X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, jak się robi kisiel z soku?

Simba, caffe, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    poronienie było dlatego że pęcherzyki były puste...czy mi sie wydaje?

Tak. Ale pytanie jest: dlaczego po raz kolejny byly puste?

efcia lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze dzisiaj bylo o chwaleniu mezow, ale wczoraj jak wrocilam z pracy, to M mi powiedzial ze czytal rozne strony w co sie bawic z dziecmi w ich wieku, a potem jak Leon nam demonstrowal ze juz sie lapie za stopki, to M powiedzial, ze tez o tym czytal i ze to jest bardzo wazny gest w rozwoju itd. Strasznie mi zaimponowal :)

caffe, efcia, Zofia8, ComeToMeBaby, moremi, Reni, kkisia, malgos741, macduska, stara.krycha, Bozia3, gretka, Arwena, anna maria, paszczakin, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bardzo Ci dziekuje caffe. Ja caly czas probuje. Nasz pediatra uwaza, ze dzieciom najlepiej smakuje z talerzy rodzicow i potem latwiej ich nauczyc tego co jedza rodzice. Wiec regularnie bierzemy ich na kolana zeby widzieli co jemy i probujemy im przemycic rozne rzeczy.
    Myslisz ze tez zaczac im dawac wode w takim kubeczku, czy nawet to mleko ktore dostaja z butli?
    Mój już sam przychodzi jak widzi, że ktoś coś je :)
    Inne rzeczy, poza deserkami, podaję mu w miseczce i już jak ja widzi to wie, że będzie jedzenie.
    Drugie danie, czyli ziemniaki z czymś tam dostaje z małego talerzyka. Jest mega zadowolony :)

Simba, efcia, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Pewnie sie gotuje i dodaje make ziemniaczana :)

caffe, efcia, kapturnica, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    tak tylko powiem, że jak ktoś ma fobię na super zdrowe żywienie, to sinlac odpada...
    słodkie jak ...
    córka piła, własnie również w celu podtuczenia...
    :)
    nie ma ideałów..
    To prawda, polski Sinlac jest strasznie slodki, norweski wcale - smakuje jak rozdrobnione Flipsy.
    Polskie zarcie w ogole jest dosladzane, patrz jogurty czy dzemy. Jak po powrocie z Pl jem norweski jogurt, to normalnie dziob mi wykreca, oni tu faktycznie nic nie dosladzaja.

moremi, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    więc czego tu dociekać?

tu już raczej niczego, tylko dlaczego wogóle pojawiają sie puste pecherzyki?

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój już sam przychodzi jak widzi, że ktoś coś je :)
    Inne rzeczy, poza deserkami, podaję mu w miseczce i już jak ja widzi to wie, że będzie jedzenie.
    Drugie danie, czyli ziemniaki z czymś tam dostaje z małego talerzyka. Jest mega zadowolony :)
    Super! To ogromny sukces!
    Ja tez chce zeby moje dzieci bylo wszystkozerne, zeby lubily jedzenie, a nie jakies dwa rozmemlane mazgaje ktore potem jedza tylko pizze i frytki

efcia, caffe, kkisia, Bozia3, Dziobak, paszczakin, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Doprowadzasz sok do wrzenia i dodajesz rozprowadzoną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Zagotowujesz i gotowe :)

moremi, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dobrze, ze poszlam do gp i poprosilam o antybiotyk.
    Co to jest gp ja się pytam.
    Kurdę, was czasem rozszyfrować...

Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A za każdym razem było puste?

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    więc czego tu dociekać?

Hera, a jak mam miec dziecko??? Przeciez u mnie za kazdym razem jest tak samo. Musi byc jakas przyczyna. Tym bardziej, ze badan specjalistycznych nigdy nie mialam.

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ale ta apka jest troche prymitywna jak na razie - dwa sloiczki na przemian z butelkami :-/
    Hmm, potem sie ciut rozkreca, ale tez dokladaja tylko kolejne sloiczki. Ale o rozwoju fajnie pisza i suwaczek na glownej jest ;-)

Simba lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Lekarz rodzinny :-)

Zofia8
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    GP = Google Pacz

efcia, Zofia8, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby, kkisia, macduska, gretka, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wiem ze dzisiaj bylo o chwaleniu mezow, ale wczoraj jak wrocilam z pracy, to M mi powiedzial ze czytal rozne strony w co sie bawic z dziecmi w ich wieku, a potem jak Leon nam demonstrowal ze juz sie lapie za stopki, to M powiedzial, ze tez o tym czytal i ze to jest bardzo wazny gest w rozwoju itd. Strasznie mi zaimponowal :)
    Simba, ale to jest pozytywne chwalenie :)

W tym wszystkim chodzi o takie sztuczne zachwyty, że rano zrobił kupkę np. ..., że grzecznie poszedł do pracy, jaki jest cudowny bo w ogóle jest...

Simba, efcia, kapturnica, Reni, moremi, kkisia, Bozia3, Arwena lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    tu już raczej niczego, tylko dlaczego wogóle pojawiają sie puste pecherzyki?

Przeciez mialam wyslany material do badan genetycznych. Oczywiscie moga nie wykryc przyczyny ale a noz a widelec...

efcia, Krakonka lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    bo jestes rozrodczo stara i masz kiepska jakość jajec

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Hera, a jak mam miec dziecko??? Przeciez u mnie za kazdym razem jest tak samo. Musi byc jakas przyczyna. Tym bardziej, ze badan specjalistycznych nigdy nie mialam.
    No własnie, może w końcu będziesz miała jakieś badania, jakąś konsultację specjalistyczna. masz na to szanse? Ale nie wiem co ci zaproponują. Bo gdybyś miała rózne te poronienia, gdyby był zarodek i można by było zrobic z tego badania, to może by coś wyszło jakaś genetyka. A jak nie ma tkanek zarodka, to z czego ma cos wyjśc? Chyba, że in vitro. Trzymam kciuki
    Wiesz, u nas to nawet nie robia badania hist-pat do 12 tygodnia ciązy, tylko na własną rękę prywatnie

kapturnica, Krakonka, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A za każdym razem było puste?

Pierwsze bylo poronienie zatrzymane (bilo serce ale nieprawidlowo). Drugie samoistne w 61 dniu od ost miesiaczki, teraz w 62 zaczelo sie plamienie a w 63 poronilam. Przy czym w tej ciazy bralam wszystkie mozliwe leki a scenariusz ten sam.

Zofia8
‹‹ 9400 9401 9402 9403 9404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ