X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Przeciez mialam wyslany material do badan genetycznych. Oczywiscie moga nie wykryc przyczyny ale a noz a widelec...
    Chyba, że z Twoich komórek coś wyjdzie i męża

iwcia77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Super! To ogromny sukces!
    Ja tez chce zeby moje dzieci bylo wszystkozerne, zeby lubily jedzenie, a nie jakies dwa rozmemlane mazgaje ktore potem jedza tylko pizze i frytki
    Jedyny sposób to taki, zeby podawać podawać i podawać im jedzenie stosowne do wieku. Jak coś im nie podchodzi (jakiś składnik) to dawać go w innej konfiguracji.
    Oczywiście może się okazać, ze dziecko czegoś wybitnie nie będzie lubiło, ma do tego prawo.
    Ale Twoim zadaniem jest go wprowadzić w ten dorosły świat ;) jak najlepiej. I im wytrwalej im będziesz urozmaicała jedzenie i je podawała, tym efekt powinien być lepszy.

Nie wiem jak się ma sprawa z niejadkami, ale to chyba oddzielny rozdział.

Wiem, ze mojemu wszystko smakuje z "dorosłego" jedzenia.
    Ostatnio zjadł chyba tyle ziemniarów co ja z sosem śmietanowym z polędwiczkami i szczypiorkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:57

Simba, Bozia3, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    bo jestes rozrodczo stara i masz kiepska jakość jajec

Ale w 2002 roku nie bylam "taka" stara i juz wtedy jajka byly nie takie.
    Wiek to nie moj problem :-)

stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielkie mi kurwa kombinowanie dlaczego...w tym wieku tak bywa i tyle

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Pierwsze bylo poronienie zatrzymane (bilo serce ale nieprawidlowo). Drugie samoistne w 61 dniu od ost miesiaczki, teraz w 62 zaczelo sie plamienie a w 63 poronilam. Przy czym w tej ciazy bralam wszystkie mozliwe leki a scenariusz ten sam.
    A w tym pierwszym nie robili żadnego hist-pat gdzie były tkanki płodu?

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    tu już raczej niczego, tylko dlaczego wogóle pojawiają sie puste pecherzyki?
    Bo jest słaba owulacja.

Heretyczka, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No własnie, może w końcu będziesz miała jakieś badania, jakąś konsultację specjalistyczna. masz na to szanse? Ale nie wiem co ci zaproponują. Bo gdybyś miała rózne te poronienia, gdyby był zarodek i można by było zrobic z tego badania, to może by coś wyszło jakaś genetyka. A jak nie ma tkanek zarodka, to z czego ma cos wyjśc? Chyba, że in vitro. Trzymam kciuki
    Wiesz, u nas to nawet nie robia badania hist-pat do 12 tygodnia ciązy, tylko na własną rękę prywatnie
    Dorbi, robią badania histo. Obawiam się, że nawet muszą. Może nie masz wyniku.

Krakonka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ale w 2002 roku nie bylam "taka" stara i juz wtedy jajka byly nie takie.
    Wiek to nie moj problem :-)
    to jest jak najbardziej twój problem, z wiekiem jest coraz trudniej zajść bo coraz więcej jajec jest trefnych

Simba, efcia, moremi, kapturnica, Zofia8, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia znalazłam cos takiego

"Każda kobieta, u której dochodzi do rozwoju ciąży bezzarodkowej, powinna zgłosić się na badania kariotypu. Takie badania genetyczne mogą wskazać na anomalie chromosomowe, które mogły się przyczynić do braku rozwoju zarodka w pęcherzyku ciążowym"

kapturnica, caffe, Krakonka, Zofia8, peppapig, kkisia, malgos741, stara.krycha, megan8, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    geriatra-pedofil
    ComeToMeBaby wrote:
    Co to jest gp ja się pytam.
    Kurdę, was czasem rozszyfrować...

Simba, moremi, kapturnica, Zofia8, ComeToMeBaby, kkisia, macduska, gretka, Arwena, paszczakin, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jedyny sposób to taki, zeby podawać podawać i podawać im jedzenie stosowne do wieku. Jak coś im nie podchodzi (jakiś składnik) to dawać go w innej konfiguracji.
    Oczywiście może się okazać, ze dziecko czegoś wybitnie nie będzie lubiło, ma do tego prawo.
    Ale Twoim zadaniem jest go wprowadzić w ten dorosły świat ;) jak najlepiej. I im wytrwalej im będziesz urozmaicała jedzenie i je podawała, tym efekt powinien być lepszy.

Nie wiem jak się ma sprawa z niejadkami, ale to chyba oddzielny rozdział.

Wiem, ze mojemu wszystko smakuje z "dorosłego" jedzenia.
    Ostatnio zjadł chyba tyle ziemniarów co ja z sosem śmietanowym z polędwiczkami i szczypiorkiem.
    A czy Ty swojemu dawalas/dajesz kaszki?

caffe lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No własnie, może w końcu będziesz miała jakieś badania, jakąś konsultację specjalistyczna. masz na to szanse? Ale nie wiem co ci zaproponują. Bo gdybyś miała rózne te poronienia, gdyby był zarodek i można by było zrobic z tego badania, to może by coś wyszło jakaś genetyka. A jak nie ma tkanek zarodka, to z czego ma cos wyjśc? Chyba, że in vitro. Trzymam kciuki
    Wiesz, u nas to nawet nie robia badania hist-pat do 12 tygodnia ciązy, tylko na własną rękę prywatnie

Dorbie, ale juz wiele razy pisalam, ze probka materialu z ostatniego poronienia zostala przeslana do Centrum Genetyki, gdzie wykonaja badania cytogenetyczne.

Krakonka lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Przeciez mialam wyslany material do badan genetycznych. Oczywiscie moga nie wykryc przyczyny ale a noz a widelec...

Spokojnie, wykryją. Doczytałam, że w przypadku pustych jaj robi się badania kariotypu.
    Poza tym przecież za każdym razem różne konfiguracje genetyczne się tworzą. W końcu powstanie ta prawidłowa.
    :)

caffe, moremi, efcia, Zofia8, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A czy Ty swojemu dawalas/dajesz kaszki?
    Tak. Mój zjada nestle z biszkoptami. Ta mu najbardziej odpowiada. Ale nigdy kaszek nie pił przez butelkę. Zawsze karmiłam i karmię go łyżeczką.

Simba, kkisia, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mi zrobili. I mam wynik.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mi zrobili. I mam wynik.
    Dlatego jestem zdziwiona wypowiedzią Dorbi. Bo mnie się nikt nie pytał czy chcę badać, tylko mnie poinformowali, ze wysyłają i żeby czekac na wynik.

To, ze w większości przypadków przyczyna jest nieznana, to inna sprawa. Ale badanie takie wydaje mi się, ze wykonują standardowo.

Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie ma u nas Humany.
    I wlasnie! Leon ma nietolerancje mleka krowiego
    No to sinlac polecam.

Simba lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze gary, obiad, reklamacja, 2 prania, żłobek.
    Nie wiem, czy dam radę łazić dzisiaj gdziekolwiek :/ Nie jestem jeszcze gotowa na takie upały. Potem się rozkręcę, ale jeszcze parę dni temu było w nocy strasznie zimno.

Mega lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    to jest jak najbardziej twój problem, z wiekiem jest coraz trudniej zajść bo coraz więcej jajec jest trefnych
    Zosia już wtedy miała mieć stymulację cyklu. To jest właśnie na poprawę jakości owulacji. Ja bym poszła w tym kierunku. Kombinacji genetycznych może być mnóstwo i sama wiedza o błędzie w tym konkretnym przypadku nie wpłynie w żaden sposób na kolejne starania. Tego nie zmienicie i tyle. Trzeba się zwyczajnie starać o kolejną "kombinację".

efcia, Simba, kkisia, gretka, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie robią. Dostałam informację w szpitalu, że mogę zlecić na moją prośbe prywatnie.
    Myślę, że to zalezy od szpitala

‹‹ 9401 9402 9403 9404 9405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ