuszac na ginie itd te bardziej konkretne jak np hsg. Ale nie wiem czy wystarczy mi sił na to wszystko.

Czekamy jeszcze na wyniki M, pewnie wtedy podejmiemy decyzję co robić.
    Jednak uwierzcie mi mam wszystkiego dość.... dół totalny, nie wiem jak wytrzymam dziś w pracy.

DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM RAZEM I KAZDEJ Z OSOBNA ZA WSPARCIE I DOBRE SŁOWO.

inessa, caffe, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynku o Tobie bardzo pamietam i Twojej prezentacji :D
    O każdej z Was pamietam no i zaciazonych również :D <3

caffe, Bursztyn, Olena, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Trudno jest przeklamana po tylu pobudkach
    Bo czytałam, że jeśli mierzysz o godz. 6, a obudzisz się np. o 5, to do pomiaru powinnaś dodać 0,1. Natomiast gdybyś obudziła sie o 7, to odejmujesz 0,1. Regulacja o jedną godzinę wynosi -/+ 0,1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 11:41

Lucky, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda tez czytalam taki artykul

caffe wrote:
    Bo czytałam, że jeśli mierzysz o godz. 6, a obudzisz się np. o 5, to do pomiaru powinnaś dodać 0,1. Natomiast gdybyś obudziła sie o 7, to odejmujesz 0,1. Regulacja o jedną godzinę wynosi -/+ 0,1

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Tak to prawda tez czytalam taki artykul
    Co jak co, ale nie jest możliwe żeby wstawać zawsze o tej samej porze :) stąd te "kalkulacje" :)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    bursztynku o Tobie bardzo pamietam i Twojej prezentacji :D
    O każdej z Was pamietam no i zaciazonych również :D <3
    Inessko, dziekuje <3

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ