X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziekuje lucky ty jestes lucky star ;) no tak jak mowisz ... wkladam na luz, robie sobie te badanka jak do trzech miechow nic to wysle mojego chlopczyka na test ogonkow tak mi dokotorka powiedziala wiec sie slucham bo jakos ja polubilam, jak powiedzialam ze chce blizniaki albo przynajmniej jednego chlopca to mi mowi ze jestem w dobrych rekach bo sama ma pieknych dwoch synkow wiec pozyjemy zobaczymy bedzie co byc musi :)

Lucky wrote:
    Annomario udanego wyjazdu, reset potrzebny każdemu!

Pando jaki fajny masz wykres :) wiem, że jesteś wyluzowana i się nie nakręcasz, ale może te wyniki będziesz sobie mogła do szuflady schować na jakieś 9 miesięcy? w każdym razie trzymam kciuki

Bursztynie, nie wymiękaj, pomyśl, już za 3 dni sobota, zapomnisz o tym całym koszmarze, dobrze będzie!

caffe, inessa, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genialna ta lekarka Pando :)
    dobrze się zapowiada, trzymam za sukces

Boziu, a czy konsultowałaś te ziółka z lekarzem? Bo w zaleceniach do ziół pisze jak byk że nie wolno ich łączyć ze stymulacją lekami, dlatego ja odstawiłam je w tym cyklu ze względu na Clo. Nie chcę mieszać, ale może sprawdź, żeby się nie przestymulować?

caffe, inessa, Panda, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Genialna ta lekarka Pando :)
    dobrze się zapowiada, trzymam za sukces

Boziu, a czy konsultowałaś te ziółka z lekarzem? Bo w zaleceniach do ziół pisze jak byk że nie wolno ich łączyć ze stymulacją lekami, dlatego ja odstawiłam je w tym cyklu ze względu na Clo. Nie chcę mieszać, ale może sprawdź, żeby się nie przestymulować?
    Nie konsultowałam.....cholera....może faktycznie nie będę ich pić już w tym cyklu...

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane właśnie przyszła moja nagroda książka zajrzałam nawet fajna jest dużo ciekawych rzeczy jest napisane i fajnie jest podzielona ze zdjęciami i opisami a książke napisał lekarz z Białegostoku z kliniki leczenia niepłodności specjalizował się i certyfikował w Wilkiej Brytanii i jest specjalistą niepłodności :D no no no ovu się postawiło. Ale to Wam dziewczyny zawdzięczam nagrode dziękuje <3
    Jak przeczytam i dowiem się ciekawych rzeczy to bede pisać :D

caffe, Olena, Bursztyn, Panda, megan8, samira, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ja piję Sroki i na pierwsza, albo Sroki i na drugą łącznie, ale nie razem pierwsza i druga faza. Ponoć Sroki i te drugie można łączyć. Jak z lekami to nie wiem, ale leków poza suplementami nie biorę więc spoko. To uciekam na urlop.

inessa, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    o ja cię... to tyle można?
    tzn można łączyć zestawy?
    powodzenia w każdym razie!
    No właśnie żle to napisałam, 1 + Sroka, lub w drugiej fazie 2 + Sroka.

inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i włąśnie spojrzałąm do ksiązki rozdział o planie postepowania no i jest tak :
    dla kobiet wiek 36-37:
    1-3 miesiąc - współzycie co 2-3 dni w ciagu większości cyklu, współzycie codzienne od 1-2 dnia od pojawienia się ciągnacego się, przezroczystego śluzu do jego zaniku, prowadzenie dzienniczka objawów
    4-6 miesiac - jak wyżej + testy owulacyjne + badanie krwi na progesteron - 8 dni po dodatnim teście owulacyjnym
    po 6 miesiącach - konsultacja w klinice rozrodu, wukonanie badań ( nie oznacza to konieczności rozpoczęcia leczenia, a jedynie upewnienie się,że wszystko jest w porządku i mozna dalej się starać o dziecko)

Wiek 38 lat i wiecej
    1-3 miesiac - zaczynamy od zmian w trybie życia, prowadzimy dzienniczek objawów, współzycie co 2-3 dni w większości cyklu, wspólzycie codzienne od drugiego dnia od pojawienia się ciągnacego się, przezroczystego śluzu az do jego zaniku.
    Po 3 miesiacach prób niezakończonych powodzeniem - wizyta w klinice leczenia niepłodnosci celem oceny rezerwy jajnikowej i badania nasienia.

caffe, Panda, megan8, polarmiś, grosza, Lucky, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladny Motylek Olena, ja to gdzies chyba czytalam o tym zeby nie przesadzac z ziolami ale nie pamietam gdzie i kiedy i co to bylo niestety wiec moze powinnam wlasciwie sie nie wypowiadac... wszystko w nadmiarze chyba jest niedobre no chyba ze organizm potrafi to wydalac jak np widamine C z moczem....

ja tylko biore Elevit tutaj wszystkie przyszle mamy mjaa to zalecane, miszanka czary mary no i ma folika juz w sobie tez i inne bajery ;)

caffe, inessa, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Inesska zrobilas mi dobrze bo skromnie sie przyznam ze ja na razie jestem ksiazkowa, a to dzieki tej doktorce moze ta sama ksiazke czytala ;)

inessa, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Ladny Motylek Olena, ja to gdzies chyba czytalam o tym zeby nie przesadzac z ziolami ale nie pamietam gdzie i kiedy i co to bylo niestety wiec moze powinnam wlasciwie sie nie wypowiadac... wszystko w nadmiarze chyba jest niedobre no chyba ze organizm potrafi to wydalac jak np widamine C z moczem....

ja tylko biore Elevit tutaj wszystkie przyszle mamy mjaa to zalecane, miszanka czary mary no i ma folika juz w sobie tez i inne bajery ;)
    Ja też gdzieś czytałam, ze babka się przestymulowała i miała ok. 50 jajeczek.

• Panda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no dziennkia nie prowadze ale moze ovufriend to taki dziennik w sumie a i ten sluz u mnie to jakos nie wiem ja tylko wiem ze jest jak jest slisko ;) jest ale czy jest wodnisty czy rozciagliwy czy lepki to nie potrafie powiedziec wiec raczej go nie zapisuje bo nie jestem pewna wiec nie chce sie sugerowc i zgadywac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przeglądnełam książke i jest napisana krótko i treściwie teraz patrze na rozdział o chorobach i ich wpływie na zajście wciąże jak macie jakieś pytania to pytajcie postaram się poszukać w róznych rozdziałach i przekazać Wam. Nawet jest rozdział o mezczyznach i badaniachj i leczeniu ich niepłodnosci :)

Bursztyn, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziennik to u na własnie ovu bo tu zapisujemy rózne nasze objawy :)

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda masz niezły wykres..:)

caffe, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja też gdzieś czytałam, ze babka się przestymulowała i miała ok. 50 jajeczek.
    50 jajek?????? O mój Boże....przestaje w tym cyklu pic ziółka już na pewno..:)

caffe, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Panda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia bedziesz miala piecioraczki hahaha albo i wiecej ;)

caffe, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Bozia bedziesz miala piecioraczki hahaha albo i wiecej ;)
    Może nawet pięćdziesięcioraczki..:)

caffe, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    50 jajek?????? O mój Boże....przestaje w tym cyklu pic ziółka już na pewno..:)
    Poważnie tak czytałam, właśnie odnośnie przestymulowania się ziołami. Nie pamiętam czy ta osoba brała jakies leki w tym samym czasie, czy nie, czy w ogóle była pod kontrolą lekarza. Chociaż w efekcie w gabinecie się znalazła z całym gniazdem wypełnionym po brzegi :P

inessa, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od przybytku glowa nie boli :) a moj wykres jakis skokowy gora dol gora dol ... rolerkoster

ja tu poznalam parke co wpadli oczywiscie i mieli trojaczki nie leczyli sie ani nic takiego widzialam je prze slodziaki...oni jakos po 30 nie wiem dokladnie ile lat, kurcze ale ogarnac to wszsytko to musi byc niezly czad!
    Bozia3 wrote:
    Może nawet pięćdziesięcioraczki..:)

caffe, inessa, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    od przybytku glowa nie boli :) a moj wykres jakis skokowy gora dol gora dol ... rolerkoster

ja tu poznalam parke co wpadli oczywiscie i mieli trojaczki nie leczyli sie ani nic takiego widzialam je prze slodziaki...oni jakos po 30 nie wiem dokladnie ile lat, kurcze ale ogarnac to wszsytko to musi byc niezly czad!
    Ja tam poprzestałabym na bliźniakach....:) Co za dużo - to niezdrowo..:) Jutro idę na monitoring...zobaczę, czy chociaż jedno jajo zaczyna dominować...

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ