35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaRa wrote:Dziewczyny mialam dzis USG polowkowe. Malenstwo wazy 300g
Bardzo dokladne badanie. Widzialam serduszko, z komorami serca wlacznie, watrobe, nerki, poprostu super!
I wiemy juz ze bedzie... coreczka!!
Chyba bedzie wysoka po tatusiu bo ma bardzo dlugie nozki.KaRa, inessa lubią tę wiadomość
-
Megan ja bylam pewna ze bedzie chlopiec. Wszyscy mowili ze mam szpiczasty brzuch i sliczna cere wiec napewno bedzie syn.
Nawet 2 pary niebieskich spiochow juz mam. ... a tu corka.
Jak powiedzialam mezowi to jego pierwsze slowa byly ''no trudno''...
ale teraz juz sie oswoil z informacja i sie cieszy.
Mi to bylo wszystko jedno bo to pierwsza ciaza i jestem przeszczesliwa ze bede mama. Chlopca czy dziewczynki nie ma znaczeniajuz nie moge sie jej doczekac.
inessa, Bursztyn, polarmiś, Panda, megan8, angela, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KaRa wrote:Megan ja bylam pewna ze bedzie chlopiec. Wszyscy mowili ze mam szpiczasty brzuch i sliczna cere wiec napewno bedzie syn.
Nawet 2 pary niebieskich spiochow juz mam. ... a tu corka.
Jak powiedzialam mezowi to jego pierwsze slowa byly ''no trudno''...
ale teraz juz sie oswoil z informacja i sie cieszy.
Mi to bylo wszystko jedno bo to pierwsza ciaza i jestem przeszczesliwa ze bede mama. Chlopca czy dziewczynki nie ma znaczeniajuz nie moge sie jej doczekac.
Koleżanka z pracy jak powiedziała mężowi o tym że będzie córka to reakcja była taka, że nie odezwał się do niej słowem przez 3 dni.....Nawet nie ze złości, ale jakoś musiał to przetrawić....bo liczył na syna....Teraz Julka ma 3 lata i jest najukochańszą córką tatusia...
KaRa, inessa, polarmiś, Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
slash wrote:Rozumiem. Ja zadnych leków nie biorę, więc może ziółka byłyby jakims srodkiem ktory moze by mi pomogł.
inessa, Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Kochane ciekawostka dotycząca wegetarianizmu oczywiście z ksiażki :
" Białko zwierzęce dostarcza budulca i materiałów do produkcji hormonów. Białka roślinne nie są wstanie w zupełności tego zastąpić. Wszelkiego rodzaju diety eliminacyjne, takie jak wegetariańskie u niektórych kobiet mogą zwiększać ryzyko na przykład niedokrwistości w ciaży. Generalnie rzecz biorąc odradzałbym wegetarianizmu z wyboru, przynajmniej w odniesieni do kobiet. Jezeli Twoje przekonania nie pozwalają Ci na nie jedzenie mięsa, skonsultuj się z dietetykiem zanim zaczniecie starania o dziecko. Pamietajcie wówczas, że ciąża powinna być otoczona szczególnym nadzorem, a wszelkie niepokojące sygnały( osłabienie, nasilone nudnosci/wymioty, kołatanie serca, złe samopoczucie) trzeba na bierząco wreyfikować"
Ciwczenia: "W sytuacji planowania ciaży zalecam optymalizajce aktywności fizycznej, rezygnacje z joggingu czy jakichkolwiek sportów ekstremalnych na rzecz pływania, jogi czy ćwiczeń izometrycznych. Cwiczenia typu bieganie czy jazda na rowerze należy robić uważnie."
inessa, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość
-
Nic z tego. nie chce sie zalaczyc. Wkleilam jedna fotke na fotosik.
Dziekuje dziewczyny za gratulacje!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d0f0e34289dfea3c.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 22:26
inessa, Bursztyn, grosza, caffe lubią tę wiadomość
-
Polarmisiu - imprezuj ile wlezie...dobrze , że zajęłaś się przeprowadzką - masz zajętą głowę...
Inesska - po 38 roku życia co 3 dni, a w okresie owulki codziennie przez 5 dni...hmmm cholera....trochę trudne..inessa, KaRa, Bursztyn, Lucky, megan8, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Tak ale my europejczycy inaczej przetwarzamy białko roślinne niż azjaci czy afrykanie niestety a już zwłaszcza europa środkowa i północna.
Do tego to jest opinia tego lekarza.
inessa, Lucky lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:eee tam, bzdura, klasyczna nagonka na niemiesozernych, jestem wege i wszystkie moje wege kolezanki nigdy nie mialy zadnych problemow z zajsciem i donoszeniem ciazy, maja piekne zdrowe dzieci. Dodam, ze weganki ktore znam rowniez, wiec nie ma co demonizowac. Grunt to dobrze zbilansowana dieta. Bialka roslinne w zupelnosci wystarczaja.
inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztynku wiesz to akurat nie wiem z ksiażki tylko od lekarzy ze szpitala klinicznego gdzie się lecze i są to badania naukowe również przeprowadzone w USA. Wiem jedno,że co lekarz to ma inną teorie na temat wegetarianizmu, na temat białak itp. A o białku to jest opinia lekarza z ksiażki to co cytowałam wczęsniej.
Ja tylko cytuje. A niestety mam koleżanki które były wegetariankami i musiały zrezygnowac bo miałyt problem z zajściem wciąże.
Wydaje mi sie, że to co piszesz jest najważniejsze, powinno się mieć dobrze zbilansowaną dietę, na dodatek kazdy zna swój organzim i starając się o dziecko bada się i wie czego moze mu brakować.
KaRa śliczna malutkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 22:52
KaRa, Bursztyn, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Wokół samicy pływa wieloryb i narzeka:
- Dziesiątki organizacji ekologicznych, setki aktywistów, tysiące
polityków i naukowców, dziesiątki tysięcy ludzi na manifestacjach, rządy w tylu krajach robią wszystko, by zachować nasz gatunek, a ciebie boli głowa...
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja mam wrażenie, że dziś caffe ma urodziny? Tylko starucha się nie chce do tego przyznać...
Tak czy siak to wszystkiego najlepszego....
Nie wiem, czy spóźnione, czy aktualne..
KaRa, inessa, Bursztyn, Lucky, caffe, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość