X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Przeciez mialam wyslany material do badan genetycznych. Oczywiscie moga nie wykryc przyczyny ale a noz a widelec...
    Chyba, że z Twoich komórek coś wyjdzie i męża

iwcia77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Super! To ogromny sukces!
    Ja tez chce zeby moje dzieci bylo wszystkozerne, zeby lubily jedzenie, a nie jakies dwa rozmemlane mazgaje ktore potem jedza tylko pizze i frytki
    Jedyny sposób to taki, zeby podawać podawać i podawać im jedzenie stosowne do wieku. Jak coś im nie podchodzi (jakiś składnik) to dawać go w innej konfiguracji.
    Oczywiście może się okazać, ze dziecko czegoś wybitnie nie będzie lubiło, ma do tego prawo.
    Ale Twoim zadaniem jest go wprowadzić w ten dorosły świat ;) jak najlepiej. I im wytrwalej im będziesz urozmaicała jedzenie i je podawała, tym efekt powinien być lepszy.

Nie wiem jak się ma sprawa z niejadkami, ale to chyba oddzielny rozdział.

Wiem, ze mojemu wszystko smakuje z "dorosłego" jedzenia.
    Ostatnio zjadł chyba tyle ziemniarów co ja z sosem śmietanowym z polędwiczkami i szczypiorkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:57

Simba, Bozia3, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    bo jestes rozrodczo stara i masz kiepska jakość jajec

Ale w 2002 roku nie bylam "taka" stara i juz wtedy jajka byly nie takie.
    Wiek to nie moj problem :-)

stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielkie mi kurwa kombinowanie dlaczego...w tym wieku tak bywa i tyle

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Pierwsze bylo poronienie zatrzymane (bilo serce ale nieprawidlowo). Drugie samoistne w 61 dniu od ost miesiaczki, teraz w 62 zaczelo sie plamienie a w 63 poronilam. Przy czym w tej ciazy bralam wszystkie mozliwe leki a scenariusz ten sam.
    A w tym pierwszym nie robili żadnego hist-pat gdzie były tkanki płodu?

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    tu już raczej niczego, tylko dlaczego wogóle pojawiają sie puste pecherzyki?
    Bo jest słaba owulacja.

Heretyczka, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No własnie, może w końcu będziesz miała jakieś badania, jakąś konsultację specjalistyczna. masz na to szanse? Ale nie wiem co ci zaproponują. Bo gdybyś miała rózne te poronienia, gdyby był zarodek i można by było zrobic z tego badania, to może by coś wyszło jakaś genetyka. A jak nie ma tkanek zarodka, to z czego ma cos wyjśc? Chyba, że in vitro. Trzymam kciuki
    Wiesz, u nas to nawet nie robia badania hist-pat do 12 tygodnia ciązy, tylko na własną rękę prywatnie
    Dorbi, robią badania histo. Obawiam się, że nawet muszą. Może nie masz wyniku.

Krakonka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ale w 2002 roku nie bylam "taka" stara i juz wtedy jajka byly nie takie.
    Wiek to nie moj problem :-)
    to jest jak najbardziej twój problem, z wiekiem jest coraz trudniej zajść bo coraz więcej jajec jest trefnych

Simba, efcia, moremi, kapturnica, Zofia8, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia znalazłam cos takiego

"Każda kobieta, u której dochodzi do rozwoju ciąży bezzarodkowej, powinna zgłosić się na badania kariotypu. Takie badania genetyczne mogą wskazać na anomalie chromosomowe, które mogły się przyczynić do braku rozwoju zarodka w pęcherzyku ciążowym"

kapturnica, caffe, Krakonka, Zofia8, peppapig, kkisia, malgos741, stara.krycha, megan8, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    geriatra-pedofil
    ComeToMeBaby wrote:
    Co to jest gp ja się pytam.
    Kurdę, was czasem rozszyfrować...

Simba, moremi, kapturnica, Zofia8, ComeToMeBaby, kkisia, macduska, gretka, Arwena, paszczakin, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jedyny sposób to taki, zeby podawać podawać i podawać im jedzenie stosowne do wieku. Jak coś im nie podchodzi (jakiś składnik) to dawać go w innej konfiguracji.
    Oczywiście może się okazać, ze dziecko czegoś wybitnie nie będzie lubiło, ma do tego prawo.
    Ale Twoim zadaniem jest go wprowadzić w ten dorosły świat ;) jak najlepiej. I im wytrwalej im będziesz urozmaicała jedzenie i je podawała, tym efekt powinien być lepszy.

Nie wiem jak się ma sprawa z niejadkami, ale to chyba oddzielny rozdział.

Wiem, ze mojemu wszystko smakuje z "dorosłego" jedzenia.
    Ostatnio zjadł chyba tyle ziemniarów co ja z sosem śmietanowym z polędwiczkami i szczypiorkiem.
    A czy Ty swojemu dawalas/dajesz kaszki?

caffe lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No własnie, może w końcu będziesz miała jakieś badania, jakąś konsultację specjalistyczna. masz na to szanse? Ale nie wiem co ci zaproponują. Bo gdybyś miała rózne te poronienia, gdyby był zarodek i można by było zrobic z tego badania, to może by coś wyszło jakaś genetyka. A jak nie ma tkanek zarodka, to z czego ma cos wyjśc? Chyba, że in vitro. Trzymam kciuki
    Wiesz, u nas to nawet nie robia badania hist-pat do 12 tygodnia ciązy, tylko na własną rękę prywatnie

Dorbie, ale juz wiele razy pisalam, ze probka materialu z ostatniego poronienia zostala przeslana do Centrum Genetyki, gdzie wykonaja badania cytogenetyczne.

Krakonka lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Przeciez mialam wyslany material do badan genetycznych. Oczywiscie moga nie wykryc przyczyny ale a noz a widelec...

Spokojnie, wykryją. Doczytałam, że w przypadku pustych jaj robi się badania kariotypu.
    Poza tym przecież za każdym razem różne konfiguracje genetyczne się tworzą. W końcu powstanie ta prawidłowa.
    :)

caffe, moremi, efcia, Zofia8, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A czy Ty swojemu dawalas/dajesz kaszki?
    Tak. Mój zjada nestle z biszkoptami. Ta mu najbardziej odpowiada. Ale nigdy kaszek nie pił przez butelkę. Zawsze karmiłam i karmię go łyżeczką.

Simba, kkisia, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mi zrobili. I mam wynik.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mi zrobili. I mam wynik.
    Dlatego jestem zdziwiona wypowiedzią Dorbi. Bo mnie się nikt nie pytał czy chcę badać, tylko mnie poinformowali, ze wysyłają i żeby czekac na wynik.

To, ze w większości przypadków przyczyna jest nieznana, to inna sprawa. Ale badanie takie wydaje mi się, ze wykonują standardowo.

Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie ma u nas Humany.
    I wlasnie! Leon ma nietolerancje mleka krowiego
    No to sinlac polecam.

Simba lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze gary, obiad, reklamacja, 2 prania, żłobek.
    Nie wiem, czy dam radę łazić dzisiaj gdziekolwiek :/ Nie jestem jeszcze gotowa na takie upały. Potem się rozkręcę, ale jeszcze parę dni temu było w nocy strasznie zimno.

Mega lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    to jest jak najbardziej twój problem, z wiekiem jest coraz trudniej zajść bo coraz więcej jajec jest trefnych
    Zosia już wtedy miała mieć stymulację cyklu. To jest właśnie na poprawę jakości owulacji. Ja bym poszła w tym kierunku. Kombinacji genetycznych może być mnóstwo i sama wiedza o błędzie w tym konkretnym przypadku nie wpłynie w żaden sposób na kolejne starania. Tego nie zmienicie i tyle. Trzeba się zwyczajnie starać o kolejną "kombinację".

efcia, Simba, kkisia, gretka, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie robią. Dostałam informację w szpitalu, że mogę zlecić na moją prośbe prywatnie.
    Myślę, że to zalezy od szpitala

‹‹ 9401 9402 9403 9404 9405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ