35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia Bozia pewno bedzie wiecej niz jedno jajco zycze bardzo,
Dziekuje Inssko pozostaje nam tylko spokojnie czekac ahaha moje ulubine slowo teraz to spokoj a drugie to relaks haha
caffe, nick nieaktualny, Lucky, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane ciekawostka dotycząca wegetarianizmu oczywiście z ksiażki :
" Białko zwierzęce dostarcza budulca i materiałów do produkcji hormonów. Białka roślinne nie są wstanie w zupełności tego zastąpić. Wszelkiego rodzaju diety eliminacyjne, takie jak wegetariańskie u niektórych kobiet mogą zwiększać ryzyko na przykład niedokrwistości w ciaży. Generalnie rzecz biorąc odradzałbym wegetarianizmu z wyboru, przynajmniej w odniesieni do kobiet. Jezeli Twoje przekonania nie pozwalają Ci na nie jedzenie mięsa, skonsultuj się z dietetykiem zanim zaczniecie starania o dziecko. Pamietajcie wówczas, że ciąża powinna być otoczona szczególnym nadzorem, a wszelkie niepokojące sygnały( osłabienie, nasilone nudnosci/wymioty, kołatanie serca, złe samopoczucie) trzeba na bierząco wreyfikować"
Ciwczenia: "W sytuacji planowania ciaży zalecam optymalizajce aktywności fizycznej, rezygnacje z joggingu czy jakichkolwiek sportów ekstremalnych na rzecz pływania, jogi czy ćwiczeń izometrycznych. Cwiczenia typu bieganie czy jazda na rowerze należy robić uważnie."
caffe, Lucky, Bursztyn, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrochę się z tym nie zgadzam bo cała Azja Dalekowschodnia i Oceania bazuje głównie na białku roślinnym i nie można im zarzucić problemów z rozmnażaniem się a w późniejszym okresie problemów z menopauza - właśnie dzięki spożywaniu głównie białka roślinnego (soja). Mięso w ich diecie jest rzadkością.
inessa wrote:Kochane ciekawostka dotycząca wegetarianizmu oczywiście z ksiażki :
" Białko zwierzęce dostarcza budulca i materiałów do produkcji hormonów. Białka roślinne nie są wstanie w zupełności tego zastąpić. Wszelkiego rodzaju diety eliminacyjne, takie jak wegetariańskie u niektórych kobiet mogą zwiększać ryzyko na przykład niedokrwistości w ciaży. Generalnie rzecz biorąc odradzałbym wegetarianizmu z wyboru, przynajmniej w odniesieni do kobiet. Jezeli Twoje przekonania nie pozwalają Ci na nie jedzenie mięsa, skonsultuj się z dietetykiem zanim zaczniecie starania o dziecko. Pamietajcie wówczas, że ciąża powinna być otoczona szczególnym nadzorem, a wszelkie niepokojące sygnały( osłabienie, nasilone nudnosci/wymioty, kołatanie serca, złe samopoczucie) trzeba na bierząco wreyfikować"
Ciwczenia: "W sytuacji planowania ciaży zalecam optymalizajce aktywności fizycznej, rezygnacje z joggingu czy jakichkolwiek sportów ekstremalnych na rzecz pływania, jogi czy ćwiczeń izometrycznych. Cwiczenia typu bieganie czy jazda na rowerze należy robić uważnie."
nick nieaktualny, Lucky, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jestem na etapie czekania na pierwszą miesiączkę po poronieniu. Nie biorę żadnych witamin, hormonów, ziółek, maści, nawilżaczy itp. Jedyne co w tym miesiącu przyjmuję to alkohol - często bo się żegnam i ciągle imprezuję. Tak więc w tym miesiącu Zero starań. Jeśli bym zaszła w ciąże to to by była ironia losu.
Symptomy owulacji miałam ale czy była któż to wie. Nie monitoruję więc nie wiem.Lucky wrote:Polarnymisiu i jak Ci na tych lekach? Na jakim etapie jesteś? jaka owulacja, czujesz różnicę?
nick nieaktualny, grosza, caffe, Lucky, KaRa, Bursztyn, Panda, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWokół samicy pływa wieloryb i narzeka:
- Dziesiątki organizacji ekologicznych, setki aktywistów, tysiące
polityków i naukowców, dziesiątki tysięcy ludzi na manifestacjach, rządy w tylu krajach robią wszystko, by zachować nasz gatunek, a ciebie boli głowa...
nick nieaktualny, caffe, grosza, Lucky, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
To dla Pandy:
Rozmawia dwóch biznesmenów z zagranicy,
- Wie pan, w Polsce najlepiej jest inwestować po cichu.
- Dlaczego?- pyta drugi
- Ponieważ trzeba uważać na misie PANDA.
- Jak to na misie PANDA, a co to jest?
- No nie wie pan? PAN DA to się załatwi.
nick nieaktualny, caffe, grosza, Lucky, Panda, angela, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wspominałam chyba w niedzielę o wątróbceinessa wrote:WItamina A działa szkodliwie na ciąże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WItamina A w pokarmach jest mniej groźna nie zaleca się jedzenia wątróbki ale warzywa i owoce można jeść bez ograniczeń
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
inessa wrote:WItamina A działa szkodliwie na ciąże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WItamina A w pokarmach jest mniej groźna nie zaleca się jedzenia wątróbki ale warzywa i owoce można jeść bez ograniczeń
wątróbkę zalecają jeść w ciąży ,bo ma żelazo
nick nieaktualny, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Moja gin zabroniła bo oprócz dużej zawartości witaminy A (nie zalecanej), w wątrobie zwierząt kumulują się toksyny i metale ciężkie niebezpieczne zarówno dla kobiety, jak i dla dziecka.megan8 wrote:wątróbkę zalecają jeść w ciąży ,bo ma żelazo
Nie zaleca się także jedzenia pasztetów, kaszanki i wszelkich produktów zawierających w sobie wątróbkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 18:16
nick nieaktualny, megan8, grosza, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak tróbke ale dobrze wysmarzoną i w małych ilościach jak już do tego młodsi lekarze odradzają wątróbke w czasie ciaży przynajmniej cześc z nich. Za to przy braku żelaza przed ciażą to zaleca się duże ilości
caffe, megan8, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Własnie. Jakieś 20 lat temu zalecali wątróbkę (pamiętam, bo mi też zalecano), teraz większość stanowczo odradza.inessa wrote:Tak tróbke ale dobrze wysmarzoną i w małych ilościach jak już do tego młodsi lekarze odradzają wątróbke w czasie ciaży przynajmniej cześc z nich. Za to przy braku żelaza przed ciażą to zaleca się duże ilości
megan8, megan8, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
misiu -czasami tak trzeba niech ci to żegnanie na dobre wyjdzie
polarmiś wrote:Ja jestem na etapie czekania na pierwszą miesiączkę po poronieniu. Nie biorę żadnych witamin, hormonów, ziółek, maści, nawilżaczy itp. Jedyne co w tym miesiącu przyjmuję to alkohol - często bo się żegnam i ciągle imprezuję. Tak więc w tym miesiącu Zero starań. Jeśli bym zaszła w ciąże to to by była ironia losu.
Symptomy owulacji miałam ale czy była któż to wie. Nie monitoruję więc nie wiem.
Lucky, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość