X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Bursztynku bo zanim mnie skieruja na to badanie to wieki mina, a w przyszlym miesiacu bede w Polandzie i chce to badanie zrobic, ale caly czas sie zastanawiam czy psuc sobie wakacje
    Zalecane jest zrobienie tego baanie w pirwszej fazie cyklu

no właśnie powinno być w pierwszej fazie, ale jakbyś się decydowała, to zadzwoń do tego szpitala i dopytaj, bo czasem potrzebują mieć wynik badania czystości pochwy oraz czasem podaje się antybiotyk profilaktycznie chyba tydzień przed zabiegiem), żeby nie rozsiać jakiejś infekcji

Bursztyn, inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, chyba sobie dopiszę 2 przy nicku, to może przejdą na mnie Twoje wiruski ciążowe :)
    jak się czujesz?

inessa, szczęśliwa 2, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Bursztynku bo zanim mnie skieruja na to badanie to wieki mina, a w przyszlym miesiacu bede w Polandzie i chce to badanie zrobic, ale caly czas sie zastanawiam czy psuc sobie wakacje
    Zalecane jest zrobienie tego baanie w pirwszej fazie cyklu
    a nie mialas wizyty w fertility clinic jakos na wrzesien czy pazdziernik? Kolezanka tutaj w B'ham byla i na pierwszej wizycie hormony a na drugiej odrazu to badanie. Sama nie wiem co doradzic.

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky mi robilby to prywatnie lekarz, nie mam jak dostac sie do szpitala w Polsce, wiec rano posiew a potem badanie hsg, co prawda bede w Polsce w drugiej fazie cyklu ale powiedzial ze w razie czego przed badaniem zrobi bete, zeby upewnic sie ze tam sie nic nie zagniezdza ;)
    Ale tak jak pisalam na 100% jeszcze sie nie zdecydowalma poczekam do pzryszlego miesiace
    Lucky wrote:
    no właśnie powinno być w pierwszej fazie, ale jakbyś się decydowała, to zadzwoń do tego szpitala i dopytaj, bo czasem potrzebują mieć wynik badania czystości pochwy oraz czasem podaje się antybiotyk profilaktycznie chyba tydzień przed zabiegiem), żeby nie rozsiać jakiejś infekcji

Bursztyn, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka wizyte mam w sierpniu a rezerwowalam ja 4 miesiace temu wiec zobaczymy
    Bursztyn wrote:
    a nie mialas wizyty w fertility clinic jakos na wrzesien czy pazdziernik? Kolezanka tutaj w B'ham byla i na pierwszej wizycie hormony a na drugiej odrazu to badanie. Sama nie wiem co doradzic.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze ona tez ma juz jedno dziecko. Mowila mi, ze taka procedura, najpierw hormony a potem chyba za 2,3 tyg. miala to badanie. Wiem, ze w Londynie moze sie troszke dluzej czeka.

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dluzej i ta wizyte mam 14 sierpnia, wiec zobacze co mi powiedza bo hormony mam ok

A ty umowilas sie juz do GP?
    Bursztyn wrote:
    Dodam, ze ona tez ma juz jedno dziecko. Mowila mi, ze taka procedura, najpierw hormony a potem chyba za 2,3 tyg. miala to badanie. Wiem, ze w Londynie moze sie troszke dluzej czeka.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    taka wizyte mam w sierpniu a rezerwowalam ja 4 miesiace temu wiec zobaczymy
    ale w sierpniu przed wyjazdem do PL czy po? :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed wyjazdem do PL wiec bede miala porownanie co ci lekarze powiedza
    Bursztyn wrote:
    ale w sierpniu przed wyjazdem do PL czy po? :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Tak dluzej i ta wizyte mam 14 sierpnia, wiec zobacze co mi powiedza bo hormony mam ok

A ty umowilas sie juz do GP?
    no jeszcze nie....umowie sie we wrzesniu, jak wroce z wojazy :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze i badania do tego czasu nie beda ci potrzebne ;)

Bursztyn wrote:
    no jeszcze nie....umowie sie we wrzesniu, jak wroce z wojazy :)

inessa, Bursztyn, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    przed wyjazdem do PL wiec bede miala porownanie co ci lekarze powiedza
    no swietnie sie zlozylo :)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    A moze i badania do tego czasu nie beda ci potrzebne ;)
    hmm....no wlasciwie dopoki nie sprobuje (mam na mysli starania z prawdziwego zdarzenia) to sie nie dowiem :)

inessa, Kasik303, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szczerze to strasznie sie boje tego hsg, bo mi znajoma powiedziala ze bol podobny do porodowego, a moj byl okropny, nawet po tylu latach go pamietam, ale pewnie to zalezy od lekarza i od odosbistego wytrzymania na bol

Bursztyn wrote:
    no swietnie sie zlozylo :)

szczęśliwa 2, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poogoda to uprawiania cielesnych przyjemnosci przy szumie fal jeziornych i kroplach spadajacego deszczu, relaks i jeszce raz relaks i pelna romantyka Reni ;) hahaha...

no a u mnie tez leje i jest noc, jakies 10 stopni nie ma ogrzewania i jutro do roboty wiec zamienilabym sie z Toba :)

Ps. lubie Twoj wykres

Reni wrote:
    K#wa no zimno wialnia. Na jeziorze fale jak sztorm nad morzem no wsciekne sie zaraz. Dobrze, ze jutro moja siostra dojedzie z mężem to pogramy w pokera ;)
    Co tu robić w taką pogodę? A w całym kraju ciepło.. Jakieś fatum

Reni, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash nie rezygnuj dziewczynko bo to nigdy nie wiadomo kiedy i jak Ovu to tylko system ktory co tam nam ulawtiwa monitorowac ale nie jest zpaladniaczem ;) Szkoda ze nei wyszlo ale sa nastepne miesiace i sa lekarze i mozna sobie jakos pomoc jak trzeba .... najgorsze to sa te wariactwa ktore kazda z nas nawiedziaja od czasu do czasu, stres i ciagle mysleniece czy tempertaura to czy tamto. Samo bycie na forum juz nakreca i wogole ale trzeba sie troszke zdystansowac bo inaczej sie nie da....nie rezygnuj Slash glowa do gory majtki w dol i srum do roboty jak ochota przyjdzie ;) Przesylam dobra energie :)

slash wrote:
    wg ovu - @ dziś
    wg mnie - @ od 23 do 25

Bursztyn, inessa, slash, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie wszsytkim czesc i dobranoc bo ja juz padam, bardzo ciezki dzien mialam w pracy, kolacyjka juz zjedzona teraz dirneczka wysacze i spadam do lozeczk niedlugo.

Ach jak Wam zazdroscze wkacji i wolnego czasu...Bursztyn jeszcze tylko 3 dni i swietujemy!!! Powodzenia!!!!

Zazdroszcze wam tez polskich lekarzy i dostepu do wszsytkich badan ktore sobie zamarzycie , ja jutro 21dc ide badac krew jak mi przykazali.

Samirko czesc slyszalam o tej wystawie ze jest niesamowita...

nastepni znajomi wpadli hmmm no i ok nie zeby planowali to chyba jednak najprostrza i najbardziej skuteczna metoda miec wszystko geleboko w D... mielego dnia :)

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz mi Panda, ze odechciewa się igraszek jak człowiek taki skostniały i nie jesteśmy sami. Poza tym domki bez łazienek
    Najgorzej jak w nocy trzeba iść do wcta brrrrrrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 15:51

Panda, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni no ja to jestem przyzwyczajona i do zimna aktualnie i musze igraszki uprawiac w temperaturze nie sprzyjajacej igraszkom, czlowiek sie rozgrzewa po kilku minutach ze ogien to malo ;) i do warunkow jakie opisujesz my jezdzimy na camping bardzo czesto i to do dzikich zakamarkow gdzie nie ma prysznicow tylko ocean, a do kibelka idziemy w krzaki z lopata kulturalnie ;)po prostu lubimy byc tak blisko z natura hihihih :)

wiem nie kazdy tak lubi i moze wiec jesli nie czujesz sie komfortowo to rozumie, w kazym razie zycze slonca specjalnie dla ciebie :) ok spadam juz dobranoc

inessa, szczęśliwa 2, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki Panda
    A u mnie 7 w skali beuoforta ..
    Jutro kupię latawiec

caffe, inessa, Lucky, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ