X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Panda naprawde masz sliczny wykres mam nadzieję,że jakieś serduszka też były i może się udało .... :D

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Bozia pewno bedzie wiecej niz jedno jajco zycze bardzo,
    Dziekuje Inssko pozostaje nam tylko spokojnie czekac ahaha moje ulubine slowo teraz to spokoj a drugie to relaks haha

caffe, inessa, Lucky, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ciekawostka dotycząca wegetarianizmu oczywiście z ksiażki :
    " Białko zwierzęce dostarcza budulca i materiałów do produkcji hormonów. Białka roślinne nie są wstanie w zupełności tego zastąpić. Wszelkiego rodzaju diety eliminacyjne, takie jak wegetariańskie u niektórych kobiet mogą zwiększać ryzyko na przykład niedokrwistości w ciaży. Generalnie rzecz biorąc odradzałbym wegetarianizmu z wyboru, przynajmniej w odniesieni do kobiet. Jezeli Twoje przekonania nie pozwalają Ci na nie jedzenie mięsa, skonsultuj się z dietetykiem zanim zaczniecie starania o dziecko. Pamietajcie wówczas, że ciąża powinna być otoczona szczególnym nadzorem, a wszelkie niepokojące sygnały( osłabienie, nasilone nudnosci/wymioty, kołatanie serca, złe samopoczucie) trzeba na bierząco wreyfikować"

Ciwczenia: "W sytuacji planowania ciaży zalecam optymalizajce aktywności fizycznej, rezygnacje z joggingu czy jakichkolwiek sportów ekstremalnych na rzecz pływania, jogi czy ćwiczeń izometrycznych. Cwiczenia typu bieganie czy jazda na rowerze należy robić uważnie."

caffe, Lucky, Bursztyn, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItamina A działa szkodliwie na ciąże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    WItamina A w pokarmach jest mniej groźna nie zaleca się jedzenia wątróbki ale warzywa i owoce można jeść bez ograniczeń :D

megan8, caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się z tym nie zgadzam bo cała Azja Dalekowschodnia i Oceania bazuje głównie na białku roślinnym i nie można im zarzucić problemów z rozmnażaniem się a w późniejszym okresie problemów z menopauza - właśnie dzięki spożywaniu głównie białka roślinnego (soja). Mięso w ich diecie jest rzadkością.

inessa wrote:
    Kochane ciekawostka dotycząca wegetarianizmu oczywiście z ksiażki :
    " Białko zwierzęce dostarcza budulca i materiałów do produkcji hormonów. Białka roślinne nie są wstanie w zupełności tego zastąpić. Wszelkiego rodzaju diety eliminacyjne, takie jak wegetariańskie u niektórych kobiet mogą zwiększać ryzyko na przykład niedokrwistości w ciaży. Generalnie rzecz biorąc odradzałbym wegetarianizmu z wyboru, przynajmniej w odniesieni do kobiet. Jezeli Twoje przekonania nie pozwalają Ci na nie jedzenie mięsa, skonsultuj się z dietetykiem zanim zaczniecie starania o dziecko. Pamietajcie wówczas, że ciąża powinna być otoczona szczególnym nadzorem, a wszelkie niepokojące sygnały( osłabienie, nasilone nudnosci/wymioty, kołatanie serca, złe samopoczucie) trzeba na bierząco wreyfikować"

Ciwczenia: "W sytuacji planowania ciaży zalecam optymalizajce aktywności fizycznej, rezygnacje z joggingu czy jakichkolwiek sportów ekstremalnych na rzecz pływania, jogi czy ćwiczeń izometrycznych. Cwiczenia typu bieganie czy jazda na rowerze należy robić uważnie."

inessa, Lucky, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale my europejczycy inaczej przetwarzamy białko roślinne niż azjaci czy afrykanie niestety a już zwłaszcza europa środkowa i północna.
    Do tego to jest opinia tego lekarza.

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na etapie czekania na pierwszą miesiączkę po poronieniu. Nie biorę żadnych witamin, hormonów, ziółek, maści, nawilżaczy itp. Jedyne co w tym miesiącu przyjmuję to alkohol - często bo się żegnam i ciągle imprezuję. Tak więc w tym miesiącu Zero starań. Jeśli bym zaszła w ciąże to to by była ironia losu.
    Symptomy owulacji miałam ale czy była któż to wie. Nie monitoruję więc nie wiem.
    Lucky wrote:
    Polarnymisiu i jak Ci na tych lekach? Na jakim etapie jesteś? jaka owulacja, czujesz różnicę?

inessa, grosza, caffe, Lucky, KaRa, Bursztyn, Panda, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkohol też od czasu do czasu wskazany Polarmisiu :D
    A z ciażą no coż różnie bywa a wiesz najczęściej jest w najmniej odpowiednim czasie tego Ci życzę :D :P

polarmiś, megan8, caffe, grosza, Lucky, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wokół samicy pływa wieloryb i narzeka:
    - Dziesiątki organizacji ekologicznych, setki aktywistów, tysiące
    polityków i naukowców, dziesiątki tysięcy ludzi na manifestacjach, rządy w tylu krajach robią wszystko, by zachować nasz gatunek, a ciebie boli głowa...

inessa, caffe, grosza, Lucky, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

To dla Pandy:

Rozmawia dwóch biznesmenów z zagranicy,
    - Wie pan, w Polsce najlepiej jest inwestować po cichu.
    - Dlaczego?- pyta drugi
    - Ponieważ trzeba uważać na misie PANDA.
    - Jak to na misie PANDA, a co to jest?
    - No nie wie pan? PAN DA to się załatwi.

inessa, caffe, grosza, Lucky, Panda, angela, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DObre :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Lucky lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    WItamina A w pokarmach jest mniej groźna nie zaleca się jedzenia wątróbki ale warzywa i owoce można jeść bez ograniczeń :D
    wspominałam chyba w niedzielę o wątróbce :P

inessa lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

wątróbkę zalecają jeść w ciąży ,bo ma żelazo

inessa, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Tak ale my europejczycy inaczej przetwarzamy białko roślinne niż azjaci czy afrykanie niestety a już zwłaszcza europa środkowa i północna.
    Do tego to jest opinia tego lekarza.
    Zgadzam się z tym.

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Moja gin zabroniła bo oprócz dużej zawartości witaminy A (nie zalecanej), w wątrobie zwierząt kumulują się toksyny i metale ciężkie niebezpieczne zarówno dla kobiety, jak i dla dziecka.

Nie zaleca się także jedzenia pasztetów, kaszanki i wszelkich produktów zawierających w sobie wątróbkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 18:16

inessa, megan8, grosza, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tróbke ale dobrze wysmarzoną i w małych ilościach jak już do tego młodsi lekarze odradzają wątróbke w czasie ciaży przynajmniej cześc z nich. Za to przy braku żelaza przed ciażą to zaleca się duże ilości

caffe, megan8, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Tak tróbke ale dobrze wysmarzoną i w małych ilościach jak już do tego młodsi lekarze odradzają wątróbke w czasie ciaży przynajmniej cześc z nich. Za to przy braku żelaza przed ciażą to zaleca się duże ilości
    Własnie. Jakieś 20 lat temu zalecali wątróbkę (pamiętam, bo mi też zalecano), teraz większość stanowczo odradza.

megan8, megan8, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

tak też mi kazali a ją uwielbiam :)
    megan8 wrote:

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

misiu -czasami tak trzeba niech ci to żegnanie na dobre wyjdzie :)
    polarmiś wrote:
    Ja jestem na etapie czekania na pierwszą miesiączkę po poronieniu. Nie biorę żadnych witamin, hormonów, ziółek, maści, nawilżaczy itp. Jedyne co w tym miesiącu przyjmuję to alkohol - często bo się żegnam i ciągle imprezuję. Tak więc w tym miesiącu Zero starań. Jeśli bym zaszła w ciąże to to by była ironia losu.
    Symptomy owulacji miałam ale czy była któż to wie. Nie monitoruję więc nie wiem.

Lucky, inessa, Bursztyn, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie.
    Tak poczytałam co piszecie, piszecie o ziółkach, może ja też zacznę jakieś ziółka zażywać.

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ