X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Bursztynku bo zanim mnie skieruja na to badanie to wieki mina, a w przyszlym miesiacu bede w Polandzie i chce to badanie zrobic, ale caly czas sie zastanawiam czy psuc sobie wakacje
    Zalecane jest zrobienie tego baanie w pirwszej fazie cyklu

no właśnie powinno być w pierwszej fazie, ale jakbyś się decydowała, to zadzwoń do tego szpitala i dopytaj, bo czasem potrzebują mieć wynik badania czystości pochwy oraz czasem podaje się antybiotyk profilaktycznie chyba tydzień przed zabiegiem), żeby nie rozsiać jakiejś infekcji

Bursztyn, inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, chyba sobie dopiszę 2 przy nicku, to może przejdą na mnie Twoje wiruski ciążowe :)
    jak się czujesz?

inessa, szczęśliwa 2, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Bursztynku bo zanim mnie skieruja na to badanie to wieki mina, a w przyszlym miesiacu bede w Polandzie i chce to badanie zrobic, ale caly czas sie zastanawiam czy psuc sobie wakacje
    Zalecane jest zrobienie tego baanie w pirwszej fazie cyklu
    a nie mialas wizyty w fertility clinic jakos na wrzesien czy pazdziernik? Kolezanka tutaj w B'ham byla i na pierwszej wizycie hormony a na drugiej odrazu to badanie. Sama nie wiem co doradzic.

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky mi robilby to prywatnie lekarz, nie mam jak dostac sie do szpitala w Polsce, wiec rano posiew a potem badanie hsg, co prawda bede w Polsce w drugiej fazie cyklu ale powiedzial ze w razie czego przed badaniem zrobi bete, zeby upewnic sie ze tam sie nic nie zagniezdza ;)
    Ale tak jak pisalam na 100% jeszcze sie nie zdecydowalma poczekam do pzryszlego miesiace
    Lucky wrote:
    no właśnie powinno być w pierwszej fazie, ale jakbyś się decydowała, to zadzwoń do tego szpitala i dopytaj, bo czasem potrzebują mieć wynik badania czystości pochwy oraz czasem podaje się antybiotyk profilaktycznie chyba tydzień przed zabiegiem), żeby nie rozsiać jakiejś infekcji

Bursztyn, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka wizyte mam w sierpniu a rezerwowalam ja 4 miesiace temu wiec zobaczymy
    Bursztyn wrote:
    a nie mialas wizyty w fertility clinic jakos na wrzesien czy pazdziernik? Kolezanka tutaj w B'ham byla i na pierwszej wizycie hormony a na drugiej odrazu to badanie. Sama nie wiem co doradzic.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze ona tez ma juz jedno dziecko. Mowila mi, ze taka procedura, najpierw hormony a potem chyba za 2,3 tyg. miala to badanie. Wiem, ze w Londynie moze sie troszke dluzej czeka.

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dluzej i ta wizyte mam 14 sierpnia, wiec zobacze co mi powiedza bo hormony mam ok

A ty umowilas sie juz do GP?
    Bursztyn wrote:
    Dodam, ze ona tez ma juz jedno dziecko. Mowila mi, ze taka procedura, najpierw hormony a potem chyba za 2,3 tyg. miala to badanie. Wiem, ze w Londynie moze sie troszke dluzej czeka.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    taka wizyte mam w sierpniu a rezerwowalam ja 4 miesiace temu wiec zobaczymy
    ale w sierpniu przed wyjazdem do PL czy po? :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed wyjazdem do PL wiec bede miala porownanie co ci lekarze powiedza
    Bursztyn wrote:
    ale w sierpniu przed wyjazdem do PL czy po? :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Tak dluzej i ta wizyte mam 14 sierpnia, wiec zobacze co mi powiedza bo hormony mam ok

A ty umowilas sie juz do GP?
    no jeszcze nie....umowie sie we wrzesniu, jak wroce z wojazy :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze i badania do tego czasu nie beda ci potrzebne ;)

Bursztyn wrote:
    no jeszcze nie....umowie sie we wrzesniu, jak wroce z wojazy :)

inessa, Bursztyn, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    przed wyjazdem do PL wiec bede miala porownanie co ci lekarze powiedza
    no swietnie sie zlozylo :)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    A moze i badania do tego czasu nie beda ci potrzebne ;)
    hmm....no wlasciwie dopoki nie sprobuje (mam na mysli starania z prawdziwego zdarzenia) to sie nie dowiem :)

inessa, Kasik303, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szczerze to strasznie sie boje tego hsg, bo mi znajoma powiedziala ze bol podobny do porodowego, a moj byl okropny, nawet po tylu latach go pamietam, ale pewnie to zalezy od lekarza i od odosbistego wytrzymania na bol

Bursztyn wrote:
    no swietnie sie zlozylo :)

szczęśliwa 2, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poogoda to uprawiania cielesnych przyjemnosci przy szumie fal jeziornych i kroplach spadajacego deszczu, relaks i jeszce raz relaks i pelna romantyka Reni ;) hahaha...

no a u mnie tez leje i jest noc, jakies 10 stopni nie ma ogrzewania i jutro do roboty wiec zamienilabym sie z Toba :)

Ps. lubie Twoj wykres

Reni wrote:
    K#wa no zimno wialnia. Na jeziorze fale jak sztorm nad morzem no wsciekne sie zaraz. Dobrze, ze jutro moja siostra dojedzie z mężem to pogramy w pokera ;)
    Co tu robić w taką pogodę? A w całym kraju ciepło.. Jakieś fatum

Reni, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash nie rezygnuj dziewczynko bo to nigdy nie wiadomo kiedy i jak Ovu to tylko system ktory co tam nam ulawtiwa monitorowac ale nie jest zpaladniaczem ;) Szkoda ze nei wyszlo ale sa nastepne miesiace i sa lekarze i mozna sobie jakos pomoc jak trzeba .... najgorsze to sa te wariactwa ktore kazda z nas nawiedziaja od czasu do czasu, stres i ciagle mysleniece czy tempertaura to czy tamto. Samo bycie na forum juz nakreca i wogole ale trzeba sie troszke zdystansowac bo inaczej sie nie da....nie rezygnuj Slash glowa do gory majtki w dol i srum do roboty jak ochota przyjdzie ;) Przesylam dobra energie :)

slash wrote:
    wg ovu - @ dziś
    wg mnie - @ od 23 do 25

Bursztyn, inessa, slash, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie wszsytkim czesc i dobranoc bo ja juz padam, bardzo ciezki dzien mialam w pracy, kolacyjka juz zjedzona teraz dirneczka wysacze i spadam do lozeczk niedlugo.

Ach jak Wam zazdroscze wkacji i wolnego czasu...Bursztyn jeszcze tylko 3 dni i swietujemy!!! Powodzenia!!!!

Zazdroszcze wam tez polskich lekarzy i dostepu do wszsytkich badan ktore sobie zamarzycie , ja jutro 21dc ide badac krew jak mi przykazali.

Samirko czesc slyszalam o tej wystawie ze jest niesamowita...

nastepni znajomi wpadli hmmm no i ok nie zeby planowali to chyba jednak najprostrza i najbardziej skuteczna metoda miec wszystko geleboko w D... mielego dnia :)

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz mi Panda, ze odechciewa się igraszek jak człowiek taki skostniały i nie jesteśmy sami. Poza tym domki bez łazienek
    Najgorzej jak w nocy trzeba iść do wcta brrrrrrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 15:51

Panda, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni no ja to jestem przyzwyczajona i do zimna aktualnie i musze igraszki uprawiac w temperaturze nie sprzyjajacej igraszkom, czlowiek sie rozgrzewa po kilku minutach ze ogien to malo ;) i do warunkow jakie opisujesz my jezdzimy na camping bardzo czesto i to do dzikich zakamarkow gdzie nie ma prysznicow tylko ocean, a do kibelka idziemy w krzaki z lopata kulturalnie ;)po prostu lubimy byc tak blisko z natura hihihih :)

wiem nie kazdy tak lubi i moze wiec jesli nie czujesz sie komfortowo to rozumie, w kazym razie zycze slonca specjalnie dla ciebie :) ok spadam juz dobranoc

inessa, szczęśliwa 2, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki Panda
    A u mnie 7 w skali beuoforta ..
    Jutro kupię latawiec

caffe, inessa, Lucky, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ